Aktív témák
-
BBéci
legenda
Nem vaksiság kérdése és nem kellene túlzásokba esni. Ha nem értesz valamihez, arról nem mások tehetnek.
Az 5x5 cm-es még babaszobának is kicsi.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HUTCHDB
nagyúr
nagyon köszi, nekem hasznos volt ez az infód!
délután ott a helyem!
egyébként vásárolni is lehet?
van esetleg akció is?
erről tudsz valamit?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Sharks
tag
Sziasztok!
Én is tervezgetek egy tv vásárlást és egyelőre szeretnék tájékozódni egészen részletesen, hogy miket érdemes figyelembe venni. Tök jó tipp volt pl., hogy ne csak megvilágításban vegyem szemügyre a kiszemelt áldozatot. Leírnám akkor a fő szempontokat, amiknek meg kéne majd felelnie, illetve az eddigi tapasztalatok alapján felmerült kérdéseket:
1. A tv pc-hez lesz kötve, tehát az elsődleges funkciója az lenne, hogy a gamek (ill. leginkább 1 game, ami egy szimulátor) tökéletesen fussanak rajta.
2. Az internetezésre nem ez lesz valószínűleg használva, hanem egy normál monitor (1 m-ről kicsit durva lenne szerintem ez).
3. Ablakkal szemben lesz elhelyezve, ahonnan kb. 30°-ban lesz a fény beesési szöge. Sötétítésre van lehetőség, de nem szeretnék barlangban lakni, így nappali viszonyoknak is jó lenne, ha megfelelne.
4. Nagyságra olyan "32"-37" jöhet szóba. 1-4 m a távolság, ahonnan nézegetve lesz
5. Az ár 200 körül lehet kb.
- Abban tudnátok tanácsot adni, hogy milyen VGA hajtja ki az ilyen méretű tv-ket fullHD-ban (magas játékbeállítások mellett)?
- Nem minden tv-nél találni értéket a képfrissítésről, de sokszor előfordul a +100 Hz-es rásegítési technológia emlegetése. Hogyan lehet megállapítani, hogy folyamatos lesz e a szimuláció?
Így perpillanat most ezek a dolgok jutottak eszembe. Megköszönném, ha konkrét típusokat is ajánlanátok egyből. Természetesen filmezésre is lesz használva, de nyilván, ha az eddigieknek megfelel, akkor ott nem igazán lesz kihívás. Előre is köszi a segítséget!
-
kissdani
senior tag
Akkor ha megnyomom az ok gombot 50hz-t ir de az csak a bemenő 100hz-en megy a kép ugye mindig?
A menübe nem nagyon találok olyat csak valami truemotion:ki, alacsony, magas, ez lenne az?
Köszönöm hogy segitesz!85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
BBéci
legenda
válasz kissdani #5086 üzenetére
Az 50 és a 60 Hz a bemenő jelre vonatkozik, azt írja ki a bal felső sarokban, amit a tévé 100 hertzre alakít, és úgy jeleníti meg ha nincs letiltva a menüben.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pGerry
csendes tag
2 TV között vacilálok....
PHILIPS 32PFL5405H/12 114ezer Ft (100 Hz-es)
vagy
LG 32LD450 108ezer Ft (nem 100 Hz-es)
Légyszives adjatok tanácsot, melyiket érdemesebb megvenni Karácsonyra !
-
I
tag
Sziasztok!
Szeretnék veni egy 40 - 42 colos LCD backlit LED háttérvilágítású tv-t, 200e - 230e Ft. környékén.
Valaki ajánljon már valamit! Akinek ilyen van, vagy tud valami fincsit, esetleg akciósat valahol
KösziHave a nice day!
-
kissdani
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy Lg 42ld650 lcd tv-t és olyan problémám volna hogy nem 100hz-en megy a gépről, meg a tvről se! A gépről 60hz a tv adás meg 50hz ezt hogy lehet állitani a pc se enged 60-nál több hz-t!
A választ előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
zippofcy
senior tag
Konzolos játékra vennék vmi olcsóbb LCD TVt.
Filmnézésre van már egy Pana 42PV8P-m (2-3 éves lehet, tudom nem a legjobb paneles volt már akkor sem de nekem megfelel)
De játékra jó lenne vmi kisebb meg nem lennék a Pana elé kötve, stb.
Az LG W2294T monitorommal tökéletesen elégedett vagyok PCn. (utánhúzás, input lag, felbontás skálázása stb)FULL HDt nem akarok, a konzolok 720p-sek, méretben se kell 40es. (de a monitoromnál azért nagyobb kell, nem akarok annyira közel ülni hozzá)
Ilyesmire gondoltam mint pl. az LG 32LE3300.
A lényeg az lenne hogy az input lag, utánhúzás stb kicsi legyen. (azt hallottam az LCD TVk input lagja rosszabb mint a monitoroké)
Néha filmet is néznék rajta de csak HDt. TV adást nem nézek már 5-10 éve.Nem sürgős, lehet megvárom januárt, mert olyan 100 ezer lenne az ideális ár. Sokat nem akarok rá költeni, de csak olyat vennék meg ami alkalmas játékra.
Véleményt várnék hozzáértőktől. (pl. állítólag a Sharp input lagban a legjobb, de nem találtam normális méretű nem full HDs TVt tőlük)
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
pohár
félisten
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
kasaf1
tag
válasz nightshadow #5079 üzenetére
Köszi!!!
"Marad" a C630! -
nightshadow
veterán
-
kasaf1
tag
válasz nightshadow #5073 üzenetére
A c650 jobb? tudom, hogy hülye kérdés, de nekem a tulajdonságokat nézve egy csomó minden csájníz...
-
kasaf1
tag
válasz nightshadow #5072 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ, így fogok tenni!
kasaf -
nightshadow
veterán
válasz nightshadow #5072 üzenetére
A 40C650 ára is már lement kb. 173k-ára: [link]
-
nightshadow
veterán
Hogy plazmát vegyél-e, vagy LCD-ét, ebbe nem akarok beleszólni, mivel a plazma vs. LCD vitába úgyse lehet igazságot tenni. Mindkét technológiának vannak előnyei és hátrányai. (Egyébként magamnak nem vennék plazmát). Viszont ha az LCD mellett döntesz, s 170k a keret, akkor a C530 helyett jobban jársz a C630-al szerintem:
-
peppino79
csendes tag
Sziasztok!
Adott 2 Samsung 40C530-as LCD TV, az egyik gond nélkül lejátszik mkv file-okat, a másik pedig ugyanazok közül csak párat. Frissítettem a TV firmware-jét, de a hiba továbbra is fennáll. Van valakinek ötlete mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
jooker82
nagyúr
És biztos,hogy mindegyik számitógépen van hdmi bemenet??mert pl a laptopok nagy részén nincs...És pl az én 40 giga tárhelyű laptopomba meg van olyan bemenet amellyel össze tudtam kötni az lcd-t...na és az hiányzik a philipsből...és az én tv-met már 100 ér is meglehet venni..
Akkor mért nem vettél led technológiájú lcd tv-t???
Amúgy ő biztos értette,csakhogy a fontoskodó embereknek is megfeleljen a kérdés...LG G2 32 GB 4.4 AOS
-
kasaf1
tag
Sziasztok,
Számomra óriási a dilemma... Szeretnék venni egy 40-42"-os tévét, de mivel végigolvastam már itt kb. 300 hozzászólást, elbizonytalanodtam... Eddig meg voltam győződve róla, hogy nekem a LE40C530 samus lesz a megoldás, de már nem tudok semmit...
Amire használnám: mobil vinyóról filmek (avi, mkv, iso), dvd nézegetés, és tévézés.
Itt akadtam el... A tévézésnél... téonlányos settopboxos iptv-ém van, és nem tudom, hogy innentől kezdve ez jó megoldás-e. Gondolkodjak-e 100 hz-es kivitelben, vagy inkább plazmát kellene néznem, vagy teljesen mindegy, jó lesz ez a c530? Egyébként 3-4 évig szeretném ezt használni, valamint 170e felett nem szeretnék költeni... vagy ez paradoxon?
Kérlek segítsetek,
Köszi!
kasaf -
BBéci
legenda
válasz jooker82 #5057 üzenetére
A számítógépeket HDMI kábellel szokás a tévékhez kötni.
A LED tévé is LCD, tehát a véleményedet jó lenne pontosítani.
(#5054) fefer
Nem értem, miért kérdés, hogy melyik technológiát válaszd? Szerintem egyértelmű, hogy tévénézésre melyik jobb.(#5051) kokobe
C650[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
LG 47LD750-ről valakinek tapasztalata, esetleg kimerítő angol nyelvű teszt? Olvasgatnék róla, míg megérkezik.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
-
fefer
csendes tag
Szevasztok!
LCD vagy plazma? Ez a nagy kérdés nálam is. Elsősorban TV nézésre használnám. Ha az LCD mellett döntök, a következőkre gondoltam:
Samu LE40C630, C650
Sony KDL40NX500
Pana TXL42S20E
Általában világítás mellet nézek tévét (nem sötét szobában). Erre a C630 vagy a C650 alkalmasabb?
Mit javasoltok?[ Szerkesztve ]
Az áram allatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
pGerry
csendes tag
Sziasztok !
TV vásárlás előtt állok, kinéztem magamnak ezt a Philips 32PFL5405H/12 modellt, elsősorban gépről HD filmek nézésére használnám+tévézésre. Pixmania-ról tervezem megrendelni karácsony előtt nemsokkal. Mostani ára kb 120ezer Szerintetek megéri ?
A választ előre is köszi ! -
lumpen_stex
aktív tag
106-os panasonic plazma több helyen van akcióban 110..120k között azt inkább..
-
kokobe
őstag
Lenne egy kérdésem a 3 tv közül melyiket kéne megvennem képminőségileg melyik a legjobb szerintetek?Mert ha nincs nagyon dúrva eltérés akkor egyértelmű hogy a legnagyobbikat veszem!?
samsung le37b650 ár: (110k) vagy le40c530 ár: (107k) vagy UE32C5000-ledes ár: (107k)
[ Szerkesztve ]
<---AMD___ATi--->
-
ProEvoFan
nagyúr
Samsung LE32 C530-ról mi az általános vélemény?
110Kért dobálják manapság.TV/film nézésre lenne...talán ez lesz -
tween
őstag
válasz nightshadow #4998 üzenetére
Köszönöm!
-
Cha-b
senior tag
-
nightshadow
veterán
Ragika #3238-as hozzászólása a Samsung fórumról:
"Na akkor mégegyszer. Samsung,40C6000.
BACKLIGHT BLEEDING-nek nevezik azt a jelenséget, ami edge led tvknél előfordul, az a bizonyos beszűrődő fény a sarkoknál, széleknél. 40c6000-n is olyan mértékü ez a bevérzés, mint a többi tv-nél, egészen addig, amigbe nem teszel egy sötétebb nagvételü filmet. A korábbi hozzászólónak ez a home videója volt a balcsiról, nekem a Harry Potter lett, amiről dvd-s oldalak azt írták, hogy mekkora egy tökéletes képminőségü kiadvány.
No azon a tv-n el lehetett felejteni a tökéletes képminőséget, mint ahogy a linken i látható, a készülék közepe és bal szélle között, 2 pár kiterített 20 centi magas tüdő látható. 4 bab. Ennél jobban nem tudom leírni, mondom, kommentem nem kérdés volt, hanem a tények. Panel lottó ide vagy oda, a samsungnak ez a tvje szar. Mindenki szembesülni fog vele, a kérdés hogy mikor. Képzeld azt el, amikor egy fekete, barna, szürke, sötét kabát alak átmegy a képen, amikor a készülék közepe és bal széle közé ér, a kabárja szine 4 hatamas bab formában átváltozik. Na élvezze a műsort így aki tudja.
Lehet meggyőződéssel lehurrogni az edge led technológiát, én inkább azt mondanám, hogy az ember ne mónika show miatt vegyen tv-t, hanem amikor megveszi, vigye haza és tegyen be egy avatar és egy batman bd lemezt, aztán egy avatar és egy potter dvd-t. Nyilván aki ilyen tv-t vesz, annak van is eredeti ezekből a filmekből. Esetleg rippelt filmeknél nem szembetünő a probléma, és akkor észre se veszi az ember, hogy szar a tv-je. Bár kötve hiszem hogy ilyen méretűprobléma ne szúrna azonnal szemet.
LG-re cseréltem ezt a szunykot, néha nem találom a tv-t a lakásban olyan vékony, és maximálisan meg vagyok vele elégedve, pedig edge led-es. Ha korábban olvasok hasonló jellegű magyar nyelvű leírást, simán megspórolok magamnak 5 nap idegességet úgy, hogy messziről elkerülöm őket." -
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Az ue46 c6000 és a ue46 c6500 között milyen lényegi különbségek vannak ?
Illetve tényleg ennyire rosszak ezek a tvk clouding terén ? Akinek ilyen van otthon, vagy találkozott velük, az leírhatná a véleményét, negatív-pozitív, minden érdekelne!Előre is köszi!
CSAKAKISPEST!!!!
-
Zoliy
tag
Közbe láttam, hogy van 3003-as is. Érdemesebb ezt felrakni?
-
Zoliy
tag
Sziasztok.
Holnap elvileg megjön a tv-m Samsung le40c650-es.
Írták h érdemes pixel hibát megnézni a tv-m ha megérkezik meg a panelt.
Mit érdemes esetleg még rajta megnézni?
Framewaret szedtem le hozzá 3002.1-eset. ebből van olyan ami frissebb esetleg?
Előre is köszönöm! -
AnTigy
tag
Szép napot!
Szeretném megkérdezni a véleményeteket a Sharp LC-40LE705E-ről, továbbá, hogy szerintetek érdemes e +30k-ér ezt választani a samu le40c650 helyett?
Előre is köszi a válaszokat.
Minél többet megismersz, annál világosabbá válik milyen keveset is tudsz
-
csupaki
csendes tag
Sziasztok!
Egy pár kérdésem lenne...
Nem biztos,hogy ide kéne írnom,de úgy olvastam ti sok mindenre tudjátok a választ.
Van egy Samsung B650-es tv-m, tök jól működik meg minden. Viszont...
Én úgy nézek filmeket,hogy letöltöm mkv-ban, rárakom egy 1TB-os külső vinyóra ,amit rákötök a tv-re és azon nézem. JDownloader-rel szedem a filmeket és 1-2 filmnél nincs probléma ,de elég sok filmnél abszolút nincs hang( tudom ,hogy a DTS hangokat nem játssza le, ezek AC3 hangok).
Előre is köszi a segítséget! -
Pippp
csendes tag
Sziasztok! Segitségeteket kérném,mert nem tudok dönteni. Philips 42PFL5405 és a 40PFL5625 között.A led technológián kivül,tudásban van-e különbség a két tv között?Leírásukban szinte egyformák.Esetleg a panelben is van különbség?Megéri-e a led tv azt a plusz 40 ezret?Pedig méretben is kisebb.Előre is köszi a válaszokat.
-
kola99
tag
Köszönöm a válaszokat , akkor a led típus lefúlva .
/ off: akkor legalább jut pénz egy Logitech G27 kormányra,és ezzel
Nagy élmény lessz 55 colos lcd-n
Gran Turismo 5-öt tolni -
nightshadow
veterán
A fent linkelt teszt alapján a Sony EX710-be nagy valószínűséggel Samsung-Sony panel van, viszont ha a Samsung C6500-at is érinti a panel lottó, akkor ebbe viszont nem biztos, hogy Samsung panel van. A Sony mindig is híres volt a túlárazásról, úgyhogy nekem biztos, hogy nem érné meg a Sony felár, mert szerintem ennyivel nem ér többet.
Másrészt a C6500 az a C650 edge-LED-es változata: ahogy néztem a speckókat, másba nincs eltérés. Nekem már a +90k-át se ér meg az, hogy most oldalról nézve vékonyabb a tv, mert én szemből nézném. Meg ha jól emlékszem, akkor itt a fórumban legalább ketten is visszavitték a C6000-es vagy C6500-as tv-jüket, mert oldalról erősen bevilágított a LED, s kértek helyette C650-est, amivel megvoltak elégedve. Úgyhogy őszintén megmondva, én a 3 közül a C650-et venném. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Árakkal nem vagyok tisztában, ezért elképzelhető, hogy a Sony NX700 túl drága, de nekem az tetszik legjobban az idei 2D LCD-k közül.
-
kola99
tag
Üdv
BBéci mint a Tv tesztelők Sógunja
lenne egy keresztkérdésem:
Ha nem létezne Plazma tv és Panasonic márka.
Csak lcd és led tv-k. Te milyen típust választanál 50col-65col között, full hd-s , és
lenne rá 400-500k kereted ?
vagy kiböjtölnéd a jövő évi tavaszi új típusok megjelenéséig, és azokból választanál? -
kola99
tag
válasz nightshadow #5030 üzenetére
Üdv
Engem az érdekelne hogy ez a most megjelenő újabb típusú,
Sony KDL-55EX710 mivel ez LED-es és ha ténleg Samsung panel van benne akkor aSamsung UE55C6500-as modell panelje passzolna bele.
namost a Sony 528k ft a Samu 483k ft. a kérdés az ha ténleg egyforma a panel ,
akkor
az alárakott elektronika megér-e ennyivel többet ,vagy is tud-e többet a Sony?vagy kuka mindkettő ,mert LED-es nem ér ennyit ,és
vegyek Samsung LE-55C650 LCD-t 393k ft-ért ? -
nightshadow
veterán
Erről sajnos sehol nem olvastam, hogy a különböző méretekben egy adott típuson belül lehet-e más a panel a Sonynál. Itt viszont van egy teszt a Sony 40EX713-ról (az EX710 angol változata), ahol szerepel ez a mondat: [link]
„The new Bravia KDL-40EX713 is Sony's replacement for the EX703, which relied on a display panel made by Sharp. The newcomer, though, has a panel made by Samsung-Sony.”
„Az új Bravia KDL-40EX713 az EX703 utódja, ami Sharp panelre támaszkodott. Az újdonságban viszont Samsung-Sony panel van.”
Nekem ebből logikailag az jön le, hogy minden 40EX703-ban Sharp panel, s minden 40EX713-ban viszont Samsung-Sony panel van. Tehát nincs panel lottó. Ami még jobban megerősít ebben az az, hogyha lenne, akkor erre felhívná a tesztelő az olvasó figyelmét, mint pl. tette ezt a Samsung C630 esetében, s le is tesztelte a két panel közti különbséget. A 40C630 statikus kontrasztja Samsung panel esetén 4181:1, míg AUO panellel csak a fele 1990:1. Ez azért óriási különbség.
EX700 szétszedése, jól látható a Sharp panel: [link]
-
BBéci
legenda
Szó nem volt arról, hogy hülyék lennének a kérdéseid.
Én egyértelműen tudom, hogy melyik tévét venném és biztos vagyok abban, hogy nem nyúlnék mellé. Nem árulom el a típusát, mert offtopik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mondomén
őstag
Sziasztok!
Januárban vettem egy LE32B550-es TV-t.
Eddig semmi baj nem volt vele, de most észre vettem, hogy a TV felső részénél majd 20cm hosszan besárgult a kép. Tegnap drivert frissítettem és most nem tudom hogy magának a TV-nek van baja vagy valami beállítást rontottam el.
Itt van egy kép a TV-ről. Nem tudom mennyire látszik, de ha megnézitek a jobb sarkot és a karikázott részt akkor azért észre vehető a különbség.
Mit gondoltok, készítsem a jótállási jegyet? -
Straw
senior tag
válasz nightshadow #5024 üzenetére
Ezt így konkrétan már nem tudtam.
Arról nincs infód esetleg, hogy a sony egy sorozatba (pl EX700 minden tagkába) ugyanazt a panelt rajka-e vagy csak egy bizonyos tipusba pakolják ugyanazt, tehát elrétő lehet a panel a 40" és a 32" között.
42
-
nightshadow
veterán
Az S-LCD a gyár neve, amely S-PVA típusú paneleket gyárt Sony-Samsung tévékbe. De a Samsung is és a Sony is más gyártóktól is vesz paneleket. A Samsungnál ugyanazon típusba többféle panelt is szerelnek, amit a tv hátulján található matrica árul el (panel lottó). A Sonynál viszont én úgy tudom, hogy nincs panel lottó (legalábbis eddig nem találtam róla infót). Ők egy adott típusba egyféle panelt szerelnek, pl. a 40EX700-ba Sharp panel van.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Gabor970 #5021 üzenetére
3 méterről a 42 colos is kicsi, legfeljebb híradót érdemes nézni rajta.
A 63-ast szoktam annyiról nézni, ha tényleg élvezni akarom a full HD nyújtotta előnyöket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Straw
senior tag
-
Gabor970
addikt
3m-ről 22" ????? Szerintem ne vedd, csinálj mást a hálóban, bármi jobb lesz, mint azt a készüléket 3m-ről nézni. 22" full hd esetén ajánlott nézési távolság kb 70cm körül.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
válasz nightshadow #5016 üzenetére
Mindkét cég több más gyártótól is vesz paneleket.
Úgy rémlik, a Sony vagy csökkentette a részesedését, vagy kiszállt, nem emlékszem pontosan.(#5014) n00n
Cikk és táblázat: [link][ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Én kicsit pontosítanák: 2004-ben a Samsung (50% plusz egy részvény) és a Sony (50%-1 részvény) létrehozott egy közös vállalkozást Dél-Koreában, az S-LCD Corporation-t, hogy közösen gyártsanak panelt Samsung és Sony tévékbe. Tehát a Samsung és a Sony tévékben Samsung-Sony panel van.
bővebben itt: [link]
-
BBéci
legenda
Amelyik neked jobban tetszik. A képminőségük nagyon hasonló és még az is megeshet, hogy a Sonyban Samsung panel van.
(#5011) vibra
Szinte teljesen mindegy, ugyanis akkora távolságból észrevehetetlenek a kisebb képminőségbeli eltérések, nem beszélve a felbontásról.[ Szerkesztve ]
-
vibra
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
Max. 110.000 Ft.-ig átlag tévézésre milyen készüléket tudtok ajánlani 32" méretben.Sajnos a hely hiány miatt nagyobb nem fér el.2,5 méterről nézem.
Előre is köszönöm.
-
Straw
senior tag
Erre valaki tudna válaszolni?
42
-
Pötya30
csendes tag
válasz Turbobacsi #4909 üzenetére
Saturnba mondta egy srác hogy elő lehet vele hozni rejtett beállításokat, amik tilttva vannak...
Nekem azóta minden bekapcsolásnál az erősítőre akar csatlakozni, nem találja és megy tovább a TV...
Neked ilyen nincs? -
BBéci
legenda
Az ekkora méretű tévék TN panelesek, csak monitornak valók, arra is kompromisszumokkal.
Full HD felbontásnak akkor lenne értelme, ha 80-90 centiről, pontosan szemből. néznéd.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gejala
őstag
A 24p-t elvileg minden Samsung tudja, gyakorlatilag sok pulldownnal csinálja, tesztekben le szokták írni, ha így van (a C650 biztosan valódi 24p, pont olyanok a filmek, mint moziban).
A C szériában alapból jobb panel és elektronika van, ezeken kívül sok "apróságon" is javítottak, a szoftvere is sokkal többet tud (persze mondjuk a 10 fokozatú fehéregyensúly kalibrálás kihasználásához mindenképp kell egy colorimeter).
A feature különbségek fent vannak a Samsung oldalán, azokon felül természetesen egyre jobb panel és elektronika van a drágább modellekben, valamint egyre több kalibrálási lehetőség. Képminőség a C650-től kezd igazán jó lenni, alatta low-end érzés van.
-
gejala
őstag
válasz kételkedem #5003 üzenetére
Egy DVD minőségű SD-vel nem lenne semmi baj, csak sajnos sok tévéműsor nagyon messze van attól.
Egy jó elektronika egyébként sokat segít. A 40C650-emen ~2,5-3 m-ről már minden tévéadás szépen összeáll, a DVD-ket meg gyönyörűen felskálázza. -
atesss
addikt
Még vagy 1,5-2 éve vett anyám egy Samu 32B650-est, akkor néztem utána komolyabban az LCD TV témának.
Egy barátomék akarnak majd venni nemsokára TV-t (és nekik elég nagy kell, 40", vagy inkább 46"), de még egyébként sem árt kicsit "felfrissíteni" a tudásomat.
A "ledezésen" és a 3D-n kivül milyen ujdonságok vannak azóta ?
Kiemelten érdekelne a számítógépre kötés tekintetében.
Pl. a 24p most már végre tényleg minden újabb modellben benne van ?Samsungnál a B sorozat helyett a C sorozat mivel tud többet. Mert első rénézésre nem vettem észre komolyabb különbséget.
Illetve össze tudnátok foglalni hogy (a C sorozatnál) mik a különbségek az egymás utáni modellekben: C530, C550, C570, C630, C650, C670 ?
A C750 már úgylátom 3D-s. -
kételkedem
addikt
válasz nightshadow #4998 üzenetére
Idézet a tesztből:
Ellenben az SD adások…. Gyakorlatilag bármi, ami nem élő stúdió adás, egész egyszerűen borzalom. RTL klub, TV2, mindegy, egy massza az egész, iszonyatos utánhúzással, szétfolyó kontúrokkal. Ilyen adást csak akkor nézzünk, ha végképp nincs más megoldás
Hány évnek kell még eltelnie, hogy kipusztuljon az SD adás?
Költői kérdésHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Gabor970
addikt
Ár a linkemben a nem fontos tényező volt, inkább mód a probléma megoldására.
Hogy milyen a minőség? Nem tudom milyen a fejhallgató ami használatban lenne. Azt gondolom jelen esetben egy "átlagos" minőség elég, ez szerintem nem rosszabb, mint mondjuk az én PS50C430-as TV-m saját fejhallgató kimenetének minősége, vagy akár a kérdező készülékének hasonló kimenete. Egyetértek veled, hogy a Conrad nagyon drága, találtam ilyen fejhallgató erősítőt 6000Ft áron is, hadd ne én keressem meg a legolcsóbb beszerzési forrást is Amúgy találtam 990Ft áron ilyen eszközt megépíthető kit-ben, egy kis szórakozás is lenne a megépítése. Akár ceruza akkumulátor is lehet a tápja, hogy az se legyen bonyolult.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
aram01
nagyúr
sziasztok urak
kinéztem egy kis lcd tv/monitort a hálóba
kérhetném róla a véleményeteket: lg m2262d.Fő szempont hogy full hd legyen és tudja az mpeg 4-et.Napokban meg is venném csak gondoltam előbb megkérdezlek benneteket is
kösziIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest