Aktív témák
-
gorog67
aktív tag
válasz Celtis #29716 üzenetére
Nincs. És a hángléc távján is hiába váltok Speaker-t, csak ő némul el, a TV nem szólal meg, csak akkor, ha a tévén a hangkimenetet átállítom a Házimozi-ról Hangszóró-ra. Szóval van valamilyen kapcsolat a két eszköz között, ami nyilván nem az egyirányú optikain történik, de nem az igazi. Olyan, mintha kábel probléma lenne, de úgy emlékszem, hogy amikor az első napokban próbálgattam, akkor is volt ARC felirat, ha semmi sem volt rádugva. Az együttes ki-bekapcs sem működik. Nem tudom, hogy a tv, kábel, hangszóró hármasból melyik romlott el. Sajnos egyiket sem tudom kicserélni.
-
gorog67
aktív tag
válasz Celtis #29714 üzenetére
HW-H550. Ki-be tudom rajta kapcsolni az Anynet-et, de marad D.IN, - itt kellene megjelenni az ARC-nak - viszont a TV hangszóróit lekapcsolja. Péntek délutántól működött estig, meg ma reggel az első újraindításig. A TV is csak félig kezeli Anynet+ eszközként: a hangkimenet átvált Házimozi-ra, a TV hangerőszabályzás is hat a hanglécre, de közben az írja, hogy nincs kompatibilis eszköz csatlakoztatva. Pénteken a legolcsóbb kábellel is ment, most meg az ethernetessel sem.
-
gorog67
aktív tag
válasz Celtis #29701 üzenetére
Mára meghülyült a soundbar-om. Hiába állítom be rajta az Anynet-et, nem jelenik meg az ARC a D.IN helyén, de azért a tv-t elnémítja, vagyis beszélgetnek. Ha a tv-n a hangkimenetet elállítom a Házimozi-ról, akkor kiírja, hogy Anynet+ eszköz lecsatlakoztatva, de, ha vissza teszem, akkor meg azt írja, hogy nincs Anynet+ kompatibilis eszköz csatlakoztatva. Tegnap még jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz Celtis #29697 üzenetére
Most már nekem is világos, hogy mit hova és miért, de eddig nem értettem és a legtöbb helyen csak vázlatosan említik, hogy az ARC milyen nagyszerű dolog. Mint kiderült, vannak azért korlátai is.
Mindegy, hogy a boxot a TV vagy a soundbar HDMI in-jére kötöm, a képen megjelenik a némítás ikonja és nem tudom eltüntetni, mert a box távja nem a box hangerejét vezérli, hanem a soundbar-ét. Ha a boxon kikapcsolom a HDMI-CEC-et, akkor szól, csak az együttes ki-be kapcsolás nem megy. Ez a box szoftverének a hibája lehet. Ha a soundbar BT-n keresztül kapcsolódik a TV-hez, akkor minden jó, csak jobban szeretem a vezetékes kapcsolatot. Ha optikai, akkor elhasználtam a TV egyetlen optikai kimenetét és így nem tudom a házimozihoz is csatlakoztatni és talán a ki-bekapcs sem megy. Ha a box nem némítaná le saját magát, akkor minden a szabvány szerint működne.
Az is kiderült, hogy az ARC-ot a legegyszerűbb HDMI kábel is tudja, nem kell highspeed, ethernet, 1.4. Most hogyan vigyem vissza, hogy nincs semmi baja az új kábelnek, csak nem tud többet, mint a már meglévők fele áron és azok még vastagabbak is? Ha előbb rájövök a HDMI Out-os dologra, akkor meg sem kellett volna vennem. 1 napon múlott.
Nekem a HDMI In-ről is jól működik a Samsung Soundbar, ha buta eszközt kötök rá, de akkor persze nem megy a hangerővezérlés és a ki-bekapcs.[ Szerkesztve ]
-
karaszi87
csendes tag
válasz Celtis #29264 üzenetére
Sajnos elég problémás a helyzet. Nem volt szándékos a dolog, a rögzítése nem volt megfelelő a TV-nek, véletlenül szegénykém leverte.
Valószínűleg van biztosításuk, de mindenképpen meg kell csináltatnunk, ezt kikötötték. Ebben a világban most választhatunk, hogy megcsináltatjuk és dolgozik tovább a munkahelyén vagy kirúgják és nézünk mint hal a szatyorban.
Sajnos ilyenek az emberek, ilyenek a főnökök, nem lehet velük értelmesen megbeszélni a dolgokat, ahogy ezekkel sem.Panasonic szervizekben érdeklődtem és azt mondták, hogy nem tudják megrendelni külföldről a kávát, mert már leállították a szállítását. Ezért próbálok valami alternatív megoldást keresni, mert javíttatni akarom és nem újat venni
-
-
Fr3eWar
őstag
válasz Celtis #29217 üzenetére
Köszi a válaszokat,
Alapvetően nem csak este néznénk a képét, ez is olyan dolog, hogy télen már 4kor sötét van, nyáron még 9kor sem.
Amiket találtam típusok és árban ok lenne:
Samsung UE55H6400 - 270K
Samsung UE55H6200 - 265K- de egyértelmű, hogy akkor a H6400-est venném, mert gondolom jobb és megéri a +5K-t.LG 55LB650V - 283K
Már csak kellene egy hely ahol nagyjából össze tudnám hasonlítani a képeket.
Lehet benézek a MM-ba hátha van valamelyik modell.
A Plazmát hanyagolnám, sosem voltam oda érte, nem annyira érdekel a fekete-fekete, meg ha megszabadulok 300W-tól, akkor minél alacsonyabb legyen a fogyasztás, ha már a képméret is ilyen kicsi lesz.
-
BBéci
legenda
válasz Celtis #29217 üzenetére
Szerintem színhelyesség tekintetében semmivel nem jobbak az LG-k. Ez egy olyan általánosítás, aminek semmi valós alapja nincs.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Celtis #29031 üzenetére
LB LB670-től LB731-ig biztos, meg még ez alapján az LB630 is: [link]
Ezeken én is jónak tartom a színeket és a képminőséget illetően, saját tapasztalat alapján.
Hát igen, ezért érdemes megnézni, saját benyomás mindig többet ér, mint néhány, ki tudja milyen érdekből jövő ellenjavaslat.
Tavalyi modellekben is van LD, de azokat nem nagyon ismerem.Az LM6705 az pedig inkább tavalyelőtti modell lehet. Ha LG-ről érdeklődsz, itt a saját topicja is : [link] -
Gicz
addikt
válasz Celtis #29031 üzenetére
Nincs olyan üzlet ahol normálisan meg lehetne nézni a feketéket a tv-ken. Én tök sötétben szoktam filmet nézni, és ott nagyon gáz az IPS. Local dimminggel lehet csalni, de az abszolut nem ugyanaz. Nagyon belenyúl a képbe, nem azt látod ami a BD lemezen van, hanem amit a tv ugy gondol h megmutat. A direct ledes-ek sokkal jobbak ilyen téren, de összességében az is szar, mert van kb mennyi? 40-50-60 zónád? És hány képpontot kéne local dimmingelni? 2 milliót!
Szóval halottnak a csók kategória.nekem van LM671S illetve ST60, szó szerint összehasonlíthatatlan a 2-n a kontraszt és a fekete. Az LG a nappaliban van híradóbézősnek, arra jó, mozizni ott a plazma.
-
blakey
titán
válasz Celtis #29011 üzenetére
A legjobb IPS panelek sem mennek 0,12 cd/m2 alá, a VA panelek valahol 0,03-0,04 cd/m2 között vannak, a plazmák meg ugye 0,002 cd/m2. Lehet számolgatni, hasonlítgatni. Számok alapján az IPS-nek nincs feketéje, a kontrasztja meg max 1500:1-hez a VA 4-5000:1-hez ill a plazma 12000:1-hez kontrasztjához. A technológiák elérték a maximális tudásukat, nincs új a nap alatt, a 2 évvel ezelőtti LG panel nem tud kevesebbet a 2014-essel szemben. Ettől függetlenül egy jól kalibrált TV-n nézhető az adott műsor.
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz Celtis #29003 üzenetére
Én meg ismerem a 671V-t ami kis különbséggel megegyezik a 730V-vel. Tudom milyen a kontrasztja a feketéje, és az egész tv minősége, meg itt egy teszt [link]
Ugyanilyen IPS panellel gyárt tv-ket sony és Panasonic is.
Az említett oldalon nem találtam tesztet a 730V-ről és társairól, idei LG HDtv-ről sincs teszt. Az UHD-vel példálózni pedig nem sok értelme van. Más panel , más technológia, szezon a fazonnal.
Nem meglepetés tőle: "árat is figyelembe véve samsung, de leginkább sony"
Felhősödést, és bevilágítási hibákat is figyelembe véve?
Ha valaki 55"-ost akar venni, nem értem ezt az 50-est. Itt inkább nagyobbat szoktak ajánlani mint kisebbet.
Saját tapasztalat a legjobb, időt kell rá szánni, és megnézni több helyen is. -
törölt tag
válasz Celtis #28999 üzenetére
[LG 55LB671V]Én ajánlom az LG-t, az "IPS feketéje gyatra szerű" pletykákkal nem foglalkoznék. Érdemes lenne élőben szemügyre venni a tévéket, esetleg saját pendrive-os anyaggal letesztelni. Fekete szint szabályozás, és Helyi sötétítés is állítható. Szerintem korrekt a feketéje.
-
anrab
addikt
-
Celtis
veterán
Átnéztem még egy jópár HDMI kábel tesztet a neten, és általában azt lehet leszűrni, hogy 3m alatti hosszon semmi különbség nem tapasztalható a kábelek között. Nagyobb hosszak esetén átviteli problémák lépnek fel, amik egyértelmű képhibákban jelentkeznek. Ezek az átviteli problémák kiválóan mérhetők is.
[link]
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Sennheiser HD800S + High-end rendszer FÉLÁRON
- Marantz SR6015 házimozi erősítő / av receiver, hibátlan, makulátlan, dobozában, összes tartozékával
- PHILIPS 55PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest