-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli1117Bak
tag
válasz hackeeeee #30321 üzenetére
Nekem 42lm660s van,lassan egy éve, kivánló televizionak tartom.A yotube egy kicsit nehezen töltödik be elsönek,de ha egyszer bejött akkor szépen játsza a videókat,azért mert 1magos proci van benne.A media player része nekem eddig mindent vitt MKV-ban.A hlfo ou formátumot,javaslom a passziv tech miatt.2D ben nagyon szép képe van és az input lagg is tűrheteő xbox al haszanálom.Lehet használni moziban vett szemüveggel csak felesleges mert kapsz hozza és nem is drágák.
[ Szerkesztve ]
psn:babax1117
-
huncutka1029
addikt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #33151 üzenetére
Vagyis, akkor inkább másképp kérdezem..
Szóval, ha a színeket nem is szeretném piszkálni, akkor mik azok a képbeállítási opciók, amiket érdemes kikapcsolni, vagy módosítani? Gondolok ezekre: [link] Érdemes az itt látott funkciókat így beállítani?
Néha, olyan "gyorsnak" tűnik a kép, ezt a TruMotion okozza?
Plusz egy másik kérdés, ha gyári beállításokat szeretnék alkalmazni, ahhoz kell valami féle kód, vagy nem kér visszaállításkor semmit a tv?
Előre is köszönöm az infókat és a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
demonlaci
tag
válasz hackeeeee #33162 üzenetére
Igen, én ezekkel a beállításokkal használom, a gyors mozgást a TrouMotion okozza, kapcsold ki, vagy egyéni beállítást használj 1-2-es érték szerintem elég, a háttérfény 50%-on jó szerintem, energy saving közepes, ezek a beállítások jók szerintem a MindigTV-hez, a Bluray nézéséhez a Mozi mód jó szerintem kikapcsolt, vagy egyéni TrouMotion-nal. A TV 42LA620s.
LG 42LA620s, LG 32LG2100, Amiko Alien2, Amiko 8800, LG BD370, Sony BD380, Sony STR-DH500, Panasonic 92cm plazma
-
gyeniko
őstag
válasz hackeeeee #33318 üzenetére
Nekem van egy 60LA620-am, ehhez gyárilag nem jár MR, ezért vettem egy MR-400-ast (ezt adják az LA-660-asokhoz), ragyogóan műxik vele... Úgy tudom, hogy az MR-300-zal is megy, de abban kevesebb a funkció, magyarul butább. Arra viszont ügyelni kell, hogy a 620-asokba nem építették bele a vevő kütyüt, ezért olyan MR-ot kell venned, melyhez az USB-s vevő kütyü is tartozék (Szumma kb. 10-11 e Ft).
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
huncutka1029
addikt
válasz hackeeeee #33325 üzenetére
ne ismétlem NEEE vegyél AN MR 300-at az LA sorozatú tévéhez, mert nem kompatibilis vele!
Olvassátok már el a leírásokat!AN MR 200 csak a 2011-es Táévékhez jó LW sorozat
AN MR300 Csak 2012-es tévékhez jó LM sorozat
ANMR400 Csak a 2013-as tévékhez jó LA sorozat! Illetve LN LSUgyan ez a helyzet a skype kamerákkal is az is évjáratfüggő!
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Woodslave
félisten
válasz hackeeeee #33670 üzenetére
igazából pont ezt akarom tudni, hogy ez még ok vagy nagyon gáz.
8 napon belüli vagyok, elvileg cserélnék, de ha normális és hasonlót kapok megint, akkor semmi értelme, egy 106-os tv-t annyira nem akarok logisztikázni.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Zirowe
nagyúr
válasz hackeeeee #34115 üzenetére
17/5-öt ajánlottak itt 3D-hez.
Nekem 3600 van.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Madwe
nagyúr
válasz hackeeeee #34469 üzenetére
Csak azért írta mert az iszonyatos messze van! 3-3.5 méterről nézve egy 55"os tv-t (ami azért elég nagy) még a 720p-nyi adatot se képes felfogni a szemed! Nem tudom mi az oka annak hogy ilyen messze nézed, illetve hogy mekkora a tv-d, de érdemes alakítani a nézési távot hogy az itt található oldalon bal oldalt kikalkulálva a lehető legközelebb legyél a minimális (ami egyébként az optimális!) távolsághoz (maximum távnak azt nevezi ahol már csak az előző felbontást látod, pl 1080pnél a max táv az ahol már valójában csak 720p-t látsz) Azért ha már van egy fHD tv-je az embernek, érdemes onnan nézni hogy 1080-at is lásson belőle, vagy legalább a 720p-nél többet...
-
Gicz
addikt
-
Madwe
nagyúr
válasz hackeeeee #34496 üzenetére
Jól lőtted be 1.66m az ideális (ennél közelebb már pixeles lehet a kép, de ezeket tökéletes emberi szemhez lövik be uh előfordulhat hogy 1.5mnél se látsz még pixeleket) s még 2m-ig teljesen jó! Ha megoldható 1.6-1.8 körül nézd, ott elvileg a tökéletes a moziélmény, de ha 2m körül nézed még ott is igen szép képet kéne adjon.
-
Gicz
addikt
válasz hackeeeee #34499 üzenetére
nézési távolságok felbontás függványáben
itt a legtöbb méretet megtalálod.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #34533 üzenetére
Kicsit továbbjátszva. Szóval, ahogy növelem a 3D mélységet, elég feltünően vesz el a kép 2 széléből a tv. A nézőpont módosításánál ez annyira nem feltűnő. Ez csak engem zavar? Gondolom, hogy ez amúgy normális jelenség.
Csak azért kérdezem, mert kicsit zavaró, hogy a kép 2 szélén van egy-egy fekete csík, és utána jön a tv kávája. Ha 10/0-n van a 3D beállítás, akkor ez nincs.
Sorry a sok kérdésért.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
blakey
titán
válasz hackeeeee #95347 üzenetére
Nézd át részletesen a beállításokat, LD-t kapcsold ki, eco-t is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz hackeeeee #95349 üzenetére
Rtings nem a legjobb kalibrációs példa hiszen nem EU modellekről van szó, csak próbálgatni tudod, hogy melyik az a beállítás amivel világosabb lesz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Busaboy
aktív tag
válasz hackeeeee #95347 üzenetére
Èn csak xbox-hoz használom az LG tv-m, mondjuk, hogy gamer vagyok... XD
Először kezd azzal, hogy a távirányiton megnyomod az összes bemenet gombot. Előjönnek a csatlakoztatott eszközök, rámèsz az összes bemenet feliratra. Ott megjelenik majd az xbox, menj rá a szerkesztèsre ikon feliratra ès állitsd át úgy, hogy a tv ne konzol kènt lássa az xboxot hanem pc-nek. Ez azèrt jó, mert minden felesleges dolgot letilt. Felskálázast, dinamikus kontrasztot, stb... Így támogatja a ès így lesz a legkisebb a tv válaszideje. Ami nem èppen rossz dolog. Az üzemmódoknál sdr ès hdr esetèben is válaszd a játèk üzemmódot.
Eco-t, szemkimèlőt ilyeneket mindent kapcsolj ki.
Beállítások: A háttèrfèny erőssège egyèni, ami neked jó. Amúgy èn 80-at használok.Sima SDR módban.
Kontraszt 94
Fènyerő 50
Èlessèg 0-22 közt bármi
színmèlysèg 50 de ez egyèntől függ....
Àrnyalat 0
Szinhőmèrsèklet C20
Speciálisban a gamma közepes. Minden mást letiltott a tv.
Továbbiakban a szemkímèlő ki. Fekete szint alacsonyHdr módban.
Kontraszt 100 (hdr-nèl mehet a 100-as kontraszt, nem vesznek el a fehèr rèszletek)
Fènyerő 55
Èlessèg -0-22 közt bármi.
Színmèlysèg 50 de ez egyèntől függ....
Àrnyalat 0
Színhőmèrsèklet C20
Speciálisban mindent letiltott a tv. Talán a dinamikus tónus engedèlyezve van. Azt hagyd is úgy. Az kell.
Továbbiakban a szemkímèlő ki. Fekete szint alacsony.[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz hackeeeee #95351 üzenetére
Háttérvilágítás maxra, ez HDRnél alap. Game mód bazi sötét, Dinamikus kontraszttal tudsz játszani, az az egyetlen ami emeli az eotf görbét. System szinten ennyit tehetsz, van játék ahol külön lehet állítani a peak white és paperwhite értékeket azokkal lehet bűvészkedni.
Oka az, hogy 10.000 nit maximumú jelet kap, és ezt kell mappelnie ~300 nitre, amit a panel tud. Én a HDRt elengedném, nem nagyon tud mit kezdeni vele a tv.
-
-
blakey
titán
válasz hackeeeee #96770 üzenetére
Ahol elérhető ott nem tíltott, egyes képmódoknál előfordul, hogy tíltott de nincs is bekapcsolva, nem erőszakolják rád a használatát. A Kép beállítások alatt lesz, belépsz és a további alatt lesz a helyi sötétítés.
-
blakey
titán
válasz hackeeeee #96772 üzenetére
Eredeti képmódot felejtsétek el, ott szinte semmi sem állítható.
-
-
forras2
őstag
válasz hackeeeee #96909 üzenetére
Egy 43 colos, 106×65×15-s dobozról van szó, ami 16 kg.
De időközben már megoldódott...
XXL futár nem kérdezősködött, nem akadékoskodott, kitöltöttem az űrlapot, holnap már jönnek is a TV-ért. Igaz, hogy 1300 ft-val drágább, mint a másik futárok lettek volna, de ezek legalább elviszik... -
junior19
senior tag
válasz hackeeeee #96923 üzenetére
Még nem mértem ilyen tévét, de nálad az otthoni mozi mód beállítási lehetőségei megegyeznek a szakértői módok beállítási lehetőségeivel, akkor nagy az esély rá, ha a csúszkákat ugyanoda tolod, azonos képet kapsz.
[link] Ezt csináld meg, s használd meleg1 színhőmérsékleten, mert az közelebb van a D65-hőz, mint a meleg2 kalibrálatlanul, s már nagyon meleg a színhőmérséklet.HDr-nél sok mindent nem tudsz variálni, sőt nem is nagyon kell. Használd azt a képmódot, amelyik a legjobban tetszik.
codec project
-
junior19
senior tag
válasz hackeeeee #96949 üzenetére
Rgb jel esetén a tévén a magas opciót kell választani. De egyébként észrevehető a különbség, mert ha a forrás rgb jelet küld, a megjelenítő pedig YCbCr jelet vár, akkor sötétebb lesz a kép.
A bar-os mintával ellenőrizhető is, mert a jel két végén, a feketénél és a fehérnél is látható lesz, hogy szomszédos területek egybe mosódnak.
Nem játszom, így arra nem tudok válaszolni, hogy konzol esetén melyiket kell választani. Esetleg a dobozon lehet rá van írva, mint a dvd-ken vagy a BD-ken.codec project
-
blakey
titán
válasz hackeeeee #96953 üzenetére
Az Xbox is tud PC RGB jelet küldeni a TV-nek, akkor sokkal sötétebb lesz a kép is, ha a fekete szint alacsonyon van. - ez így normális, yCbCr esetén "alacsony", RGB esetén "magas" a jó beállítás. Filmekhez yCbCr-t használunk és alacsony állásban. PC-t rákötve szoktak RGB-t használni és akkor természetesen magas.
-
junior19
senior tag
válasz hackeeeee #96957 üzenetére
A háttérfény értéke az leginkább ízlés szerinti, a helyiség fényviszonyához kell beállítani. Én mivel csak sötétben nézek filmet, így nálam a 30-as érték adja az ajánlott 100 nits csúcsfénysűrűség értéket. Az 50-es háttérfény már szerintem 150 nits környékére tehető, lehet egy picit több is.
Ha így tetszik, akkor használd 50-es értéken. Ez az egy dolog, amit nyugodtan lehet változtatni, a képmegjelenítés paramétereire(gamma, színhőmérséklet, fehéregyensúly) nincs drasztikus hatása. De kipróbálhatod, hogy csökkented pár értékkel, ami még elfogadható képet ad számodra. Pár nap alatt megszokja a szemed, megint csökkentesz pár értéket, s ezt addig csinálod, amikor már a szemed megszokja a 30-35 közötti csúcsfényt. Utána az 50-es érték lesz nagyon fényes.codec project
-
junior19
senior tag
válasz hackeeeee #97024 üzenetére
Azokat a teszteket ne nézegesd ahol a szélest vagy a bővítettet ajánlják. Egyébként milyen tévé ez? Mert a széles és a bővített az elméletileg ugyanazt jelenti. Inkább Automatikus és bővített(vagy széles) opció szokott lenni, ahol értelemszerűen az automatikus a jó.
A széles vagy bővített a hdr anyagokhoz lenne a megfelelő, de ha erre állítod a tévét, akkor egy nagyobb színtérben próbálná megjeleníteni a képet, mint amiben készült. Így nem lesz színhelyes.codec project
-
junior19
senior tag
válasz hackeeeee #97097 üzenetére
Igen, ha az automatikus opció megfelelően működik, akkor mindig az adott videó anyag(sd, hd) színterének megfelelő színtérben jeleníti meg a tévé. Ha nem tapasztalod azt, hogy automatikus módban színesebb a kép, mint kellene, vagy bármely másik opcióban, akkor megfelelően működik, s érdemes úgy használni.
codec project
-
Grawens
senior tag
válasz hackeeeee #97766 üzenetére
Szerintem inkább hagyd, ne nyomkodd.
Mivel IPS panelről van szó, az egy halott (nem beragadt) zöld subpixel. IPS-nél a folyadékkristály-molekulák feszültség nélkül folyamatosan elzárják a fény útját. Az is lehet, hogy már a vezérlőtől nem érkezik kakaó ahhoz a subpixelhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest