Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodslave
félisten
válasz huncutka1029 #35099 üzenetére
na pont vmi ilyesmit akartam megtudni
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
huncutka1029
addikt
válasz Woodslave #35098 üzenetére
meg fog szólalni,
Nekem is van egy creative 5.1
Azóta vettem egy logitech-es szettet is, amit a másik HSZben linkeltem
De! az AV nem kimenet a tv.n hanem bemenet.
CSak füles kimeneten tudod kivinni a hangot!
Jack RCA kábellel.[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
farkas-j
őstag
válasz Woodslave #35096 üzenetére
A TV analógban csak sztereó hangot ad ki. 5.1-et csak az optikán vagy a HDMI kimenetén éred el. A piros és a fehér a hang, a sárga az alapsávi videó kimenet. Ha a hangszettednek nincs optikai bemenete, akkor valamilyen külső 5.1-es dekóderre lenne szükséged, hogy az analóg rendszereden szóljon 5.1-ben.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Woodslave
félisten
felmerült bennem valami. Van egy 5.1-es creative hanfalszettem. Rá tudom kötni vajon a tv-re közvetlenül? Azért merült fel bennem, mert az av2 kimenet pont sárga-fehér-piros csatis, mint a hangfalnak. Azért kérdezem és nem próbálom mert felraktam a falra és qrvára nem férek hozzá a hátsó csatikhoz
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Allien
veterán
LG "okos" TV-n felhőből játszanék le filmet, de, nem tudok váltani a nyelvek között. Van erre valami alkalmazás, ami mondjuk nem a gyári lejátszót használja esetleg?
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
OldAkita
aktív tag
válasz spiritex #35093 üzenetére
Magam is pont ugyanezt a problémát tapasztaltam amíg box-al néztem a tv-t. Nálam a T-home adja az adást és a hulladék Intek boxot. Ez a nyavajás box nemcsak halk hanem teljesen fakó színtelen géphangú vacak.
Istennek hála megy nálam CI modullal, így aztán a box bekerült a szekrény mélyére. Persze a havi 1550Ft bérelti díjat beszedik érte.
Ha teheted vegyél egy CI modult, dugd bele a kártyádat és örökre elfelejtheted a box-ot. -
spiritex
veterán
válasz snooze #35092 üzenetére
De lehet, igazad van, csak azt elfelejtettem írni, hogy ezek az értékek amikről az előbb írtam, a settopbox 100-as értéke mellett vannak. Tehát ott már sajnos nincs tartalék...
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Van egy olyan problémám, hogy az LG LED tv-re rá van kötve egy antenna (MinDig TV) és egy DigiTV settopbox, viszont a Digi hangereje kb. 3x halkabb, mint a földi digitális adásé, emiatt 50-es környékére kell hangosítani a tv-t, hogy jó legyen a hangerő, de ha ilyen érték mellett átkapcsolok a földi adásra, akkor elkezd üvölteni a tv, mert ott kb. a 10-15 érték a megfelelő. Nem lehet ezzel valamit kezdeni? Az lenne a legjobb, ha a tv a hangerőt külön értelmezné a két bemenet esetén, tehát külön lehetne állítani a digi-nél és külön a földi adásnál, de sajnos nem így van, legalábbis úgy nézem. Valami ötletetek esetleg nincs? Köszi!
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
artiny
őstag
Mekkora kulso hdd ismer fel a tv?
van egy 1tb kulsom de nem jon elo a tv ben
LG 42LW659S -
Gicz
addikt
válasz LucasGrant #35086 üzenetére
igazad van, de akkor sem 1920x1080 a végeredmény.
egyébként hiába a link h az LG nem felezi a fullhd. nem felezi lehet, de hogy nem teljes azis biztos.
erre a bizonyíték, töltsd le ugyanazt a filmet SBS és OU val. és az OU sokkal szebb lesz mint az SBS. ha nem lenne függőleges felbontásveseztés a passzív mivolta miatt, akkor ez nem így lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #35085 üzenetére
Megvan a turpisag.
Aki az eredetit posztolta, az nem tudott szamolni, mert az sbs helyesen 960x1080= 1036800, igy viszont csontra megegyezik a half ouval, de nyilvan a technika miatt elvezetesebb a half ou.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
En egy ilyen szamolast talaltam.
HD: 1920x1080 (= 2.073.600)
Half OU: 1920x540 (= 1.036.800)
SBS: 980x1080 (= 1.058.400)Ezek szerint az sbs tobb keppontot jelenit meg, mint az half ou, megis amikor lg tvn neztem sbs filmet (nightmare before christmas, ahogy neztem, ez csak sbs vagy bd503d verzioban letezik) sokkal rosszabbnak tunt, mint egy half ou film.
De mind a ketto csak a fhd fele.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
huncutka1029
addikt
Az egyik oldali felbontás mindig lefeleződik, vagy a függőleges SBS nél, vagy a vizszintes OU nál.
A kijelző 1920 x 1080 felbontású, fizikailag képtelen 2 x 1920 x 1080 at egyszerre megjeleníteni.
A két összefésült kép lesz újra "fejben" full HDa női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
g0dl
addikt
Az OU filmek a passzív 3D-t használó LG tv-ken pont ugyanúgy fognak megjelenni, mintha a "teljes" felbontást kapná a tv.
Másrészt abban sem vagyok egészen biztos, hogy az OU, vagy SBS alkalmazásából minden esetben az következik, hogy az össz felbontás csökken ( magyarul miért ne lehetne két fullHD kép egymás mellett/alatt). -
farkas-j
őstag
A passzív 3D Full HD felbontásáról
"A kétlencsés kamerák bal- és jobb szemnek megfelelő 3D képeinek függőleges képtartalma valójában azonos, csak a kamera két lencséje nézőpontjából eredő tisztán vízszintes parallaxis eltérésben különböznek egymástól. Vagyis nem vész el semmilyen 3D képalkotási információ, ha a bal- és jobb szem képek együtt tartalmazzák a szükséges függőleges felbontást valamint a parallaxis eltérést, mert ezekből az agy már összerakja a 3D képet. Ez az FPR TV-k 3D képegyesítése mögötti elmélet és alapelv, amit a teszt a 3D kép pontossága és élessége vonatkozásában igazolt."
"Mivel a 3D képek agyunkban jönnek létre s nincsenek használható eszközök, amivel mérni lehetne azok mennyire élesen vagy életlenül jelennek meg egy adott 3D TV-n, ezért csak 3D tartalmat nézve emberi látással lehet ezt megítélni, de van ennek egy nagyon pontos és analitikus módja. A lényeg az, hogy mit nyújt ténylegesen a 3D vizuális élmény, és nem az, hogy mit mutat a képernyő hardver diagnosztikai teljesítményének elemzése."
"A DisplayMate egy sor számszerűsíthető élességtesztet végzett el egy olyan módszert használva, ahol a képmegjelenítő élességét úgy határozták meg, hogy milyen kicsi szöveg olvasható el az adott 3D TV-n, bizonyos távolságból közönséges Blu-ray 3D film nézése során. Ha van 3D képegyesítés a passzív szemüveges technológiával, akkor el kell tudnunk olvasni különösen kisméretű (6-10 pixel magas) szöveget is, de ha a passzív szemüvegen át csak a felbontás felét kapjuk, mint egyesek állítják, akkor lehetetlen lenne elolvasni a kis szövegeket a FPR TV-n. A teszt elsődleges forrása az IMAX Space Station 3D Blu-ray dokumentumfilm volt, mert ennek a NASA által IMAX sztereo kamerával készített felvételei nagyon jó minőségű 3D képet adnak mesterséges vagy speciális effektek nélkül, és az űrhajó eszközein és falain sok címke és jelzés van kis feliratokkal, amelyek kiválóak a számszerűsíthető élesség összehasonlításokhoz."
"A 3D élességtesztet a 3D nézéshez ajánlott legközelebbi, 1,83 méter (6 láb) távolságból végezték. A kis (6-10 pixel magas) szövegek mindenesetben olvashatóak voltak passzív szemüvegen át az FPR TV-n, ami egyértelműen azt mutatja, hogy kiváló a 3D képegyesítés és a passzív szemüveg teljes 1080p felbontást nyújt 3D-ben. Tehát a „fél felbontásra vonatkozó állítások nyilvánvalóan helytelenek.”
Sőt, a kis szövegek valójában élesebbek, könnyebben olvashatóak és a finom részletek jobban felismerhetőek voltak az FPR passzív szemüveges, mint az aktív szemüveges készülékeken az átlátás, a szellemkép és a véges válaszidő miatt, amelyek csökkentik az aktív képzáró szemüveges TV-k 3D képének élességét és 3D kontrasztját.
-
Müszi
senior tag
válasz Nenősüljmeg! #35076 üzenetére
Tutira menni fog vele. Hivatalosan is 2GB-ig támogatja a külső HDD-ket, de itt írták már, hogy felette is kezelte. Az áramfelvétel pedig nem a mérettől függ a winyóknál. Régebbi tipusok esetleg problémásak lehetnek ilyen téren, de mostanság már mindegyik beéri akár az USB IN feliratú és "csak" max 1A-t tudó csatival is. (HDD IN aljzat 1,2A-t tud és ez használandó Time Machine-re)
[ Szerkesztve ]
-
Nenősüljmeg!
tag
egy kérdés...
lg la660v tv-re lehet-e kötni egy 2TB a-data Hdd-t?
olyat aminek nincs külső tápja.
tehát ad-e le elég áramot az usb portja a tvnek ehhez? -
zelenor
újonc
válasz eladogeppc #31400 üzenetére
Hello!
Elméletileg vissza lehet térni az elözö firmware-hez,de csak saját felelöségre ajánlom. Menü gomb, opciok (nem lép be csak rá) 9 gomb 7 szer megnyom és vissza tér a régebbi szoft.verziohoz.
Nekem lg42pj350-nél működött. -
Gicz
addikt
válasz mark19920602 #35071 üzenetére
külső adathorfozóról sosem fogsz fullhd3d filmeket nézni, mert azok mind felezett felbontású OU vagy SBS filmek.
[ Szerkesztve ]
-
mark19920602
újonc
Sziasztok!
Egy új tv vásárlásán gondolkodok elsőnek egy Lg 42LA620S készüléket néztem ki, illetve a Lg 42LA691S is elég csábító.
Amire nekem kéne a tv, az inkább full HD, 3D filmek nézése külső adathordozóról, illetve játékhoz is alkalmas legyen( xbox360), a kép gyorsabb mozgásoknál ne legyen szembetűnően elmosódva. Nézegettem itt a hozzászólásokat és többen is írtátok ezt a felhődösés dolgot, illetve, hogy nem valós 100 Hz meg stb. Esetleg tudnátok ajánlani mást is olyan max 200.000 Ft értékben? -
farkas-j
őstag
Pontosan ezt szeretném kiszűrni, hogy az adapterem nem kompatibilis az 1.4-el, vagy a HDMI ARC kimenettel van probléma. A fórumba korábban már volt a HDMI ARC kimenettel másnak is problémája szoftver frissítés után. Ezért szeretnék biztosra menni, mielőtt beruházok egy újabb kütyübe
-
vanadis
csendes tag
Sziaszok. 4 honapos 47LA660S TV-m van. eddig tokeletesen mukodott.Tegnap este kikapcsolaskor feltunt, hogy nem aludt el az "LG" felirat, pedig ugy van beallitva, hogy akkor biztosan ne vilagitson. Emiatt ujra bekapcsoltam a TV-t, de csak fuggoleges csikokat ill. elmosodott alig szines foltokat lattam. A remote control-lal nem lehetett csatornat valtani csak ha fel le gorgettem. Hang rendesen volt es csatornavaltaskor hallatszott, hogy masik csatornan vagyok, de a kep felismerhetetlen volt es alig modosult. A smart es a szambillentyu sem jott be. Ujra kikapcsoltam es be, de ugyanaz. tortent. Ezutan aramtalanitottam a halozati elosztonal majd ujra bekacsoltam ott. Ekkor az LG felirat nem kapcsolt be, a TV-t is bekapcsolva, az rendesen mukodott. A TV egyebkent routerhez van vezetekkel kapcsolva es HM erositohoz, utobbival 1 db HDMI kabellel kommunikalnak (ARC).
Ma reggel miden hibatlanul mukodott, az erositovel egyutt is, mint megelozoen.
Mi okozhatta a hibat?[ Szerkesztve ]
-
SoundBox
aktív tag
Hát eddig én soha nem figyeltem ezt a felhősödést most hogy találkoztam vele egy hozzászólásban tényleg van ilyen...De ha egy "jó film" nézése közben a hibákat keressük a tv-n akkor inkább magunkban keressük...
-
Zanik
addikt
-
farkas-j
őstag
válasz sixpak #35057 üzenetére
Csak arra lennék kíváncsi, hogy a 04.22.11-es firmware-el működik e a HDMI ARC-on a hangkimenet. Szeretném kinyerni innen a hangot, hogy egy átalakítóval a rádiós fejhallgatóm erősítőjét megtudjam hajtani. Az optika foglalt, az a házimoziba megy. Nem szívesen osztanám ketté az optikát, mert nagyon kommersz (olcsó) optikai kábeleim vannak, és a szétosztásból eredő fényveszteség esetleg gondot okozhatna. (Az optikát viszont már egyszerűbb sztereó jellé alakítani.) Nem igazán értem, ha működik a HDMI ARC akkor miért nem jó a HDMI / VGA+hang adapteremmel, ha laptopnál és a médialejátszónál jól működik?
[ Szerkesztve ]
-
karendi
csendes tag
Igazad van valóban nem csak az edge led lehet a felelős mivel készülékenként eltérő a felhősödés mértéke és formája. Nekem inkább a jobb felső sarokban éktelenkedik, másoknál akár mind a négy sarokban is. Tehát én szerintem a fény eloszlató diffúzor réteg is nagyban felelős lehet ezekért a hibákért.
-
gycs02
tag
válasz huncutka1029 #35056 üzenetére
"válassz olyan készüléket, ami nem EDGE led, hanem DIRECT leld-háttérvilágítású"
Azt választott 620 DLED
-
Müszi
senior tag
válasz noruch #35054 üzenetére
Kollégám LA620-as tv-je szintén elég szépen felhős, míg az én LA660-asomon nem véltünk ilyesmit felfedezni tehát azt sem lehet egyértelműen állitani, hogy ennek köze lenne a megvilágítás típusához, mivel előbbi direkt utóbbi edge. Inkább a panelben lévő prizma homogén felületével lehetnek kisebb-nagyobb gondok és ez mindegyiknél játszhat. Gondolom a tiéd is LA620 tehát direkt. Amit leírtál így látatlanban nem tűnik katasztrófálisnak. Itt visszaolvasgatva sokkal rosszabbakkal találkozhatsz. Szerintem békélj meg vele.
-
-
sixpak
nagyúr
válasz farkas-j #35050 üzenetére
Van, mire vagy kíváncsi?
Ilyen médialejátszó meg laptop etc. ügyben nem tudok segíteni, nekem a tv hdmi arc csatlakozójában van egy hdmi, az megy az erősítőbe és az erősítő osztja szét a további cuccok között, blu ray, dvd, stb....https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
huncutka1029
addikt
válasz noruch #35054 üzenetére
Én inkább úgy mondanám, elég kicsi az esélye, hogy nem lesz ugyanilyen, vagy rosszabb a csere tv.
Ha nagyon zavaró, akkor válassz olyan készüléket, ami nem EDGE led, hanem DIRECT leld-háttérvilágítású.
Ott kevésbé jellemző ez a jelenséga női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
noruch
újonc
válasz LucasGrant #35052 üzenetére
Magáról a jelenségről olvastam, csak egy új TV-nél nem várnék ilyet. Tényleg minimális a dolog.
Mennyi általános ez az új készülékeknél? Érdemes cseréltetnem, vagy elég nagy esély van rá hogy megint beleszaladok... -
noruch
újonc
Sziasztok!
Újdonsült tulajdonosa vagyok egy LG 42LS620S tv-nek (első TV-m).
Teljes fekete képernyőnél a következőt vettem észre:
A kijelző világosabb színű szélénél. Ez azonban nem homogénen jelentkezik. Az egyik sarok például teljesen fekete, majd 10 cm-re a szélén fokozatosan világosodik, majd a következő sarokig megint kicsit sötétebb és világosabb... Egy részen kifejezetten zavaró (kb 10 cm-es szakaszon). Filmnézés közben nem látszik a dolog. A sötétebb jeleneteknél nagyon minimálisan érzékelhető, de ha nem tudnám lehet észre sem venném. Kérdésem az lenne, hogy mennyire általános ez a jelenség? Fokozódhat-e? Számomra ez nem várt meglepetés egy új TV-nél.Válaszotok előre is köszönöm.
-
farkas-j
őstag
Lehet, hogy az adapter nem kezeli le a hangot . Azt viszont nem értem, hogy ez az adapter kifogástalanul működik a szép új céges Dell laptopunkkal és az itthoni Novatron médialejátszómmal is. A TV más érintkezőn vagy más kódolással adná ki a hangot?
Van aki használja a HDMI ARC hangkimenetet?[ Szerkesztve ]
-
SANYA28
tag
Végül, hajnalban megnéztük azt a filmet. Semmi gond nem volt vele, szépen lejátszotta. Amikor írtam a problémáról, akkor lejátszás közben állítgattam, meg mászkáltam a menüben, és teljesen belassult, a film is elkezdett akadozni. Semmi gombra nem reagált, végül a kikapcsra reagált, de arra is várni kellett vagy 20 mp-t. Restart után minden ok.
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok én egy LG 42LA740S Tv vásárlásán gondolkodom mi a véleményetek róla? "A kép már bekapcsoláskor rögtön feltűnt, hogy nem tökéletes a jobb felső sarokban azonnal észrevenni egy fényes területet ez sajnos a clouding vagy a neten backlight bleed" ezt egy hozzászólásnál találtam ez nagyon zavaró jelenség?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Zirowe
nagyúr
Azert mokas, hogy hiper szuper allandoan online dual coreos tvket arul az lg, de szegyen, hogy az orat tovabbra is csak digitalis adasbol tudja magatol kiolvasni aramtalanitas utan.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
LG 42" 740S az IPS paneles?
-
töky76
tag
sziasztok,
300-350 ezerig keresek tv-t. jelenleg egy lg47 lm660s van a hálószobában amivel nincs semmi bajom.De a nappaliba egy nagyobb tv kéne. a felhősödés nem kevés de csak teljesen fekete háttérnél látszik, szóval nem zavaró.
Mit ajánlotok?
Köszi -
farkas-j
őstag
Kedves fórumozók! Letesztelné valaki, hogy az LA660-on (04.22.11 firmware) de lehet más LA is működik e a HDMI ARC-on a digitális hangkimenet? Szeretnék a végére járni, hogy a TV-ből nem jön ki hang, vagy a HDMI / VGA+auido adapterem nem jó a TV-hez, és azért nem jön ki hang. Nincs más olyan eszközöm, ami HDMI hangot tudna fogadni. Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Zolom89
senior tag
válasz LucasGrant #35035 üzenetére
Iszonyatosan köszönöm!
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
LucasGrant
aktív tag
válasz Zolom89 #35034 üzenetére
LM649S-t ne vegyél szerintem, az már bőven kifutó 2012es széria, az LE8500 maga idejében nagyon nagyon jó Tv volt, annak kb. a mai megfelelöje jobb képminöséggel, plusz funkciókkal az a 47LA740S.
Az LM649S, 2013as kiváltója meg a LA667S, azzal kapcsolatban meg LA660S néven találsz teszteket (annyi,.hogy az a fekete változat, ugyanigy rá tudsz keresni az LM640S teszekre, az meg ugyanaz mint az LM649S csak feketébe ) -
Zolom89
senior tag
Hali.
Kinéztem egy TV-t magamnak, LG 47LM649S a neve. Szerintetek jó választás lesz? 200K az ára, annyit szánok egy újra. LG42LE8500 váltana le.Ui.: Egy normális tesztet sem találtam róla, akinek van valami infója róla ossza meg velem kérem
[ Szerkesztve ]
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
aTom_DJ
tag
válasz snowball #34987 üzenetére
Nekem ilyen van, csak feketében(3530) és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Karácsonyra kaptam, és meglepődtem a hangzásán! Nincs doboz hang, egész jó a vezeték nélküli sub. la740-re van kötve, és ég és föld a tv hangszórójához kötve, pedig ugye az is 2.1! A legjobb, hogy nem kell külön távirányító. Bekapcsol, ha bekapcsolom a tv-t, és a hangerőt is tudom irányítani a tv-n keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
SANYA28
tag
válasz LucasGrant #35029 üzenetére
igen, ez volt az. Nem természetes a kép.
Jól gondolom, hogy a médialejátszó részével nem fogom kiváltani a wd tv boxomat?
Vagy viszi rendesen a hd filmeket, csak kifogtam egyet ami eléggé akadozik?
-
-
SANYA28
tag
Sziasztok!
Tegnap tulajdonosa lettem egy 42LA-660s tv-nek. Sharpom volt idáig, és nagyon szerettem, de most volt egy lehetőségem, amit nem hagyhattam ki.
Mindjárt lenne egy kérdésem. Néha olyan mű szerű a kép. Remélem értitek mire gondolok
Előző tv-en is ilyen volt a gyári beáll., és ki kellett rajta valami képjavítót kapcsolni, akkor okés lett.
Próbáltam állítgatni, de nem jöttem rá.
Remélem tudtok segíteni.
Üdv! -
Lidl
senior tag
válasz huncutka1029 #35024 üzenetére
Nagyon jó! Most megint újat tanultam. Köszi szépen.
Sajnos nem emlékszem, hogy az én TP-Link-emben volt-e ez az opció. Nem kerestem, és mivel már lecseréltem a szoftvert, nem is tudom megnézni.
De megnézem, hogy a DD-WRT-ben van-e ilyen.Köszi
Lidl -
huncutka1029
addikt
DE van benne,
a WAn beállításoknál pipáld ki a get IP with unicast DHCP opciót, és akkor felfűzi a többi routeredet , modemedet egy hálóra, ilyenkor érdemes beállítani az ARP listát is (bind /bind all) ilyenkor az idegen, listában ismeretlen hozzáféréseket nem fűzi fel nálam le van tiltva, mert nincs AP-m jelenleg.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
itt a válasz, használjátok a keresőt
szerintem nagyjából nincs olyan kérdés, amire ne lenne válasz, a HSZ-ek között.
kivéve a nem Magyar modellek, és az idei modellek..
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Lidl
senior tag
válasz dr.bubo #35018 üzenetére
Igen, ezt mondtam másodszorra. Most is így van megoldva nálam.
De ebben az esetben a T-Home-os set top box-ok broadcast-olták a WAN portot és ilyenkor 2 WAN port van a hálózaton. 2-3 percenként megakapdt a tévéműsor mond a két tévén, és kb. 30 mp-ig állt.
A megoldás, le kell tiltani a külső WAN portot, de a TP-Link gyári firmware-jében ilyen opció nem volt. Ezért cseréltem le DD-WRT-re.
Szóval megoldható, de nem csettintésre működik. Ezért jeleztem OldAkitának, hogy legyen óvatos, hogy milyen routert vesz.Edenyke, Huncutka: Igen, ha AP lenne a külső router, akkor működne wifi-n, de WR841 nem tud alapból AP-ként viselkedni.
Köszi
Lidl -
aXXon
őstag
Sziasztok!
Meg tudjátok nekem mondani, hogy mit jelent a típus nevében, illetve hát hogy mi a különbség egy
LG 42LK450-ZH
és egy
LG 42LK450-ZB
között?
Köszönöm
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
huncutka1029
addikt
válasz Zirowe #35019 üzenetére
régebbi gyengébb routereknél is bevált, ha a 2-ik routert acces pointként állítottuk be, akkor nem voltak gondok azzal, hogy a második routert, külön hálóra fűzte.
Modem---> router, egyíik wan portja a második router LAN portjára. --->netes felületen beállítod a routert mint AP-t,És így a DHCP kioszt neki egy portot, és alá fűzi az ahhoz kapcsolódó eszközöket.Kész az egy
" hálózat drágaszáááááág"a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Zirowe
nagyúr
Marpedig ez igy mukodik, a modem/router gondoskodik a dhcp-s kiosztasrol, a kulso meg nem.
Nem csak wdr3600al, hanem egy regi dlinkkel is igy ment.
Amugy nezz csak be a 3600 topicjaban, ott is az elao, amit ilyenre mondanak, hogy kapcsold ki a dhcp-t.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
dr.bubo
őstag
A két routert a lan portjainál kell összekötni, nem a wan portal. második routerben DHCP kikapcs. és működik minden egy hálón.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Lidl
senior tag
válasz Zirowe #35008 üzenetére
Eddigi ismereteim szerint ez így nem működhet. A gyári lan-ról nem fog átkerülni a DHCP infó a külső router lan portjaira. Tehát bármilyen gépet kötnél a külsőre, az nem kap DHCP-től IP címet.
A DHCP információ csak ugyanabban a hálózatban "terjed", de a a külső router WAN-ja csatlakozik a gyári LAN-ra, akkor a DHCP nem fog átkerülni a külső LAN-ra.
Persze, lehet, hogy routertől függ, vagy kitaláltak már valami speckó protokollt, amiről még nem hallottam.Szóval megnézem majd este (ha lesz időm) és meglátom, hogy így működik-e, de kis esélyt látok rá.
Mondjuk, ha a haverodnál is WDR3600 van, akkor lehet, hogy az tud valami ilyesmit. Nekem egyszerűbb, WR841ND van, az biztosan nem tud olyanokat, mint a tied.
Köszi
Lidl -
tozso88
csendes tag
Sziasztok!A kérdésem bugyutának tűnhet de kicsit le vagyok maradva ebben a témában.Az érdekelne hogy az Lg magic remote távirányító csak LG tvk hez jó vagy lehet pc hez is csatlakoztatni? A másik kérdésem az hogy ha nem lehet akkor létezik valami hasonló ami pcn használható?Köszönöm!
-
LucasGrant
aktív tag
válasz ujhelyiferi #35013 üzenetére
Világosban nagyon nem is fogod észre venni főleg boltban nem, inkább otthon sötétbe.
-
ujhelyiferi
tag
válasz LucasGrant #34977 üzenetére
Ezt a local dimminget élőben még nem láttam,de az is lehet h rögtön kikapcsolnám, mint a dinamikus kontrasztot zavar ha nézés közben állítgatja magát.A local dimmingot is hasonlónak gondolom.
Képminőségben lehet jelentős eltérés? -
Gicz
addikt
válasz sz.z.csicsi #35009 üzenetére
ha megnézel egyet akkor ne a medai marktban vag yüzletben tedd, hanem valakinél otthon, lehetőleg egy panasonicot.
plazmát elsősorban mozizni vesznek. mozizni nem a nappaliban délután 2 kor szokás, hanem este 9 kor vak sötétben. fényes szobában szebbnek fogod látni az lcd-t, mert akkor a plazma fakó lesz, és szintelen.
töksötétben nézd meg, és mellette egy lcd-t is ha lehet, és nagyon meg fogsz lepődni!!
-
OldAkita
aktív tag
Köszönöm a figyelmeztetést, hál istennek nem IPTV-m van, hanem kábelen jön a "családi+hd" csomag. Ami a Cisco után kötött új Routert illeti, azon túl hogy képtelen vagyok dönteni milyet vegyek hogy el se galoppírozzam magam és túl olcsó, ezáltal gyengét se vegyek, a beállításokkal lesz még gondom, ugyanis a T-home azon túl hogy letiltotta a Cisco-n az usb portot, a kezelőszoftverből is eltávolította a "bridge" mód alkalmazását. UPC ezt engedi! Ahogy olvasgattam a Cisco topicban, "port forward" a megoldás. Hogy ez a kifejezés mit jelent, eszik-e vagy isszák, nem tudom )) De meg fogom tanulni!
Közben meg azt is ígérem hogy ezt a témát a routerek topic-jában folytatom, de az is lehet hogy aki itt tv-zik, azok közül sokan vannak ilyen cipőben és infot kaptak, ha másra nem arra igen hogy beleássák magukat a router-hdd témába -
OldAkita
aktív tag
válasz Zirowe #35002 üzenetére
Kösz, igazad van, a keresőben is ránézhettem volna de ehhez ész is kellett volna hogy eszembe jusson Annyi rémlett csak hogy tőled vettem az öteletet hogy ez a legjobb megoldás ahogy írtad egyszer "router, minidlna, szamba)
Kösz az adatokat, router vásárlás előtti információszerzésben vagyok és nagyon nem mindegy milyen routert veszek mert kitilt a fiam ha az usb-s hdd-re routeren keresztül nem jön le olyan gyorsan a film mint a gépre jönne. Nekem 50/5-ös T-home kábelnetem van, de 6 Mbyte/s-nál gyorsabban soha nem jött le semmi. De figyelem, nem Mbit, hanem Mbyte! Ahogy összevissza olvastam a témában, úgy veszem ki 8Mbit/s sávszélességen 1Mbyte/s adatforgalom lehetséges. Tehát az én 50Mbit/s-os sávszélességemen a 6Mbyte/s letöltési sebesség lehetséges. Na ezt kéne valahogy elérni routerre kötött hdd-vel is.
Igérem nem offtopicozok többet, bár amennyi sületlenség előfordul itt és mindenhol, talán nem tiltanak ki[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
Most már tényleg megnézek tüzetesebben egy ilyen plazmát,mivel én még eddig szinte mindtől "hány....am"
Fakó szín..(erre jött a válasz inkább sötétbe nézd) ...király ,nappal ne tévézz.A feketét agyon dicsérik....sztem inkább a zöld felé húz.....na meg ilyenek. A lényeg ,hogy tényleg kiváncsi lennék rá...bááár néztem már de nem ragadtam le előtte. -
Zirowe
nagyúr
Nem ertem ezt a bonyolitast.
Gyarin nem kell allitani semmit, gyari lant osszekotni kulso router wan portjara, kulson letiltani a dhcp-t es kesz az egesz.
Ha esetleg mind a ketto ugyanabban az ip tartomanyban lenne, akkor a kulsoet megvaltoztatni.
Openwrt-vel meg ennyit se kellett csinalni, csatlakoztatas utan minden magatol beallt.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
snowball
tag
válasz nufenen111 #35003 üzenetére
Igen, használtan lehet jó cuccokra akadni, én is szeretem second hand beszerezni a dolgokat. De esetemben egy rendes házimozi szett nem jöhet szóba. nincs hozzá helye a szobába. Meg az asszony is kivágna ha hazaállítanék egy rakat ormótlan hangfallal Ezért csak vagy valami kompakt házimozi jöhet szóba, vagy soundbar. Helytakarékosság miatt jobban preferálnám a soundbart (persze ha minden lehetőség adott lenne, valami 1000w-os házimozit vennék a szomszédaim szórakoztatására.) Nem házimozi hangzásra van szükségem elsősorban, hanem arra, hogy ha egy bluray filmet nézek ne kelljen a TV hangerejét 80-asra feltekerni hogy rendesen lehessen hallani az effektek mellett a beszédhangot.
-
Lidl
senior tag
válasz Zirowe #35005 üzenetére
Nem a képességekkel volt a gond, hanem azzal, hogyha az extra router WAN portjára kötjük a T-Home routerének a LAN portját, akkor a második router külön hálózaton lesz. (Saját DHCP, más IP tartomány)
Az alap T-Home-os routerben nem lehetett statikus route-ot beállítani, tehát a két hálózat között nem volt teljes az átjárás (a második hálózatról elérhető volt az első hálózat, de az elsőről a második már nem)
Ha viszont nem a WAN portba csatlakoztattam (tehát LAN-LAN és a DHCP-t kikapcsoltam a második routeren) akkor meg az volt a gond, hogy az IPTV broadcast-olta a WAN porto(ka)t, és a második routeren is megtalálta (ami persze nem is volt bekötve) és emiatt 2-3 percenként megszakadt a TV (megállt minden).
Természetesen minden azon múlt, hogy milyen eszközök vannak. Minden jó lett volna, ha a T-Home-os routerben lehetett volna statikus route-ot létrehozni. (nekem nem Cisco routerem van). Vagy ha a második routerben le lehetett volna tiltani a WAN portot, de a gyári szoftverben erre nem volt lehetőség.
Most úgy sikerült megoldani, hogy felraktam a második routerre egy DD-WRT firmware-t, amiben le lehetett tiltani a WAN portot. (Amúgy egy TP-Link router a második)Csak erre gondoltam...
Bocsánat a hosszabb off-ért
Lidl
-
Zirowe
nagyúr
Havernal t-home cisco egybe router/modem volt, kb 3 perc volt konfiguralni az extra kulso routert.
-
Lidl
senior tag
válasz OldAkita #35001 üzenetére
Hali,
ha T-Home-os IPTV-d van, akkor vigyázz, hogy hogyan és milyen routert kötsz be a hálózatba.
Én a wifi miatt kötöttem be egy plusz routert az emeletre, és az alap bekötéssel elcseszte az IPTV-t. mókolni kellett, hogy jó legyen, de szerintem most sem 100-as
Ha érdekelnek a részletek, akkor dobj pü-t, nem akarom itt szét offolni a topikot.Köszi
Lidl -
nufenen111
tag
válasz snowball #34987 üzenetére
Annyit nem adnék érte.
Karácsony előtt vettem az apródról egy újszerű, karcmentes házimozi szettet.
Ez:
http://www.procinema.hu/termekkepek/jamo-s-416-hcs-3-5-0-hangfalszett_big.jpgEz:
http://www.procinema.hu/termekkepek/jamo-sub-200_mod1_big.jpgÉs ezzel az erősítővel:
http://www.audiovelemeny.hu/termek.php?tid=398Újszerű, karcmentes állapotban, kábelekkel, optikai, digitális vezetékekkel, 50-ért. Plusz rá van még kötve a egy 30cm-es magnat subwoofer, így a mélyet nem csak hallom, hanem érzem is.
Ilyen:
http://img06.aprod.hu/images_aprodhu/28431589_1_644x461_magnat-motion-sub-300a-lajosmizse.jpgÍgy 5.2-es a rendszer, jobb, mint egy moziban.
-
Zirowe
nagyúr
válasz OldAkita #35001 üzenetére
"OldAkita", már jó párszor leírtam, hogy wdr3600, 30mbit net, letöltéskor pedig 35mbitig is felmegy.
-
OldAkita
aktív tag
És ha már rámjött az írkálhatnék téged kérdeznélek "Edenyke". Kérlek áruld el milyen routered van aminek az usb portján hdd van, amiről filmezel. Milyen a neted sebessége és routered ezzel a sávszéllel milyen Mbyte/sec sebességet produkál letöltéskor. Tudom hogy mindez nagyon off, de nem bírtam ki kérdezés nélkül annyira lázba vagyok egy ideje hogy a T-home-os Cisco router után kössek egy új routert aminek már megy az usb portja (Cisco-n is van usb de T-home, roppant tisztességtelen módon inaktívvá teszi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.