Aktív témák
-
törölt tag
De, még erre válaszolok...(Mivel kérdéseket tettél fel, és még mindig hülyeséget mondasz)
Nem tudom, hogy abban az adott kezelési útmutatóban mit jelent, gondolom, hogy befogadja a jelet.Igen, tréhóm. Digivel mi a bajom? Hát nézz körül fórumokban, ismerősnél és rájössz.
Nem jelenít meg semmit duplán, nem hagy ki, nem tudom miért oylan nehéz ezt felfogni.
A videónak egy pixele több panelpixelre jut... Valamiért nem akarsz elszakadni az 1:1 pixelmappingtól...Na de én itt befejeztem mert már nem bírom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Heh?
A bemeneti tulajdonságokat a VGA meghajtójában TE választottad ki... Hogy miért éppen azt, azt nem tudom.Igen, kisebb felületen szebb a kép. Azért vesznek nagyobbat, mert nagyobb a felület bammeg. Nem csak a képminőség számít, hanem a méret is.. Jah és persze nem mindenki 100% digitv-t vagy egyéb hasonló minőségű borzadájt néz. Vannak normális szolgáltatók, és blu-ray filmek is...
Olyan nincs, hogy bizonyos sorban nincs jel.... Egyszerűen több pixelre jut az adott anyag. De ettől nem lesz roszabb... A felület marad ugyan akkora.
Pl akkor sem lesz szebb a kép, ha 4K-s anyagot nézel FULL HD-n.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"A DivX-nek is romlik a minősége, minnél jobban nagyítod az eredeti méretéhez képest"
Mármint akkor, ha fizikailag nagyobb méretűre nagyítod, és igazából nem romlik, csak - a nagyobb méret miatt - jobban látszik, hogy mennyire gagyi. Egyébként nagyítani sem kell, ha közelebb hajolsz a monitorhoz / tv-hez, az is pont ugyanezt az eredményt adja
Viszont ha azonos képméret mellett növeled a felbontást, az nem ront a minőségen (sőt, egy kicsit javít is, mivel finomabb interpolációt lehet elsütni, de mondjuk ez a való életben azért nem jelent igazán nagy különbséget)."a fullHD-s TV-men rosszabb az analóg adás, mint a HDready-sen"
Aminek megint semmi köze a felbontáshoz, ott inkább a tunerben lesz a különbség. Ha a C650-et mondjuk egy C450-nel hasonlítanád össze, akkor mindjárt más lenne az eredmény (és mondjuk ott se az számítana, hogy a C450 csak 1360x768-as).
Az valami idétlen urban legend, hogy a kisfelbontású anyag csúnyább 1080p felbontáson mint 1366x768-on, ne hidd el.
DRM is theft
-
AtHoS
nagyúr
A nézési távolsághoz annyi hozzáfűznivalóm lenne teljes mértékben szvsz. szempontból, hogy (egy példán keresztül a közvetlen környezetemből): egy 55cm-es 4:3-as CRT TV után, amit eddig 3-3,5m távolságból néztek és eddig megfelelt, akkor egy 82cm-es szélesvásznú TV-nél is meg fog felelni ugyanezen távolság.
Lehet nem az ideális állapot, mert így nem fogja látni a delikvens az éppen nézett akciófilmben, hogy a felkapcsolt csilláron gellert kapott lövedék a Tv képernyőjének jobb alsó sarkában látható üvegpoharat úgy találta el, hogy az abban lévő folyadékcseppek szétfröccsenve a sarokban található aranygyümölcspálma levelein a sérült csillár fényétől megvilágítva milyen csodálatos színekben pompázva csordogálnak le.
Természetesen tapasztaltam, hogy 1080p film 40"-os FullHD TV-n nézve 1,5m távolságból jóval részletgazdagabban élvezhető, mint távolabbról. Messzebbről az apró részletek "elvesznek".
DivX filmek is élvezhető minőségben nézhetőek ugyanezen TV-n, persze itt is törekedni kell a megfelelő minőségű anyagra. VHS-t nem néztem már régóta, de el tudom képzelni, hogy a képjavító eljárásokkal egész tűrhetőre össze lehet hozni
read-only mode on the forum
-
ORCA58
addikt
Sokan még mindig azt hiszik, hogy megvesznek egy TV-t és annak adott színe. Ez nem így van.
A mai LCD tv-ken rengeteg beállítás található, így akár kékes zöldes pirosas stb, is lehet a fehér , csak beállítás kérdése. Ha boltba nézzük az csak egy beállítás sok száz lehetséges variáció közül.
Lehet nagyon éles rikító vagy nagyon tompa, szinte bármilyen.
Ezért vásárlás előtt nem árt ha kipróbáljuk valamelyik nagy üzletben, és az alapján döntünk. Ott általában ezt engedik is.
Egy másik megoldás, elhisszük amit itt írnak a tulajok és rájuk hagyatkozunk.
Én vásárlás előtt teszteket is és az itteni véleményeket is elolvastam, de a boltokat is végigjártam, és próbálgattam is ahol lehetett. . -
Gaben360
senior tag
A mészhez is azért kevernek egy kis cementett, hogy fehérebbnek hasson!
Ez egyáltalán nem így van!
Azért kevernek hozzá cementet hogy jobban takarjon!
A fehér szürke hozzáadásával nem lehet fehérebb,csak szürkébb,törtfehér.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Palika71
őstag
Itt van két lehetőség:
1. Jobb-klikk a tálcán a hangszóró ikonra, majd ott válaszd a "lejátszóeszközök", majd azon belül a HDMI-t tett alapértelmezettre.
2. Lehetséges, hogy a szoftver nem működik együtt a TV-vel. Az előző notim, egy Asus, meg a mostani sem, ami pedig egy Dell XPS 13 sem jók a Philipsemmel. A Dell felhaszn.könyvében azt írják, hogy a képet a HDMI-n keresztül, a hangot pedig az analóg audió outon keresztül kell a TV-re kötni.A VGA driver vezérlőjében lehet állítani azt, hogy milyen frekit szeretnél használni. Lehet, hogy a TV-n a HDMI-n kapcsolt eszközt PC-re kell állítani, mivel a 24Hz-et a TV a HD filmek miatt erőlteti. Ha 25fps-es filmet nézel, vagy ha játszol, jobb lenne 50Hz-re állítani.
MOD: Roba 81: Az az 50Hz HD filmek nézéséhez nem éppen ideális.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Roba81
csendes tag
Hello nekem ugyanez volt a gondom a hanggal.nekem nvidia kártyám van és azt kellet összekötni az alaplappal a video kártyához attak egy kis kábelt az alplapon pedig az spdif pontra kellet kötni a kábel másik végét.utána vezérlőpulton a realtekbe belépsz és atkapcsolod a digital outputra és lessz hang a tv-n.a hz-et nem tudom mert én ha rádugom a pc-t akkor 50hz 1920*1080 felbontásnál és gyönyörü képe van.tehát valószinüleg a gépeden kell valamit büvölni
-
jlaci63
tag
Nekem a C530-cal volt hang gondom, egyszer rákötöttük a PC-t próbaképp, de inkább maradtam az USB-nél, nem vagyok PC guru, sok a macera.
A Vezérlőpult, hangok-nál valamelyik fülön az eszközválasztónál kattintgattam ide-oda, és egyszer csak bejött hang, hogy pontosan hogy kell beállítani nem tudom.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest