-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Altcoin bányászatra szeretnék 5 db riget építeni, és Miskolcon üzemeltetni. Még csak elméleti a tudásom, amit itt és más oldalakon vettem magamra. Ezt a tudást szeretném gyakorlati tanácsokkal kiegészíteni. Szóval keresem azt a fórumtársat, aki ugyancsak riget (vagy többet) üzemeltet, és hajlandó 1-2 napot eltölteni Velem, és kioktatni a témából. Persze a fáradozásáért ellenszolgáltatást biztosítanék.
Üdvözlettel: Kerekes Levente
Levele.levente@gmail.com -
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Egy nagyon rendes fórumtárs segítségével (köszi, Golya87) beüzemeltem 2 db riget. Az egyik egy 6 db nvidia 1070-es gép, a másik egy 6 db nvidia 1060 ast tartalmazó masina. Lehet szeretnék egy 3.-at is.
Zcashre vannak belőve, az egyik kb 2500 SOL-t, a másik kb 1800-at termel.
A zcash.flypoolban ásnak, kb 2 dollár/órával.A kérdésem: szerintetek ha kb. hetente szeretném kivenni a pénzt, akkor hogyan csináljam?
Forintot szeretnék belőle csinálni, csak nem tudom, hogy milyen módon. A Poloniexbe be vagyok jelentkezve, és jelenleg oda utal a flypool 0,1 Zcash-enként.Szerintetek hogy érdemes beállítani úgy, hogy akár Pesten készpénzben, akár utalásban (Erste) a kártyámra kolbászoljon a pénz?
Előre is köszi: Levi
-
KerekesLevi
tag
válasz lafaty80 #36855 üzenetére
Helló! Nekem szépen hasítanak, 2 db is van belőle. Az egyiken 6 db 1070es, a másikon 6 db 1060as dolgozik. Az m2 Ssd-t nem szerette, a leggagyibb külsővel hasítanak. Az egyiken egy 1700 w Enermax táp, a másokon egy 1000 -es Cobra...
Az alaplapokat kb. 33.000 Ft ért vettem (darabját) 1 hete.Levi
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Valakinek van valami tuti ötlete, hogy hol lehet ZEC-et váltani és SEPAval hazautalni? Eddig Poloniex (ZEC-->BTC)-->Coinbase (BTC-->EUR-->Erste) volt az irány, de a Poloniex leállította a ZEC-et, egy Temporarily Disabled kiírással. Krakenre lehetetlen verifikálni, és szerintem egyhamar nem oldják meg a dolgot...
Még az is jó lenne, hogy valahol átváltanám a bányászott ZEC-et Bitcoinra, és onnan Coinbase. De hol? A túlterheltség miatt sehol sem lehet regisztrálni lassan.
Valakinek 5let?
Más: MSI 1060 (Hynix RAM-os)-as kártyáim vannak, 6 db és Ethert bányásznék velük. Akárhogy tuningolom őket, sehogy sem hajlandóak 20,8 MH/s-nál jobban döngetni. A net tele van vele, hogy ezek akár 24-25 MH/s tempóra is alkalmasak, de valamilyen limit fogja őket. Valaki nem tudja, hogy hogy lehetne kivenni ezt a limitet?
Köszi:
Levi[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
válasz golya87 #38279 üzenetére
Sajnos nincs, csak BTC, Bitcoin Cash, Litecoin,Ether van...
A Gdax-on ha jól látom akkor van SEPA utalás 0,15Eur/alkalom! Nem lenne rossz, ha hagyna regisztrálni.Ha menne, akkor nem kínlódnék Etherrel, maradnék a ZEC-en, és túrnám kéthetente haza a pénzt.
A 1070-es rigemet viszont átállítottam Etherre. 3 féle kártya van benne: MSI ARMOR, Palit, és INNO. Az INNO a leghűvösebb, az MSI nagyon gyors ZEC-en (480 sol/s meghajtva), a Palitnak nem lehet annyira visszavenni a kakaót, és kicsit lassabb is a társainál. Az MSI volt a legdrágább (150), utána az INNO(140) és utána a Palit(130)
Amúgy a legjobban ZClassic-ot érné meg mostanság hajtani, de azt átváltani tényleg nem tudom..
Levi
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Használtan vettem egy XFX Rx580 OC 8 gb-os kártyát, de nagyon gyanúsan nem működik. Letöltöm az Ati oldaláról a legújabb drivert, fel is installálja, de működésre nem lehet bírni a kártyát. A windows eleinte elismeri, hogy működik, aztán amikor rádugom a monitort, csak no signal van. A ventik csak a Bios alatt forognak, a windows alatt nem. A windows 10 odabiggyeszt egy sárga felkiáltójelet, és szépen kiírja, hogy nem a kártya nem működik megfelelően. A riser jó, sőt alaplapra téve is teszteltem. Egymagában sem megy, sem a többi kártyával együtt.
A Claymore nem ismeri fel, mint AMD kártya, ha felrakom a legújabb mining blockchain drivert, akkor a Claymore a kártya felirmerésekor úgy kifagy, hogy csak resetelni lehet.Ja, a tetején lévő kis kapcsoló a kártya hátsó oldala felé állt, mikor meghozta a posta.
Szerintetek?
Levi
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
Helló!
Volna pár kérdésem:
1. az MSI Afterburner újraindításonként elállítja magát. Van valami lakat, meg profil 1-5 mentés funkció, de nem igazán tudom beállítani.
2. Rx5 580-nál a feszültséget nem engedi változtatni, valamiért az szürke marad, hiába engedélyezem a settings menüben (Afterburner).
3. Flypoolnál Ethert bányászok, 0,05-ös utalással. Mitől függ, hogy ugyanez az összeg néha 41 óra alatt, néha pedig 37 óra alatt utalódik át a walletbe. Elviekben a hashrate-től függ nem? Az meg mindig ugyanannyi. Mégis ingadozik, mint állat.Köszi: Levi
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy már volt róla szó, de szerintem van, aki nem igazán vágja még a témát (én):
DAG méret növekedés, Ethash!
Több helyen írják cikkekben, hogy a 2 gb-os kártyákkal már nem is lehet Etasht fúrni, mert a DAG méret meghaladta a memória méretet. Talán 2019 közepe fele ugyanígy kifuthatnak a 4 gb-os kártyák is? Van ennek alapja, mert ha igen, akkor a 1050Ti, RX szériánk a 4 gb-os verziói elveszítik az értéküket...Valahol olvastam, hogy a Radeon kártyák a memória mérettől függetlenül sem fogják tudni kezelni a megnövekedett méretű DAG-ot, mivel valami technikai korlátjuk van!? Ezt még a 8gb-osra is benyögte a cikk...
Mi ennek a valóságtartalma? Én eredetileg is csak 8 gigás kártyákat veszek, de nem igazán tudom, hogy van-e igazán értelme?
Léteznek kalkulátorok, amik megjósolják a kártyák szavatosságát, de ahány kalkulátor, annyiféle eredményt ad...
Levi
-
KerekesLevi
tag
Akkor ha jól értem, akkor a POS engedni fogja, hogy tovább bányásszunk a kis memóriájú kártyákkal? Nem biztos, hogy jól értem: a POS az utalásokat fogja megváltoztatni? A kevés memória az utalásokkor jelent akadályt, nem a bányászatnál?
Ha átállítjuk pl. Zcashre a 1060-asokat, akkor jó. De az RX széria nem valami frankó, csak Etherre... Zcasnél nem valami kiemelkedő, sőt...Szerintetek a mostani kártyák 1 év alatt elévülnek? Ha azt számolom, hogy a jelen állás szerint a kártyáknak kell 1,5 év a megtérülésre, akkor nem éri meg fejleszteni. Ha megveszek egy RX 580-at, az kb 140.000 Ft mostanság. Naponta kitermel kb. 450 Ft-ot. Az egy évre 165.000 Ft, ha mostani árfolyamon eladom a zsetont. És még se nem adóztam, nem romlott el semmi, nem váltottam, utaltam stb... Mégis úgy veszik a kártyákat, mintha ez lenne a legnagyobb üzlet. Szerintetek mindenki abban bízik, hogy felugrik az árfolyam újra duplájára, és HODL-oznak?
Így a befektetés elég rizikós. Mostanság azért eléggé cérnaszálon lógott a jövője a technológiának, viszonylag kis megtérüléssel.Szerintetek?
Levi
-
KerekesLevi
tag
Szerinted, most ha el lehetne költened tegyük fel 2 milliót, akkor mit vennél (nincs ennyim, csak játszom a gondolattal)?
- újat, vagy használtat?
- nvidia vagy AMD?
- ha Nvidia, akkor 1060 3 vagy 6 gb? vagy 1070 50 ezerrel drágábban?
- ha AMD, akkor szerintem mindegy, hogy RX 480, vagy 580, talán az RX 480 még jobb is. A kérdés, hogy 4 vagy 8 gb?Én mostanság vettem 2 db RX480 8gb-ot és 1 db RX580 8 gb-ot, fillérre ugyanannyit hoznak (29,3 Mh/s).
Ha ugrálnék a valuták között, akkor a 1070-et tartom a legjobbnak, de nem tudom, hogy megéri-e a felárat. Szerintem ez a kártya a legjövőállóbb is. Szerintetek?Levi
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Ez a POS dolog tényleg homály :-) Ha nem lesz bányászható, akkor ki lesz az, aki piacra hozza? Vagy csak kereskedni lehet majd vele? Na nekiülök este a cikknek, de elég nehéz olvasmánynak tűnik.
Kártyafronton, akkor ha jól értem érdemes lehet differenciálni, és így csökkenteni a rizikót? Nekem eddig főként Nvidiák vannak, most kóstolgatom csak az AMD-t.
Nem vészmadárkodni akartam, én is beszálltam a bányászatba, csak kicsit próbálom kikutatni, hogy merre mehet tovább a vonat. A kártyákat meg jó drágán vettem (1070-eseket 130.000 Ft/db, 1060 6 gb Hynix 103.000 Ft/db), és mivel tetszik a téma, még vennék. Pont amikor összeraktam 2 riget, akkor zuhant az árfolyam, 1 napig volt 17.000 $ a bitcoin, onnan meg lement 6000-ig. Kikerekedett a szemem rendesen :-) Beszéltem innen pár fórumlakóval, aki megnyugtatott.
Üdv.: Levi
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
válasz Bathalsar #40792 üzenetére
Ha ez a POS dolog beindul beindul, akkor a GPU bányászok mind átváltanak valamilyen más coinra? Akkor az ETH értéke gondolom lassacskán csökkenni fog, a többi coin közül ki fog 1-2 "emelkedni"? Nekem úgy tűnik, mintha önmagát inflálná a pénz?! És az nyer az infláción, aki a tulajdonos?
Érdekes, hogy egy ilyen nagy volumenű pénzen kísérleteznek...
Más: ethermineon nekem az effective hashrate az esetek 99%-ban kevesebb, mint a reported. Nem is kevéssel, pedig 1 hónapja futnak a rigek. Ez így kell legyen? Az átlagot az effectiveből számolja? Mert az 10 %-al kevesebb, mint a reported.
Levi
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ki hogy volt vele, de a Krakenen az utóbbi időben nem lehetett verifikálni. Ránéztem próbaképpen, most megy.
Levi
-
KerekesLevi
tag
Hali!
Vettem egy Xilence Performance X 750W -os tápot. 4 db RX480-as meghajtását terveztem vele, de már ha 3-at rádugtam, akkor a 3. kártya már be sem indult, pirosan világít rajta a led, mintha nem lenne elég neki a kakaó.
Gondoltam, hibás, felhívom a céget, ahonnan rendeltem. Be-Va Chip Kft. Ott frankón leoltottak, hogy ez a típus csak 2 GPU-t támogat, hiába van rajta 4 db 6+2 pines PCIe. Ezt persze sehol sem írja, sem a használatiban, sem a dobozon, sem a honlapon.
Gondoltam elállok a vásárlástól, a 14 napos visszavásárlási garanciával. Erre az ügyintéző bemondta, hogy nem él a garanciám, mert rádugtam 3 db videokártyát, innentől hazavágtam (????) a PSU-t.
Dühömben felhívtam a gyárat, és még Ők sem tudják, hogy hányat támogat.
Létezik, hogy tényleg sérült valamit, és ha igen, akkor miért nem írják rá, hogy nem lehet 2-nél többet ráaggatni?Levi
-
KerekesLevi
tag
válasz Bathalsar #40957 üzenetére
Na ácsi!
Ha sehol sem írja, hogy csak kettőt támogat(gyártói honlapon sem), és 4 db csatlakozód van akkor szerintem evidens, hogy 4-et támogat.
Van mellette egy Thermaltake Rome, ugyancsak 750w, azon sem ír semmit sem, de az vígan hajt 2 db RX480 at, 1 db RX580-at és egy 1070-et... Az összefogyasztás 570W
Levi
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
Közben kiderült a szériaszám alapján beazonosították a gyárban, és a kábelek a hibásak. Van egy sorozat, ami hibás kábelezéssel jött ki... Lehet az van, amit előttem is írtak, hogy fordítva vannak kötve. Ha csak 1 kártya van rábogozva, akkor működik, kettőnél már nem.
És itt jön a német mentalitás: sűrű elnézések között elkérte a címemet, és írta, hogy elküldi a kábeleket(!!!)
Magyar mentalitás: felhívtam a boltot, és azt mondta az eladó, hogy akkor adja vissza a pénzt, ha csatolom a táphoz a levelezést a gyárral, és jegyzőkönyvezzük, hogy 4 kártyát kötöttem rá, és lehet emiatt romlott el.Na mind1, túllihegtem!
Levi
-
KerekesLevi
tag
Nekem is hasonló gondjaim voltak tegnap este: összeraktam 1 riget, 2 db RX480 és 1 db RX580-ból. 750 Thermaltake Rome 750W táppal hajtom. Mindhárom kártya riseren, kettővel szépen megy, a harmadikat rádugom, erre elszáll a windows, 1000 féle hibaüzenettel. Hol beindul, hol nem. Korábban hol ment, hol nem, leginkább éjjel lefagyott, signal van a monitorban, de csak fekete a kép. Mit csináljak, fogtam, és rávágtam az alaplapra az RX580-ast, a másik kettő riseren. Erre beindul, és le sem hajlandó fagyni...
Érthetetlen,de működik. A teljes fogyasztás alulfeszelve 480 W...
Levi
-
KerekesLevi
tag
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
Helló!
Ha volt már tárgyalva, akkor bocs:
flypoolról váltanék miningpoolhubra. Ez a csoda miningpoolhub rendelkezik multi algo switchinggel. Ez papíron jól mutat, de a gyakorlatban is olyan fain?
Túrnám-fúrnám mindig a legjövedelmezőbbet, aztán ETH-ra váltódik magától? Egy normálisan beállított flypool-os Zcash bányászathoz képest mennyi lehet a növekedés 1070-es riggel? Na jó, ez hülye kérdés! De értitek: mekkora a különbség a sima bányászathoz képest?Beállítani mennyire nehéz?
Levi
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
válasz fogtunder #41387 üzenetére
Köszi!
Ahogy visszaolvastam, én is rájöttem, hogy a kérdés nem igazán értelmes.
Azért próbálom jobban körvonalazni: ha a wattomine.com-on számolgatom a teljesítményeket, akkor az aktuálisan bányászott coinom szinte soha sincs a lista legelején. Ez az program mindig a lista elején (vagy a saját listája elején lévő) coint választja. Általában a lista elején lévő coin 15%-al többet hoz, mint amit épp bányászok (ez erős közelítés). Ha átváltok a multi-algo-ra akkor ez a 15% megjelenik, vagy azért nem eszik ennyire forrón a kását?
Lassan annyit írok róla, hogy könnyebb lesz kipróbálni.A tuningokat hogyan kezeli a kis huncut? Mert ahány algo, annyi tuning beállítás, venti fordulat, stb..., és mindez kártyánként változik.
Levi
-
KerekesLevi
tag
Helló!
Ti hogy tuningolnátok a helyemben?
Zcash a pénznem, Flypool a társaság, és ZM a program.
A gép: 6x1060 INNO kártya70 es power limit, +190 GPU, 750 MEM-- 600 W fogyasztás -- 1830 Sol/s
80 as power limit, +190 GPU, 750 MEM-- 680 W fogyasztás -- 1925 Sol/s
90 es power limit, +190 GPU, 750 MEM-- 766 W fogyasztás -- 2010 Sol/sHosszútáv érdekelne, nem szeretném megfeszíteni a kártyákat...
-
KerekesLevi
tag
Hy!
Multipoolhub-on próbálgatom az Awesome minert, multi-algo switchel. Mivel csak free edition van még meg, nem hagyja tuningolni a kártyákat. Ahhoz, hogy megérje a multi-algo switch szerintem tuning kell. Tuning nélkül eltűnik az egész előny egy tuningolt ethermine bányászathoz képest. Tényleg meg kell venni belőle a 170 dodós verziót, hogy tudjam állítani a GPU-kat? A Multipoolminerről mik a vélemények?
-
KerekesLevi
tag
Köszi a választ!
Van nekem egy furcsa gondolatom, amit kérlek cáfoljatok, vagy erősítsetek meg: viszonylag kezdő vagyok, aki azzal küszködik, hogy a gépparkját a lehető legjobban vezérelje. A parkban vannak 1070-esek, 1060-asok (hynix rammal) és 3 db RX480. Mivel pár hónapja kezdtem, nem igazán ismerem az összes algót. Így két fő csapásirányom van, az Ethash és az Equihash. Nagyon leegyszerűsítve az AMD-k és a 1070-esek Ethert, a 1060-asok Zcasht ásnak. A tuningokat is ezekre lőttem be. Viszont vannak ilyen fura időszakok, mint a mostani is, hogy a Zcash difficultijától, vagy nem tudom mitől a whattomine-on az összes gépre az Ethert adja sokkal jövedelmezőbbnek. Mindezt úgy, hogy az árfolyamok viszonylag stabilak. Ilyenkor szépen átállítom a gépeket Etherre, aztán meg várom, hogy újraéledjen a Zcash.
Amire gondoltam: átállok a Flypoolról és az Ethermine-ról a Multiminingpoolra, és valahogy beállítom az Awesome minert, hogy ezt a két algót váltogassa, napi 1 alkalommal. Viszont az Awesome minerben nincs tuning, csak ha megveszem. Ja, és még valami torzítja az összképet: ha ethert túrok, akkor vannak a stale sharek, amik van, hogy 3-8%-al visszavetik a profitot. Mindez Zcashnél nincs...
Bocs a regényért.
Levi -
KerekesLevi
tag
Helló!
Volna 1 XFX XXX 580 OC+ kártya, ami az Istennek sem hajlandó működni: használtan vettem vagy 1 hónapja, és teljesen kezdőként azt hittem, hogy ez normális, hogy hol megy, hol nem. Többen írják, hogy az AMD karikkal szokott gond lenni.
Szóval a tünetek: Claymore alatt ahogy elindítom, azonnal elszáll a Windows egy thread struck in device driver üzenettel. Ha nagy nehezen be is indul, akkor a DAG betöltésnél (173) megakad, és 0 MH-el dolgozik. Ilyenkor ha kilépek a programból, akkor a Win teljesen szétfagy.
Nekem olyan érzésem van, hogy az előző tulaj a ROM-ot rontotta el... Ja, és hiába kapcsolom át a tetjén a kapcsolót, mindig ugyan az a szitu jön elő.Levi
-
KerekesLevi
tag
válasz Enter65 #42462 üzenetére
Dobozos a kártya, és rajta is van minden azonosító matrica.
A levonón ez áll:
RX-580P8D VA.2
GTS XXX ED RX580 8GB OC+ 1386M D5 BP
3x DP HDMI DVI
SN: S9Y155412
Ha ráteszek egy [link] ilyen ROMot, akkor a tetején lévő kapcsoló állásától függetlenül mindkét ROMját átírja, vagy csak azt, amelyik felé áll a pöcök?Levi
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
válasz KerekesLevi #42465 üzenetére
Na jó, most már tuti nem értek semmit: kivettem a kártyát, hogy leolvassam a matricát. Visszaraktam, és letöltöttem az eredeti Bios-t. Rakom fel, erre kiírja, hogy nem cseréli, mivel eredetileg is ez van fenn a kártyán. Elindítom a Claymore-t, és megy... 3 percig. Utána omlik. Nem lehet, hogy a feszültségekkel van baj?
-cclock 1100 -cvddc 875 -mvddc 9002 db RX480 mellett van beépítve, azok gyönyörűen mennek.
-
KerekesLevi
tag
válasz KerekesLevi #42481 üzenetére
Hát most már addig szívóztam vele, hogy sárga felkiáltójeles lett mindkét Bios rajta. Szerintem tudni kell feladni a dolgot, ez egy ex videokártya. Ha valaki életet képes lehelni bele, az szóljon privátban...
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat a bányásztársaságokkal kapcsolatban: eddig ethermine.org -n toltam, eléggé sovány eredményekkel. Volt 508 MH/s teljesítményem, Eth-ra. Az ethermine kb. 480 MH/s-ot írt átlagnak, és erre 1,28$/óra volt az eredmény. Tegnap megpurcant egy RX580-as, így 479MH/s-ra esett vissza a kakaó. Erre fogtam, és átállítottam az összes gépet, hogy a miningpoolhub-on bányásszon Eth-t. Itt nem egyértelmű, hogy mennyi a hashrate, de az összegyűlt pénzből visszaszámoltam, hogy 1,6$-t fizet óránként. Mindezt úgy, hogy egy kártya el is hullott...
Szerintem a stale share volt a probléma: mivel a legnagyobb poolt sikerült kiválasztanom, a stale share-k aránya nagyon megnőtt. Csak ez kb 4-5%-os pluszt hoz a miningpoolhub javára. A maradék %-ok még érdekelnek, hogy hová lettek. A kettő közötti differencia 33% (a kihullott kártyát is figyelembe véve). Ja, és a tőzsde is csökkent tegnapról mára, és a difficulty sem esett. Így a különbség még nagyobb is lehet.
Levi
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
válasz Dr. Romano #42561 üzenetére
Helló!
Az elhullot egyed egy XFX XXX 580 oc+ , a hőfok 60 felé sohasem ment.
A pusztulat jele: fagyás fagyás hátán, a DAG-ot nem tudja betölteni, és thread stuck in device hibával megkékhalálozott. A windows gond nélkül felismeri. Az érdekesség, hogy eleinte csak ritkán jött elő a gond. Amikor ment, 29 MH/s tempót adott. Mókolt Bios volt rajta, de a gyári visszarakása sem segített.Levi
-
KerekesLevi
tag
válasz Dr. Romano #42581 üzenetére
Hali!
A venti 55% fixen volt. Nálam 2 hónapot menegélt. Érdekes, hogy ha sikerült beindítani, akkor tökéletesen ment. Viszont minden újraindítás, beállítás változás után gyötrelem volt beindítani. Most meg már nem is tudom.
Levi
-
KerekesLevi
tag
Halihó!
Itt a meleg a nyakunkon, és érdekelne, hogy ki hogyan oldja meg a hűtését a masináknak.
Nekem 3 és fél rigem van, amik nyitott polcokon egymás felett dolgoznak, tárva nyitott ablak mellett. Arra gondoltam, hogy bútorlapból minden oldalról bezárom őket, és két ventit ráaggatok. Egyet fentre, egyet meg alulra. Az egyik szív, a másik fúj. Csőventilátorokról van szó, 125-ös méretben. A polcokat kilyuggatnám, hogy áramoljon a levegő. A kimenő és bejövő csöveket meg a lakás szellőztető lukaira raknám, amik az utcára fújnak, és északkeleti árnyékos oldalról szívnak. Télen meg ugyanez a rendszer egy rekuperátorba dolgozna, és fűtené a lakást.
A nehézséget a sok kábel okozza.Szerintetek működhet?
Levi
-
KerekesLevi
tag
válasz golya87 #46625 üzenetére
Hali!
Azért óvatosan Golya87 kolléga, nekem egy rx480-1060as rigre dobta fel magát az update (nem akartam, de ő nagyon) és az összes GPU leállt frissítés után 048-as hibakóddal, sárga felkiáltójellel. Egy DDU + driver install mentette meg a helyzetet. Előnyei is vannak az új verziónak: kb 70 módon próbál nyomonkövetni és lehallgatni majd a rendszer, de legalább illedelmesen megkérdezi, hogy akarod-e 😆
Levi -
KerekesLevi
tag
Hellóka!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy mi annak a programnak a neve, amivel le lehet ellenőrizni, hogy mennyit hibáznak a videokártyák?
Előre is köszi: Levi
-
KerekesLevi
tag
Hy!
Az ETH-nak csúful elszállt a difficulty... Csak nem beindultak az ASIC-ok?
Levi
-
KerekesLevi
tag
Hy!
Ti hogy oldottátok meg a hőséget?
Én akárhogyan próbálom ventillálni, kényszerszellőztetni, felfő a szoba. Tegnapelőtt a számítógép szobában 37 fok volt :-)
A ruha gyorsan megszárad a környéken...Fogtam, és szétültettem a fiúkat: vendégszoba, gyerekszoba, kazános, mindenhol 1-2 számítógép. Így jók a hőfokok. Csak az Asszony fog kidobni félvezetőkkel és üres dobozokkal együtt...
Levi
-
KerekesLevi
tag
Hy!
Egy érdekes sztori, ha valakit érdekel a gyári garanciáztatás menete:
Valamikor januárban, a nagy bányászláz idején vettem használtan egy XFX 580 8Gb kártyát használtan pitbull84-től a hardveraprón. Persze gari, számla nélkül vettem. A kártya rossz volt, innen próbáltátok többen is beazonosítani a problémát. Az eladó kámforrá vált.
Egy tök jó arc fórumtárs segített megoldani a gondot: próbáljam meg az XFX oldalán gariztatni, hátha. És sikerült! Egy RMA eljárást indítottak az XFX-nél. Én elpostáztam futárral Amszterdamba a kártyát 5000 Ft-ért. Ők onnan Hongkongba. Ott kicserélték, és vissza Magyarországra. A vámon persze elkapták, hogy fizetni kéne vámot a bejövő termékre, de sikerült a Kínaiakkal tárgyalni, hogy küldjenek egy másik számlát, amin szerepel, hogy warranty repair. Így, az összes szállítót bemutatva (Magyarország-Amszterdam, Amszerdam-Hongkong, Hongkong-Magyarország) áteresztették a vámon. Ma csenget a postás, itt a kártya. Viszem a pénztárcám, hogy fizessem a raktározási díjakat, meg a postai díjakat, erre még az is ingyen volt...
Időben olyan 1 hónapot utazott a kártya, meg pár hetet a FedEx raktárában csücsült, míg a számlákkal kínlódtunk.
Gyorsan be is üzemeltem, szépen teszi dolgát...Levi
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
Hy!
Valakinek van ötlete, hogy mi lett a Miningpoolhubbal?
A napi termelésem 0,041-ről 0,031 ETH-re csökkent szó nélkül... A diff alig ment fel, a gépek dolgoznak.Levi
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest