Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdomiter
tag
Sziasztok!
LG 55UB850V és UPC mediacard-os szolgáltatásnál olyan problémám van, hogy eltünnek csatornák. Én szeretem a csatornákat saját sorrendben tudni, ezért a csatornakiosztás frissítését kikapcsoltam, és a sorrendet lementettem egy pendrive-ra. Viszont időközönként, van, hogy havonta, de előfordul, hogy hetente eltűnnik 1-2 adó. Úgy kiesik a sorból, hogy csak az tartalmazó frekvencia újrahangolásával lehet visszaállítani. Illetve mostmár a lementett kiosztás visszatöltésével egyszerűbben, de akkor is bosszantó ez a jelenség. És nem tudom, hogy ki érte a felelős, a tv-ben van valami hiba, vagy a UPC-t kellene piszkálnom miatta. Volt valakinek már ilyen tapasztalata, és ha igen, hogyan lehet ezt orvosolni?
Köszi előre is!
-
zdomiter
tag
válasz huncutka1029 #20826 üzenetére
Gondolom csak LG stickkel működik.
-
zdomiter
tag
válasz blakey #20806 üzenetére
Megvan az oka, hogy miért csinált képhibákat az LW5590. A tv is erősített a jelen. Ki kellett kapcsolni az "Antenna erősítő" funkciót, és nincs szétesés!
Köszönet a mai UCP szerelőnek, aki értett a tv-hez is.A mai estém rámegy, mert minden csatornánra külön lehet kapcsolni.
-
zdomiter
tag
válasz blakey #20799 üzenetére
A jelerősséggel nincs baj, 90% feletti. A gond a jelminőség, tehát annak 100%-nak kellene lennie.
Oké, akkor tovább folytatom a háborút a UPC-vel.
Direkt sd-t hasonlítottam hd-hez, mert a Pana plazmának ilyen minőség mellett a HD-val sem volt gondja. Míg az LG Led nem tud megbírkózni az sd jellel sem. -
zdomiter
tag
Lenne egy kérdésem, amit nagyon nem értek!
Hogy lehet az, hogy a 42LW5590 50-60% jelminőségnél is még mindig produkál néha megjelenő 1-2 kocka képhibát sd RTL-en, míg a Pana G20-as plamza 17-23%-os m1HD-t is tökéletesen megjelenítette, max az infóba írta, hogy gyenge jel, de 1 darab kocka, vagy csík nem jelent meg rajta.
Most ez hogy van? A plazmának mindegy a jelminőség, csak az LCD ilyen érzékeny erre?
4 hónap és megszámlálhatatlan veszekedés után sikerült a UPC-nek 20%-ról feljavítani a jelminőséget 60%-ra. Ez tök jó, de az 5590-en még mindig nem tökéletes. Hány százalékosnak kell lennie, hogy a HD-kban se legyen szétesés?
-
zdomiter
tag
válasz huncutka1029 #20678 üzenetére
Bizonyos szempontból én vagyok a hülye Olyan régen volt magyaron, hogy már el is felejtettem, hogy ott is megy a dvr, csak a karakterek nem jók (UPC). Mivel betegen fekszem itthon, így volt időm átnézni az összes országot. (I: megy a dvr, N: nem megy a dvr)
42LW5590 dvr funkció elérhetősége:
Albánia: I
Ausztria: I
Belgium: N
Bosznia: N
Bulgária: I
Horvátország: N
Cseho.: I
Észto.: I
Franciao.: I
Németo.: I
Görögo.: I
Magyaro.: I
Írország: N
Olaszo.: N
Kazasztán: I
Lettország: I
Litvánia: I
Luxemburg: N
Marokkó: N
Hollandia: N
Lengyelo.: I
Portugália: I
Románia: I
Oroszország: I
Szerbia: N
Szlovákia: N
Szlovénia: I
Spanyolo.: I
Svájc: I
Töröko.: N
Ukrajna: I
UK: N
--: NFrancia, és Olaszországnál csak jelszóval engedi átállítani, erre mindenki vigyázzon! Még szerencse, hogy volt egy mentésem, amit vissza tudtam tölteni.
És szerencsére volt értelme a sok szarakodásnak, mert Csehország nálam a befutó. Jók az ékezetes karakterek, és megy a dvr funkció is. Csak autohangolással nem talál semmit, a frekvenciákat kézzel kell beadni neki. Ááá, nagyon boldog vagyok, hogy majdnem 1 év után sikerült összehozni!
[ Szerkesztve ]
-
zdomiter
tag
válasz huncutka1029 #20678 üzenetére
Köszi, akkor felveszek velük a kapcsolatot.
-
zdomiter
tag
válasz huncutka1029 #20669 üzenetére
Nem hinném, hogy ez hiba lenne. Ezt találtam a használatiban:
"DVR funkció: Ez a funkció csak bizonyos modellek esetén
és csak egyes országokban érhető el. A DVR-
kompatibilis készülékek távirányítóján található egy
REC (felvétel) gomb." -
zdomiter
tag
válasz huncutka1029 #20669 üzenetére
A country kód az rendben 04.
-
zdomiter
tag
válasz huncutka1029 #20667 üzenetére
Extreme d...-nél vettem, a régió helyességét hol tudom ellenőrizni?
Az elejétől így működik.[ Szerkesztve ]
-
zdomiter
tag
válasz huncutka1029 #20656 üzenetére
Prémium megy (YouTube, origo, minden) de ha kiválasztom a Hdd-t, akkor ezt írja: Az USB eszköz érzékelése sikertelen. Ellenőrizze az USB eszközt. Németországnál ez tökéletes. Ez biztos, hogy egy tiltás a keleti régióra.
-
zdomiter
tag
válasz huncutka1029 #20654 üzenetére
Engedélyezni!
Mert most az a helyzet, hogy ha ékezetes karaktereket akarok, akkor Szlovákia az ország, ha dvr-t akkor német. Se a magyarnál, se a szlováknál nem engedi a hdd-t. Nem támogatottnak írja. -
zdomiter
tag
válasz huncutka1029 #20652 üzenetére
Azt nem tudod véletlenül, hogy a HDD tiltást Szlovákia beállítással nem lehet engedélyezni valahol a serviz menüben? Mert az ékezetek csak Szlovák beállításnál kezeli.
-
zdomiter
tag
42LW5590-nél van valami megoldás a UPC hibás ékezet kezelésre? Azt tudom, hogy a szláv nyelvcsaládokra kapcsolva megoldódik az ékezet, de akkor nem használható a HDD. Le lehet szedni valahogy ezt a tiltást a keleti régiókra kapcsoláskor. Vagy van ezetleg valami módosított Firmware?
-
zdomiter
tag
válasz zdomiter #10631 üzenetére
Ez a 22-es csapdája. Ahol jó a karakter, ott nem érhető el a DVR: Szlovákia, Csehország. Ahol pedig van rögzítés, ott nem jók az ékezetek: Németország, Ausztia.
Annyit váltottam országot, hogy most már kódot kér a váltásnál. Még szerencse hogy csináltam egy mentést, mert nem ismerem ezt a kódot. (0000,1105,0413 nem jó)
[ Szerkesztve ]
-
zdomiter
tag
válasz zdomiter #10630 üzenetére
Azt hiszem én voltam a hülye. A rubicomnál nem magyart, hanem Németországot használtam, és akkor működik a DVR-re formázás. Most hangolom újra a TV-t, mert a pendrivera lementésnél nem csak a csatornakiosztást, hanem a többi beállítást is, országot is visszatölti. Kiváncsi leszek a németnél milyenek lesznek az ékezetes karakterek.
-
zdomiter
tag
Különben a DVR-hez használt fájlrendszerű HDD csatlakoztatásának mi lenne a hivatalos menete?
Formázatlannak kell lennie, vagy ha NTFS-t kötök rá, a TV-nek azt is át kellene formáznia valahol, mert nem találom ezt a lehetőséget sehol. Az NTFS, FAT rendszereket simán használatba veszi, de nem tudom befogni DVR-re. (42LW5590)
-
-
zdomiter
tag
válasz PLaci58 #10508 üzenetére
Két kábellel is próbáltam, de semmi, Akkor próbáltam egy kis 80GB-os PhotoBankkal, azzal is ugyan az. Ezek 2,5"-os külső vincsik. Az LG előtt Pana G20-on volt, tökéletesen. Később 5590-en is jó volt. Amióta UPC van, azóta nem akarja. G20-ra visszatettem és tökéletes. Akkor ez most mi?
-
zdomiter
tag
válasz huncutka1029 #10509 üzenetére
USB Count:2
USB Hub Count:0
USB Swap:1
Ezeket én nem mertem kapcsolgatni. És korábban ezzel a HDD-vel simán működött. -
zdomiter
tag
válasz zdomiter #10460 üzenetére
Átállítottam Ausztriára és úgy sem tudom formázni a HDD-t. Nálam valami más hiba lesz.
PC-n törlöm a HDD kötetét, hogy ne legyen formatálva, bedugom a 42LW5590 USB1 portjába. A TV-n megjeleni a kérdés, hogy a DVR-hez formázhatja-e. Rányomok, hogy igen, aztán megjelenik a felirat, hogy Nem áll rendelkezésre tárolóegység. Kiprobáltam már 2 HDD-vel is. Mit csinálok rosszul? Hogy lehet belőni a DVR-t?
-
zdomiter
tag
Van valahol érthető leírása az Installációs menünek, hogy miket lehet nagyon elállítani?
-
zdomiter
tag
válasz benjoe1 #10445 üzenetére
A UPC-s fórumot is olvasva, azt valószínűnek találom, hogy különböző központokból különböző módon jön a digitális jel. Nálunk úgy küldi, hogy nem jó Magyarországnál az ékezet, csak Szlovákiára állítva. A kézikönyv pedig azt írja, hogy a DVR csak bizonyos országokban működik, de nem részletezi az országokat. És nekem szlovákon nem akarja formázni a HDD-t, pedig a Rubicom-nál magyar beállítással teljesen jól működött.
Remélem később állítanak a UPC-nél, hogy rendbe legyen az ékezet, de addig kénytelen vagyok a szlovákot használni. És arra gondoltam, hogy az installációs menüben csak van egy olyan pont, ahol ki lehet iktatni a DVR tiltást.
-
zdomiter
tag
LW5590-nél szlovák országbeállításnál van mód a DVR letiltás feloldására valahol a Hotel Mode-ban.
Ha ezt fel tudnám oldani, akkor a UPC mediacarddal, működnének azok a funkciók, amik a Rubicomnál alapvetően működtek:
helyes ékezetes karakterek, pontos idő, epg, timeshift, dvr
-
zdomiter
tag
válasz huncutka1029 #10359 üzenetére
Tudsz adni egy címet a hotel mode leírásához?
Köszi -
zdomiter
tag
Sziasztok, szükségem lenne egy kis segítségre 42LW5590 timeshift-el kapcsolatban. Rubicomos előfizetőként tökéletesen működött, de amióta UPC van, nem sikerül összehoznom. A történet ott kezdődött, hogy szlovákra kellett állítanom, az ékezetek miatt, és azóta a 2,5" 1TB LG HDD-t nem fogadja el. Amikor rádugom megkérdezi, hogy formázhatja-e, és az igenre a következő választ adja: Nem áll rendelkezésre tárolóegység. Előfordult, hogy érzi rendesen, de akkor azt kérdezi, hogy akarom-e használni, és akkor meg lehet nyitni a HDD-t, de nem ajánl fel formázást, és az istennek sem találom a timeshift lehetőségét. Előfordulhat, hogy a szlovák beállítás korlátozta le?
Hozzáteszem, hogy a DLNA-t is elveszti rendszeresen. Pedig a hálózati beállítás mind kézi, beállított címek, még is a tesztre van, hogy egy tök fars IP-vel próbálkozik, persze sikertelenül. Lehet hogy nem kedveli a D-Link routert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.