Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Facebook és Messenger
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
A Linux Mint bemutatása
A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.
Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirAlo
aktív tag
válasz ubyegon2 #4884 üzenetére
Igen csak ha elinditasz valamit akkor mar ugy hozza be mint az XP-be , erre van Mintbe is megoldas Window List With App Grouping csak ennél meg azt nem lehet beállítni hogy csak az adott kijelzőn lévő programot jelenítse meg , vagyis ha a bal monitoron fut valami akkor csak a bal panelon jelenjen meg (Dockokkal is probalkoztam azoknal is ez volt a gond
De lehet csak nekem vannak tul nagy igenyeim ezzel kapcsolatban -
-
SirAlo
aktív tag
$ sudo add-apt-repository ppa:xubuntu-dev/xfce-4.10
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install xubuntu-desktop.
(ennel irja hogy teljes)igy kell telepitni ? Neten talaltam leirast hozza
Van egy ilyen valtozat is:
$ sudo add-apt-repository ppa:xubuntu-dev/xfce-4.10
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install xfce4 -
SirAlo
aktív tag
Helló, ha felrakom LinuxMint cinnamon alá az Xfce felületet akkor az egyenértékü aval mintha alapból az Xfce felülettel raktam volna fel a Mintet ? Illetve nekem 17,3 -as Mint van fent, viszont a weboldalrol csak 17,2-re van Xfce felülettel, akkor 17,3-ra még nem lehet felpakolni az Xfce-t ?
(Virtualboxba próbáltam ki az Xfcet és testreszabhatóbbnak tűnik mint a cinnamon kisebb gépigénnyel , pl. a panelon is be lehet állítni hogy csak ikonokat jelenítsen meg ne úgy mint pl. Win Xp-be)
-
SirAlo
aktív tag
Window List With App Grouping Panel kisalkalmazást használ valaki ? Az érdekelne hogy be lehet-e 2 monitorra úgy állítni hogy csak az adott kijelzőn futó programot jelenítse meg ahogy az alap ablaklista? Vagy ha esetleg tudtok erre megoldást hogy több monitoron mivel lehetne ezt elérni várom a megoldásokat
Gyári panel ablaklistával csak annyi a gond hogy sok helyet foglal ha sokminden van elindítva
-
SirAlo
aktív tag
Második linknél nekem valamiért nincs a kijelző beállításokba Scale , lehet az újabb linux mintből kiszedték vagy máshova került.:
Viszont van egy másik érdekes problémám még, sima gép kikapcsolásnál nem kapcsol ki teljesen a gép, valami ventik kikapcsolnak de még gyengén pörget valami ventiket és a monitoron is ottmarad 3 pont (azthiszem ez a betöltőkép) és ha lenyomom a bekapcsológombot nem történik semmi, csak akkor kapcsol ki ha hosszan nyomom a kikapcsológombot. Ez a probléma lehet nem is a linux hibája mert volt amikor Windowsnál is jelentkezett , de fogalmam sincs mi lehet az oka, talán bios beállítás.
Viszont érdekes módon pl. ha Hibernálásra nyomom akkor kikapcsol rendesen a gép (vagyis hibernál) lekapcsol minden ventit stb.
-
SirAlo
aktív tag
Helló, lehet valahol állítni a felbontás DPI-t mint Windowsba ? 125% 150% stb., találtam olyat hogy dupla (Hi-DPI) de ez túl sokat növel, Windowsba 125%-on szoktam használni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Bemutató Sonya néven itt a Linux Mint legújabb verziója
- Bemutató Megjelent a Linux Mint 18 – Sarah
- Bemutató Váltás Windows XP-ről Linux Mintre
- Robogó, kismotor
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Facebook és Messenger
- Szólánc.
- Stellar Blade
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Politika
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest