Új hozzászólás Aktív témák

  • szolnoki

    csendes tag

    válasz madpapa #52046 üzenetére

    Az SLI nem probléma, a GPU-k magukban számolnak, pont mint a bányászatnál. És pont ezért a raiser-el "leszűkített" PCIe keresztmetszet sem probléma. Itt minden GPU csak egy computing unit. Megkapja OpenCL kernelben mit csináljon, és csiánlja. Adatokat meg eredményeket néha persze küld/kap... Asszem a kriptó bányászat is "csak" ennyi, mármint ami a GPU-kat illeti.

    Amit én futtatok (amúgy ez csak kliens, a központi vezérlő/faladatosztó gép nálam van) OpenCL-t igényel csak. Nyilván minden kártyával nem tudtam kipróbálni, de azonos kategórájú AMD/nVidia esetén kb ugyanúgy teker az én tapasztalatom alapján... Talán nVidia jobb...

    Sajnos nem kriptó, nincs kialalkult ökölszabály erre... "Úttörő" munka lesz, nincs még tapasztalat. Majd lesz, és utána jobban célirányos lesz a keresés... Mert ha összejön, lesz munka bőven :)

    Amúgy pont a bányászok bevonás azért lenne jó, mert később lehet hogy több lehet kevesebb erőforrás kellene. Tehát a bérlések volumentétől függően dinamikusan skálázható a teljesímény.
    Amolyan közösségi szisztéma alapján, ahol persze a közösségnek fizetség van. Nem kell nekem pöcsölni nekem a hardverrel, a hűtéssel, az árammal. Nem kell felhalmozni hardvert, ami ha nem kell csak porfogó lenne. Annyit bérelek amennyi kell. A bányászoknak meg kb mindegy, hogy miért "fűtenek" :) Ha pár hétre hónapra magasabb fizetségért nem bányásznak, hanem nekem "dolgoznak", csak jóbban járnak. Aztán visszatérnek a pool-ba újra bányázsni.

    És mindenki jól jár. Ez az igazi WIN-WIN helyzet :) :) :)

    Szerintem az elképzelés nem rossz...
    És kai ebben részt vesz, még tudni is fogja, hogy a feledat valahol még "nemes" is :)

Új hozzászólás Aktív témák