Új hozzászólás Aktív témák

  • NorbixD

    tag

    válasz AAntii #23958 üzenetére

    Üdv, én egy Corsair Ax860i tápról üzemeltetek 6 darab RX 470es kártyát + a körítés (alaplap, proci). Ez egy digitális tápegység úgyhogy rászúrható az alaplapi USB bemenetre így figyelni tudom a táp paramétereit:

    30 °C szoba hőmérséklet mellett is 35-40 °C körül maradt a táp belső hőmérséklete 1500RPM légkavaró fordulat mellett és 800-840W ad le az egész táp (szóval hozza amit kell). Ennyi pénzért 10év jótállás mellett egy minőségi tápnak szerintem bírnia kell a terhelést, ráadásul ezt egy forró rosszul szellőző házban és 110V bemeneti feszültség mellett (ahol ugye picit rosszabb a hatásfok) is! Nekem ettől sokkal jobb körülményeim vannak, én megkockáztatnék erre rárakni egy hetedik kártyát is bár valószínűleg az OPP védelem lekapcsolná a tápot pedig bírná (főleg télen).

    De az a Thermaltake csak bronz minősítésű, olyat semmiképp se vennék szerintem megéri rááldozni a pénzt mert a villanyszámlán visszahozhatja. Javaslom minimum GOLD de inkább afelettit vegyél (pl HX850 vagy SSR-850GD stb..) .

Új hozzászólás Aktív témák