- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Crypto Trade
- Linux Mint
-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz Reggie0 #300648 üzenetére
Én is megyek, mint a golyó, de látom most lett piros, áll mindeni, akkor egy idő itan gurulok, nem nyomom végig és satufék. Anyós így is azt mondja, hogy autóversenyzőnek kellett volna mennem, pedig mikor más is ül bent lassabban megyek
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mi a téma?
⭐ Stella
-
ArthurShelby
addikt
válasz focvis #294814 üzenetére
Még mindig megy a box, tegnap szenvedtem pár órát, mire megírtam a biztosítónak (alfa) a levelet lakat ügyben. A tételmondatuk:
"A szerződésünk szerint a pincerekesz nem felel meg a minimális mechanikai vedelem előírásainak, amely a betörés kockázatviselés alapvető feltétele. "Röviden összefoglalva annyit írtam, hogy ez szubjektív vélemény, és objektíven támasszák alá a szerződésünkből vett idézetekkel, és specifikálják nekem a megfelelő lakatot (ár, tulajdonság, hány évente avul el, blokkot meg kell e tartani).
(mondjuk a helyszínelő rendőr előre tudta, hogy a lakat lesz a probléma)Jah, és a nevet elrontották (még azt sem tudják kivel állnak szerződésben), a vesszőt nem tudják a megfelelő helyre tenni, és a védelem szóra sem tettek ékezetet, szóval a "szakértői" vélemény összecsapott volt.
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
szőröscica
addikt
Asszony verdájára is felkerültek a nyári papucsok, jó kis Energy Saverek. Természetesen légkulccsal tövig húzva.
Délután beállítom a nyomást bennük.
A Kamiqhoz megjött a finom Mobil1 olaj, 5 ezernél beletöltöm.
-
polonic
félisten
válasz szőröscica #300662 üzenetére
Eszi az olajat az 1,5 TSI?
-
polonic
félisten
Szép új világ. Vadiúj motor kajálja az olajat.
Mondjuk pont nem újdonság, előző cégnél sok skodálatos céges autó volt 1,5 tsi-vel és mindenki mondta, hogy töltögetni kell az olajat bele.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz brumi1024 #300668 üzenetére
Az Opel Ecotecjei már 20 éve is tudták ezt.
Mondjuk én is épp most töltöttem rá az Alfában, bár nem tudom, újkorában mennyire ehette.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz polonic #300667 üzenetére
Attól függ, mennyire nézi az illető, meg mennyi időnként van a csere. Nekem a céges 1,5 TSI-ben olyan 10e km-ig nem változik a mennyisége (vagy nem venni észre a nívón), utána kezd annyira hígulni, hogy elkezdi csipegetni. 19e-nél jelez be... annyi idő alatt megy max-ról minimumra, az 1 liter. De ez nekem általában nyáron következik be, amikor jóval melegebb a motor (több az autópálya és a nagyobb terhelés a bringatartó miatt), szóval ha valaki mindig 80-90-nel poroszkál, akkor biztos jobban bírja az olaj is.
Illetve ha valaki mondjuk nem nézegeti, és elviszi 15e-ként cserére, akkor ő is azt fogja mondani, hogy nem eszi az olajat, közben meg de, csak nem esett le minimumra. Ha figyel rá az ember, akkor szerintem ez nem vészes, cserébe úgy fogyaszt, mint sok más dízel se.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
Ármester
válasz szőröscica #300672 üzenetére
Nekem a hangja nem tetszik, mármint ha állok mellette és alapjáraton ketyeg. Ilyen ciripelő, ketyegő, amin remélem egy rendes olaj majd változtat. Lejárt a gari, a következő szervizre vihetem ahhoz a sráchoz, aki évek óta szereli a család többi autóját is. Ő azt hiszem Mobil olajat mondott, de majd rákérdezek a VW fórumban is mi a bevált a csí-ben. Meg jó lenne váltóolajat is cserépni, mert az meg gyárilag akad. Amúgy jó autó... Viccen kívül, mi szeretjük.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ArthurShelby
addikt
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Micsurin
nagyúr
No, megálltunk 230-ba. Hossz és vezérlés szettben minden görgővel + pumpa + gázolajfilter + olaj+olajfilter + BC visszatanítva + turbó átnézve.
Utóbbival nem kell agyaljak még bőven van benne élet.Jövőre viszont preventive lejön az M32. MÉG nem morog és nincs csapágy hangja de már valamelyest üt finoman tehát már lóg az azért belül / nem lett hézagolva korábban. Szóval jövőre lehet leugrik széthúzzuk és erősebb csapágyakkal összeugrik. (280-ba azt is vállalja a mester ha jól értettem, de addig meg hajtsam... )
Azon agyalok nem érné-e meg akkor már eldobni a kuplung + dmf-t jövőre mert akkor le van kb nullázva minden ami megtudna lepni... váltó meg úgyis lent lesz.
Azért az ominózus Civic után megmondom őszintén jó volt hallani típust ismerő szerelőtől hallani, hogy jó alap ez...
edit.: ja igen, DPF olyan 50%-os szóval saccra ha kap értelmes mennyiségű pályát még 300k-ig kényelmesen elszaladunk vele. Marha alapos a srác...
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboldi #300678 üzenetére
Weisz, dobok este kontaktot ha érdekel. Alapvetően GM/Opel de szerintem ha szépen kéred bevállalhatja akár.
Ha jól értettem azért az még nem a vége vigyázz, az a levett váltóra volt értendő azt hiszem.
Este még megyek vissza meló után a BC visszatanítás miatt, letisztázom vele aztán zargatlak az infókkal ha érdekel.
Arra készülj Imi2.0, otthon kisműhely papucs póló. De nagyon alapos lelkiismeretes, én is úgy kaptam kézbe a számát mert tele van vele a FB csoportja a H-nak.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Corsa02
őstag
válasz brumi1024 #300677 üzenetére
Egyáltalán nem olajfogyasztós motor az EA211 motorcsalád, pláne az 1.5T. Nem mondom, hogy nem fordulhat ilyen elő, de ez a mondtad:
Az 1.4 eszi mintha nem lenne holnap, ha jól rémlik ezt a feature-t továbbvitték az 1.5-re is.
nagyon nem állja meg a helyét.The Truth Is Out There --->
-
pit stop
addikt
válasz ArthurShelby #300674 üzenetére
Katasztrófa, hogy egy normális ország helyett mindig a kiskapunak a kiskapuját keressük - most éppen a saját és mások közlekedésének veszélyeztetése érdekében
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
Vismajor01
addikt
Övohsszabbítója nincs vkinek fölösbe? Gyorsan kéne, ami európából jön az 40 ajró, ami itthon van az meg 3 ezer ft és nem bízom benne
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Corsa02
őstag
válasz szőröscica #300681 üzenetére
Pontosan, meg a tankszellőztető szelep kattogása.
The Truth Is Out There --->
-
brumi1024
veterán
válasz Corsa02 #300680 üzenetére
Hat akkor valoszinuleg belenyultam, 3 1.4 TSI-m volt, abbol 2 0 km-es koratol 70k illetve 90k km-ig, harmadik 100-120k kozt, mindegyik ette az elso pillanattol fogva. A harombol az egyik a vizet is. Hidegen egyik sem volt hajtva, esszel voltak hasznalva.
De gondolom veletlen kerult be a normalis olajfogyasztas merteke a kezikonyvbe. Kicsit gyartoi reakcio szagu ez az allitas.
[ Szerkesztve ]
-
-
Corsa02
őstag
válasz brumi1024 #300686 üzenetére
A cikkben 1.8 és 2.0L Tfsi van, más tészta, valóban voltak bajok.
Mennyi olajat kellett utántöltened és mennyi km-re?
De gondolom veletlen kerult be a normalis olajfogyasztas merteke a kezikonyvbe.
Minden motor eszi az olajt, olyan nincs, hogy nem, csak legfeljebb több vagy kevesebb mértékben és több vagy kevesebb mértékben kerül tüzelőanyag az olajba. Én még nem láttam olyan járművet, beleszámítva a teherautókat is, ahol ne lenne megadva normál olyajfogyasztás mértéke.The Truth Is Out There --->
-
Corsa02
őstag
válasz kisza25 #300687 üzenetére
Az nem is olajfogyasztás...az a baj, hogy az emberek azt hiszik, hogy elmennek 15-20-30k-t és majd nem kell rátölteni, hát hogyne kellene. (gondolom lesz biztos itt is most 1 valaki akinek 30e km-nél sem kellett, persze mert a sok város feltolta neki benzinnel vagy gáolajjal aztán)
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Corsa02 #300690 üzenetére
"gondolom lesz biztos itt is most 1 valaki akinek 30e km-nél sem kellett"
Jelentkeznék, 29e km (első olajcsere) óta nem kellett rátöltenem, pedig 30e km-s perióduson van a Golf! Mondjuk érdekes, hogy nem volt sok város, inkább csak országút lett több a 130-as pályázás helyett.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz macilaci78 #300289 üzenetére
Ez a kompresszor amúgy jó is lehet? (Bal alsó, 15k)
Gondolkodom a beruházásán.
5 bicó, 3 autó, 1 motor, 4 labda...szerk.: eddig egész jók voltak a parkside vásárlásaim.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Corsa02
őstag
válasz BigBlackDog #300691 üzenetére
Látod DQ200-al megszívtad, az 1.5T kárpótol
-
bandus
veterán
válasz szőröscica #300672 üzenetére
szerintem is egy nagyon jó konstrukció. korábban is szerettem a simát az octaviábna meg az etsi-t a golfban, de most esett le igazán, hogy mennyire jó, amikor a tdi-ből ültem át egy próbára az etsi octaviába komolyan, amíg ilyen kultúrált és ennyi jó tulajdonsága van, ha csak ennyi a baj vele, hogy töltögetni kell az olajat, én nem problémáznék.
szerk: konfigoltam egy q6-ot, de egyelőre a 97k eurot sokallom érte
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tboldi
nagyúr
válasz kisza25 #300687 üzenetére
For the record:
2008-as Alfa Romeo MiTo, 1.4 T-Jet (abból is a hegyesebbik verzió), 165k km
1000 km-enként 2-3 decit fogyaszt el, a digók szerint 400 grammig okés, ami átváltva 4,5-4,6 decinek felel meg. Gyanítom, az elődeim is rúgták neki, ha már performance-orientált jármű, illetve a legelején még be is tartották a 30k-es periódust, szóval annyira nem meglepő, ha eszegeti. Valszeg a turbó sem 100%-os már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Spórolós topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Apple notebookok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest