Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
nagyúr
válasz vj0c1 #110106 üzenetére
Itt inkább az ár/értékkel van bajom.
Ez a 65Nano753 még mindig 270e,sztem ennyit nem ér.
Egy 220-230e árcetli jobban mutatna rajta(én ennyiért vettem tavaly Tkom)
Akinek olyan helyre kell ahol széles szögből nézik annak ajánlott,illetve nappali használatra,vagy este nem full sötétben.Habár ez legtöbször el van mondva ajánláskor.
Ami viszont új volt nekem is a 70UP77 VA panel ellenére semmit se fakult oldalirányba,de borzasztó zavaró volt rajta a DSE,szinte a képernyő teljes felületén,reklámoknál full egy színű háttérnél nagyon zavaró volt,illetve más tartalmaknál is kisebb mértékben.
Nekem így nem kellett
Hogy mit vegyél,nehéz megmondani,én fixre már semmire se merem rámondani.
Illetve a pénztárca is meghatározza.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
válasz vj0c1 #110104 üzenetére
Nem veszek már több Lg Lcd-t sztem
A Nano80 nem igazán van sokkal a Nano75 fölött.
Csak a [2020st tudtam össze hasonlítani] ami alapján szinte ugyanazt a pontokat kapta,a 2021s se lehet sokkal jobb sztem,plus edge led nem direct led.
Ami a lényeg az alacsony kontraszt és az alacsony fény sdr-hdr-ben,ez világos helyre nem nagyon elég illetve a hdr nagyon alap rajtuk.
Most pont a disney+ Aladdin 4K HDR megy,így nappal aránylag jól mutat,este kevésbé sötétben.Ha felkapocsolok egy lámpát sokat javul.De ennek nem így kéne működnie,ez aIPS panel hátránya.
Az Lg-nél az edge led elég gyengén szerepel,de a direct led se sokkal jobb fekete egyenletesség szempontjából.
Most küldök vissza egy VA 70s tv-t amin jó feketének kéne lennie a panel miatt de nincs rajta.
Illetve DSE erősen jelen van.
Az edge led is vegyes az alap Philips VA panelen jól sikerült,de a Samsung Q60A-nál sok a felhős példány.Színek nagyon jók de a fekete csapni való.Nagyon panellotó lett sajnos a tv vásárlás.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
-
rainman72
nagyúr
válasz vj0c1 #110010 üzenetére
Nekem az Lg IPS direct ledes,de talán rosszabb mint egy edge.Az is van itthon 2 márka is VA panellel és jobbak sokkal.
Edge ledtől nem lesz fakó kép.
De elég panellottó mind2 megoldás,lehet rossz fekete egyenletesség,bevilágítás,sávosodás.
Ezek rendszerint csak otthon derülnek ki,neked is csak azt tudom mondani hogy online vásáslás és 14nap elállás ha gond van.
Ha van időd olvasgas viszza kicsit.
[Bele lehet ilyenbe is futni a direct leddel][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Tyco
csendes tag
Rákerestem én is a hibára. Valahol azt írják, hogy állíts be fix dns-t (pl: google dns: 8.8.8.8 & 4.4.2.2) de nem hiszem hogy ez lenne mert akkor a böngésző sem menne. Vagy az LG store nem működik időnként de gondolom akkor már többen reklamálnának. Egy helyen viszont azt olvastam, hogy ugyanannál az internet szolgáltatónál volt többeknek ilyen hibája ami egyszer csak megoldódott magától. Ki az internet szolgáltatód? Esetleg ki tudod próbálni a tv-t más szolgáltató internetével?
-
Pufirépa
újonc
Hali!
Köszi,de valami más gond lehet,nem ez volt a baj!
Nem értem,mert a Youtube videók meg nagyon kijönnek!
Vagy a film nincs jól konvertálva,vagy az Usb okozza a bajt!
Pedig olyan helyről töltőm,ahol elég sok film van és 12-13Gb-osak!
Viszont monst vettem észre,hogy több verzió is van 3D-be,lehet ez a baj! pl:Half-SBS,Half-OU,
Ezek nem tudom mit befolyásolnak!P.
-
eszter23
csendes tag
Ha nem kérdezel,csak fizetsz,semmi gond!De bármilyen kérdésed van garanciával kapcsolatban,hogy eu-s -e a készülék!!!,márpedig tudni szeretném a pénzemért mit veszek--elküld a ...-ba.Amúgy meg a "csókolom" kezdetű szöveg nem lehet stílusa egy magára valamit is adó kereskedőnek...
-
Sutee89
aktív tag
Igen, ezt én is észrevettem.
2D-s képminőségben lehet különbség? Vagy ugyanazt kapom az összesnél? Valakinek esetleg személyes tapasztalat?
Csak gondoltam, ha majdnem annyiba kerül, mint egy hasonló méretű 3D-s modell, akkor biztosan jobb minőségű a panel. Persze lehet, hogy nem. -
Sutee89
aktív tag
Köszi a választ.
GPU: ASUS GTX 760 DC2OCA 671V már 3D-s (ami nem feltétlenül baj, csak nem kell).
47LB5610, LB5700, LB5800 vagy LB5820 esetleg?
Mi a különbség köztük?Úgy olvastam ezeknek 30 ms körül van az input lag, nekem az untig elég. Állítólag a wireless xbox360 controllerrel sem lehet játszani a magas késleltetés miatt, én észre sem veszem
[ Szerkesztve ]
-
-
Stevenstyle
senior tag
Igen, edigitalban is 249 volt, de annyit nem voltam érte hajlandó adni. Aztán múlt pénteken leárazták és lecsaptam érte. Mondjuk vitték is mint a cukrot, mert pénteken megrendeltem, szombatra már mindenhonnan elfogyott ahol raktáron volt, csak a központi raktárban maradt és mára elvileg már csak megrendelhető a státusza edigitalban és vissza is tették a 249-es árcédulát.
-
Stevenstyle
senior tag
Igen nem is kicsit segített (köszönöm), szinte majdnem teljesen el is tűnt de azért nem teljesen igaz ez így már számomra sem zavaró.
Más: Nem vagyok egy nagy 3D fan, de ki próbáltam pár 3D filmet is, tipikusan olyanokat is amik eleve 3D-re lettek forgatva (Pl Hobbit) és annak ellenére, hogy a passzív shutter ugye csökkentett felbontással jeleníti meg a képet az aktívhoz képest azt kell, hogy mondjam, hogy én speciel nem észleltem a dolgot és mondom annak ellenére, hogy nem rajongok a 3D-ért pl a Hobbit olyan, hogy valami hihetetlen, kimászik a képernyőről, gyönyörű képe van, sosem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani (pont én), de holnap végig fogom nézni mind a 2 részt mert teljesen más élményt nyújt mint 2D-ben.
Persze vannak ennél jobb TV-k és van pár kisebb visszalépés a régi plazmámhoz képest, de azt hiszem, hogy 1 nap után is nyugodtan kijelenthetem, hogy jóval többet kaptam a pénzemért mint amennyit elvártam és elégedett lehetek.
Hozzáteszem az Edigital-ban most kb 15%-al le volt árazva, gyorsan el is fogyott szinte az összes. tegnap éjszaka amikor berendeltem pl volt még a mamutban is 6db reggelre már sem a mamutban sem a pólusban nem volt egy darab sem csak a központi raktárban.
Egy szó mint száz eddig teljesen jó ár érték arányú vételnek érzem, pedig erősen fenntartásaim voltak a 6701v-vel kapcsolatban
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
Mit jelent az LG TV-knél a 200Hz MCI, 400Hz MCI, 700Hz MCI…?
Az MCI érték semmi mást nem ad meg, mint azt, hogy a háttérvilágítás másodperceként hányszor kapcsol ki-be. Ezzel a trükkel folyamatosabbnak és élesebbnek látjuk a képet. Gyakorlatilag ez a szem becsapása. Ezt a felhasználó nem tudja szabályozni, ez a gyárilag beállított értékeken működik.
Nem keverendő össze az LCD panel képfrissítésével és a TruMotion-nal !!!Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
apszi
őstag
Szia!
Megpróbálok neked viszonylag röviden, téged nem félrevezetve, korrekt információt adni .
A pc-ék 60Hz-en küldik ki a jelet a tévére, mindegy mivel kötöd össze. Ez a freki érvényesül játékoknál, programoknál, asztalmegjelenítésnél. Ez a freki változhat abban az esetben, ha 24p-s filmet nézel és a lejátszó program, illetve a "video kártya" is tudja kezelni a 24p-s filmeket kadenciahelyesen (helyes képkocka ütemben).
A tv a 700Hz-et a maga képjavító funkcióinak segítségével állítja elő, aminek következtében, ha az ember nem megfelelően lövi be, jön elő a "rettegett" szapanopera hatás. Maga a tévé natívan, tehát a panel alaptulajdonságát tekintve csak 100Hz-en képes dolgozni, amivel semmi baj nincs, és bőségesen elég is.Amennyiben külső vinyót dugsz a gépre, abban az esetben a tv a saját lejátszóját használva, szintén csak 50/60Hz-en tudja megjeleníteni a képet, és nem képes a 24 képkocka kadenciahelyes megjelenítésére, ami alapvetően annyit jelent, hogy röcögő, darabos mozgást fogsz tapasztalni a 24p-vel (minden mozifilm, BD) futó filmeknél, ami leginkább valamilyen irányba srinkelő kameramozgásnál vehető észre, ami nem azt jelenti, hogy nézhetetlen lesz az anyag, sok embert egyáltalán nem is zavar, viszont ezt egy megfelelő médialejátszóval megoldva, sokkal szebb képi megjelenítést kaphatsz, mind mozgás terén, mind képminőség terén, illetve formátumtámogatás terén egyaránt. Ez utóbbi mondjuk az LG tévék tekintetében elég korrekt. 3D filmeknél viszont nagyon könnyen bele lehet szaladni problémákba. Tehát igen, ha nem felel meg valakinek a fentebb vázolt "problémák" miatt a pc-s, vagy a tv-be épített médialejátszó használata, érdemes befizetni egy külső médiaeszközre. Szerintem ha megvan a TV, próbáld ki, és ha úgy érzed, hogy ez neked nem jó akkor hajrá. Mindenképp minőségi előrelépés lenne, hogy ez neked megér-e plussz 40-50 ezer forintot, az már a te pénztárcádtól és igényeidtől függ.
-
vj0c1
aktív tag
Valaki? Tudom, elég noob kérdés lehet, de csak tv és gép vga kábellel történő összekötéséről olvastam, hogy 60Hzre korlátozná a képfrissítést, hdmi kábel (1.3) esetében nem találtam egyértelmű infót.
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
Zsmester89
őstag
Pc bemenettel játék módban semmilyen akadást nem tapasztalok az 55lb730-al.
-----
Külső hdd-ről sem fog akadni egy film sem, nem kell ssd, mivel a sávot az usb 2.0 vagy 3.0 korlátozná, de nincs olyan tömörítés, amit néznél.
---
Én MM 5 év gold-dal vettem, elméletileg ha törik is cserélik.A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Lavidaloka
aktív tag
A hét elején vásároltam egy LG 32LB570B típusú készüléket.....
Kicsomagol bekapcs...stb minden Happy...de aztán este focimeccs közben feltűntek a zöld fűben ilyen kör alakú halvány színeltéréses foltok....
Színtesztelőt USB-ről rányomtam aztán pl a szürkénél egyből feltűntek a kb 5 cm átmárőjű kör alakú foltok.Sorban láthatóak kb 15 cm távolságra egymástól.Másnap LG tv vissza a boltba...mutattam nekik a problémámat.Azt a választ kaptam hogy ez a széria mind ilyen,de ha nem tetszik akkor választhatok másikat.Megengedték hogy leteszteljem egy másik ugyan olyan LG-tv is de azon is pontosan ugyan úgy látszódtak a foltok. Több féle márkájú készülék tesztelése után végül egy Samsung UE32H4500AWXXH Smart LED lett helyette.Érdekes módom ezen semmilyen folt nem látható....
Az 1 napos használt LG 32LB570B-t az eladó szépen gondosan visszacsomagolta és kajak visszarakta a többi új LG tv közé...mondván majd jó lesz ez még valamelyik nyugdíjasnak aki amúgy sem lát már olyan tisztán....
[ Szerkesztve ]
ホンダシビッククーペ
-
Zsmester89
őstag
Mindkettőnek vannak hibái és előnyei:
LB: Direkt háttér világítás - Kevesebb felhősödés, új smartOS ami állítólag eddig a legjobb a tvkbe épített rendszerek közül, újabb technológia, hátránya, hogy a sarkokon "mocskosabbak" az egyszínű képek, vagyis sötétebbek na és persze drágább
LA: Edge led világítás, aminél jóval több a felhősödés, de nincsenek maszatok a sarkokban, olcsóbb, régebbi osSzerintem ezek a főbb változások.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest