-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz bitpork #106487 üzenetére
Volt ám! Azért Max mellé beállva kifejezetten városi kisautónak tűnt Volvóka, van egy mérete a Q7-nek. Beleülve viszont eléggé otthonosnak éreztem, a méretei nem zavaróak, de ez egy tank! Egyébként menet közben sem érezni nagynak, meglepett. Fordulókörét pont dícsértem, mikor bitpork említette, hogy majdnem egy méterrel nagyobb, mint az S60-nak. Menésben nem volt akkora "cirkusz", mint az S60-nál (400 nm - 1.5 tonna vs. 500 nm - 2.5 tonna), bár lehet, hogy csak automata simította az érzést, mert a sebességmérő mutatója azért mászott felfelé tisztességesen. Viszont a féke meglepően hatékony, ott nem érezni, hogy mekkora tömeget kell lassítania. Egy-két megszoknivaló érdekesség volt, pl. a lábas kézifék és a Volvo után keményebb működtetésű irányjelző kar. És azért érződik, hogy hosszabb életútra tervezték, a rövid próbakör után sem tapasztaltam, hogy bármilyen téren elfáradt volna a 280k km futás ellenére. Volvóka után nem gondolnám rossz folytatásnak, csak ugye feleslegesen nagy jószág lenne nekünk.
Mellesleg ha valaki Szegeden jár, ajánlom megtekinteni az Agórában lévő Informatika Történeti Kiállítást, illetve ha több ideje (legalább szabad fél napja ) van, akkor a Szegedi informatikai gyűjteményt (utóbbihoz előzetes bejelentkezés szükséges, ha jól tudom).
-
EQMontoya
veterán
válasz Johnny_vT #106500 üzenetére
Az 5 henger akkor is 5 henger! Gratula, have fun!
BBD: fura, amit mondasz, nekem is az volt a tapasztalatom a Q7-tel, hogy tisztességesen mozog, viszont a fékre inkább mondanám, hogy "pont elég", mint sem hogy meglepően hatékony. Nyilván 2.5 tonnához mérten jó, de azért nem az a fék, amitől kifejeled a szélvédőt.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
BigBlackDog
veterán
válasz Johnny_vT #106500 üzenetére
"Ha még gyártanák a típust..."
No igen... Valahogy az S60-ból a második generáció már nem annyira mozgat meg engem, valahogy az első gennél sokkal inkább érződik a páncélszekrény hatás. És nekem formára is jobban bejön.
(#106502) EQMontoya: Nem voltak annyira meggyörve a fékek, de nem éreztem kevésnek a fékhatást.
"... de azért nem az a fék, amitől kifejeled a szélvédőt." > Igen, ez így talán jó megfogalmazás.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Lassan megy az első kötelező szervizre a Yarisom. 1.5 111LE 2NR-FKE a motorkódja. A márkaszervizek 5W-30 olajat raknak bele. A könyvbe az van hogy lehet bele rakni, de következő alkalommal vissza kell állni 0W-20-ra. Viszont több embert kérdeztem, de "következő"-nek is 5W-30 került bele a márkaszerviz részéről.
Egyik ismerősöm megkérdezte a márkaszervizt hogy mennyi lenne ha 0W-20 menne bele, és kapott egy 38 000 ft-os árat, csak magára az olajra!! Ami azért nem gyenge.
Ugye nemrég volt téma Auris-nál hogy pl. mennyire nem jó nekik az 5W-30-as olaj, 0W-20 kellene bele minden alkalommal, ugyanez igaz a többi modernebb motorra is. De ugye ennek ellenére a szervizek 5W-30-at raknak bele.
Tényleg ilyen nagy problémát okozhat hosszú távon ha nem 0W-20 megy bele hanem 5W-30? Egyértelmű hogy a szervizek azért raknak 5W-30-at mert nagy tételbe olcsón hozzá lehet jutni. És azért mégis jobban mutat árlistánál ha nem 70-80k ft-os árat írnak ki, hanem 35-40 000 ft-os árat.90%-ban "nagy" távokat járok vele, mert a munkahelyem 40km-re van. Szóval be tud rendesen melegedni a motor, nem az van hogy beindítom aztán 2km és állítom is le.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Johnny_vT
senior tag
válasz jozsi252 #106510 üzenetére
Friss cikk, hivatalos állásfoglalás.
Kizárólag 0W20, egy-egy alkalommal szükség esetén lehet 5W30, de folyamatosan nem.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
veterán
válasz Johnny_vT #106511 üzenetére
Szóval akkor kell bele a 0W-20. Na mindegy akkor okoskodnom kell valamit, mert nem akarok 4 vagy akárhány liter olajra kifizetni 38 000ft-ot.
(#106512) Saint_
Szerintem erre nem nagyon van lehetőség. De ha lehetne is mi a biztosíték hogy az is fog bele menni? Ja tudom rosszindulat, de sajnos ismerve a hazai viszonyokat nem nehéz erre a következtetésre jutni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Magnum_
nagyúr
válasz jozsi252 #106513 üzenetére
Megkerdezed, hogy viheted-e. Ha igen, viszed+ott allsz mellette az olajcsere alatt (max 1 ora).
Azert sok helyen ez mukodik.Apam vegignezi az olajcseret az Opel szervizben, azert nem viszi olajat, mert a GM 5w30 nem draga.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
hacki87
senior tag
válasz jozsi252 #106513 üzenetére
Azért ha megnézed a Bárdiba is kapsz 4liter 0w20-as olajat 14000-47000Forint között. Szóval még reális is lehet.
Más: Srácok, ha az unokatesom nevén van egy autó mint tulajdonos és én vagyok az üzembentarója, milyen költségekkel kell számolni, ha apura akarom átrakatni az üzembentartói jogot?
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
672km volt az ut haza, 85km volt meg villannyal. Lattam ket norveg rendszamos Model X-et es egy sved rendszamos Model S-t utkozben. Az S kene.
Az M7-en lerobbant egy uj PXA rendszamos plugin Mini.
Az egesz horvat tengerpart el tud indulni haza normalisan, baleset nelkul. Itthon a Balatonrol keptelenek Fehervarig elmenni a gyokerek. Egyertelmuen a legstresszesebb szakasz volt a Siofok-Bp az egesz ut soran.
-
Magnum_
nagyúr
válasz szőröscica #106520 üzenetére
Akkor holnap kave?
Btw tegnap este Limoval gurultam le. Nem elektormossal. Hanem azzal a fasza valtoval szerelt benzines varianssal. Elmeny volt.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
Snoop-y
veterán
válasz EQMontoya #106455 üzenetére
Tegnap franciaorszagban voltam epp haladtam kb 130-140 korul amikor a 2 kocsi hossznyival elottem halado rajott ,hogy utoleri mindjart az elotte levot igy tukorbenezes helyett csak rutinosan kivagodott elem kb 110-el...
Barmok mindenhol vannakNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
MunezXBK
nagyúr
Nem csoda, BMW származék.
Szent: én mindig ott vettem LM-t.
-
EQMontoya
veterán
Hát amekkora nemzeti öntudat hömpölyög ilyenkor Budapest felé, nem is csoda, hogy nem férünk el három sávon.
Same rules apply!
-
Magnum_
nagyúr
válasz EQMontoya #106524 üzenetére
Ma volt egy erdekes esetem es nem is igazan off, mert autozassal fugg ossze. Ha mar nemzeti ontudat.
Na szoval az van, h elmentunk asszonnyal kavezni. Egyik miszterium elotti mindket tolto szabad az app szerint. Allnek oda, egy uj(!) olasz rendszamos Cayenne foglalja mindket helyet, radudalok, kiszall.megkerdeztem angolul, milyen nyelven kommunikaljunk. Momdja magyarul h magyarul. Ok, ez toltopont, raadasul mindket helyet foglalja, holott mellette 3 szabad is hely van. Jo, csajom bement cigiert, par perc. Mondom ez 30k-s parkolas, pedig tenyleg mellettunk van 3 szabad hely. Ok, kormanytisztviselo vagyok, nem lesz gond. Na erre elszakadt a cerna es mondom neki, h biztos e benne, h most ezt hozza fel? Ha valoban, azert gaz, nem az, akkor meg azert. Erre elnezest kert es elallt.I humbly and respectfully decline™
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van vmilyen netes felület arra, hogy meglehessen nézni van-e érvényes bármilyen féle matrica az autón?
Előző hónapban vettem egy autót, de a tulaj nem tudja már pontosan, hogy milyet is vett rá, mert egy darabig nem volt használatban a jármű.
Itt már tettem egy próbát, de ezen az oldalon "az érvényesség lekérdezése kizárólag a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásárolt e-matricákra vonatkozik".Köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
veterán
Nálam 701 km (8,0 literes átlag), nagy dugó a HR-SLO határon, Waze kevés oda, nem használják. A lerobbant Minit én is láttam.
3 necces traffipaxom volt SLO-ban, talán nem küldik ki (100-110/140-150).
Siófoknál felment a vízhőfok, majd P00B7 hibakód, majd elkezdte túlhűteni magát, mehetek szervizbe. :/
Vélhetően termosztát.@Johnny: Grat!
[ Szerkesztve ]
-
-
athomi
veterán
Alig mentem ma le 2x50 km, valamint 2x20 km országutat, hogy ismét megállapítsam sokan alkalmatlanok vagy éretlenek az autóvezetéshez. Jó lenne ha egyszer eljutnánk oda, hogy nem csak a gyorshajtókra utaznának, hanem elsősorban a követési távolságokra, különböző veszélyeztetésekre.
A mai utam végefelé olyan szinten eldurrantották az agyam, miután ugyanaz a Transitféle előbb elém vágott és vészfékezésre illetve kikerülő manőverre kényszerített, majd a külsőből rám tartott, hogy az első lámpás kereszteződésnél látogatást kellett nála tennem egy lehetséges verésre. Szerencséje hogy nem szállt ki, mert nagyon elvertem volna miután az se hatotta meg hogy két csemetével vagyok akikkel szeretnék egyben hazaérni. Az arca baromi nagy volt, csak amikor az öklömet belóbáltam az ablakán akkor kezdte érezni hogy nem viccelek. Érdekes mód utána elkezdett mindenki mögött tisztes követési távolságot hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz athomi #106537 üzenetére
Ha ott a két gyereked a kocsiban, akkor valóban ezt a példát kell látniuk? Lehet neked igazad, de a fizikai erőszak -szerintem- nem vezet sehova, no meg ott a lehetőség hogy a másik esetleg egy nagyobbacska szekercével száll ki.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
pvt.peter
őstag
válasz molnarpeter #106535 üzenetére
köszönöm szépen, holnap utánajárok
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz focvis #106533 üzenetére
Plug-in kell, ha elromlik az egyik motor, van másik!
-
kisza25
félisten
válasz Elektrosokk #106546 üzenetére
egy biztos, nekem jutalékot kellene adnia a dacia-nak és a hyundainak és a kia-nak egyaránt
Aztán veszek belőle egy 540i-tEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- További aktív témák...