Aktív témák
-
törölt tag
Igen,csak nem 180 hanem 130-140 fok az emberi látás látószöge.
Olyannal nem találkoztam még aki 1 méterre 46" akart volna. Ott már nagy lenne a fényerő. És 4k-ra is elég lenne szerintem.
Amit irtam,nem személyeskedés,különösen nem bántás bárki felé. Ha valaki.én tudom,milyen az ha bárkinek rossz a szeme,látása: szimplán a segiteni akarás szándéka miatt írtam soraim, és eleve nem Neked szólt. Ha valakit bántana, sértene, sorry érte. -
-
Viktoár
addikt
Nem nagyon értem mi a problémád.
Azt írja 40col ami 101cm és én 94 cm-re tippeltem mint laikus.
A dolog pikantériája hogy sajnos nem engedhetem meg magamnak azt a luxust hogy ilyen "apróságon" fennt akadjak.
Hidd el,a kisfiam nem fog azon problémázni hogy a 7cm-rel kis képátmárővel rendelkező tv-t vettük meg.Neki a mese a lényeg,mi meg ritkán tv-zünk.Üdv:Viktor
-
Daywalker
addikt
Kerüld a személyeskedő stílust kérlek, vagy kényszerpihenőre kell raknunk egy időre. Nem figyelmeztetlek újból, hanem a következő lépés tempban lesz.
Hihetetlen, hogy ebben a topikban nem lehet normálisan viselkedni, minden héten történik valami.[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
BBéci
legenda
[moderálva]
Tisztában vagyok az A szériájú Samsungok képességeivel, azért írtam, hogy kell hozzá külső médialejátszó.[ Módosította: 7 ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nightshadow
veterán
Mi az hogy honnan veszem, hogy csak odairjak ?
Nem a valos ertekekkel szamolnak, annyi a lenyeg.
Tehat nem valos 100Hzrol van szo, hanem az effektezetrol, ahol beszur az elektronika egy plusz kepkockat.Azt hívják LCD-ék esetében 100Hz-nek, amikor kiszámol az elektronika egy köztes képkockát, és azt beilleszti két meglévő közé. Ilyen például a Samsungnál a 6-os sorozat. A nem valódi 100Hz az meg olyan, hogy az elektronika csak fekete képkockákat illeszt két meglévő közé, tehát gyakorlatilag csak „villogtat”. Ilyen például a Samsung D5000/5500.
Az LG LK530 esetén én még hivatalos infót, tesztet nem találtam, hogy a két megoldás közül melyiket alkalmazza, azaz valódi vagy kamu 100Hz-es. Ezért kértem tőled a linket.[ Szerkesztve ]
-
eisento
addikt
de te is megteveszted a forumozot mert akkor ugy kellett volna irni hogy sok gyarto megteveszti a vasarlokat.... nem csak az lg-t kivenni a sorbol. mivel sokan veszik a samsungot azt mar nem merted beirni mert a vegen megutalnak xD jah de meg most se kaptunk semmi linket errol az infodrol...
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
eisento
addikt
es miert pont az lg-t irod csak ugyanezt csinalja mas is szerintem... marmint a te irasod alapjan...
meg miert pont az lk530-ra mondod mivel az uj ledes szeriaban is van truemotion sot az lg uj 3d-s tviben is igaz nem 100 hanem 200hz
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
BBéci
legenda
Kiragadtam egy táblázatot a linkedről, íme:
CRUTCHFIELD
Screen Size Recommended Range
26" 3.25' – 5.5' (1.0 m – 1.7 m)
32" 4.0' – 6.66' (1.2 m – 2.0 m)
37" 4.63' – 7.71' (1.4 m – 2.4 m)
40" 5.0' – 8.33' (1.5 m – 2.5 m)
42" 5.25' – 8.75' (1.6 m – 2.7 m)
46" 5.75' – 9.5' (1.7 m – 2.9 m)
50" 6.25' – 10.5' (1.9 m – 3.2 m)
52" 6.5' – 10.8' (2.0 m – 3.3 m)
55" 6.9' – 11.5' (2.1 m – 3.5 m)
58" 7.25' – 12.0' (2.2 m – 3.7 m)
65" 8.13' – 13.5' (2.5 m – 4.1 m)
70" 8.75' – 14.75' (2.7 m – 4.5 m)Pontosan ezeket a számokat írtam én is.
A Te szemeidnek 30 fok az ideális, másoknak több, vagy kevesebb. Ahonnan a nagyobbikon meg tudod számolni a hajszálakat, a kicsin csak a haj színét látod.
A nappalimban 2 tévé áll, egy 50 colos és egy 32-es, lehet hasonlítgatni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Snellen bizonyára ért a tévékhez, mert - mint az előbb megjegyeztem - az adatok között ott szerepelnek azok is, amit minden létező, tévével foglalkozó weboldal, cikk ajánl. Az 1,3 méteres nézési távolságot nem 50-es, hanem 32 colos tévéhez javasoljuk, mert - ennek Snellen sem mond ellent (32" 4'4" – 12'1" (1.3 – 3.7 m) - onnan képes az emberi szem, minden részletet érzékelni.
A THX ajánlásokban megtalálod a látószögeket, azok is az általam preferált viszonyszámokat adják.
Arra mit lépsz, hogy 4 méterről 2,4 méter széles vásznat használnak a házimozisok?
Nézz be a "Milyen projektort vegyek?" topikba![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Azt kérdeztem, hogy melyik gyártó???
Ki az a Snellen? Úgy írtad, mintha mindenkinek kötelező lenne tudnia.
Az általad beírt táblázatban ott szerepelnek azok a távolságok, amik szerintem és az összes tesztoldal szerint ideálisak. A legnagyobb távolságokkal nem tudok mit kezdeni, a gyakorlatban semmi értelmük.
A nézési szokásik hogy jönnek ide?(#10878) nightshadow
Ha nem lenne természetes, akkor nem néhány jelenetnél lennének apróbb akadozások, hanem egyáltalán le sem játszaná azokat, mint a 4 évvel ezelőtti Panasonicok. "Jobb" esetben, folyamatos szaggatást, ugráló képet látnál.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Itt a fórumon 100-ból 100-an azt írják, hogy 1-2 hét után nagyobb tévét is el tudnának viselni, mint amekkorát vettek.
Tegnap átmentem a szomszédomhoz, 1,3 méterről néztem a 40 colos C650-esét és határozottan tetszett a látvány.
A plazmás topikban mindenki az ideális távolságról, esetleg, néha 10-20 százalékkel messzebbről nézi a tévéjét. Nyilván nem önkínzásból.Mit értesz az alatt, hogy "gyári érték"???
-
pr0bi
senior tag
Nem tudom melyik világban élsz de én eddig csak BD konverziót láttam mkv-ba. Egyébként a külföldön hivatalosan megjelent filmek 85%-át manapság ANGOL dts-hd ma formátum uralja köszönhetően a technológiának. A hazai kiadványokról meg ne is beszéljünk elég csak a piacot megnézni hol tart....
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Attól függ hogy melyik hangsávot nézitek pl.egy.mkv filmnél.
Az eredeti hangsáv idegennyelvű filmeknél túlnyomó részt DTS.A második hangsáv-ez általában a magyar-szokott lenni AC3(DD) .Ellenben van magyar DTS is idegennyelvű filmeknél,de azok általában a komolyabb .mkv-nál fordul elő.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- PHILIPS 50PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- PHILIPS 43PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- SAMSUNG (QE75QN85D) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- PHILIPS 43PUS8848/12 Ambilight 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest