Új hozzászólás Aktív témák

  • ,

    addikt

    válasz Superhun #174229 üzenetére

    Rosszul bírtam, de más választásom nem volt. Még 2010-ben történt Csehországban, egy Skoda Fabia hátulról telibevágta az autómat (B Vectra), de úgy, hogy a Fabiát onnan már a roncstelepre vitték el, totálkárosan. Az autóm ugyan járóképes maradt, de mivel nem tudhattam, hogy milyen mértékű a sérülése, ezért nem mertem vele hazajönni, a kárfelvételig ott is hagytuk asszony rokonánál, és egyből jelentettük is a biztosító fele a dolgot (saját, és a kárt okozó fél biztosítója fele is, volt rendőrségi intézkedés is, a kárt okozó fél természetesen piás volt, ahogy arrafele ez nem is túl meglepő). Kb 2 hónap volt csak az, mire megtörtént a kárfelvétel, pedig többször is felhívattuk asszony rokonával a biztosítót, de türelemre intették minden alkalommal (Allianz).
    A 2 hónap (kárfelvétel megtörténte) után hoztam csak haza az autót. Onnantól kezdve további 3 hónap telt el, mire a cseh Allianz jelentkezett, és jelezték, hogy utalnak nekem x ezer Ft-ot. További 1 hónap kellett, mire a pénz tényleg meg is érkezett.
    Mindeközben persze próbáltuk velük felvenni a kapcsolatot, de általában a levelekre nem reagáltak, ha mégis, akkor pedig semmi érdemleges nem volt benne. A magyar Allianz sem volt túl segítőkész az ügyben, a MABISZ is lepattintott, gyakorlatilag bárhova próbáltam fordulni, senki sem foglalkozott az üggyel.
    De a hosszú várakozási idő volt a kisebbik baj, a nagyobb az volt, hogy a magyar Allianz által megítélt 720ezer Ft-ból a cseh Allianz csak kb 300ezer Ft-ot fizetett ki nekem (nem kis különbség volt ez akkoriban!). A különbség abból adódott, hogy a cseh Allianz az autó aktuális (akkori) piaci értékét jóval kevesebbnek határozta meg, mint a magyar. Tény, hogy itt Magyarországon ritka drágák a használt autók, de ettől függetlenül nem értem, hogy miért kellene, hogy engem az érdekeljen, hogy x országban mennyi egy használtautó piaci értéke, ha én nem x országban élek, hanem itt, Magyarországon (magyar autó, magyar rendszámmal, magyar biztosítással, stb., csak a baleset helyszíne volt külföldön illetve a kárt okozó fél is ott élt).
    Próbáltam ügyvédi segítséget is kérni több helyen, de nem igazán tartották érdemesnek az ügyet arra, hogy foglalkozzanak vele. :(((

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák