Új hozzászólás Aktív témák

  • Skillet

    addikt

    Valaki szót emelt a 'szervíz' és az 'egyenlőre' szavak ellen. :) helyes. A szervíz szó amúgy, sajnálatos módon szinte beleég az emberekbe, mert rengeteg szerviznél hibásan van írva.
    De egy ilyen jellegű autós topikban illik odafigyelni a szerviz szóra... is. Meg amúgy is :)

    Az opc 400Nm-e szép teljesítmény. Manapság már minden kis autóban ott lapulhat a szörny. A nagy autósok sincsenek teljes biztonságban. Kegyetlenül kihegyezett vasakat raknak a gyártók az utcára.
    De számomra az erő sosem jelenti azt, hogy folyamatosan tolni is kell neki, mint állat. Az enyém gyárilag 180-ig van skálázva és ott le is tilt... de még annyit sem mentem vele soha, hogy biztos legyek benne, ez az elektronikus tiltás már rég ki van lőve.
    Nem szoktam száguldozni. Már annó a 60 lovas astrám is ment 200 felett :) később pedig a 2 literes szívó galant 240-et. Nem igazán vonz a nagy sebesség. Inkább a gyorsulás. De összességében nem egyszer a megengedett sebesség alatt megyek picivel, mert ezeken a pocsék utakon nem fogom legyalulni az autót. Meg amúgy sem sietek sehová. Igaz, néha megyek vele egy-egy sodrósat, de az esetek 99%-ában nyugodtan haladok. Volt is, aki anno azt kérdezte tőlem, mi a töknek nekem ilyen autó, ha nem tolom neki? :D
    Haver is, amikor leugrottunk velencére: "most már értem, miért fogyaszt neked ilyen keveset". Nem is értem, mit gondoltak, hogy az ember mindenhová úgy közlekedik, mint a mérgezett egér? Az ilyenek egy 3 mókus hajtotta literes szuzukinak is kinyomják a szemét... na pedig annak aztán tényleg felesleges.
    Szóval nagyon úgy tűnik, hogy ez is, mint olyan sok minden, ember függő.
    Az említett 6-os szakaszon, itt budafok mellett gyakran járok. Sokakat nem érdekel a 30-as tábla. Én 40-nel szoktam azokon a részeken "átszáguldani" :) de mit mondjak, nem halok bele. Semmivel sem érezném magam jobban, ha 80-nal zúznék ott el.
    Szó se róla, néha akad versenytárs, kicsit játszunk egymással. Végén intünk egymásnak, elköszönünk. Van pár fura figura is, akiknek konkrétan kell az erődemonstráció, a leckéztetés. Például egy X5 a 6-os úton úgy gondolja, hogy az autópályán van és simán levillogja a 80-nal a belső sávban haladó autót :) olyankor nekem is elgurul, persze. Hamar le lett ő is villogva, 140 körül értette meg, hogy hiába nyomja, félre kellene állnia.
    De magam is úgy látom, hogy nem túl szép dolog olyan sebességgel száguldozni 70-es táblánál.
    Nem is gyakorlom.

    Más :) hibakód olvasásban, elektronikus problémákban tud valaki segíteni?
    Megint más :D kik vannak itt fórumos autósok budafok környékéről és milyen vasakkal? Hátha szoktuk látni egymást ;)

    Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

Új hozzászólás Aktív témák