Aktív témák
-
nightshadow
veterán
válasz pure09 #22207 üzenetére
De az 7-8 éve volt és oké megvetted a 32" crt-t és mért volt olyan drága???
Ekkoriban ennyibe kerültek ezek a tévék:
JVC AV32X4BU 219 990 Ft
SONY KV-32CS70 219 990 Ft
PANASONIC TX-32PS11P 199 990 Ft
SAMSUNG WS32M066V 229 990 Ft
THOMSON 32WE612B 249 990 Ft
PHILIPS 32PW8608 224 990 Ft
csoport teszt: [link]Nekem a 32CS70 van. Ha jól emlékszem, akkor ez volt az utolsó sorozat, utána a Sony leállította a CRT-ék gyártását.
[ Szerkesztve ]
-
Zigi
senior tag
válasz pure09 #22207 üzenetére
Ha sz.gépről sem tökéletes a kép akkor ott valami beállítási gond van. Első lépésben nézd meg, hogy a sz.gép 1920x1080 60Hz nativ-ra van e állítva nem pedig hdtv 1080i vagy p-re. Másod sorban a samuknak általában az 1es hdmi csati a pc-s bemenete. Végül pedig a bemenetet amire kötöd pl. 1-es hdmi PC-nek kell hogy hívják, ami ilyenkor az összes képjavító áramkört lekapcsolja ezért is nincs olyan sok beállítási lehetőség (nem is kell). Nem akarlak megbántani, de a legfosabb lcd-nek is tűéles képe van pc-ről ha a natív felbontásán fut, úgyhogy a hiba "benned" lesz
Nincs a boxon hdmi? Biztos?
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz pure09 #22196 üzenetére
A SAM6030-ra sokan mondták hogy a legjobb vétel ebben az árkategóriában nem a tv reklámból láttam.
Ez szerintem így van. Nézd meg, hogy más gyártóktól mit kapsz 130-135k-ért. Én továbbra is tartom, hogy ennyi pénzért best buy a tévé.
Szerintem az a nagy gáz hogy ebben a "fejlett" világban egy rohadt tv aminek normális képe van több százezernél kezdődik....ár/érték arány rohadt szar a tvknél jelenleg én azt gondolom.
Valamikor 2005-2006 körül vettem meg az utolsónak gyártott Sony Trinitron 16:9-es 32"-es 100Hz-es CRT tévét akciósan 210k-ért, melynek a normális ára 250k volt akkor. Tehát egy jó minőségű 32"-es tévét kaptál 250k-ért. Ráadásúl ugye a 250k akkor az infláció miatt többet ért akkor, mint most. Ma ennyi pénzért megkapod az 50"-es Panasonic ST50-et, ami egy nagyon jó tv. Tehát az ár/érték arány ma sokkal jobb.
Az más kérdés, hogy a tv adók le vannak maradva itthon, mert a többség még SD adást sugározz. Egy HDTV-én soha se fog úgy kinézni az SD adás, mint az én Sony CRT-men. Erről meg nem a tévégyártók tehetnek. HD tévéhez HD adás kell.
-
StLui
veterán
válasz pure09 #22196 üzenetére
20-30 éve sok 10eFt volt egy tévé, akár 100 fölött is egy jobbfajta. Akkor 3-5eft volt az 1 havi átlagfizu. Tehát 1-2 éves fizuért volt egy tévé. Most 1 havi átlagfizuért kapsz egy annál sokkal jobb tévét. 1 éves fizuért pedig iszonyat csúcsot.
Természetesen ezzel semmit nem mondtam, csak így is lehet nézni.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
nismoka
addikt
válasz pure09 #22172 üzenetére
Egyre több embertõl hallom hogy csalódott a samsungban, elvakitja öket a csillogás és a marketing rizsa. Aztán rájönnek hogy alapvetö dolgok hibádzanak vagy hiânyoznak a kèszülékböl. Pld normál D Sub pc bemenet, régebbi még nem HDMI-s laptopját igy nem tudja rákötni, vagy analog hang kimenet hiánya, fejhallgató és tv hangszóró együtt hallgatási lehetõsége nincs, stb. Na és az a 3D szemüveg, vicc.. Viszont, jaj de szép vékony a keret, meg agyonszinezett kép és mkv lejátszás, ez kell...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pure09 #22177 üzenetére
Egy földhurok leválasztóra van szükséged és megszűnik a búgás. A bejövő jel után és az eszköz elé kell csatlakoztatni.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tegla80
addikt
válasz pure09 #22177 üzenetére
nem vagyok nagy szaki,de scart kábelt miért erőltetsz?? (utáltam ,anno még a crt nél is . mindig szar volt. még az új is )
hdmi-t neki,
ha nincs a t-home s dobozon,akkor kérj újabbat tőlük.
lehet az "otthoni" technikád nem is elég kiszolgálni az új lapos tv-tnem kell elkeseredni, össze kell lőni a technikát és jó lesz az.
(upsz, lassan írok )
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
-=RelakS=-
veterán
válasz pure09 #22149 üzenetére
PC bemeneted max 60Hz lesz. Pont.
Viszont ha megnézel egy filmet, akkor hozzáigazítod a képfrissítést, mondjuk 24Hz (PowerDVD12 automatikusan duja kezelni), és onnan ha ráereszted a TV képkezelő csodáit, lehet még belőle 72/96Hz (nem tudom, hogy 2 vagy 3 képet számol ki a tv pluszba)Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz pure09 #22145 üzenetére
Megnézted az összes tv-n, hogy be van-e kalibrálva a színük? Dobozból kiszedve, és valami idióta profilra beállítva bármelyik tv tud neked csodát mutatni. A Philipsemmel és a Panasonicommal is küzdöttem több-kevesebbet, mire elfogadható lett.
Amúgy én egy dolgot nem szeretek a Philipsben: a tojás alakú távirányítót
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Direct One (műholdas és online TV)
- Okos Otthon / Smart Home
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- általános iskolai rendszergazda
- UHD filmek lejátszása
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest