Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
A Linux Mint bemutatása
A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.
Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Lathronos #7220 üzenetére
Nem a Microsoft találta ki...
Az Intel HP páros fejlesztése volt eredetileg a HP Itaniumos szervereihez.Az EFI/GPT legnagyobb előnye a hétköznapi felhasználók számára az adatbiztonság, bár pont ez az a rész a dologban, ami Linuxon EFI nélkül is megvalósítható GPT/GRUB Boot Partition módszerrel (bár szerintem semmi nem szól mellette, ha az alaplap tud EFI-t).
-
válasz Lathronos #7220 üzenetére
Khm azért a legacy az legacy....
Számtalan előnye van az UEFI-nek a legnagyobb a GPT-s particiós tábla.
Server fronton már több éve szinte kizárólag csak UEFI-ben telepítek.
Vannak olyan hálókártyák amik már nem is tudnak legacyban bootolni...És nem az ms találta ki Amire te gondolsz az a Secure Boot
Gyakorlatilag annyit csináltál, hogy a Windows boot managere helyett a grub lett az alapértelmezett bootmanager[ Szerkesztve ]
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
kislaci
senior tag
válasz Lathronos #7218 üzenetére
Két külön ssd-n van a Mint és a win, el is indul mind a kettő, tehát azzal nincs baj, csak az a baj, hogy a win megváltoztatja a boot ordert, és a windows boot managert berakja magától az ubuntu elé az uefi menuben, így mindig a win indul el, csak akkor nem ha bemegyek az uefibe és átállítom ubuntura. De ezt minden win indulás után meg kell csinálnom.
-
Sonja
nagyúr
válasz Lathronos #6805 üzenetére
Abszolút nem gyorsabb, legalábbis az újabb kártyákkal (Maxwell 1/2) biztos, hogy nem. Sőt. Semmi gondom a zárttal, nincs tearing semmikor se (xfce + compton). Játékokkal is játszok (mondjuk már nem annyira), azokkal sincs semmi gondom.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Raynes
tag
válasz Lathronos #5067 üzenetére
Pedig az ilyen rendszert meg lehet menteni, a régebbi kernelt is lehet használni, azért nem törlődnek alapból a boot-os partícióról, hogy legyen fallback alternatíva.
Nyugodtan lehet a legfrissebb kernellel is próbálkozni (na, tessék, megint előjött belőlem a verzióhajhász), azért én hallottam olyanról, aki hallott olyat, hogy valaki azt olvasta a Blikkben, hogy valaki olyat hallott, hogy volt, akinél az utólag feltett legfrissebb kernel is normálisan működött.
-
-
nagyúr
válasz Lathronos #5067 üzenetére
Nálam asztalin Mint 17.3 C csak ez a bug jelentkezik és dob 10 sec-et a bootidőre. Gondolom azért nem okoz komolyabb problémát, mert a nyílt drivert használom.
4.4.2-040402-generic van fenn, más gondot nem észleltem eddig.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
válasz Lathronos #5063 üzenetére
Ja, hogy cserélted a kernelt a 4.4-re, brávó. Ne csodálkozz, hogy meghülyült a Mint.
Miért is kéne meghülyülnie a mint-nek?
Én speciel Október óta használok 4 fölötti kernelt. Az instabilitásnak semmi jele.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
syler123
veterán
válasz Lathronos #4958 üzenetére
Az a baj, hogy pont erre nem alkalmas a Linux. A netezésre. Direkt ezért váltottam linux-ra htpc-n, de Windows alatt sokkal gördülékenyebb volt a böngészés. Itt nincs normális hardware-es gyorsítás lapozásnál stb, így semmit sem ér. Hiába fogyaszt kevés ramot, mire megyek vele? Abból van 4gb, böngészésre elég. De nem fluid a dolog az a probléma. Legalább torrentnél alacsony a cpu használat, de ennyi...
Próbáltam az összes böngészőt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Raynes
tag
válasz Lathronos #4941 üzenetére
Egyáltalán nem bántásnak szántam a kritikát, elnézést, ha úgy lehetett érteni. Csak gondoltam, ha már kérdezek, akkor írok néhány észrevételt is, amit esetleg a jövőben hasznosítani tudsz.
Természetesen nincs baj a Qt-s programokkal, sőt, ha az erőforrás nem számít, én azért is vagyok a KDE híve. Nem azért, mert a legcsilivilibb, hanem mindent támogat alapból out of the box, tehát nem kell külön hálózatmenedzserrel, meg power managementes, meg automountos dolgokkal kínlódni, plusz általában a K-s/Qt-s programok a legnagyobb tudásúak. Nincs baj a Cinnamonnal és a Gtk-s programokkal se persze, de ha lehet, én nem használok Qt-s alkalmazást Gtk-s rendszeren, csak ha már annyira elkerülhetetlen.
-
SATA_boy
csendes tag
Szerintem is bátran linkeld csak ide a módosított disztribúcióidat. Jó ízléssel nyúlsz a dolgokhoz és szépek a kezeid közül kikerülő verziók. Én például a te verzióidon keresztül ismerkedtem meg egy csomó programmal, amik ismeretlenek voltak a számomra, és a "te szemüvegeden" keresztül sikerült bepillantást kapnom abból, hogy mit is lehet kihozni egy linuxból, ami azért is fontos, mert ugyebár az alapértelmezett telepítők sok programot nem tartalmaznak (ami egyáltalán nem baj, sőt, csak a rendszerrel ismerkedő egyén ebből még nem fogja tudni, hogy mire képes, mennyire felhasználóbarát lehet a kiszemelt linux rendszere).
Már privátban is nyaggattalak (remek conky-t csináltál), és bár közzé tetted a remaster verziók készítésének folyamatát, azért lássuk be ez nem 'annyira' egyszerű, tehát továbbra is úgy vélem, hogy hasznos közösségi munkát végzel, amiért ismét köszönet a fórumlakók nevében!
A profik úgyis olyan disztrót faragnak maguknak amilyet akarnak (remek emberek járnak ide hatalmas tudással), de a kezdőknek kellemes és üde színfolt a munkád a linux világának megismeréséhez - és ehhez a Linux Mint remek partner!
-
nagyúr
-
nagyúr
Tévedsz!
Írjad csak a blogodat és rakd is fel ide az ilyen Mint remastereket, azért csinálod, hogy kipróbálja/használja, aki érdeklődik iránta! Hol máshol lenne ezeknek a helye, ha nem a Mint topikban? Könnyű úgy jól kritizálni, ha valaki még nem csinált egy jobb remastert Mint Cinnamonból ill. semmilyent sem csinált még.
Egyébként a kritikákból építkezni kell!Olyat úgysem fogsz csinálni, amiben minden összetevő mindenkinek tetszeni fog! Ha valamelyik program nekem nem tetszene, szánnék rá 2 percet és lecserélném. Synaptic vagy terminal csak van benne!
Raynes ft is többnyire érdeklődött és olyan kifogásokat emelt, aminek Cinnamont használóknál nincs jelentősége, mert aki ezt használja, az nincs szűkében erőforrásoknak. Raynes LXDE-t használ, így nem is értem a kekeckedését, de azzal inkább csak palástolja a heveny kíváncsiságát.
Az, hogy Clementine vagy Deadbeef, erőforrás tekintetében jelentéktelen, nincs szignifikáns különbség a kettő között, kipróbáltam direkt mindkettőt. ugye nem lightos DE-ről beszélünk!
Az MTP meg imbolygó vagy tekergő ablakok, meg milyen tűzfal? Mégis milyen tűzfal lenne egy totál kezdőknek készült remasterben? Smoothwall vagy IPCop? Nekem logikus volt, hogy Gufw lesz benne.
[ Szerkesztve ]
-
Raynes
tag
válasz Lathronos #4938 üzenetére
Mi ez a remaster? Saját disztró vagy live rendszer? Mivel készíted el? Van erre valami tool, vagy konfigfájlokat kell hozzá faragni?
Linknek olyat tegyél ki, ahol nem kell kétszer átkattintani, hogy eljusson az ember a tényleges tartalomig. A linken elmagyarázhatnád azt is az érdeklődőknek, hogy mi az a remaster, meg miért érdemes választani.
A Qt-s qshutdown biztos jó ötlet Gtk-s rendszerre? A K3b az oké, kényszerből tetted bele, meg mégis a legjobb író/grabbelő alkalmazás Linuxra. A tűzfalról, ébresztőóráról írhatnál részleteket. A szintén Qt-s Clementinnél jobb lenne a Gtk-s DeaDBeeF, eleve erőforrásból is kevesebbet eszik, és tudásban sem marad le.
Az MPT-hez tennék annyi helyesbítést, hogy nem feltétlenül elengedhetetlen, a legtöbb androidos telefonnak van USB-s módja is. Másrészt az MPT nem a telefonos fájlrendszer felismeréséhez és kezeléséhez kell, a Linux alapból tudja kezelni a szintén linuxos Android-rendszerfájlrendszert, meg az SD-kártyákon szokásos FAT32-t, mindezeket közvetlenül, hanem csak átviteli protokoll a közvetett eléréshez. Az imbolygó ablakok meg nem tekergő ablakok inkább?
Ezt az Atrilt és screenfetcht nem ismerem, de kipróbálom őket. Úgyis keresek most jófajta Gtk-s képernyőmentőt. KDE-n Kshotot használtam, azzal nagyon elégedett voltam (a Windows a nyomába nem ér ilyen téren sem a KDE-nek), de nem akarok az LXDE-ből fél-KDE-t csinálni azzal, hogy felrakok minden Qt-s szart.
Esetleg tippeket tudnátok még írni képernyőmentő alkalmazásokhoz, ami tényleg jó, vagy nem csak felér a Kshothoz, hanem akár még többet is tud?
-
-
nagyúr
válasz Lathronos #4513 üzenetére
Azon kívül, hogy nem változtathatunk a topik nevén, most komolyan, ha a Linux Mint érdekel, mint disztró és ott egy topik, amit megtalálsz ezzel a névvel és látod, hogy Összefoglaló van az elején... mégis mire gondolna a leendő felhasználó, mik vannak oda leírva? Én már csak természetes kíváncsiságból is rákattintanék.
Windows 10 csak egy példa, mi a manóról szól ennek az Összefoglalója, mondanám magamban, ha ez az oprendszer hirtelen érdekelni kezdene!?
Kár cifrázni itt a topik nevét, a Linux abszolút kezdőknek topik Összefoglalót se olvassák el sokan meg aztán maga az Összefoglaló kifejezés már önmagában is kifejez valami, de legalábbis sejteti, miről lehet szó.
+ amit oncsi ft ír, az is igaz.
(#4512) devil-k
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Lathronos #4492 üzenetére
Köszi a választ! Én HTPC operációs rendszerként használnám, rajta Kodival, a házimozi az adott, azzal nincs gond, csak most kipróbáltam a Mint rendszert és szebb képet adott, mint a Windows?!
spammer
Az lesz!Olyat lehet csinálni telepítés közben, hogy kiválasztom, hogy miket ne adjon hozzá a rendszerhez a Mint?
growler
Ezt nem ismerem! Miről szól ez egész pontosan?- mozi bolondéria -
-
Sonja
nagyúr
válasz Lathronos #4469 üzenetére
Ezt sajnos már én is észrevettem. Egyre több az ilyen oldal, ahol ahol megjelenik egy "disable adblock if..." felirat, addig az oldalt se tudod olvasni/nézni. Kár, hogy ezt nem tudják megoldani, hogy a fene enné meg.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Syl
nagyúr
válasz Lathronos #4466 üzenetére
pastebin
Csak azt a részét másoltam ki, ami az este történt.
Ahogy látszik, 22:13:44-kor nyomtam sleep-et, és 22:13:49-kor már awake(#4467) Lathronos
Nincs swap partícióm nem használom a hibernálást, attól még működhet?
(#4469) Lathronos
A NoScript-nek nincs ellenfele
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz Lathronos #4463 üzenetére
Sleep. Az esetek kb 70%-ban szépen működik. Azonnal lemegy szlípbe és akkor ébred amikor ébresztem.
A gond a maradék 30%-kal van.
Ilyenkor a gép szépen lemegy sleep-be, majd 4-5 mp után vissza beindul. Teljesen mindegy hogy "benne" van-e az egér/billentyűzet ébresztés tiltó beállítás vagy nincs.Anno próbáltam lehúzott egérrel, lehúzott billentyűzettel. Volt hogy így is beindult.
Utána a második monitoromra gyanakodtam, ezért a beállításokban kikapcsoltam. Ez sem oldotta meg.
Eleinte úgy tűnt, hogy 7-8 óra uptime után nem képes alva maradni. Sajnos ez sem jött be, mert volt, hogy fél óra uptime után a sleep-ből felébredt.Mondanom sem kell, hogy vindózt szlípelek, az nem ébred fel magától, csak bill/egérre.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz Lathronos #4456 üzenetére
>Valamit nagyon elba... rontottál.
Se a 17.2, se a 17.3 (cinnamon mindkettő) nem pakolta ki rendesen az ablakokat. Lehet azért, mert én felülre rakom a "tálcát"?
>Van benne működő sleep
Eh. Kikapcsolt egérrel, kikapcsolt billentyűzettel is gyakran felébredt Azt hittem a problémát a második monitor okozza (kiterjesztett asztal), de nem.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz Lathronos #4243 üzenetére
Tesztelgettem ezt a megoldást (egér és billentyűzet is tiltva) és sajnos többször is volt, hogy felébredt a gép. Csak érdekességképen, win 8.1 és 10 alól soha. Most más irányba kezdek tapogatózni (gyanús a második monitorom) ezért szeretném visszaállítani mindkét eszköz ébresztési státuszát alapra.
Azt hogy kell?
Csak törlöm az /etc/init.d/-ből az acpi_wakeup-ot és újra lefuttatom az update-rc.d-t?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
tolvaj!
őstag
válasz Lathronos #4256 üzenetére
És mi van, ha kettős szigetelésű a táp amit használ? Akkor teljesen mindegy, hogy földelt e az aljzat vagy sem.
Saelin
Az a brumm amit hallasz a hálózati 50/60 Hz. Általában ha gyengébb minőségű kondenzátorokat használnak, és vagy tápot akkor jelentkezik. Szoftveresen szokták szűrni és a windows viszonylag jobban kezeli. Asztali gépeknél is elő szokott fordulni a jelenség, ott egy külső, vagy pci kártya megoldja.
[ Szerkesztve ]
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
Syl
nagyúr
válasz Lathronos #4247 üzenetére
Amikor először jelentkezett ez az ébredős móka, rögtön a billentyűzetre gondoltam, mert már nagyon régi darab, néha beragadt rajta az alt, ctrl stb. Vettem újat és akkor is néha felébredt.
Utána az egeret átdugtam a másik USB lyukba, most USB3-ban van.
Az a legbosszantóbb, hogy nem mindig ébred fel így magától. 2-3 napig megy rendesen, aztán meg szívat.
Persze majd jönnek az okoskák, hogy rosszul tartom Ne használjam a Sleep-et, mert a boot úgyis csak pár másodperc...Azt is megfigyeltem, hogy ha egy ilyen sikertelen sleep után újraindítom a számítógépet, akkor tökönlövi a modem/routert. Azt is újra kell indítani.
-
jimmy399
senior tag
-
-
nagyúr
válasz Lathronos #4120 üzenetére
Én meg most tértem vissza Mint 17.2-re
Ez jó döntés volt! 5 percig használtam az Unitys 15.10-et, kizárt, hogy valaha is megszoknám a bal oldalon ugráló ikonokat.
A sleepről csak annyit, hogy most Debianra bootoltam vissza Ubiról és ha ezt ki akarom kapcsolni, az pár sec, ha újra be akarom kapcsolni, az grub-kattintástól 4 sec. (SSD-ről fut, a Mint-nél ez 14 sec amúgy) Még mindíg azon töprengek, mire lenne jó ez a sleep, főleg, hogy Syl-nek is SSD-je van!ez a YT fájt
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lathronos #3446 üzenetére
A kde-workspace nem nagyon akarja hagyni magát lecserélni, én most próbáltam ki a cserét, igaz Arch alapú disztrón, de lecseréltette magát a lightdm és utána konzol volt csak. Archban nagyon nem vagyok otthon, így majd lesz kis fejvakarás. Nálad is lesz szerintem, ha sid-ből próbálod plasmasítani.
(#3447) SteveL
Attól még, hogy nagyon figyelsz, nem biztos, hogy az történik, amit szeretnél!
Kezdőknek jobb is, ha meghajtóra kerül a GRUB és nem partícióra, így is indul egyébként az x-aktás oprendszered?mit ír ki a sudo fdisk -l terminalban? pendrive nélkül!
a telepítés partícionáló részénél a valami más opciót választottad gondolom
Pontosan melyik disztrót telepítetted és milyen hw környezetbe?
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz Lathronos #2225 üzenetére
Ha már szó van róla, be is linkelhetjük, aki gyengébb gépre keres könnyen kezelhető disztrót, annak jól jöhet, a 14.04-es Lubuntu úgyis elég bugos, egy próbát megéri tennie vele, bár az xfce és lxde között talán még annyi erőforrásigénybeli különbség sincs mit a mate és az xfce között, de lehet pont az a kicsi is számít, ezeknél (xfce/lxde) már csak az icewm, rox ami ténylegesen érezhetően kevesebbet eszik/gyorsabb, viszont elég macera konfigolni őket, magyarán már bántóan fapados tud lenni.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
nagyúr
válasz Lathronos #1944 üzenetére
Most már kezdek kíváncsi lenni, hogy ezt mire alapozod:
Amíg nem lesz stabil a 17.1
Mondogatjátok páran, de egy qrva konkrétum nélkül!
- Nálad mi okozta az instabilitást?
- Meddig használtad, hogy ezt meg tudtad állapítani?Dobd már be ezeket a köztudatunkba légy szives, mert, ha valóban van ilyesmi, azt illő lenne a többi MINT- es tudomására hozni!
Másik meglátásom az, hogy ha már backupot ajánlasz MINT- esként, akkor a MINT saját Mentéskezelő- jét is érdemes lenne megemlíteni!
Teszek be egy képet, hátha nem ismerted:[ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
válasz Lathronos #1923 üzenetére
A VLC az megoldás lehet, viszont sajnálom, hogy nem tudom billentyűkombinációkat hozzárendelni...
Pl... Kicsit előre hátra, nagyon előre hátra. Alapból az van benne, hogy "Left" és "Right" és "CTRL+Left" és "CTRL+Right" és ha hozzárendelek egy kombinációt, akkor pedig az lesz, hogy "Bal" meg "Jobb", és nem "CTRL+Bal" meg "CTRL+Jobb", és egyik kombó sem működik.
Nem értem, hogy ez miért van...Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
nagyúr
válasz Lathronos #1915 üzenetére
Nagyszerű ez a Conky, de inkább valamelyik Linuxos topicba javallanám a Conkys topic helyett, mert azokat legalább látogatjuk is sokan, nem halott 4 év alatt 70 hsz- al!
Nekem MINT- esként persze itt is tökéletes, olvassanak többen MINT- es topicot!Legfeljebb Bohus ft kedvéért oda is rakd be a hivatkozást!
-
Bohus
aktív tag
válasz Lathronos #1912 üzenetére
Nagyon cool lett, mintha csak az enyémet látnám! A TEMP szekciót még csiszolgatnod kell, de látom minden egyéb frankón működik.
Mivel a conky univerzális - nem Mint specifikus - alkalmazás, ezért a továbbiakban jó lenne a már javasolt topikba írni ez ügyben.A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
Bohus
aktív tag
válasz Lathronos #1897 üzenetére
Boldog Új Évet Kívánok minden fórumtársnak!
A conky konfigom alapját én is egy fórumról vadásztam, már egy éve folyamatosan csiszolom, csak a váz maradt meg az eredetiből. Kellenek hozzá ilyen olyan állományok, ezért célszerűbb ha összegyúrom ezekkel és úgy teszem közzé a letöltőlinket. Nem fog "out of the box" működni, hozzá kell igazítani a hardverhez, ezért talán még előtte kommentelem az utólag hangolásra szoruló részeket.
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
JPeti86
csendes tag
válasz Lathronos #1640 üzenetére
Köszi szépen a tippet, legközelebb pastebin lesz. Szerencsére eddig megúsztam, hogy system log részletet kelljen feltenni. Még egyszer bocs a topik kacattal való elárasztásáért.
Nem akartam így feltenni, de feltölteni és linkelni meg csak jpg-t lehet itt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lathronos #1625 üzenetére
Én úgy értelmeztem, hogy mind a 4 féléves kiadás/frissítés LTS lesz, mivel a 17 alapját használja majd. Két év múlva meg jön a 18, ami már nem lesz LTS.
Nagyon jó kis témák vannak a Nooblabson, nem csak OSX 10.10 Yosemite- re hasonlítóak.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Cyrin
addikt
válasz Lathronos #1321 üzenetére
azért nem semmi, mint-ből van mentés, de a családi képekből dokumentumokból nincs, ez ám a linux fan
egyébként 10 éves HDD-n tárolgani bármit is...
most óvodai ballagásra én csináltam a búcsúztató videoklippet, feleségem meg a fotóalbumot, és ehhez mindenkitől képeket kellett beszerezni, hát ne tudjátok meg milyen fejetlenség van e téren (is) a szülőknél.
olyan is van akinek alig van képe a gyerekéről, másoknak a szülei laptopján egy nagy katyvaszban az egész. senki nem gondol arra, hogy ugyanúgy fog járni mint te, és sokan még előhívatott képeket se csinálnak ezekből.
oszt mit fog adni a gyerekének majd? -
Bohus
aktív tag
válasz Lathronos #1296 üzenetére
Zárt meghajtó van fent, ezen az alap beállításon túl még vagy 10-15 trükköt kipróbáltam eredménytelenül. Flash video jobb klikk felugrónál a statisztikát választva is le lehet ellenőrizni, hogy használja-e a hw dekódolást (de felesleges, mert szemmel látható ha nem).
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
Tonyk
veterán
válasz Lathronos #1289 üzenetére
Live cd rögtön fagy a desktopra érkezés után, a teleptőt sem tudom elindítani.
Kipróbáltam ma 32, 64 bites Cinnamonnal, 32,64 bites Mate-tel, majd kipróbáltam az alapot az Ubuntu 14.04-et. Az is megdöglik ugyanúgy. Szóval nem Mint-es a hiba, már az ubuntu 14.04-ben is ott van.
Azért dühtő mert az asztali gépem, az amivel bugzik. Laptopon Ati 3470-el tökéletesen megy a 17. A 16 meg megy vissza az asztali gépre...[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
nagyúr
válasz Lathronos #1282 üzenetére
Köszi, megpróbálom beszerkeszteni, ill. nem azzal van a gond, hanem a frrissítéskezelőben hogyan tudom inaktiválni a hivatalos tárolókat, hogy ne ütközzenek a Debianossal !?
Miért pont Germany? Mit csinál a már frissebb csomagokkal?mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Lathronos #1280 üzenetére
Nem biztos a baj a 3. szintnél, de túl nagy szükség nincs is rá, ahogy az alábbi linkben nézegettem a csomagok változásait.
5. szinten ezt akarja frissíteni, ez még nem a kernel!? Trusty- ben is ot van ez a verzió, a MINT meg olyat használ, ami nincs is itt megjelenítve. A szám ugyanaz, mint a kernelnek, akkor ez húzná fel a kernelt?Látom már, itt frissíthetném a kernelt:
Innen vetted a repo listát az LMDE- hez?
Nekem nem volt tiszta, melyeket rakjam be az LMDE repók helyére.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lathronos #1276 üzenetére
Melyik disztró tiszta amúgy? Amit felépít az ember kopasz kernelre, de sokan örülnek, hogy vannak kísérletezgető kedvű emberek! Tulkokkal, ősemberekkel nem foglalkozunk.
Nálam LMDE megfelelően indul, szerintem összekavarhattad a Debianos backport és egyéb tárolókkal, nekem ki is írta a szoftverfrissítő, hogy nem működnek együtt az LMDE tárolókkal.
(#1275) kispx
Nem túl öreg gépnél nem veszel észre különbséget, én a 7. éves gépemnél biztosan nem észleltem, de amúgy igaza van ebben a többieknek! LMDE szerintem kevésbé stabil, de ehhez az is kell, hogy a MINT csak 1,2, szintig kapja meg a frissítéseket, a 3, szint már trusty-update- ből jön, azokat érdemes kihagyni! Vagy végigolvassa az ember a változás listát, hogy mi mégis a fontos, hogy frissüljön. Most 46 csomag vár a 3.- ban frissítésre MINT 17- nél.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lathronos #1273 üzenetére
Félreértettél.
Úgy látom piszkáltak már ezzel, no bennem semmi ilyen szándék nem volt, mi rossz lenne ebben? Ez a többszáz disztró a DW- n hasonlóan készül, nem? Csinálsz ilyen, megmutatod, akinek tetszik, kipróbálja. Nekem tetszenek az ilyenek, egyszer valami Manjaro Cups- ot le is töltöttem, de valami gáz volt vele.
Az LMDE- s példa eszembe jutott, hogy mint ha láttam volna már ilyent és rákérdeztem. Nem is gondoltam volna, hogy emiatt támadnak! Ezek miatt nehogy abbahagyd!
más:
Még mindíg nem tudtam eldönteni, hogy MINT v. LMDE a jobb.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
CloZee
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Bemutató Sonya néven itt a Linux Mint legújabb verziója
- Bemutató Megjelent a Linux Mint 18 – Sarah
- Bemutató Váltás Windows XP-ről Linux Mintre
- Hardcore café
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
- COD MW2, COD 2019, COD COLD WAR eladó.
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest