- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Windows 10
- F-Secure termékek
- Sweet.tv - internetes TV
- Synology NAS
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
válasz
ViZion #21718 üzenetére
Xlights-cal ismerkedem kb 3 hónapja, készülök a karácsonyi időszakra, elég klassz dolgokat tud, viszont nem tudom hogyan lehet triggerelni úgy, mint mondjuk HA-ban, hogy mondjuk mozgásérzékelővel tudok indítani automatizmust.
Ha mondjuk csak egy sima effekt lejátszás kell meghatározott sorrendben, akkor viszont arra egy rpi4-gyel tökéletes teljesen. -
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #21714 üzenetére
ws szalagok megkapják az adatot hogy világítson és ha igen milyen színnel, meg hogy fel van kapcsolva vagy le van kapcsolva...hogy melyik ország milyen nyelvén érkezik a parancs az nem kéne hogy érdekelje az én elméletem szerint.
A DMX512-vel az a gondom, hogy sokszor csak dekóder van, mert vagy külön vezérlő pult kell ami megmondja a dekódernek milyen adatot küldj ki, vagy szoftver van, ami meg még extra pénzbe kerül.Amúgy tudtok ingyenes DMX512 szoftvert?
A wled-et mobilon keresztül nekem kicsit macerásnak tűnik olyan helyzetben, amikor pont hogy a rendszer rugalmasságát kéne demonstrálni, hogy az effekteket hogyan lehet változtatgatni. -
Tamás9x
őstag
válasz
ViZion #21709 üzenetére
En ezt arra irom, hogy messzirol jott ember azt mond amit akar, merni kell, es merni
Nem nagyon szokott erdekelni ki szerint mi hogy nem mukodik es hogy nem megy. Foleg ha esetleg egyszer valos DMX512 a protokol mert akkor barhol megcsapolhatom
De vitatkozzunk egy kinai leden aminek a hardveres felepitese valoszinuleg havonta valtozikAhogy epp friss terveket tudnak lopni valahonnan.
-
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #21709 üzenetére
Naja, de mivel a sima vezérlő is ezt csinálta, így elsőre éjjel 1-kor a boltot akartam felgyújtani, mondván ők szúrták el a leírást hogy milyen a vezérlő.
Meg azért sima vezérlő esetén, a digitális változatnál érdekes kérdés az átforrasztgatás egy szintén gyártói garanciával vásárolt eszközzel kapcsolatban.
Valahogy a boltok elfelejtik, hogy ha nem akarnak versenyezni a nemzetközi webshopokkal árban, hanem jó árat kérnek mint bolt ugyanazokért a termékekért, akkor ahhoz további szolgáltatás is tartozik...különben ha nagyon akarnám ráerőszakolnám főnököt hogy indítson céges valuta bankszámlát és a könyvelőnek is lenyomnám a torkán hogy nincs garancia, cserébe 30%-al csökken az alkatrész költsége a projekteknek, csak hamisítani kell majd CE meg megfelelőségi tanúsításokat a műszaki ellenőrök számára... -
macilaci78
nagyúr
válasz
ViZion #21683 üzenetére
Egy 12 terítékes mosogató 3-5 nap alatt telne meg. Hétvégén szoktunk főzni, hétköznap legfeljebb csak a köret készül frissen. Munkahelyen tudjuk le a főétkezést az otthonról vitt kajával. Reggel 2-2 tányér, bögre, vagy müzlistál, 1-2 kés, kanál. Ezekre szépen száradna a cukros kakaó, kávé, mustár, paradicsommag, a recés kés recéi közé a szendvicskrém, medvesajt.
Persze vehetek kisebb gépet is, amibe meg a hétvégi főzés motyója nem fér bele, cserébe ugyanúgy dolog van vele, mintha nem is lenne.De már írtam: a hagyományos mosogatás és a mosogatógép kiszolgálása között időben nincs releváns különbség nálunk.
Viszont abban igazad van, hogy az idő a legértékesebb. Ezért csináltam motoroso jogsit és járok nagyrobogóval Budapesten, kb harmada időt vesz igénybe a tömegközlekedéshez képest és felét az autóhoz képest.
-
macilaci78
nagyúr
-
Steady74
addikt
válasz
ViZion #21671 üzenetére
nem, igazából nem csak az.
A konyhapult nálunk 6fm U alakban, a kamrában is van egy 3m-es szakasz. Ha a mostani helyzetet nézem, hogy végig van ledszalag mindenhol, akkor hány db ilyen 230-as világítótest kellene? Mindegyikhez külön kapcsoló? Nincs folyamatos, egybefüggő fény, a "toldások" szerintem totál csúnyák így. Ha dolgozok a pulton, bontom fel a pulykát, arrébb megyek mert éppen mást kell csinálni, és akkor ott megint kapcsolok egy ilyen lámpát? Ha meg összefűzőm a betáp kábeleket, kb ugyan ott vagyok a szereléssel mint egy ledszalag+táp9vezérlő.
Anyóséknak ilyen van 2 db, az én szememet nagyon bántja, hogy nincs megvilágítva egyben az egész pult, szerintem rém csúnya. -
MrSealRD
veterán
válasz
ViZion #21613 üzenetére
A múltkor elég jó tippeket kaptam.
Egy sima 3m profilt kerestem. Hogy ne kelljen nekem faragni. Most is ez a kérdésem tárgya annyi változás hogy sarok profilt keresek. Ami 30/60 fokban döntött. Szélessége pedig akkora hogy képes fogadni rgbw szalagot. 12mm talán... Ugyanitt rgbw szalagot is keresek... Jobb félét... És ha akad hozzá vezérlő ami applikációról irányítható az is jöhet. -
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #21572 üzenetére
Ezért van az hogy évek óta mindig bescannelem a blokkokat, hisz 1 éven belül minden jog megillet.
Persze a tervezett elavulást az első fél év után már bizonyítani kellene(mármint felkérhetik a felhasználót, hogy ha a hiba gyártáskori állapot, akkor bizonyítsa), de szerencsére ha van beszkennelt blokk akkor szó nélkül cserélik. Így ha ezt előre tudod, ki tudod alakítani a karbantartási rendszeredet úgy, hogy folyamatos legyen az ingyen körte ellátás.
Tudom macera folyton visszavinni, de ha elegen cseszegetik őket és folyton csak a veszteséget látják a saját megoldásuk miatt, csak elkezdenek jobb minőséget árusítani.
Tudom bilibe lóg a kezem, de ha tényleg összeállna európában 10.ezer ember simán megoldható. -
balojazz
aktív tag
válasz
ViZion #21572 üzenetére
Nagyjából egyetértek, de ezek a 2400-2500 lumenesek már annyira hulladékok, annyira "rosszul tervezett az elavulásuk", hogy használhatatlanok. Valszeg maguk a LED-ek sülnek meg, a kellő hűtés nem oldható meg ilyen foglalatnál a szokásos módon, a műanyaggal, kerámiával, üveggel. Annyit csináltam, hogy az izzók teljesen meztelenül lógnak a foglalatban, csak fémháló van körülöttük búraként a csilláron, így jobban hűlnek, mint fektetve az ufólámpa üvegbúrája mögött. A régiek, kisebb fényáramúak bírják a majdnem zárt búrát.
-
bteebi
veterán
-
bteebi
veterán
válasz
ViZion #21488 üzenetére
Habár habár... egy ilyet még talán össze tudnék úgy hajtogatni, hogy ne (nagyon) legyen hézag a szalagokban:
Hja, még egy kérdés az általad linkelt toldóhoz. Az 90°-ban megtörhető? Mert a képen úgy néz ki, de nem írják sehol. A kategóriájában se találtam sehol olyat, amire eleve azt írták volna, hogy "hajlítható". Csak olyat, ami eleve derékszögű, de az meg elég nagy.
-
PROTRON
addikt
válasz
ViZion #21488 üzenetére
A hagyományosabb csatlakozót, amit a videoban is mutattak azt én is kockázatosnak tartom ha nem nálam van, az enyémet fél évente meg kell szeretgetni, másnál nem használnám.
De ez a fajta amit linkeltél tettszik.
Betáp kábelhez is van ilyen lehetőség hogy ne kelljen ráforrasztani?
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Elektromos autók - motorok
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest