-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
válasz Doki16 #107199 üzenetére
Ez a Vitara nekem nagyon klassznak tunik.
Ugye azt tudtad, hogy ebben kuplungolni kell.
Megvetted es rogton meghirdetted. Mennyi lehet a haszon, ha eladod? 200k? 250k? Megeri ekkora haszonert (amibol persze szja-zni is kell) az egesz macera? (Okmanyirodai ugyintezesek, biztositas megkotes, felmondas, stbstb?)
5-600k-nal mar lehet, jogy ertenem, de en orulnek, hogy egy szep autot fogtam ki fasza aron.I humbly and respectfully decline™
-
426os
őstag
Sziasztok!
Érdekelnének érvek, ellenérvek a következő kérdésben:
Defektjavító (kompresszor+hozzávaló takony) vagy mankókerék emelővel.
Jelenleg az előbbi van, de már lejárt a szavatossága a löttynek, kellene venni újat.
16-os nyári, 15-ös téli kerekeim vannak, a gyári helyre csak a mankókerék fér be rendesen.
Jelenleg tök jó, hogy marad egy csomó helyem a kis rekeszekben a kocsiban, de kicsit tartok attól, hogy a defektjavító nem lesz elég ha baj van (igaz van Allianz-os assistance-om).
Löttyöt vegyek, vagy szerezzek inkább gyári kereket (régi gumival). Gondolkodom, hogy egy emelőt beszerzek akkor is, ha a defektjavító marad..
-
proof88
addikt
Jó dolog Bp-n teremgarázs helyet bérelni? Biztonságosabb lopás, feltörés szempontjából? Kevésbé húzzák meg vajon a kocsit? Havi 20-ért, társasház mélygarázsában. És akkor a Nap sem szívná annyira a kocsit. Főleg télen örülne neki gondolom, bár Bp-n olyan sok hó nem szokott lenni, max latyak pár napig. Főleg ellenérvet szeretnék hallani, hogy miért ne. 12 éves Citroen C4, de felszereltségileg elég ritka példány.
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
default.
őstag
Szervusztok!
Lenne egy laikus kérdésem: az autó szivargyújtójában pontosan mekkora a feszültség?
Gondolom nem pontosan 12 V ... vagy igen?Köszönöm előre is,
Üdv[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
válasz molnarpeter #107215 üzenetére
Értem, köszönöm.
Lenne még egy kérdésem: ha egy szivargyújtóba dugható telefon töltőt -hálózati tápegységgel, egy szivargyújtó aljzatra kötve- szeretnék meghajtani, akkor elég lesz ennek a töltőnek, ha "csak" 12V-ot adok neki a tápegységemből, vagy érdemes magasabb 13-14 V feszültséggel ellátni?
Köszönöm szépen!
Üdv -
Doki16
addikt
válasz Magnum_ #107202 üzenetére
Való igaz, frankó kis kocsi. Meg is szerettem már ennyi idő alatt is. De egy pár óra város után már rájöttem, hogy ez a fajta váltogatás nem fekszik és még sincs hozzá kedvem. A pénz meg érdekes dolog. Sajnos nem mindenki keres olyan jól. Nyilván megfogok ha tudok 2 havi fizumat. És ha ez egy kocsiból jön hát ez van.
Képről lehet, hogy jó, de azért ez is karcos rendesen, de legalább nem festett és jó a motorja Most előszór éreztem azt, hogy végre nem kell aggódnom semmi miatt, nincs turbó, kettőstömegű, magasnyomású, részecskeszűrő, porlasztók és DSG Egy CVT Toyota hibrid kell nekem
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz SlayerSub #107222 üzenetére
Avultatás és az önrész levonása után lehet nem járnál jól. Plusz ha kiderül, hogy szándékos volt a károkozás akkor még biztosítási csalásért is bíróság elé állítanak. Szóval sztem inkább törd fel a malacperselyt.
Átérzem a helyzeted, az 1.8 TSi Skodánk ugyanezt csinálta.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
Urak!
Olyan szopóhelyzet állt elő, hogy e hónapban váltottam munkahelyet. (ez még nem a szopó része )
Megyünk október végén nyaralni Madeirára, szerettem volna autót bérelni. Ehhez ugye hitelkártya kell, nekem olyan nincs. Voltam bankban, előző munkahelyből kiindulva a kapott hitelkeret nem fedezi a kauciót. Most akkor mivan?
Asszonynak nincs jogsija, se hitelkártyája, így az ő nevére sem mehet.
Nekem október elejéig szerintem nem lesz meg a 3 hónap munkaviszonyom teljes fizuval az új igényléshez.
Mondhatjuk, hogy 22-es csapdájában vagyok?
Megnéztem, Madeirán kb. az összes cég csak hitelkártyát fogad el...Bocs ha Off, de nincs ötletem már
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
veterán
válasz Tsebacsi #107224 üzenetére
A hitelkártya kérdést passzolom.
A Goldcart nézd meg, a full/full rate a barátod, biztosítást itt szoktam intézni: [link]
Bármikor visszamondhatod a Goldcarnál, hetente kalkulálj újra, májusban 16€ volt egy hétre Potroban. Ne kérd a full covert!
Regisztráció után kapsz 10%-os kódot.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Amíg nincs 3 hónap munkaviszonya nem kap sehol.
Tsebacsi: A bankodat kérdezd meg hogy van-e neki virtuális hitelkártyája. Régen volt olyan több banknál is h a számlán lévő fedezet erejéig 100Ft-t adtak egy 10 percig élő virtuális hitelkártya számot amit pl netnél hitelkártyaként ismert fel sok bót.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz kisza25 #107236 üzenetére
Nem ertem a kerdest. Ha az eves +jovedelmed 600k felett van, az adokoteles.
Ha veszek 100ft-ert valamit, de eladom 700.000-ert, adoznom kell utana, meet jovedelem.
Szjatv.4.$Raadasul az auto hatosagilag nyilvantartott, nem tudod titkolni, hogy van-e rajta haszon, vagy nincs
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
BigBlackDog
veterán
válasz kisza25 #107236 üzenetére
Én úgy tudom, hogy eladásnál, ha "hasznod van", akkor a haszon után (ha nem üzletszerű tevékenység és van valami éves korlát is, ami alatt nem).
Ha pl. veszel egy autót 1M Hufért és ráköltesz számlákkal igazolhatóan +400e Hufot, akkor 1.4M Hufért eladhatod és nem számít haszonnak, mivel a többlet számlákkal igazolható ráköltés. És mintha rémlene olyan, hogy ebbe talán beleszámít az átírási költség is még.
"... A bevételt csökkenteni kell a szerzési költséggel és a szerzéssel összefüggő kiadással, az értéknövelő beruházás, és az értékesítés költségeivel. ..." - forrás (ugyan már elég régi cikk)
De nem vagyok biztos benne, ne hidd el szó nélkül nekem!
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz BigBlackDog #107239 üzenetére
Igen, de doki16 meg haza se ert vele es mar meghirdette, feltetelezem, nem volt rakoltes (talan meg imo mosas se )
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
Rossz hírem van. A debitre is lehet reserved állapotot bejegyezni. Valahogy pl Dániában is megy. Igaz a benzinkutak nem szeretik mert ott nem egyesével hanem 2-3 naponta csokorban gyűjtik be, de szálloda taxi mindenki elfogadja és igen is lehet 2-3 hétig tartó elszámolási időszakkal használni. Legjobb példa hogy béreltünk házat ahol első nap bejelentettem írásban (email )hogy a tűzhely hőüvegje törött. Nem jütt rá válasz másnap telefonáltam h akkor most jönnek cserélni v nem? Kijöttek, mondták nem kell fizetni. Ennek ellenére hazajövetel után majd 1 hónappal beterhelték a kártyát. Akkor szóltam h nyema mert írtam h nem mi voltunk így találtuk - megnézték a mailjüket és megtalálták spamba, uh visszakaptuk a zsét.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Doki16
addikt
válasz Magnum_ #107241 üzenetére
Ugyan kérlek Már egy ezrest elkoltottem csak mosásra Nincs 600 k felett a haszon.
Kaptam foglalót a héten viszikVan egy kérdésem mindenki felé. Keresek olyan autót ami megbízható benzines motorral van és automata. Létezik ilyen?
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest