- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Valakinek nincs lefordítva devfree-re az XMR-Stak?
-
klykkly
tag
válasz fogtunder #34855 üzenetére
Itt valami nagyon el volt szúrva.
Biztos ezeken a frekiken ment vagy csak ezt állítottad be? Úgy értem be is vette a beállításokat? Ellenőrizted a valós frekiket? ROCM kernel ment?1160/2000 29.1MHs el mennek az 570ek nálam.
2050 nél meg 30MHs
és 80W /kártyaMi az az SMOS?
[ Szerkesztve ]
-
SpRiiinG
csendes tag
kössz a válaszokat, akkor még jobban ismerkedek a témával ma mégsem rendelek be semmit. A táp ez lenne: Chieftec Navitas GPM-1000C 1000W 80+ Gold 14cm, rx570 pedig ez: Asus PCIe AMD RX 570 4GB GDDR5 - EX-RX570-O4G , alaplapot meg nem veszek olyan erőset ezért ez lenne: Asus PRIME B250-PRO S1151
Intel Pentium G4500 3,5GHz LGA1151 Box Processzor, Kingston DDR3 1333MHz / 4GB
így már barátibb a setup?
Első beszállás 2 rx kártya lenne, de 1-2 hónap és húznék még bele még 4-et
[ Szerkesztve ]
-
klykkly
tag
válasz Dexar007 #34857 üzenetére
nem rocm-smi ben
linux alatt nincs gpuz
root@miner9:~# /opt/rocm/bin/rocm-smi
==================== ROCm System Management Interface ====================
================================================================================
GPU DID Temp AvgPwr SCLK MCLK Fan Perf OverDrive ECC
0 67df 50.0c 82.5W 1106Mhz 2000Mhz 22.75% manual 0% N/A
================================================================================
==================== End of ROCm SMI Log ====================
clay:
ETH - Total Speed: 57.870 Mh/s, Total Shares: 303, Rejected: 0, Time: 09:46
ETH: GPU0 28.928 Mh/s, GPU1 28.942 Mh/s[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Altcoin bányászatra szeretnék 5 db riget építeni, és Miskolcon üzemeltetni. Még csak elméleti a tudásom, amit itt és más oldalakon vettem magamra. Ezt a tudást szeretném gyakorlati tanácsokkal kiegészíteni. Szóval keresem azt a fórumtársat, aki ugyancsak riget (vagy többet) üzemeltet, és hajlandó 1-2 napot eltölteni Velem, és kioktatni a témából. Persze a fáradozásáért ellenszolgáltatást biztosítanék.
Üdvözlettel: Kerekes Levente
Levele.levente@gmail.com -
Möhe
addikt
üdv itt is (alig van crypto topik amibe nem szemeteltem bele )
Olvasgatok, de a száraz anyagok nagyon nem mennek nekem.
Kutatgattam, ismertetőt átnyálaztam, vissza is olvastam,gugli is volt. De nem vagyok beljebb.
Szóval elgurult a bogyóm, és lehet betenném a pénzemet (már amit nem trédelek félre), egy bányászgépbe (4-6 VGA).
RX 580 vs Nv1060-nál elakadtam. Illetve lehet nem is mennék feljebb ezeknél a VGA-nál árban, vagy max 2 db combosabbat,nem többet már ha az fogyasztás/teljesítmény jobb.Egy kis eligazítást kérhetnék? ASIC gépben nem gondolkodom,mert nincs hova eltenni a hangja miatt (fűteni pedig jól jönne).
Még csak játszom a számokkal,osztok/szorzok , mibe lenne , egyáltalán volna-e kedvem ezt "babusgatni", és nem inkább tradelni az árával.
Aki nemrég kezdte,vagy pár villanyszámlával már megbékélt,az kicsit felvilágosítana?
köszönöm -
Fiddlestick
aktív tag
"Még csak játszom a számokkal,osztok/szorzok , mibe lenne , egyáltalán volna-e kedvem ezt "babusgatni", és nem inkább tradelni az árával."
Elobb ezt beszeld meg magaddal, aztan varunk vissza
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
AAntii
őstag
570/580-at érdemes jelenleg leginkább, az utóbbi pár hétben az éter és a cryptonight(monero és klónjai) fizet a legjobban, ezek a kártyák pedig az amd kártyákkal ár/mh/h jobban mennek. Most a gyors elhatározások korát éljük, mert a boltok polcain egyre kevésbé van ezekből a kártyákból és ha van is, folyamatosan emelkedő ár mellett.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Gh0sT
addikt
Én mindkettőt űzöm, nálam egyértelműen a tradelés a nyerő. Ha számokat kellene mondani, akkor a bánya 7 hónap alatt kitermelte a befektetés kétszeresét + jó eséllyel az egészet el tudnám adni a beszerzési ár környékén még mindig, de alsó hangon is 150% profitom lenne rajta. Tradelést négy hónapja nyomom, ott négyszereztem a kezdeti befektetést.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
RX580 -asból szeretnék 6-os riget építeni. Melyik kártya hozza a legtöbb ETH -t? A 3 ventisek általában csendesebbek tudnak lenni / tovább húzhatók?
OC órajel érték alapján tudok jól dönteni? Van-e kifejezetten nem ajánlott márka valami miatt?
Ja igen, még ide tartozik, hogy jobb-e a 8GB -os valami miatt (ETH -t és még valamit szeretnék bányászni dualban), vagy elég a 4GB -os. Később esetleg ha már nem lehet vagy nem éri meg bányászni, talán a 8 gigás könnyebben eladható.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz btomi9 #34868 üzenetére
A neten sok cikk szól a Sapphire Nitro-ról, az jó, csak két tápcsati kell hozzá, Pulse-okat is sokan használnak. Nekem Gaming-X MSI-kkel van tapasztalatom, jól húzhatóak, jó a hűtésük (netről tudsz hozzá rendelni pótventit) és világítanak.
De szerintem úgyis azt fogod használni, amit venni lehet. Szvsz a Nitro-k, a Strix-ek és a Gaming széria jó. A giga G1 és Gaming széria nem tudom milyen, de mintha nem túl jó hírük lenne.
A 4 vs 8 GB kérdésre pedig megadtad a választ. -
btomi9
aktív tag
válasz golya87 #34869 üzenetére
Köszönöm!
Táp kérdés. Van itt a szekrény mélyén két táp, ahogy nézem, mindegyiknek kevés lesz a videokártyákhoz való tápcsatlakozója. Az egyik egy Delta (Chieftek) 1060-AB szerver táp 1030W, a másik egy FSP Aurum AS-500 500W -os 80 plus gold. Ezt kiegészítésképp gondoltam, második tápnak.
A szervertáp tábláját lefotóztam, hogy melyik ágakat maximum hány wattig lehet terhelni. Azt szerintetek lehet, hogy ha bírja az adott ág, akkor hozzáforrasztani még csatlakozókat, vagy ezt inkább felejtsem el? Olyat olvastam, hogy egy kábelről maximum két molex menjen a riserekhez, de ez igaz-e vajon a videokártyákhoz is. (számoljunk mondjuk 160W -al per kártya).
A fotót mindjárt telefonról becsatolom.
-
Tamás9x
őstag
válasz btomi9 #34871 üzenetére
A régi HP serverből kimentett vagy 10-15 éves DELTA tápokkal nem jó dolog játszani Őt érdemes lenne előtte bevizsgálni mert nagy bagabummot tud csinálni, ha őt hajtod az 5V-os ágat is terhelni kell, mert megfullad, és lesz blugyblugy
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Smithy87
senior tag
Kérdés ami felmerült bennem plusz tápcsatis 1050/1050Ti-ket nem lehet jobban meghajtani mint a simákat? Értelem szerűen gpu intenzív algókon.
-
Flashback
addikt
BTC-re hol érdemes váltani? Ill. ki hol szokott?
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
r3dsnake
nagyúr
Mivel érdemes Monero-t bányászni, ha főleg procival próbálnám meg?
-
AAntii
őstag
eth közben ath, ilyenkor rajzolódhat át, hogy az utóbbi hetekben mit volt érdemes bányászni, ha az ember nem naponta váltja a megtermelt javakat.
(#34867) klykkly: nem akartam megsérteni senkit, ez inkább önkritika akart lenni, hisz én sem a kereskedők oldalán állok.
[ Szerkesztve ]
-
Verticoin
junior tag
-
360xbox360
tag
Sziasztok! Gondolkozok már régóta egy bányászgép indításán (akkor még btc, eth), viszont nem vagyok képben jelenleg mit érdemes bányászni illetve mivel? Egy 4vga-s gtx1050ti / rx560-al vagy 2-3db rx570-el milyen profitot lehet termelni egy hónap alatt cca? Ha látom értelmét a dolognak akkor természetesen bővíteném 2-3hónap után a riget.
Előre is köszönök minden segítséget!
-
Flashback
addikt
válasz 360xbox360 #34892 üzenetére
Utolsó 200hsz segíteni fog.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Fiddlestick
aktív tag
Kb 20-30 hsz-t kellene visszaolvasni.... Ha erre keptelen vagy hanyagold a dolgod.
Ui: Nem ertem miert kell orankent ugyan azokat az infokat megosztani az emebreknek... Miert vagytok enynire iszonyat lusta szajbaragosak ? Kezd mar betelni a pohar....
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
AAntii
őstag
A profitot nem tudja senki megmondani, még hozzávetőlegesen sem, épp pár hozzászólással felettem írták, hogy kiindulási alapnak a kalkulátorokat kell nézni, és imádkozni hogy ne csökkenjen le a bevétel egy hét alatt a felére. Vagy másik oldalról az elmúlt pár hétben kitermelt coin érjen +20-30%-kal többet.
-
shteer
titán
-
AAntii
őstag
Alaplapban, risermentesen használt 3 videokártya mellett mekkora értékre kell kötni a lakásbiztosítást?
-
Tamás9x
őstag
-
felhőváltás
kezdő
Valamit nagyon nem értek. Riplle-t akarok vásárolni. Itt meg azt mondjátok, így SEPA utalás, ugy SEPA utalás, 2600 Ft utalási költség, , hetek hónapok, míg odaér, a képen látható plus500-ba meg mintha bankkártyás vásárlással menne ingyen ami ha nem is azonnal de a bankom könyvelési ideje alatt vagyis majdnem azonnal (1-2 nap alatt) ott van. Vagy valamit félreértek?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Politika
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest