Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Ma szarakodtam kicsit az x11mod és x13mod kernelekkel 290(X) kártyákhoz.
    A régi ckolivas scrypt és első darkcoin kernelhez használt értékekhez képest:

    - A 300-as XI-t 50-re kellett csökkentenem (érdekes, hogy nem csak pl. 100-on, hanem 40-en is azonnal lefagy a gép, miközben 50-en egyelőre vígan tekerész).

    - A 290 (nem-X) kártyák órajelét 1000-ről 950-re kellett csökkentenem.

    Szóval megéltem pár fagyást, mire kisakkoztam, hogy mi az az XI, amivel nem fagy, de gyorsabban számol, mint a régi X11, X13 kernelekkel, és hogy még az órajelből is vissza kell vennem.

    Sok helyen épp arra biztatják az embert, hogy ezeknél a coin-oknál a memória órajelet letekerheti akár minimumra, a GPU órajelet viszont magasabbra is tolhatja, mint scrypt esetén.
    Ahogy nézem, azért kell némi RAM sávszél is, csak érzéssel szabad visszavenni (a tuning már valóban nem segít érdemben, de számottevően letekerve gyári érték alá azért jelentősen lassulnak a kártyáim), a GPU-im pedig egyenesen érzékenyebbek a tuningra (nem álltam neki kicentizni, de a 290-eseknek nem ment 1000 sem 947 helyett...).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák