- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Sajnos már nincs. Ma volt az utolsó nap. Kicsit becsapós az idő megadása.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kelna91
senior tag
válasz grizlisandor #118076 üzenetére
Ilyen Mol táltos kupon szokott lenni rendszeresen? Ezzel nem remegett a kezemben a 100-as töltőpisztoly.
-
Valaki próbált már 4350K után 6000k xenon-t? Mi a tapasztalat ekkora színhőmérséklet váltásnál?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
rbalint88
addikt
válasz bitpork #119457 üzenetére
szerintem a 6000-es szar. túl kék már, esőben full kuka. nem véletlen, hogy a ledek se kékebbek 5000K-nél. onnantól már csak rosszabb lesz, ha hidegebb színhőmérséklet felé tolódik.
ha d2s kell Maxba, akkor elvileg van még két kínai 6000-esem, azt odaadom szívesen próbálni, ha jársz Bp vagy Budaörs felé. -
Magnum_
nagyúr
válasz stickermajom #119434 üzenetére
Szivbol gratulalok
De hol a foto?I humbly and respectfully decline™
-
válasz rbalint88 #119458 üzenetére
d1s természetesen Ugye vettem bele majd 50k jmf pézé osram 4150k (rosszul írtam először, sry)-t, de ha vizes az út nem látok vele rendesen. Ok Domi és Max is szar lámpával rendelkezik ilyen szempontból , de látom amikor elmennek mellettem az újabbnál újabb rettenetek a lámpáikkal és azoknak a szín hőmérséklete más már szemre is. Vagy lehet csak nightbreaker kellene?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
DonLaca@
senior tag
válasz bitpork #119460 üzenetére
Nekem egy 6000K led volt. Szervizben lett beállítva a fényszóró. Tökéletesen lehetett vele látni minden időjárásban .
Sajnos a rendőr kivetette mert nem gyári. Hiába mutattam a papírokat hogy szakszervizben lett beállítva és tökéletesen fókuszálja a fényt a lámpa. Nem hatotta meg. Utána amikor a társa nem volt mellette megjegyezte hogy azért szúrták ki az autót mert túl szépen világított a fényszóró az autó korához képest.
Magyarország így szeretlekMost egy Osram Night Breaker van helyette azzal alig látok valamit. Ég és föld a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz DonLaca@ #119468 üzenetére
Nem, a hagyományos lámpatestek az izzószál pontszerű fényéhez vannak tervezve, a jóval nagyobb felületű LED-es fényforrással egyszerűen fizikai képtelenség, h jól fókuszáljon! Nem lehet "beállítani", mert a lámpatestet kellene teljesen áttervezni...
Jobb esetben alig látsz vele, azért hagyod a fenébe, rosszabb esetben a szembejövőket vakítod és csak akkor hagysz föl vele, ha más rákényszerít.
-
DonLaca@
senior tag
válasz kisza25 #119469 üzenetére
Egyetlen egyszer nem villogott rám senki sem fél év alatt amíg használtam a led lámpákat. Sokkal pontosabban fókuszálja a led a fényt mint a halogén . Ezek már nem az 5 évvel ezelőtti gagyi technológiával készült sz*ok.
Degeczi
Youtubeon meg tudod nézni hogy most hol tart a led világítás. Ne a 10 évvel ezelőtti cikkből idéz szerintem.
Nem akarok senkit megtéríteni amúgy. Csak a tapasztalataimat írtam le. Nekem tök mindegy ki milyen égőre esküszik.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Az OTP egyedi ajánlatokat ad minden hónapban ezért van eltérés egyénenként. Nekem most 2% 12 ezer felett a Molnál. Rossmannba meg 10% minden vásárlás után...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
---------------
Úgy néz ki kinézünk a Bécsi vásárba. Kellene hóláncot vennem. Láttam 3000-9000 áron is. Mire érdemes figyelni a méreten kívül?
Osztrák matrica a határ előtt ha jól olvastam itt korábban...
Bécsi parkolásra van valami javaslat? Inkább távolabb megállni és tömegközlekedés?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MrSealRD #119477 üzenetére
Ha csak a yard miatt kell akkor a legolcsóbb is megteszi. Nekem nincs is, inkább kölcsönkérek egyet amilyen gyakran megyek nem éri meg vennem sajátot (főleg, hogy 2 pár kéne az awd miatt).
Bent a városban nehézkes a parkolás a tömegközlekedés meg elég jó, én inkább kintebb tenném le a kocsit még ha nem is olyan kényelmes.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Degeczi
nagyúr
válasz szőröscica #119478 üzenetére
Persze, villogni nincs is értelme, hiszen honnan tudná, h mit szeretnél közölni?
(nem is értem, amikor fórumon panaszkodik vki, h "rávillogtam, mégis ugyanúgy tovább csinált akármit")
De akár az a baj, h fönnfelejtette a reflektort, akár pont az, h lámpa nélkül jön, pár mp-re fölkapcsolt reflektorból biztosan megérti, h a világításával van baj. -
szőröscica
addikt
Multkor szakado esoben az M3 kivezeton majd arrol leterve kilometereken keresztul villogtam egy ilyen mogott, vegul lehuzodott, mert nem ertette, hogy mi a baj. Szerintem az a gaz, hogy a muszerfal vilagit mar a legtobb autoban, ha kell, ha nem. Szoval varosi korulmenyek kozott eszre sem veszik, hogy valami nem oke. DRL melle en kotelezove tennem a fenyerzekelot, vagy legalabb azt, hogy hatul is egjen a helyzetjelzo.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szőröscica #119483 üzenetére
Nekem úgy van megoldva, hogy csak a tű világít a számlap nem. Szóval sokszor már szürkületben felkapcsolom a tompítottat mert nem látom rendesen mennyivel megyek. A többi autónál is így kéne és akkor nem felejtenék el felkapcsolni a tompítottat.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
válasz szőröscica #119483 üzenetére
+1 amióta DRL-van és alapból világít a műszerfal (hyundai i20,i30) én is jártam többször úgy, hogy tompított nélkül indultam neki.
Az a gáz, hogy legtöbb autó ilyenkor hátul nem világít.
A tipo az már alapból világít hátul, meg elöl is, elvileg programozható, meg a hazakisérő fény is.[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
-
MrSealRD
veterán
Igen, csak amiatt kell. De lehet, hogy jobban mennénk máshová is ha lenne saját... Köszi a többit is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Degeczi #119488 üzenetére
Igen de most a mi szempontunkból - mint többi közlekedő - az a lényeg, hogy lássuk szemből is és hátulról is, ami így teljesül. Az, hogy ő nem lát az legyen az adott vakegér baja. Majd felkapcsolja ha zavarja, hogy nem lát.
mod:
sutszi: Arra bőven elég a legolcsóbb teszkós lánc is. Arra figyelj, hogy ha mégis használni kell (jó nagy szívás amúgy ezeket felrakni a hidegben elgémberedett ujjakkal), akkor szárazon tedd vissza a dobozába különben megeszi a rozsda.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
veterán
válasz DonLaca@ #119463 üzenetére
Milyen márka / típus volt a LED?
Xenon helyett gondolkodom rajta, a D3S foglalat miatt a nagy márkák (Philips, Osram) kiesnek. (Yard nem különösebben érdekel, gyári vetítőlencsés, szintezős, mosós bixenon helyére menne - nem tűnne fel, nem vakítana.)Golf 7-ben elsötétül a műszerfal világítása, ha úgy érzékeli, hogy kell már a tompított. Golf 6 még nem jelezte, és abban is volt DRL.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Most minden rendben volt a papírozással. Enyémnél is változott a műszaki dátuma a myOpelben, szóval szerintem megcsinálták. Ettől függetlenül ír egy elmaradt szervizlátogatást, de az majd talán jövőre a helyére ugrik, amikor megyek az elsőre.Saint_ Köszi! Kép is lesz majd, csak tegnap rohanás volt. Gyorsan átvettem még a téli gumikat is, és fel is szereltettem.
-
Qru
MODERÁTOR
-
DonLaca@
senior tag
válasz focvis #119491 üzenetére
Több fajtát rendeltem és kipróbáltam de szerintem ez volt a legjobb. Ez az amit fél évig használtam.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok
Télen könnyebben koszolódik az autó. Milyen külső hőmérsékletig " szabad " lemosni?
-
gzbotii
nagyúr
Ma (sajnos) voltunk 'osönben', amíg én az autós cuccokat nézegettem, addig egy kora negyvenes házaspár olajat választott épp a dízel autójukba. Azt keresték, melyik a legolcsóbb. 200Ft is számított, és az, hogy tudja-e a gyártó által előírt szabványt az már kevésbé. De viszkozitas sem érdekelte őket, csak írja rajta, hogy jó dizelbe is. Végül egy MOL-os olajjal távoztak.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Gergőke88
addikt
válasz stickermajom #119494 üzenetére
/60 helyett a /55 is felmehet a gepkonyv szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Milyen NAS-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...