- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Proxmox VE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devil Smile
őstag
-
kisi
aktív tag
Ha ötleteket keresel, mit hogyan építs, tudom javasolni az openbuilds.com -ot.
Komplett leírások, tervek vannak fent, ki mit épített, milyen buktatókba futott bele.. -
kisi
aktív tag
Szia!
Elvileg, ami neked jó lehet, az a szegecsanya. Ezeket egy speciális szerszám segítségével rögzítik a lyukba, azonban neked, ha nincs nagy terhelés rajta, és egy kicsit szorosabb lyukat tudsz neki fúrni, és abba belepréselni, elég lehet. Továbbá érdemes lenne egy kis fémragasztóval beragasztani.
Az L alakú aluprofilokat én sarokvassal fognám össze, valami kicsi csavarral, pld M4..
A szíjhajtás megtervezésénél figyelj arra, hogy ne kerüljön a lézer útjába, ismerős már vágta darabokra a szíjhajtását egy 80w-os co-lézerrel..(Mivel az asztal szélén kívül nem volt hely, a léptetőmotort, és a feszítőkereket az asztal alá építette...Azóta takarta egy 3mm-es alu lemezzel, de az összes eddigi projektje látszik rajta )[ Szerkesztve ]
-
Devil Smile
őstag
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Devil Smile
őstag
Üdv a klubban!
A levegőbuborékok, ha teljesen vízszintben van a gép, és jó az áramlás, akkor pár perc után ki kéne nyomnia a csőből a bubit, ha nem, akkor B verzió: kicsit megemeled a gép bal oldalát, így bubimentesíted a csövet..
Folyadék: ioncserélt+ pár deci téli ablakmosó van nekem a kb 20literes hordóba.. nem algásodik..
Ha új gép, érdemes minden csokit, vezetéket, földelést ELLENŐRIZNI!! kici kínai nem foglalkozik ilyennel, hogy földelés... a festett lemezre felszorítja a sarut, persze kontakt nincs..
rengeteg a sorja is a gépekben, mindenhol.. mechanika részben is, ezeket is érdemes átnézni..
A lencse tartó, ha jól emlékszem talán 1-2mm hézaggal megy fel, de egyszerű, kiveszed a lencsét, és megnézed, úgy mennyire megy fel, és ha már a kezedben van, akkor azt is kisorjázod..Váz: mérsz egyet felül, aztán alul és ha nem egyezik akkor alul a tengely rögzítő "kuplungnál" állítasz.
mA mérőt itthon is kapsz 100helyen.. HQ elektronik, Lomex, He store, TME, és még sorolhatnám.. persze nem annyiért mint kintről..
Tükröket, lencséket már most rendelj, nekem egy év után már olyan karcos volt minden, hiába hímestojásként bántam velük, h az új cuccokkal az erőből vissza a sebességből meg feljebb mehettem..
Készülj a leejtőre, innen nincs megállás..
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
Még nem jutottam odáig, közbe szólt az élet :S Végállás kapcsolók megjöttek, azoknak terveztem és 3dnyomtattam tartót.
De jöttek már bit-ek lapos/egyenes végű bitek (mi ennek a magyar neve ) , nincs velük tapasztalom, de ha érdekel megosztom. Egyelőre csak fára "lövök", majd ha cserélem a fő motort akkor sztem rápróbálok az alura is.Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Devil Smile
őstag
Igen, sok TEÁOR szám végzettség köteles, de azért lehet találni "kiskaput". Még én is csak az utánajárás fázisban vagyok, fél Katásként menne a dolog..FB csoportokban azért lehet találni segítséget a témában.. Persze, ha biztosra akar menni az ember akkor kell egy faipari alapképzés, de azok is több hónapos tanfolyamok 200+e ért..
Na meg a sok előírás.. érintésvédelmi/ tűzvédelmi jegyzőkönyv stb ..
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Természetesen ennek továbbra is a te döntésednek kell lennie, de a magyar árból akkor már inkább vennék kettőt külföldről analóg ampermérővel és akkor első körben semmit sem kell tákolnod. Az egyik géppel tudsz dolgozni és alkatrészt gyártani, a másikból meg elkezdhetsz építeni máris egy új gépet, ami kiváló tanulási alap. Ha rábízod magad egy külsős cégre, emberre, te sohasem fogod megtanulni az alapokat sem és akkor mindig fizethetsz majd mindenért. Nem egy nagy ördöngösség ez. Persze vannak fortélyok, trükkök, amik magadtól csak idővel jönnek majd meg egy-egy "aha" pillanatban, de ez is része a mókának szerintem. Ha én könyvtárosként nagyjából meg tudtam tanulni ezt is, meg a 3d nyomtatást is, akkor bárki képes rá.
Air assistot meg egy sima rézcsőből is lehet csinálni, ahogy már linkeltük itt is, nem kell hozzá 3d nyomtató, akár két gyors-kötöző is megteszi (nekem van nyomtatóm még sem azzal készül a sajátom (már csak a pumpára várok)). De ha találsz valami jó 3d-s tervet én is szívesen kinyomtatom neked bekerülési költségen, nem kérek munkadíjat semmit...
-
Devil Smile
őstag
Üdv köztünk.
Mire szeretnéd használni? K40 nem annyira problémás, mint sokan mondják.. üzembe helyezés előtt érdemes átnézni, főleg a földeléseket, mert a kicikínai szereti a festett felületre tenni a csavart és nincs kontakt.. derékszögeket ellenőrizni stb, szerintem pár óra alatt üzembe állítható. Sorjákat leszedni a lencse és tükör tartók körül.. kb. 120e HUF, Eu raktárból.. Ha megelégszel az A4 mérettel.. kell egy air assist hozzá és angyjából ennyi. Aztán úgyis kiismered majd, h kell e más upgrade vagy nagyobb gép..
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Szólánc.
- Horgász topik
- Drón topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Milyen processzort vegyek?