Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Reggie0

  nagyúr

  A DAG fajl merete kihat a sebessegre, tehat te nem ethereumot banyaszol, akkor a hashrated nem osszemerheto az ethereummal, mivel a ket coinnak elter a DAG merete. Azaz igen, csak vannak szorzotenyezok amivel at lehet szamolni. Azt ki kene probalni, hogy az altalad banyaszott algo egy 1060/1070-el mennyit megy es akkor ki lehet szamolni, hogy kb. mekkora ez a konstans.

  A masik meg a memo: ha 20%-ot huzol rajta akkor 20%-al gyorsabb lesz, ezen nincs nagy csoda:) En a katalogusadatot mondtam, abbol pont ki is jon az ami neked van.

  Viszont ezeknel a memoriaintenziv algoritmusoknal a memoria savszel es a hashrate nagyon szorosan osszefugg. Eth banyaszas ment dualminerrel is, mert maga a GPU annyira nem volt kihasznalva a kis szamitasigeny miatt es elfer mellette egy olyan algo, ami meg memoriat nem hasznalt. Igy lett ETH+DCR miner...

  A kisebb bitszelessegu memoriabuszokkal ellatott kartyaknak van egy enyhe elonyuk, mert a GDDR5(is) burst-os adatatvitelt vegez(ez a double data rate es a belso prefetcher miatt van), tehat amikor egy random memoriacimrol olvasas tortenik, akkor altalaban 4*256bit/4*192bit/4*128bit/4*64bit stb. adatot olvasnak be. Mivel a keresesnel csak 256 bitre van szukseg, igy a tobbi adat valamilyen statisztikai esellyel nem lesz felhasznalva, mert nem lesz ra szukseg es igy eldobasra kerul. Emiatt a 64 bites kartyaknal a hashrate es a mem savszel aranya egy kisebb szam lesz, mint nagyobbnal. Termeszetesen mindezt ugy, hogy meg a GPU szamitasi kapacitasa nem korlatoz, csak a memorol beszelunk.

  Ez az oka annak is, hogy a GDDR5X-es kartyakkal annyira nem szeretnek banyaszni, mert az mar 8 szavas prefetchet hasznal, igy megtobb adat megy a kukaba, tehat ugyanannyi savszel mellett kevesbe hatekony. Viszont arazva nem ez alapjan van :)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák