- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- eBay
- Open Broadcaster Software OBS
- Crypto Trade
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed1983
őstag
Sziasztok.
Rendszer hűtésnek milyen 80 vagy 92mm ventit ajánlatok ami halk?YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Thermalright AXP-200 Muscle hűtőt a gépembe, de nem tudom 1000 RPM alá tornázni a fordulatot és így elégé zavar a hangja. Le lehet/érdemes valamilyen másik ventilátorra cserélni ezt? (120x120x25mm)
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
flymi
addikt
A leghangosabb hardver a gépemben az előlapi Scythe venti, egy Big Shuriken-ről ((2,000 rpm Version), aminek 900-körül már masszív hangja van, de 330 körül hangtalan. Pedig előzetesen azt hittem a Giga Windforce rendszere sokkal zajosabb lesz, de mégsem! Nem bántam meg, hogy ezt vettem.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Egonyolc
aktív tag
válasz Killer01 #24294 üzenetére
Hátul, és elöl fölül a gyári ventilátor van (shellkretor tesztjében egész jó volt) alul és winchesterek előtt Xilence red wing. Mindegyik 12-es.
Rövid 10 perces tesztre volt időm Aida stresz cpu gpu. A cpu magok 63-ig a gpu 65 fokig ment fel.
Ha hoszabb távon is bírja így akkor nem piszkálom, csak megszoktam a hátra kifújó gpu hűtést, mondjuk ez eddig halkabnak tűnik.++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
-
Killer01
őstag
válasz Egonyolc #24293 üzenetére
Hagyd a tápot ahogy van. Egy komolyabb légszállítású ventit keress hátra, hogy nagyobb terhelésen is hatékonyan húzza ki a meleget. Az alsó venti pont arra jó, hogy a vidkari által termelt hő felfelé haladjon. Részemről az oldalsó ventit nem javaslom, sokszor pont miatta van házon belül örvénylés (de próbáld ki hátha nálad segít).
-
Egonyolc
aktív tag
Sziasztok,
A fenti képen kb látszik, hogy néz ki most a házam.
Ami Felmerült bennem: A toxic nem nagyon fúj kifelé, inkább keveri a házon belül a levegőt.
Mivel még csak egy napja van ebben a formában a konfig nem,volt,időm nagyon tesztelgetni.A kérdés, hogy hatékonyabb lenne a hűtés, ha
1 megfordítom a tápot, hogy levegye a meleget a kártyáról, a táp 600w-os elvileg magát annyira nem fűtheti fell, hogy a plusz meleg megartson neki.
2. Az alulról befujó ventit,át tenni a ház oldalára szívónak. Itt viszont hogy oldom meg, hogy normálisan lehesen fel le venni az oldal lapot.Köszi E
U.i telefonról volt, bocs a stilisztikaert.
++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy ki kellett vegyem a pricihűtőt mert beraktam az egyik ventit és csak úgy tudtam berakni ha a procihűtőt kiveszem
.........
kivettem kicsavaroztam fasza minden aztán az egyik csavar amire tekerem az anyát, az anya így félúton megakadt és nem lehetett továbbcsavarni, csak a két csőfogoval tudtam egymásra erőszakolni másképp nem mentNem tom
mitől lehet hogy egyszer faszán rálehetett csavarni, aztán csak úgy megakad és nem ment tovább
csak ha megerőszakoltam egy kicsit, így is fostam, hogy megszakad a menet, de végül egy kis erőhatással sikerült becsavarni, nemtudtam máshogy.
mitől lehetett? esetleg ez garanciális hiba is lehet?
Előre köszi a válaszokat? -
proci985
MODERÁTOR
némi tapasztalat egy hűtéses benchel kapcsolatban, avagy mire érdemes figyelni.
topikhoz valamennyire kapcsolódik, részben az eredmények miatt, részben amiatt, hogy mire érdemes figyelni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Zsmester89
őstag
Én is úgy írtam bár lehet nem egyértelmű, hogy a silent wings 2-k egy árban mozognak a noctuákkal 7e ft környékén. (olyan borsos áruk van min a noctuaknak)
A második fele a mondatunknak pedig ugyan az, miként az ipari a fekete[ Szerkesztve ]
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
mufi
senior tag
válasz Zsmester89 #24288 üzenetére
A noctuák nem 4-5 ezerbe kerülnek. És vannak ipari ventilátoraik is, fekete színben, bár azok hangosabbak...nem tudom mekkor a statikus nyomásuk...
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
flymi
addikt
válasz Zsmester89 #24286 üzenetére
Mondjuk a CM épp nem PWM, de Alpenföhn és BQ Shadow&Silent Wings azok.
Nincs mit!
Mondhattam volna Noctua-kat is, de azok ugye barnák, a Redux az szürke, az egyedüli sötét színű az Industrial, de annak horribilis az ára és átlagfelhasználónak árban és teljesítményben is sok./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
válasz Zsmester89 #24284 üzenetére
Cooler Master A14025-....-3BN-F1 (a középső szám-betű kombót kihagytam, az lehet többféle, igazából mind jó szvsz), full fekete, halk, olcsó. Nekem is van kettő, szépen végzik a dolgukat.
Azt nem tudom, hogy kereskedelmi forgalomban kaphatók-e még, lehet már csak e-bayen szerezhetők be, vagy esetenként apróról.Be Quiet Shadow Wings & Silent Wings2 & Pure Wings2, ezek mind mind nagyon jók!
Amiről még jókat hallani azok az Alpenföhn Wing Boost-jai, érdemes lehet megpróbálni.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Zsmester89
őstag
Srácok, Fractal R4-be keresek 14cm-s házhűtőket (Asus rog VII a pwm-es ventiket lazán kezeli ha jól tudom ezért) pwm-ket, a lényeg, hogy nagyon halk legyen és lehetőleg a teljesítménnyel se legyenek gondok. Jelenleg egy gyári van elől és egy hátul. Ledes színes bizgentyűk nem kellenek egyszerű fekete pl..
Mit ajánlotok?A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
mufi
senior tag
Egy idő után (2 év kb) hallani lehetett, hogy a motornak van valami specifikus zúgása ami az én fülemet nem mondhatom hogy bántotta, de hallotam. Egyébként a 4 ventiből mindegyik másképpen dolgozott, volt ami egész hangosan, és volt olyan is ami teljesen hangtalanul.
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Most szereztem be egy Alpenföhn Peter-t és szeretném a segítségeteket kérni hozzá való venti vételében, egy HD6970-esre lesz felrakva. Elég annyi, hogy alacsonyabban tartsa a gyárinál a hőfokokat és ezen belül fontos volna, hogy halk legyen. Lehetőleg 3pin-es kellene, tehát fix fordulatos. 12cm és 14cm-es példányok is érdekelnének.
Továbbá, ha már vásárolok, akkor szeretném a Scythe Mine 2 14cm-es ventijét is lecserélni. Itt jöhet a PWM-es, maximum légszállítása érje el a 120m³/h-t kb. és legyen halkabb a gyárinál.
Mindenki véleménye érdekel, mert ahogy elnézem, rengeteg fajta venti kapható.
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
bluyoo
nagyúr
Mióta a házhoz kaptam a két BitFenix Spectre ventit, azóta biztos vagyok benne a legközelebbi szélkavaró amit veszek, az is BitFenix lesz.
Meglehet még a hónapban beújítok a CPU hűtőre egy Spectre Pro PWM -et.
De a több éve meglévő Coolink SWiF2 -ket is csak ajánlani tudom.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
schray
tag
Corsair High Static Pressure ventikkel van tapasztalata valakinek? Vagy valamilyen más 12 centis fehér led-es ventivel?
Egy kis vizuális ránfelvarrásban gondolkodok, fehér LED szalag lesz a házban nemsokára és fehér LED-es ventiket keresgéltem hozzá. Van egy Zalman toronyhűtőm, aminek a két oldalán push/pullban egész jól mutatna két fehér venti, de nagyon fontos, hogy csendesek legyenek. Azelőtt JetFlo-m volt, de az csak magas fordulaton világít szépen, azon meg nagyon zajos. A hőmérsékletek már a mostani, relatíve zárt és kevés levegőt mozgató elrendezésben is teljesen elfogadhatóak, szóval a légszállítás nem olyan kritikus kérdés.
71% víz
-
bluyoo
nagyúr
Kipróbáltam szívó, fújó felállásban. Meglepetésemre, a hőmérsékletek nőttek.
Majd simán leragasztottam, csak azt túl "csöves" megoldásnak éreztem.
Az új házat már úgy vettem, hogy ne legyen oldalt szita ....
A CPU-mon toronyhűtő van, és a dVGA-m sem ref. hűtős (nem szívja ki a levegőt a házból). így szerintem jobb ha oldalsó légnyílás egyszerűen nincs.Bazinga!
-
MPowerPH
félisten
Hali.
Hatha tudtok okosat irni. 9db 14cm-es ventire lesz szuksegem egy Alphacool Monsta, es egy UT60 atszelloztetesere. Monstara push-pull elrendezesben, a masikra csak siman egy oldalra.
Fontos, hogy pwm-es legyen, alapon megfelelne 800rpm is, viszont ha kell a kraft, akkor porogjenek rendesen, ilyenkor a dB csak masodlagos.Plusz jolenne egy mezei vezerlo is, alaplapon sajna 2 erre hasznalhato csati maradt.
Don't Tread On Me
-
Killer01
őstag
válasz Juliuska #24268 üzenetére
nem satu ez bakker ha megküldöd oldalról növeled az örvénylést. belső elrendezéstől és a háztól függ, hogy ez mit is okoz. Van akinél ront a hűtésen, van akinél nem érzékelhető különbség a monitorozott hőfokokban (anno én is ezt a tábort erősítettem) és van akinél segít (szvsz ez a tábor a kisebb). ki kell próbálni, erre nincs általános megoldás.
-
Juliuska
senior tag
-
Krisz1000
tag
válasz schray #24264 üzenetére
Jóóó, de azért ez egy kifejezetten puha szilikonos, gumicukor szerű anyag ugye? Mert én most vettem szilikon zsinórt HDD felfüggesztéshez, és az aztán semmi rezgést nem továbbít, teljesen gumiszerű. Nagyon halk PC hez kell, fsp aurum táp, SDD, acoustifan dustproof winyo hűtőventi felfogatashoz, és a proci hűtőt is ki akarom egészíteni vele. HDD csak esetenként menne. Ált nem hallani h a gép be van e kapcsolva
[ Szerkesztve ]
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Létezik olyan megoldás amivel az 5.25-ös meghajtóhelyekre lehetne egy 120mm-es (vagy akár 140-es) ventilátor függőlegesen szerelni amivel extra levegőt lehet vezetni a gépbe?
Van különbség a hűtési teljesítményben attól függően hogy a ventilátort szívó vagy toló módban használom?Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
schray
tag
válasz #03969024 #24263 üzenetére
A gumicsavarok mellé létezik ilyen gumialátét is, ami teljes keresztmetszetében zárja elvileg a ventit (ha az rendes négyzet alakú homlokfelülettel rendelkezik)
http://www.edigital.hu/Szerelesi_kellek/DeepCool_BUFFER_P120_12_cm-es_ventilatorhoz_gumi_alatet-p417831.htmlDe ahogy írtad is, a hangon nem változtat. Azelőtt egy nagyon béna low-end coolermaster házam volt, abban minden rezonált mindennel, szóval jól jött ez a dolog. Az FD Define R4-ben minden ami lehet gumirozott alátéteken ül, úgyhogy nincs ilyen probléma hálistennek
71% víz
-
schray
tag
válasz Krisz1000 #24260 üzenetére
edigitalnál vettem hasonlót pár hónapja. Eléggé strapabíró, mert megpróbáltam beleerőszakolni egy CM Jetflo-ba (nem sikerült) és már azt hittem el fog szakadni, de kibírta. Sajna olyan ventihez nem lesz jó, aminek a csavarfelületek között nincs hézag, hanem egy zárt persely az egész. Itt láthatod mire gondolok: https://ipon.hu/GalleryMod/2014-08/256955/434228_coolermaster_jetflo_120_feher_r4_jfdp_20pw_r1.jpg
Amúgy magán a venti hangján szerintem az égvilágon nem változtat semmit, max azon tompít, ha valamivel rezonál néha. Elég olcsó, egy próbát megér
71% víz
-
mufi
senior tag
válasz Juliuska #24259 üzenetére
Gondolkozz. Van egy lezárt dobozod. Benne egy melegedő valami. Szerinted hogyan lehet a legjobban lehűteni azon kívül, hogy vízbe dobod vagy teljesen kinyotod a házat? Úgy, hogy huzatot csinálsz. Józan paraszti észjárás...tudod, mint mikor egy szoba két ajtaját kinyitod és letépi a huzat a fejed/füleid...
Jah, nekem xigmatek házam van, az oldala teljesen rácsos. Hetente törlöm róla a port, ugy megy be ott a levegő pedig nincs is venti az oldalon...pont annyit levegt szippant be a légáram oldalról amennyi kell - képzeld el ha van egy légáramlat aztán jön egy kis oldalszél...https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Krisz1000
tag
Sziasztok rezgéscsillapító gumicsavarral kapcsolatban lenne kérdésem. jó sokat gugliztam tegnap, létezik, h per pill csak egy féle típus kapható budapesten ...?
és ez is pár nap, amíg megérkezik a boltba. ja és van még a conrad-ban, de az egy hét az érkezés...
szóval vélemények erről a deepcool csavarról, valakinek van tapasztalata?
és tudtok még mást, v ennél jobbat? v olyan boltot Budapesten, ahová bemegyek, és van gumicsavar a boltban, tehát rögtön meg tudom venni?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Juliuska
senior tag
1) Az oldalról befelé jövő hűtésnek nem az volna a célja, h a kívülről érkező levegőt ráfújja azon alkatrészekre is, amelyeket az elölről bejövő és hátrafelé (és/vagy felfelé) távozó hűtőáram nem ér el...?
2) mit nevezel "természetes légáramlás"-nak...?Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
mufi
senior tag
válasz KonzolKartel #24257 üzenetére
Én az oldalra nem tennék. Ha természetes légáramlást akarsz, fent és oldalt nem használsz ventiket. Vagy mondjuk fent lehet, de minimálison. Ha az oldal rácsos/hálós akkor ott annyi levegő fog bejutni, hogy hidd el meg fogsz lepődni.
-
KonzolKartel
őstag
Ki alakult a házam végleges hűtése, megerősítést szeretnék kérni, hogy ilyen formában jó e. Az összes ventillátor 12es, coolink swif, és coolermasterek. Elől kettő befúj, oldalt úgyszint, illetve a táp tetejére tettem még egy ventillátort, ami felfelé fúj. Hátúl egy kifúj, fent kettő úgyszint.
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
mufi
senior tag
-
laychi
veterán
Kösd a sysfanok helyére, én onnan tudtam szabályozni a fordulatot csak azóta sikerült a 12 centis ventinek eltörni a lapátját,mert én is gondolkodtam a venticserét és sajnos mikor szedtem ki a klipszet rátámasztottam az ujjam :\.
Én most Enermax magma advance ventiket tettem rá,van hangja,mindegyiknek lesz,a szélzaj az ilyen,viszont ezeket is le lehet szabályozni.
Valószinüleg egy enermax cluster vagy egy tb silence vagy everest halkabb lenne.
Majd lehet veszek és kipróbálom azokat is,ha lesz úgy keret rá,és amelyik kevésbé szimpatikus az összehasonlitás után azt eladom.(vagy leszabályozva megy ház ventinek).[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
mufi
senior tag
Noctua NH-D14-re kellene valami nagyon halk venti, 12 centis, jó statikus nyomással. Kellene még egy 14 centis és két darab 12 centis venti, házventilátornak, itt is fontos, hogy csendesek legyenek. Valami jobb kellene a noctuától.
-
mukurisho
tag
válasz anytime #24249 üzenetére
Ha jól látom, akkor ott közvetlen a VGA mellett lenne.
Na már most amit te elgondoltál az az, hogy leszívod a VGA-ról a hőt.Viszont....!
Akkor a két házhűtő kifelé tolná a levegőt, a VGA lapátjai meg magára a kártyára.
Ha megnézed, akkor pont ellentétes az irány.Én oda vagy befelé fújó, lassú halk ventit tennék, vagy semmit.
Már ha befér, mert képek alapján szűkös ott a hely... -
anytime
őstag
Sziasztok!
Adott a konfigom, lásd az adatlapon, az alábbi ventikkel:
Front: 1 x 230 mm
Rear: 1 x 140 mm
Top: 2 x 120 mmMindegyik Bitfenix Spectre Pro, alapon leszabályozva, csak a CPU venti megy 550 rpm körüli értéken.
Játék során pedig a beállított venti profillal kergetem a gépet.Véleményetek szerint, további 2 x 120 mm-es venti oldalt, a VGA perforációra szerelve, kifelé fújó iránnyal:
- javít vagy ront a légáramláson?
- észrevehető hőfokcsökkenés várható még tőlük?Köszi,
A -
laychi
veterán
Ha már úgyis megbontod miért nem cseréled inkább ki a ventit.bqt-t vagy enermaxot beledobsz,aztán alaplapra kötöd és onnan szabályzod,vagy beállítassz fix fordulatot.
Nem is kell szerintem oda olyan hajj, de nagy légszállítás.
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Ditoo0225
aktív tag
Sziasztok
Adott egy Thermaltake A31 Snow Edition ház. A CPU Cooler magasságkorlátozása 160 mm. Ebbe be is fog menni egy pont 160mm-es cooler, vagy azért menjek pár mm-el lejjebb ? Előre is köszi a válaszokat
-
sphe
senior tag
válasz laychi #24245 üzenetére
A 3 pines y elosztó nagyon jó ötlet, mikor összeraktam nekem is eszembe jutott, de nem tudtam milyen néven kell keresni.
A következő projekt, amit láttam YouTube - on, hogy a táp ventije halkítható lassítható egy rá kötött 150 ohm körüli ellenállással. Mivel nincs se dedikált vga, és csak egy winchester, kiprobálom, mert most a táp a leg"hangosabb". -
laychi
veterán
Az alapján amit írsz ez a z9 plus,ilyen van nekem is,én az oldalsó ventit kivettem és átraktam fentre,az első ventit hátra,alulra van rakva a molexes,előre meg egy 14 centis noctua,oldallap üres.
Az oldal lapon nem a venti hangos,hanem ahogy szívja be a levegőt süvít a furatokon,azt ha használni akarod,akkor rakj a burkolat meg a venti közé egy porszűrőt,így nem viszi be a port sem,meg a hangja is csillapodni fog.Ja meg ugye 2 szál 3 pines csatlakozó van az előlapi vezérlőhöz,én az egyikre tettem egy 3 pin Y elosztót és mind a 3 ledes ventit tudom így szabályozni.
[ Szerkesztve ]
-
sphe
senior tag
Sikerült összerakni egy elég csendes gépet ezért úgy gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
A silencio házakkal rám ijesztettek fórumos kollégák, hogy abban majdnem csak megsutni lehet a processzort, vagy nagyon erős ventilátorok kellenek bele, ezért a választás ez lett : Zalman z9 - elképzelhetetlen volt eddig számomra milyen egy halk és jól szellőző ház.
Az oldal ventit kikötöttem, mert relatíve hangosabb volt. Vettem az i5 3470 procira egy spire archer hűtőt, amit, hogy ne kelljen szabályzót elé kötni, az alaplap chassis fanra kötöttem, hogy 2000 helyett 600as fordulaton hűtsön.
A hátsó alap ventit hangja miatt kikötöttem, így most kettő ház venti megy; egy elől beszívja a levegőt, egy a tetején kifújja, ezek a zalman fordulat szabályzóval minimumon vannak. Ezen kívül jár a proci és az fsp hexa 400as ventije.Eredmény : egy arctic F12 prot kipróbáltam, igaz sokkal erősebben fúj, de nagyon hangosnak hallatszott a gépben. Kikötöttem, és még így is a CPU félórás terhelés mellett sem ment 43-45 fok fölé, a winchester is 30 fok alatt maradt.
[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Egy barátom új gépet rakott össze és ahhoz kellene neki 2db 140mm-es csendes, megbízható és főleg hatékony hűtő. A ház: Coolermaster Silencio.
Tudom, hogy OFF topic, de hátha kell... A gépben egy AMD FX 8350 proci fut, aminek a BOX hűtője zajos és gyenge (állítólag egy óra játék után már a proci hőmérséklet tűrés felső határait feszegette). Ehhez is keresünk jelenleg egy megbízható hűtőt.
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
Stunts666
őstag
válasz Powermetal #24237 üzenetére
En mar parszor leirtam a velemenyem: az oldalso ventit probald ki, hogy mikent jobb. Nagyon fugg a haztol es a benne levo ventiktol, konfigtol. Nekem semmit sem segitett, hogy befele fujt. Tobbet segit, hogy kifele, mert kevesebb a por.
-
-
mukurisho
tag
válasz Powermetal #24237 üzenetére
Ezen a képen látható, hogy nálam hogy is van.
Az oldalsó ventit van aki így, van aki úgy használja.
Én a befújásra voksoltam... -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
6-10 cm között keresek olyan ventilátort, ami bírja a párás levegőt, nincs benne led és teljesen néma. Árban nem szívesen mennék ezres fölé/db. (kivétel ha tényleg nagyon jó, amit ajánlotok)
Mi jöhet szóba? -
mukurisho
tag
válasz Powermetal #24235 üzenetére
Hello
Én oldalra valami lassú és halk ventit ajánlanék, mert oda elég egy minimális szellőzés.
Nekem pl Coolink Swif 2 van 5V-ra kötve. Nincs hangja!!
Hátul pedig egy Scythe Slipstream PWM van, ennek van elegendő nyomása, légszállítása, hogy kihúzza a meleget a házból. -
Powermetal
csendes tag
Hali! Sharkoon VS3-V házamhoz szeretnék még egy ventilátort venni,mert a vga egyre huncutabb. FurMark föltolta 80fok körülig,akkor kapcsoltam ki inkább. A házban alapjáraton van az elejében egy led-es venti,hely van az oldalán és a hátulján. szeretnék bele egy kis huzatot,így gondolom a hátuljába lenne érdemes első körben venni valamit. HÁZ
Mit ajánlotok? -
flymi
addikt
válasz Unteroff #24230 üzenetére
Porszűrőről nem tudok nyilatkozni, nekem is be kéne szereznem egy kisebb paplannyit.
Ha nagyon olcsón akarsz kijönni és játszik 120mm-es akkor javaslom keresd Rosep kollégát.
Egyébként Pure Wings 2-őt javaslom, van mindkét méretben és sok jót hallottam róla.
Nekem sajnos nincs, jelenleg CM üzemel mindkét méretben, Scythe Slip stream slim a 2000 rpm-es (brutál hanggal) , Noctua 140-es elfekvőben. Remélem segítettem./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Unteroff
aktív tag
Hát úgy gondoltam, 2500-3000 per venti és szerintem 2 elég, esetleg egy harmadik az oldalára vagy aljára (attól függ, mennyivel jobb a huzat). Arctic F14 vagy Thermalright TY 147 gondoltam, de ha van olcsóbb és jobb (meg más helyről olcsóbb szállítással), akkor jöhet, de ne világítson mint egy karácsonyfa, szóval led-es kilőve. A lényeg, hogy halk legyen.
És ilyen filter jó szerinted? Vagy semmit nem ér? Abból 5 kellene, hogy az összes venti helyére betegyem a por távol tartásáért.
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
flymi
addikt
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni a számítógépházam hűtésében. Van egy Xigmatek Asgard Pro gépházam, nagyon jó, jól szellőzik, alapból van bent 2 venti és filter is... az elejében. Sajnos oldalt és a tetején kihagytak további ventiknek helyet, és nincs porszűrő se, így az elől lévők nem sokat érnek, mert felülről beszívja a proci, vga és a hátsó légelszívó. Néztem neten filtereket és akkor már beraknék 2 darab ventit (120/140 mm-es fér be a tetejébe), de igazából 40°C nem nagyon megy a gép. Sajnos az alaplapot nem sok 3-4 pines pwm csatlakozó van.
Szeretném kérdeni, milyen halk, csendes ventilátorok vannak, amik molex vagy pwm csatlakozásúak, ha utóbbi, akkor használ-e egy elosztó (akár molexről, akár pwm-ről) (ja és azt hiszem csak 3 pin-esek az alaplapon lévő csatlakozók).
Előre is köszönöm a válaszokat!
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
laacika
tag
Egy Chipset hány fokos álltalában?Nem túl meleg az ha a mutató ujjam kb 2-3mp-ig állja csak?
Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
Ditoo0225
aktív tag
Üdv srácok 4 12 centis és 2 14 centis ventit szeretnék berakni a gépbe. Mit ajánlotok? Jól nézzen ki,és mozgassa át rendesen a levegőt 2 y kábellel menne 4 a lapra,és 2 a tapra atalakitoval ez így jo?
[ Szerkesztve ]
-
C$abi
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy Sharkoon Vaya házban lévő 12mm-es ventillátor ki tudja-e szolgálni ezt a konfigot, vagy érdemes-e még egy 12mm-es ventillátort betenni, és ha igen akkor melyiket? Max. 2-3000 forintot szánnék rá. A válaszokat előre is köszönöm!
Ja a konfig pedig itt van:
- Asrock FM2A78M PRO4+
- AMD Athlon II X4 750K
- Sapphire R7 260X 2GB DDR5 11222-06-20G
- Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050
- 2x Kingston 2GB DDR3 1600MHz -
laacika
tag
Szia.
Ha feljebb lapozol látsz egy Hűtőt a (24193)-nál.
Levettem róla a gyárit (3pin-es volt).
Egy Cooler Master R4-BM8S-30PK-R0 tettem rá,eddig megvagyok elégedve vele,remélem évek mulva is ezt fogom mondani,hogy öszinte legyek szerintem precizebb a kidolgozottsága mint az Arctic-eknek,most vettem azt is egy F12-est,ha belefújok szemből és nézem a lapát széleit akkor nem egyformák,mintha jópár lapát kicsit hosszabb lenne.
Egyenlőre ennyi tapasztalatÚgy tanul az ember ha kérdez!!
-
mukurisho
tag
A CM-ről nem tudok nyilatkozni azzal még nem volt dolgom.
Az Arctic-ról nem tudom hol találtad, hogy 12dB, de az szerintem hülyeség.
Már csak azért is, mert gyártó sajátos mértékegységet használ "sone", és ahogy elnéztem,
erre 0,3 sone van írva.
Az alábbi értékeket a gyár adta meg.:sone dBA
0,2 21...22
0,3 22,5...23
0,4 23,5..24,5
0,5 25...26Egyébként én proci hűtőre raktam ilyen ventit, csendben teszi a dolgát azóta is.
-
vbbb
addikt
Cooler Master SickleFlow R4-L2R-20AR-R1 19dB @ 2000RPM 70CFM?
Arctic F12 PWM 120mm PC Case Fan - Rev 2 12dB @ 1350RPM 74CFM?
Tapasztalat velük valakinek? Nekem az arctic rev.1-es van azzal nincsen gond, jól teszi a dolgát.
-
laacika
tag
Tényleg nem érted
Persze hogy nem megy a háttérbe semmi,
Ezen a hűtőn a gyári 8cm-es ventije van illetve volt és már megoldódott a probléma,mivel a gyárit leszedtem mert csak 3 pines volt,most 4 pines van rajta és mostmár nem pörög örökké ha kel ha nem 2400-al.Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz laacika #24213 üzenetére
Nem értem már.
De most akkor mindenre válaszolj kérlek egy ablakban.
Ha a HW-nek nincs különösebb baja, akkor...
Tuti nem megy a háttérben semmi, ami miatt fel kellene pörögnie a ventinek?Feladatkezelő, core temp, hwinfo mit mutat közben. Mekkora és milyen venti van ezen hűtőn?
[ Szerkesztve ]
-
laacika
tag
Valakinek van tapasztalata venti téren ezzel: [link]
Kifejezetten a 40.000 órás Long Life Sleeve-re lennék kiváncsi.
Köszönöm.Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
laacika
tag
Na 4 pines-el mindjárt nem pörög csak 2400 helyett 1280rpm-et.
-
laacika
tag
válasz laychi #24198 üzenetére
Köszi válaszod de már vettem egy ilyet: [link]
Légszálitásban ugyan annyit tud mint ami rajta volt de viszont halkabb és szélesebb rpm-között mozog 800-3000.
Csapágyazás tipusa:Long Life Sleeve (ez gondolom nem golyóscsapágyas),ezzel nagyott vétettem hogy megvettem?[ Szerkesztve ]
-
Rathrol
senior tag
válasz laychi #24205 üzenetére
Hát pont a legrosszabbat fogtam ki hűtés szempontjából, Evga GTX 970 ACX 1.0, sajnos mikor már megvolt utána olvastam hogy nem a legjobb hűtésfelépítése... Azóta kijött a ACX 2.0 azt nemtudom hogy annak jobb-e, mindegy én úgy vagyok vele hogy veszek hűtést alá aztán ha jó lesz ha nem leteszek róla, amúgy is 3 évig garis szóval..., azért tuningolni akartam, gyárliag oc így is, de bírta volna még a szuflát rendesen, de hát így sajnos!
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz Rathrol #24199 üzenetére
Milyen vga-d van egyáltalán?
Más ilyen vga-t használóknál mik a tapasztalatok hőfok tekintetében? Lehet,hogy ez annál a típusnál normális hőfok nem?Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Suzuki topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Építő/felújító topik
- E-roller topik
- Kordában fogja tartani az S25 a Snapdragon 8 Elite őserejét
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.