Új hozzászólás Aktív témák

  • Enclave

    aktív tag

    Sziasztok!

    Úgy látom, hogy nem éppen autófóliázás a topik legfőbb témája, mégis láttam a keresővel kapcsolatban ilyen hozzászólásokat, így ez ügyben szeretnék kérdezni és tanácsot kérni.

    A kocsimra (Fiat Bravo 2010-es) felrakattam a hétvégén B oszloptól hátrafelé autóablak fóliát (Llumar 20-as asszem). A lényeg, hogy amióta a hátsó fólia fent van, a fűtőszálak nem is tudom hogyan írjam le, "csillognak" amikor egy kocsi mögöttem jön és nem csak a fénycsóvát látom (villanyoszlop fénye nincs hatással, csak mögöttem haladó kocsié). Baromi zavaró, hogy a tükörben és hátrafordulva is nem csak 2 db fényszóvát látok, hanem azt, hogy a fűtőszálak csillognak/ "világítanak" a hátsó ablakon... :(

    Biztos hogy a fóliához van köze, mert előtte sosem volt ilyen. Felhívtam a céget ahol felrakták, nem akarták elhinni amit mondok, így tanácsot sem tudtak adni. Az autószerelő ismerősöm szerint a fűtőszál "kidudorodik" a hátsó ablak síkjából, a szálak mentén található fólia alá egy kis "légbuborék" került be, ami megtöri a fényt.
    Viszont nem értem, mert 3 kollégám is rakatott más típusú autóra ugyanennél a cégnél és senkinek sincs ilyen gondja vele. Szerintük az a baj, hogy nem a legsötétebb fóliát választottam ezért van ilyen gondom (nekik a legsötétebb van).

    Találkozott már valaki ilyesmivel, vagy hallott ilyesmiről? Esetleg valami tipp? (nagyon örülnék valami ötletnek, tippnek, tudományos magyarázatnak mert nagyon idegesít a jelenség... :O )

    A fólia csak 2 napos, a munkát végző szerint 30 napig szárad viszont az autószerelő ismerősöm szerint amíg nem szárad meg tökéletesen, addig könnyen le lehet szedni a fűtőszálak sérülése nélkül, utána már sérülnek a fűtőszálak a hátsó ablakon a fólia leszedésekor... (értelemszerűen ha rossz a fólia akkor nem akarok kárt tenni a fűtőszálakban - ha már úgyis le kell szedni a fóliát)

    Köszönöm!

    Semmi sem állandó, csak a változás.

Új hozzászólás Aktív témák