Új hozzászólás Aktív témák

  • a8l

    aktív tag

    válasz Declare #52775 üzenetére

    A legtöbb ember nem viszi az alkatrészt a szerelőhöz, mert úgysem ért hozzá mit kell venni.
    De akinek van egy kis kapcsolata vagy kedve utánajárni az miért ne vihetné.
    Én még az audi szervizbe is viszem az olajat a garis autóhoz, mert pofátlanságnak tartom hogy 7ezer Ft-ot számolnak literenként ami máshol 2ezer és kell belőle 8-9liter. Lemásolják a számláját az olajnak, meg ráírják a számlára, de nem tudják megtagadni a garit emiatt mert eredetit veszek, nekik kéne bizonyítani hogy szar olaj miatt ment tönkre. Más alkatrészt(pl szűrőket ) nem engedik a garis autóhoz, pedig azt is sokkal olcsóbban meg tudnám venni. Keresnek így is eleget, az eddigi két inspekciós szerviz 200ezer volt, aztán kb nem sok mindent csinálnak. Ha más autóról van szó akkor meg fel sem merül hogy nem én viszem a cuccot hozzá. Van 48%kedvezményes unix kártyám, akkor nyilván nem fogom kétszer annyiért megvenni a szerelőtől ugyan azt. Volt vezérléscsere egy Toyota kabrió v6-oson, megvettem mindent, odavittem 2-3 óra alatt megcsinálták, fizettem 15ezret és ennyi. Amit tudok meg itthon megcsinálok. Eddig olajat nem szerettem cserélni, de már azt is én fogom az olyan autókon amit nem kell márkaszervizbe hordani.
    Hummerbe is lecseréltem pikk pakk tavasszal, nem volt nagy szívás. Szerelő 4ezerért cserélte eddig ami nem sok, de elmenni hozzá, alig fér be a garázsába, szívás ott a szűk helyen szarakodni vele. Egyedül szűrőt volt nehéz találni hozzá, de vettem két félét unixba az egyik jó volt a másikat visszavittem.
    A8-ba is simán lecserélném ha nem kéne a szervizkönyv miatt márkaszervizbe hordani. Lagunába meg nem kérdés hogy én fogom, már meg is vettem mindent. Attól nem lesz jobb egy olajcsere hogy szervizben csinálják vagy bármilyen más javítás. Ha valaki ért hozzá valamennyire akkor pontosan ugyanolyan jól lehet otthon is szervizelni egy autót mintha szervízbe hordaná.

Új hozzászólás Aktív témák