- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amazon Prime Video
- Ubiquiti hálózati eszközök
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Open Broadcaster Software OBS
- Facebook és Messenger
- eBay
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Egy apró kis PC dobozkát (HTPC) szeretnék kicsit megkavarni.
Sajnos nem egy nagy design, csupán egy 30 x 30 x 5 mm (!!) hely van ahol a merevlemez körüli "légkamrát" lehetne kavarni.
Szerintetek létezhet ilyen kicsi ventilllátor?
12V lenne az ideális, hiszen ilyesmi alapból van a házban.Természetesen sejtem, hogy a sarki webshopból nem tudok ilyet rendelni, de nem is sürgős, rendelhetem kínából is. Nem sürgős, mert a merevlemezt két év alatt főzte meg, és most csere volt, szóval egy hét alatt nem főzi meg. De azért kéne rendelni egyet.
De érdemes egyáltalán gugliznom, látott már valaki ilyet?
-
Henk
veterán
válasz Sokimm #24496 üzenetére
A gyártó által megadott paraméterek inkább csak tájékoztató jellegűek, gyakran köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Ha van helyed a slim ventit nem javaslom mert gyengébben teljesít mint a normál társai. Nekem az Akasa van, az kifejezetten bordára való mert nagy a statikus nyomása, de azt meg célszerű valahogy szabályozni mert magasabb fordulaton elég erős szélzaja van a spéci kialakításnak köszönhetően. Többivel nincs tapasztalatom. A folyadék csapágyak elég időtállóak ezért egyre gyakrabban alkalmazzák a gyártók.
-
Sokimm
senior tag
Igen, csak a táp, meg a "mostani" ninja ventim van. Ezt a ninja ventit tervezem lecserélni. A kampós felfogatás miatt meg a forma is "mindegy".
Ezek még esetleg?
Enermax T.B UCTB12P (12cm) 8-18 decibel
Enermax Cluster Advance UCCLA12P 8-21 decibel
Enermax Cluster UCCL12 8-14 decibel
(most már talán jól írom a decibeleket is :3)[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz Sokimm #24496 üzenetére
Élettartam garanciát mindig el kell olvasni, hogy a gyártó szerint mit jelent. Nagyon jó marketing szöveg, de van amikor csak annyit jelent, hogy a gyártás befejezése +1 év. Simán, lehet, hogy csak 2 év, míg egy másik gyártó meg ad rá 30000 órát, ami majdnem 3.5 év.
Folyadékcsapágyas modelleknél forgás közben (jó esetben) nem érintkeznek a csapágy felületei. Rosszabb eset ha túl kicsi a fordulatszám és nem alakul ki elég vastag folyadékfilm. (ez igaz az indulásra és leállásra is)
Tehát a megfelelő fordulatszámú 0-24-es üzemet illene nagyon sokáig bírnia. Ha nem is végtelenségig, de a benne lévő kenőanyag elöregedése a fő baja.
Golyós, az meg golyós. Napról-napra hangosabb lesz, nyilván nem hallhatóan, de ha tesztelsz egy új és mondjuk 2 éves ventit akkor hallható lesz.Tehát a házban nincs külön venti, csak ami a procin és tápban van?
-
Sokimm
senior tag
Nah igen, de melyik venti a "legjobb" erre a célra?
Akasa apache: 7-17decibel-ig
Noctua NF-S12A: 11-18 debilel-ig
prolimatech Ultra Sleek Vortex 12: 7-18 debileigAz, hogy milyen csapágyazású, mennyire bírja a 0-24-es forgást, meg az élettartalma (garancia?) mennyi, még nem is vettem figyelembe...
De annyi féle venti van, hogy nem tudok dönteni.szerk.: A ház egy 2000 forintos atx, amiben 2 alacsony ram van, vga nélkül, cd olvasó nélkül, telirakva porszűrővel elöl hátul, tehát nem "huzatos" a gépház magában. Kell egy kis segítség neki azért szerintem.
Elnézést, hogy ezt nem írtam az elején.[ Szerkesztve ]
-
-
jerry311
nagyúr
válasz Sokimm #24491 üzenetére
Lehet eretnek vagyok, de szerintem a 45 fokos maximum az még bőven a hűvös kategória.
Ha gyári teljesítményszinten használod a procit, akkor alulfeszeléssel is nyerhetsz pár fokot. Esélyes, hogy stabilan működik a CPU a gyári feszültségnél kisebb szinten is, nyilván ezt kitesztelni több idő, mint ventit cserélni. -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a ninja 3 rev b-hez kapott gyári hűtő ventilátort, mert számomra hallható hanggal dolgozik még 600-as fordulaton is (az asztalon a gép, és a fejemtől fél méterre sincs), de a procit nem akarom passzívba hagyni, mert akkor a 45 fok körüli értéket is eléri (a maximum 72 lehet, de akkor is "ha lehet hűvös, akkor legyen is az". )
A kampós felhelyezése miatt bármilyen 12cm-es venti jó ide, ezért is nem a procihűtős topikba kérdezem, mert itt lényegtelen a "specializáció". Egy kis légmozgás a lényeg, de NAGYON halkan.
Milyen 12 cm-es ventit ajánlotok erre a célra? (i3-4150) A mostani ventivel terheletlenül (600rpm) 33 fok fölé nem megy. A táp közvetlen felette van (1-2 centi rés) és szívja el a levegőt, viszont más venti nem üzemel a gépben (nincs más légáramlás).
Mit tanácsoltok? Vegyek ventit? Milyet? Ne vegyek ventit (passzív)?A válaszokat előre is köszi!
szerk.:
Ebből a listából valami PWM-est nézek, amit automatán állítana az alaplap, ha nyáron esetleg "izzadna", mert lusta vagyok tekergetni egy potit (ahogy most a ninjánál kell)
Szerintetek ez jó lista? Mármint nincs frissebb, jobb, kedvezőbb a számomra? Az ár "lényegtelen" mert nem 2000 forinton múlik a hang, élettartam, meg hasonlók.[ Szerkesztve ]
-
gaben9569
csendes tag
Közben megtaláltam a topicot
-
gaben9569
csendes tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte HD 5770 SOC 1 GB-os kártyám van. Eléggé zajos, és nem hűt valami jól. De inkább az zavar, hogyha 100%-on megy a kari akkor olyan mintha porszívóznának mellettem. Le szeretném cserélni a hűtését egy Arctic Coolin Accelero L2 Plus-ra gondoltam.
Tudtok róla véleményt mondani? Elbírná a hűtését a karinak? Mennyire zajos ha maxon pörög?
Köszi a segítséget előre is(Nem találtam topicot, szóval ide írtam, ha nem probléma )
-
senior tag
Nekem is i7 2600K van, 4,4 ghzen hűti egy Thermalright Macho Rev. A. Szerintem nagyon jó hűtő. Terhelés alatt 55-60fok. Jobb ettől a hűtőtől a thermalright silver arrow?
Your car, your life ;)
-
hermanyi
addikt
válasz jerry311 #24482 üzenetére
Ugye viccelsz ,hogy az infinityt az intel által preferált bepattintós műanyag vacakkal rögzítetted és nem hátlapi merevítős csavaros felfogatással ?
Vagy hogyan volt rögzítve?szerk: Most nézem ehhez tényleg azt a szart adják
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
jerry311
nagyúr
válasz hermanyi #24481 üzenetére
A közel 1 kiló az kb. a Scythe Infinity szintje, az esett le most a helyéről. És soknak tartom. Valami kis 30 dkg körül hűtő kellett volna.
Egyelőre rendeltem ilyet. Addig is marad a gyári intel hűtő.
Ha nem jön be a csavaros lefogató, akkor majd megint elkezdek keresgélni. -
hermanyi
addikt
válasz jerry311 #24480 üzenetére
Mi az az aránylag könnyű? Én egy Silver Arrow-ot használok még (2 éve használom) .Nem tudom a közel 1 kiló könnyűnek számít e de tuti csendes és nagyon jól hűt ,és jó sok minden foglalatra is .
Amiért árulóm mert vízre térek át .[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
jerry311
nagyúr
Intel Core i7 2600k LGA1155-re van valami csendes, a(aránylag) könnyű, heatpipe és vízmentes hűtő? (max 15k HUF)
-
tomo1998
csendes tag
válasz Ricardo128 #24478 üzenetére
Köszönöm, megnyugtattál. Elvileg 150W-ig jó.
-
tomo1998
csendes tag
Üdv!
Egy AC Freezer 7 Pro Rev.2 átmenetileg (1-2 hét) elég egy Amd FX8350-hez? Nem lesz tuning, csak alapon. -
senior tag
Sziasztok!
Az normális, hogy a Thermalright Macho Rev.A hűtőm far cry 4 alatt 1000-1300-as RPM-el tartja 55 fok körül a procim? i7 2600K 4,4 ghz. Nem sok, esetleg nem baj, ha maxon pörög a CPU hűtő?
Your car, your life ;)
-
LLKobe
veterán
Nekem ugyanilyen kialakítású házam van, nekem alul van a venti és tolja a levegőt a VGA-ra lentről.
Mi melegszik jobban a gépedbe VGA vagy a proci? Én ennek függvényében tenném le vagy fel.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
vbbb
addikt
hali
Nanoxia Deep Silence 2-es házikóhoz vettem plusz egy ventit, hova érdemes betenni? Felülre, hogy húzza ki a meleget, vagy alulra a tápegység elé, hogy fújja befele a 'hűvöset'?
-
Mosqa
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy AC freezer 7 procihűtőnek eltört az egyik lefogató műanyag "klipsz" (775).
Esetleg ez cserélhető rajta, pl. egy gyári inteles hűtőről?mosqa felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Henk
veterán
Ez nem kivitelezhető mert csak a hátsó venti előtt nincs radi. Az átszellőztetés nem gond mert nagyon túl vannak méretezve a radik, vga is vizezve van. Inkább az a bajom, hogy mivel nagyon alacsony fordulaton mennek a ventik (hogy ne legyen hangos) a lap mosfet része kevés levegőt kap. Ezért gondoltam, hogy az oldalsók befele fújjanak meg talán az elsők is. Mert szerintem fura lenne ha elöl, felül meg hátul is kifele fújnának.
-
do3om
addikt
A fene tudja mi lenne a jobb, minden esetre ahol jól érné a lapot-alkatrészeket (gondolom VGA is vizes) a ventilátor ott befelé kéne fújni de annak ami előtt nincs radiátor mert az teljsen lefojtaná. Ahol meg van radi ott kifelé. Ha több menne be mint ki akkor ahol a radi van hátha segítene a túlnyomás az átszellőztetésében.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
-
Henk
veterán
Szerintetek melyik elrendezés lenne előnyösebb? A házban elöl 2x12, felül 3x12, hátul 1x12 és oldalt 4x18 cm venti lenne (mindegyik nagyon alacsony fordulaton). Azzal most ne gyertek, hogy az oldalsó felesleges mert ez speciális eset, az oldallapon is lesz radiátor és rajta venti. Szóval 1 lehetőség, hogy az elsők és oldalsók be és a felsők és hátsók ki vagy az oldalsók be és az összes többi ki. Esetleg ennek az ellentéte az összes be és az oldalsók ki. Tudom a legjobb az lenne ha kipróbálnám, de nincs még minden meg és amúgy is rengeteg idő lenne az összes variációt végigjátszani. A vízhőmérséklet szempontjából mindegy inkább a többi alkatrész miatt érdekelne.
-
veterán
Hogyan lehetne javitani a VGA homersekleten ?
felmegy a VRM 100 fokig lazan , GPU 75 .
mindez egy 20 ezres alpenföhn peter 79xx edition hutovel .amin 2db 12cm es AC venti dolgozik . +1 12es venti a haz oldalan pont a vga ra fuj szinten. +raktam egy bordat a VRM hatuljara is .
elol 12es szivo , hatul 12 es kifujo venti.
Procival nincs gond az max 60 fok[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
-
DBAtti
aktív tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dark KillerX #24450 üzenetére
swif2 ennyiert kb ok a celra, esetleg meg yate loonok lehetnek jok az arkategoriaban.
vagy aprobol hasznalt nullkilometeres CM hazventik, azok zajra picit a swifeknel erosebbek, cserebe pont annyival tobb levegot is mozgatnak
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
coryss
újonc
Sziasztok!Következő lenne a kérdésem.A napokban vettem egy FX-8350-es procit és hozzá egy Thermalright macho 120 rev.a ,típusú hűtőt,ami egy asus M5A99x evo r2.0 alaplapban van.Tesztek alatt a cpu core hőmérséklet 100% kihasználtság mellett 57c° ig ment fel.Az alaplap hőmérséklet max 35c°-ig.
Ami az alaplap hőmérséklet alatt van cpu azt pedig 64c° ra írja.Hw infóval néztem.Nem tudom mennyire jók ezek az értékek,nekem kicsit magasnak tűnnek.Vagy ezek még normális értékeknek számítanak ennél a processzornál?Hány fokig működik biztonságosan egy ilyen processzor?köszönöm a válaszokat. -
meszi16
tag
Sziasztok!
Most költöztettem át a gépemet egy Sharkoon Waya II házba, és az lenne a kérdésem hogy van itthon még egy 12 cm-es ventilátorom, érdemes lenne-e beletenni, ha igen oldalra vagy hátulra tegyem, és szívja ki a levegőt a házból vagy fújja be a levegőt a házba?
Köszönöm szépen előre is! -
Dark KillerX
addikt
Tudnátok ajánlani 2db 12cm-es házhűtőt,ami tud szívni,és kb 5k-ból kijönne,és persze azért legyen viszonylag halk,és erős is.Létezik ilyen
Jelenleg 3db ilyen van [link],kettő fent,és egy hátul,és előre kellene még 2
-
TYÜTYI2006
tag
válasz Speed® #24448 üzenetére
Hosszútávra veszem, és erős prociban gondolkozok, később kitudja még, próbálkoznék e tuningal, majd kisebb szinten. A Z-s lap meg egyértelmű, mivel felszereltségre, tudásra mentem rá. Például 10 sata 3 port, minél több usb, pci már felesleges, elég a csak pci e port. A k nélküli 4790 meg nem olcsóbb annyival azért, hogy jobban érezhető legyen a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz TYÜTYI2006 #24447 üzenetére
El kell dönteni, dizájn vagy funkcionalitás kell. Kettő együtt meg drága. A 4790K komolyságát az mutatja leginkább, hogy egy delidelés 20-25°Ct hoz rajta..ennyire "komoly" minőséget képvisel. Egyébként ha nem tuningolnál, minek Z lap és K proci? Elég lenne akkor egy jól felszerelt H lap sima 4790el is
-
TYÜTYI2006
tag
válasz Speed® #24445 üzenetére
Eredetileg úgy indultam neki, hogy 2 venti legyen, meg szép lenne a led is, 4790K az komoly processzor ugye, bár nem tuningolásra veszem, de leterhelve jobban, vagy maxon nem olyan ritkán lenne akár. A méret nem hátrány 1 db 25 cm széles házban, ha az eddig kinézettekből pl. 1-iket megvenném. [Cooler Master Storm Stryker]
[Cooler Master Storm Trooper]
Persze elgondolkodtam most.[ Szerkesztve ]
-
Mcsabi85
újonc
Sziasztok.A processzorhűtőt szeretném lecserélni.Most CM TX3 van a gépben ezt szeretném lecserélni egy Scythe Mugen 4-re,de nem tudom ,hogy befér a Corsair Vengeance ram fölé.Szerintetek belehet építeni ,vagy ha nem milyen hűtőt ajánlanátok hozzá.Az alaplap ASUS ROG Maximus VII Ranger.Válaszokat előre is köszönöm.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz TYÜTYI2006 #24444 üzenetére
Erre a borára (Brocken) felesleges 2 jó venti. 1db értelmes is átszellőzteti (sőt, még a gyári is..és LEDes), vagy 2db alig pörgő..ritka lamellázás előnye. Olyan dolgokra felesleges vagyonokat költeni, amik nem járulnak érdemben hozzá a cél eléréséhez. A kinézett proci delid nélkül valószínűleg otromba értékeket produkálna komolyabb hűtővel is, delidelve meg a Brocken is kényelmesen lehűti komoly OC mellett is..nem fogyaszt sokat, csak ganaj az IHS alatti gyári paszta.
-
TYÜTYI2006
tag
Köszönöm a választ! Akkor adott a kérdés, vajon ez 2 db 12 cm-s jó ventivel, vagy a Hymalája 2 db 14 cm-s jó ventivel hűthet kb jobban? Nekem a noctua NH D14 is tetszett volna, de mivel 20 körül drága, mert írtad múltkor hogy, 5-tel olcsóbban is adják kb, ezért lemondtam róla már. Elkezdek ennek is utána olvasni ma.
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz TYÜTYI2006 #24441 üzenetére
[link]
Ez is egy jó hűtés használtban. (Esetleg a postaköltséget bele kéne alkudni az árba )Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
TYÜTYI2006
tag
A mpostani Zalman hűtésem, bent van abban a gépben E8400-on, amit tavaly Novemberben vettünk meg a haveromtól, aláírásomban szerepel, mert a régebbi gépünk tönkrement, 90-ért vettük, monitorral, mindennel. Mivel pont elfér a házban (Thermaltake Xaser 3 Blue) úgy, hogy az ajtó és a 2 oldalventi is jó, így apu új gépére jó lenne talán, (valamikor jövőre, de inkább minél előbb esélyes) csak majd rögzítő keret kell akkor hozzá. Az Alpenföhnt meg ha sikerül megveszem, és 2 ajánlott ventit rárakok, aztán jó is lesz. 20-hoz képest olcsóbban jövök ki (A Noctua NH D14-re gondolok).
-
do3om
addikt
válasz TYÜTYI2006 #24436 üzenetére
Vegyél egy szép ledszalagot. Így olyan ventiket vehetsz amiket akarsz, egy rossz-rosszul berendezett házban hiába ott a plexi a látvány szar lesz. Én egy 2m-es ledszalagot használok, teljesen jó.
Ja most nézem hogy annak hűtőnek ledes a ventije.
Nagyon szép hűtő az biztos, de mennyiért szerezted- a bolti ára nem kevés.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
RAZERXX
aktív tag
Egy ilyenre tetem szert : zalman cnps12x !
S8, I5 6400 3200hz,Asus 150I Aura,Hiperx ddr4 2133 mhz 16g,R9 asus rog strix vega 56 ,ssd m2 Plextor,Samsung evo 840, FSP GOLD +700W
-
TYÜTYI2006
tag
válasz TYÜTYI2006 #24436 üzenetére
Persze ha nem ajánlott, akkor majd a többi házventit lehet hogy cserélem, meg nem tudom még, lehet hogy nézek más ledes megoldás után.
-
TYÜTYI2006
tag
Kö9szönöm a választ! 4790K lesz az biztos. Meg a 3 említett lapból valamelyik, A Maximus 7 Formula akkor lett esélyes újra, mikor megtudtam, hogy Sipi85 88000 FT-ért adja, még Hdekakastól is megkérdezem az árakat persze. A mostani hűtésen Zalman cnps 9700 nt, igen tetszik a zöld led. Meg valószínű a házam is plexi falú lesz, tehát örülnék előre a ledes ventinek.
-
szatyor1972
tag
Üdv
A kérdésem az lenne, hogy a cpu hűtőt miként lehet alacsonyabb fordulatra bírni?
Ugyanis a régi lapomban terhelés nélkül a ventilátor meg sem mozdult.
Most meg folyamatosan 800-900 között pörög, a hűtő ugyan az.(CM 212+) A bios-ban van normal,silent,full, és manual lehetőség én végig próbáltam az összeset de semmi nem változott. A proci hőfok nem indokolná, hogy állandóan menjen a ventilátor.
(gépem az adatlapomon)[ Szerkesztve ]
Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TYÜTYI2006 #24429 üzenetére
4690 + maximus 7 formula helyett nem lenne jobb egy 5820 valami picit olcsobb lappal? arban kb ugyanott vagy. ram picit tobb, bar ez se mindig biztos
nagyon nincsenek jo ledes 140esek. az Antec 140 TCbol van ledes, az hang/legszallitasban eleg jo darab, viszont picit zavarobb tonusu (ez mondjuk megfeleloen zart hazban szvsz annyira nem problema).
ha nem kell led es ramegy, akkor Thermalright TY140, 3k alatt megall es az egyik legjobb 140es, viszont nem ledes.
Enermaxok annyira nem jok hutobordara... de ketsegkivul latvanyosak.
ventibol mindenkepp egyformat hasznalj.
haz ha gamert akarsz akkor szvsz jo lesz.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Keresem az ideális 140mm-es társat a processzorhűtőmre.
Egy Thermaltake Big Typhoon 14 Pro-n cserélném a meglehetősen hangos gyári légkeverőt. Alatta egy A10 7850K APU dolgozik. Jelenleg prosztó módon elé van lógatva egy 120-as rendszerhűtő, és csak integrált VGA-t használva játék során sem ment 50C fölé, hűvös szobában.
Kritérium hogy legyen halk. A borda aránylag sűrű, nem tudom milyen légszállítású ventikkel érdemes pároztatni.Mik manapság a legjobb ár-érték aránnyal bíró 140-es Pwm-es modellek?
LED-fény nem kötelező, de nem is hátrány.Üdv!
Attila"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok!
Alapos gépújítás előtt állok, 775-ről 1150-re. 4790K proci esélyes, Z97 Deluxe, esetleg Extreme 9 lappal, vagy Maximus 7 Formulával. + ami még kell új géphez. Rá találtam hardveraprón [Alpenföhn Hymalája] hűtést. Amit én szeretnék az 2 ventis megoldás lenne, úgy hogy elől ledes legyen. Nem tudom mennyire lényeges hogy a 2 azonos fordulaton pörögjön, de pl vennék ledest, és a gyári kerülne hátulra. Vagy vennék kettő akár jobbat a gyárinál, és 1 előre, 1 hátra, bár hátul nincsen sok értelme esetleg a lednek. De oda akár fehér ledes is jó lenne, vagy led nélküli. Ami fontos lenne: megbízható jó gyártó, lehet hogy újan lenne érdemes venni, 140X25 mm-es, PWM legyen. Jól teljesítsen, de nem akarok feltétlenül drágát sem, nem akarok túl hangost sem. A led színe eldöntendő majd képek, vagy videó alapján. Ugyanabból van úgy is többféle színű. Az is érdekelne, hogy melyikek A megbízható márkák, mert erről nem találtam összefoglalót. Sajnos az árukeresőn nem jártam sikerrel. Iponon találtam 3-mat:
[Enermax Cluster 14 cm]
[Enermax Cluster Advance 14 cm]
[Enermax Everest 14 cm]
Természetesen meghallgatom az értelmes javaslatokat, mivel ezeket, csak elsőre találtam eddig. Konkrét vétel, lehet hogy a gépház kiválasztása után lesz majd, ezt még nem tudom.
[Cooler Master Storm Trooper] esélyes lehetne, vagy hírdetnek ugyanennyiért [Cooler Master Storm Strykert] is. Persze a ház még nézelődés alatt van. Köszönöm a válaszokat. -
RAZERXX
aktív tag
Vélemény ?
S8, I5 6400 3200hz,Asus 150I Aura,Hiperx ddr4 2133 mhz 16g,R9 asus rog strix vega 56 ,ssd m2 Plextor,Samsung evo 840, FSP GOLD +700W
-
duronx
senior tag
Sziasztok!
Van egy core i5 4590-es procim s arra szeretnék egy hűtőt venni, mert a gyárival 65-70-ra melegszik a proci, amit kicsit sokallok. Szerintetek melyiket vegyem:
1. Thermalright Spirit 120i
2. Scythe Mugen 3
3. Alpenföhn HymalajaVagy egy olcsóbb is jó lenne?
Köszi
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
A minap beszereztem egy brocken 2-őt procihűtőnek ami olyan hatalmasra sikeredett, hogy a ház hátulján lévő felső 12 cm-es thermaltake thunderblade eltörpül mellette. Tesztek alatt hőmérsékletben semmi különbség ha bevan kapcsolva illetve ha kivan. Viszont eszméletlen hangja van, ahogy kikapcsolom körülbelül úgy zümmög a gép mint egy szúnyog. Érdemes ilyen esetben valami használhatóbb ventilátort mögé tenni? Lenne valami értelme? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz puding9 #24421 üzenetére
<40°C kb. vízhűtés kategória..persze nem lehetetlen durva léggel, de minek is?
A halk hűtés megoldható, mert nem forrófejű, de felesleges durván költeni rá, mikor 60°C is teljesen normális..azt viszont egy ~5ks lég is tudja halkan.
Gammax200/300 pl..vagy F7Pro Rev.2., TX3 és társai..kismillió megoldás van. -
puding9
csendes tag
Üdv mindenkinek egy i3 2100 ra tudnátok valami jó hűtést ajánlani ami 40 fok fölé nem igazán engedi de mégse hangos?
-
addikt
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy ezen LEPA ventilátorokkal van-e valakinek tapasztalata, ha igen, mennyire ajánlott?
Engem valamiért az Enermax ventikre emlékeztetnek..Elsődlegesen kompakt vízhűtésre tenném fel a gyári corsair-ek helyett, mivel a proci nem K-s, ezért nem ragaszkodok a nagy nyomáshoz, inkább a csend lenne fontos..
Köszönöm előre is..[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
LLKobe
veterán
válasz proci985 #24404 üzenetére
Tegnap kifordítottam a venit a VGA keretéből, PVC vágóval kicsit szétfeszítettem (természetesen nem szétszedhető féle) és belenyomtam egy kis műszerolajat. A hang megszűnt szinte teljesen. Még mintha egy nagyon pici búgás lenne, de az is lehet hogy ezt már csak beképzelem. Holnap még megnézem, lehet tolok bele még egy kis olajat, elég minimálisat nyomtam bele.
De legrosszabb esetben ITT lehet kapni új ventit, megnéztem a matricáját, pontosan ilyen van rajta.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Van valakinek a Lamptron FC6-tal tapasztalata? Jópár tesztet elolvastam, de a következő kérdésekre nem találtam választ:
- Ad-e magasabb indítófeszültséget a ventiknek a Scythe modellekhez hasonlóan, hogy mindenképpen elinduljanak alacsonyabb beállítások mellett is?
- Képes-e menet közben lekapcsolni a ventilátorokat, ha teljesen letekerem a potmétert?A másik két lehetséges pályázó a Scythe Kaze Master II és a Kaze Server, de a Lamptron minőségibbnek tűnik náluk. Három átlagos venti menne rájuk egyébként, az alaplapon lévő fan controllerek hiánya miatt veszek egyáltalán külön vezérlőt.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Ricardo128 #24414 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Én is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! -
Ricardo128
senior tag
válasz Kezdő vagyok #24413 üzenetére
Nekem egy Arctic Freezer 13PRO hűti ugyanezt a procit. Játék alatt ritkán megy 60 fok fölé, ha meg igen, akkor kap egy kis szellőzést a ház. Használtan 5-9 ezerért olyan kaliberűt lehet kapni, hogy az bőven jó mindenre. Gondolom nem húzod a procit, akkor bármilyen hűtő jó lesz, kivéve a gyári. Annál bármi jobb, főleg a 7000RPM-es hangjánál ! Nézz körül itt hardveraprón, legalábbis ha használtan neked jó. A procihűtők csak fém és venti, nem nagyon romlanak el, nem kell félni, ha nincs garancia, újonnan én nem vennék (persze ez csak az én szerény véleményem, mindenki magának eldönti mit akar). Éppen van egy 13PRO, ha ajánlhatom neked. Annyit érdemes tudni róla, hogy kell egy hosszú, vékony csavarhúzó a felszereléséhez, illetve a RAM slot első két helyére nem fér be alá magasan bordázott RAM.
Olcsóbban 3-5 ezerért is lehet jót venni Cooler Master Hyper 212, esetleg Cooler Master Hyper TX2. Mindkettő nagyon jó.Kellemes ünnepeket mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
gölmétcsül ©
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Kezdő vagyok #24411 üzenetére
Talán kezd megnyekkenni a proci hűtő ventillátora. Egyenlőre csak egy bizonyos fordulaton kerreg. Aztán majd egyre szélesebb fordulat tartományban.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ebbe a topicba küldtek segítségért.
Szombati eset:
A gépem:
Alaplap GIGABYTE GA-790XTA-UD4
Processzor AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 SÍMA PROCESSZOR HŰTŐVEL
Memória KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT
Videókártya SAPPHIRE HD5750 1GB DDR5 HDMI PCIE
Merevlemez WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS
Optikai egység NEC AD-7243S Fekete
Billentyűzet + Egér LOGITECH Cordless Desktop EX 100
Ház GIGABYTE GZ-X3 Fekete
Táp GIGABYTE Superb 550W
Monitor: BENQ G2420HDBL
HANGSZÓRÓ:LABTEC PULSE 386A kérdés az,hogy huzamosabb gépjáratás után,a gép leállításakor(tehát abban a pillanatban,amikor kezdenek megállni a ventillátorok),a processzor hűtő körül egy ici-pici berregő hangra lettem figyelmes.
Ezzel szórakoztam pársszor,hogy a huzamosabban használt gépet be-kikapcsoltam,és általában volt kopogó hang,majd hidegen próbálva minden rendben volt.
Tegnap kifújattam minden részét sürített levegővel,többszöri gépindítás után is rendben volt a leállításnál.
Utána megint hosszabb idő után előjött ez az ici-pici berregés.Tehát az az érdekes,hogy nem üzem közben hallatszott,hanem amikor már nem kap áramot a ventillátor,és szépen áll lefelé.
Tegyek-e valamit?
Ne használjam a gépet?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Cukormentes
csendes tag
Hali,
Van régebbről egy AC freezer 7 pro rev2 cpu hűtőm, amit szeretnék az új fm2-es lapomra feltenni, de csak úgy lehetséges, hogy vagy a videokártya felől a tápba fújja a levegőt, vagy a táp felől a videokártyára... Érdemes ilyen feltételek mellett használni?
-
Sanki
addikt
válasz proci985 #24401 üzenetére
Az a helyzet, hogy ismerőstől vettem át 2500 Ft-ért.
Rá is raktam a Brockenre, nagyon atom, biosba standardra volt a ventilátor állítva és alig forgott 300-al, hangja semmi se volt. Turbó módba meg 5-600 körül forog.
Idle-be kicsit melegebb volt a proci a gyárihoz képest, de terhelve 43 fok fölé nem ment.
Viszont induláskor a noctua ventilátor egy pillanatra megáll, aztán megint elindul. Ettől kicsit megijedtem. -
LLKobe
veterán
válasz LLKobe #24405 üzenetére
Elméletileg EZ jó hozzá, ha nem tudom megoldani máshogy, veszek egyet. Bár 3 rongy ilyen kis sz*rér nem semmi ár, de még ez a legjobb megoldás ha az olajozás nem segít.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz proci985 #24404 üzenetére
Köszi de gányolni nem akarok, meg akkor már nem a VGA vezérelné a ventit... Szóval vagy ezt kell szépen megoldanom, vagy venni egy másik hűtőt rá amit nagyon nem szeretnék...
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Nem tudom jó helyen járok-e a kérdésemmel, lenne egy kis problémám, és tanácsot kérnék a megoldására.
A VGA-m egyik ventilátora (ASUS GTX 670 DCII TOP), elkezdett nagyon búgni. Ha leveszem a ház oldalát és kézzel lefogom egy pillanatra, utána egy ideig teljesen némán megy, de előbb-utóbb (inkább előbb) megint kezdi a rohadt búgást.
Átmenetileg ezt úgy oldottam meg, hogy nyugalmi állapotban a venti gyári 10%-os fordulatát felhúztam szoftverből 55%-ra. Így nem búg, de egy picit már süvít.
Valamit ezzel kéne kezdenem, de nem akarok másik hűtőt a VGA-ra.
Ha leszerelem a hűtőt, és a ventit szétszedve begépzsírozom, az megoldhatja a dolgot?
Vagy tudtok valami jobb megoldást?
Előre is köszi minden segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Nintendo Switch
- Ingatlanos topic!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest