Új hozzászólás Aktív témák

  • Beszereztem egy kínai HUD-ot ami kiírja ODB2-vel az aktuális fogyasztást. [link] (meg persze ezer más dolgot, vízhőt, akksit, fordulatot, hibakódot töröl stb)
    Na mondom én leszek a totál skót és fogyasztási rekordot állítok fel. :DDD
    Két hétig odafigyeltem hogy a pillanatnyi mennyi és 80-90 között mentem, hagytam sokat gurulni, keveset fékeztem, előre gondolkodtam stb. Erre basszus ugyan annyi a fogyasztás mint amikor nem figyeltem rá és 90-100 között mentem. :W [link]
    Aztán végiggondoltam és valószínű az volt a hond hogy nem vettem figyelembe a fordulatszámot. Mert bár jól hangzik hogy 80-90-nél elvben kevesebbet eszik az autó mint mondjuk 90-100-on elméletben, de a gyakorlat mást mutat (mivel ugyan annyit eszik nálam legalábbis). Ott csesztem el a dolgot hogy a motor ilyenkor kevesebb nyomatékon megy mint magasabb fordulaton, emiatt gondolom arányaiban véve többet is fogyaszt. Szóval most két hétig úgy járok hogy nagyobb nyomatékon is menjen a motor. (azaz nagyobb fordulaton) Azt már korábban felfedeztem hogy dinamikusan gyorsítva kevesebbet eszik mint lassan-hosszasan gyorsítva. Aztán hegymenetben visszakapcsolva (3e fordulaton is kevesebbet eszik mint kis fordulaton (2e fordulaton) erőltetve bár ez nem újdonság. Röviden a nyugger módon vezetés nem takarékos, sőt!

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák