Új hozzászólás Aktív témák
-
-
marsu
veterán
válasz Integra #2207 üzenetére
Február 1-től új munkahely, frankó bejelentett bruttó fizetés, frankó számlára átutalt nettó pénz ... Nagyobb eséllyel vághatok neki a hitelnek és a lakásvásárlásnak. Persze meg kell várni a három hónapot, amíg fizetést kapok és még egy hónap, amíg megkapom a bankszámlakivonatot .... Utána vághatok bele a hitelfelvételbe ...
Press any key to continue ...
-
marsu
veterán
válasz Integra #2217 üzenetére
Ez a korábbi munkahelyem is volt, mielőtt eljöttem 4 évet dolgoztam itt .... Aztán fél évet nem, de most visszajöttem ... Vagyis visszahívtak.
De három hónap próbaidővel vettek vissza, más beosztásba ... Feljebb léptem.
Nincs más, csak várni ...
Press any key to continue ...
-
Ariadne
őstag
válasz Integra #2250 üzenetére
Ez de durva! Ráadásul ugyanerről a szervezetről olvastam, hogy régen rendszeresen vásárolhattak (állami pénzből!) műalkotásokat élő művészektől azért, hogy ezzel is támogassák a megélhetésüket. Szép... Ennyi erővel a rosszul menő hentesüzletből is lehetne állami pénzen vásároltatni húst, hogy szegény hentes ne haljon már éhen.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
törölt tag
válasz Integra #2248 üzenetére
ha államilag támogatott hitelt - HUF- szeretnél, akkor van köztük különbség
új: max 15M forintig adható, jellemzően 4+2%-ra.
ha használt lakásra, akkor max 5M forintig adható, 6,2+2%-tól
ha devizahitelt szeretnél, akkor nincs jelentősége, hogy új vagy használt ingatlant vásárolsz.
lletve ha felújítandót veszek, akkor az hogy befolyásolja ha megakarok pályázni pénzeket felújításra? vagy ahhoz már kifizetettnek kell legyen az ingatlan?
amíg nem vagy tulajdonban, nem tudsz támogatási formákat igénybe venni, kivéve a vásárlási hitelt. -
törölt tag
válasz Integra #2254 üzenetére
ha csak nem vagy kiemelt ügyfél adott banknál nem kapsz több engedményt, mint bárki más. ez alól talán csak az ELLA a kivétel, ahol egy eléggé részletes minősítéssel talán elérhetsz kamatkedvezményt, ha nagyon jó a szabad nettód, nagyon jó helyen dolgozol, megvan az elvárt iskolai végzettség és nyelvvizsga is.
de forint hiteleknél ilyenre ne nagyon számolj.deviza hitelek esetében, a nagyobb közvetítő cégek lehetőséget kapnak pl a KHB-nál arra, hogy kiemelt ügyfeleiket kamatkedvezményre terjesszék fel. néha szoktunk ezzel is élni.
ha a tuljadoni lapon már szerepelsz, mint tulajdonos, akkor jogilag az is vagy. pályázhatsz. én azt írtam, hogy amíg nem vagy tulajdonos, nem tudsz.
-
adalbert1
veterán
válasz Integra #2250 üzenetére
Mindig is tudtam, hogy egy szar prosztó országban élünk, na de hogy ennyire... (mondjuk ez csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal irritálóbb dolgok is vannak).
Hogy on is legyek: Jelzáloghitelt csak lakóingatlanra lehet felvenni? Építési telek, esetleg egyéb földterület játszik?
-
marsu
veterán
válasz Integra #2402 üzenetére
Szia!
Ha a lakásvásárlási illetékre gondolsz, akkor ...
A LAKÁSVÁSÁRLÁSI ILLETÉKRŐL
A lakásvásárlási illeték négymillió forintig a vételár 2%-a, négymillió feletti rész 6%-a. Garázs, és egyéb nem lakás céljára szolgáló ingatlan átírási illetéke 10%.
Amennyiben valaki elad egy lakást, majd vesz helyette egy újat, vagy cserél, egy éven belül, akkor csak a két ingatlan árának különbözete után ( a különbözet előjelétől függetlenül) kell megfizetnie az illetéket.
Telek vásárlás illetéke 10%, de ha valaki a telekre lakóház építését vállalja az illeték fizetést a hivatal 4 évre felfüggeszti és ha 4 éven belül a tulajdonos az új ház használatba vételi engedélyét a hivatalnak bemutatja, az illeték törlésre kerül. Ellenkező esetben az illetéket büntető kamattal kell megfizetni.
Az adásvételi szerződést csak az illetékes földhivatalnak kell benyújtani, és az továbbítja a szerződést az illeték hivatalnak. Az illeték hivatal a megkapott szerződés alapján illeték előleget szab ki. Az illeték előleg alapja az adásvételi szerződés szerinti vételár. A végleges illeték kiszabása csak az után történhet, hogy az új tulajdonos tulajdonjogát a földhivatal az ingatlan-nyilvántartásba véglegesen bejegyezte. A végleges illeték kiszabásakor az illeték hivatalnak jogában áll az ingatlant felértékelni és az illetéket saját értékelése alapján kiszabni.
2001 évtől nem kell illetéket fizetni új építésű lakás vásárlása után. Kitétel azonban az illetéktörvényben, hogy csak azok kaphatnak mentességet, akik vállalkozóktól vásárolnak új építésű ingatlant. Vagyis ha egy magánszemély felépít egy lakást, majd úgy dönt, hogy eladja, a vásárlónak meg kell fizetnie az illetéket. A mentesség csak 30 millió forintos ingatlanértékig jár. Használt lakás vásárlásához csak a 35 év alatti fiatalok kaphatnak illetékkedvezményt. Az első lakáshoz jutást támogatja így az állam 1999 óta. A lakásvásárlási illeték 50 százalékát, de legfeljebb 40 ezer forintot elengednek, amennyiben a fiatal az első lakását veszi meg. A kedvezmény csak nyolcmillió forint ingatlanértékig jár.Press any key to continue ...
-
Ariadne
őstag
válasz Integra #2413 üzenetére
Egészen biztos, hogy nem adják meg. Unokatesódnak talán azért lett kedvezményesebb, mert van egy ilyen beszámításos dolog is. Ha a családban hú asszem két éven belül eladtak lakást, az azután fizetett illetéket bele lehet számítani, levonni. Ööö, vagy valahogy így... 50% "elengedés", olyat nem tud írni ügyvéd, valami még lehetett ott.
Garázs meg nem biztos, hogy ugyanaz a tészta, az nem lakás.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz Integra #2423 üzenetére
Na de mire hivatkozott a levélben, ez a lényeg. Nem hiszem, hogy egyszerűen annyit írt, hogy ne kelljen már ennyit fizetni, vigyétek lejjebb. Kellett lennie valami másnak is a dologban, valami más kedvezménynek.
-
MODERÁTOR
válasz Integra #2428 üzenetére
Apehnak kell írni a levelet, fizetési könnyítések osztálynak címezve. Nekem pl nem vették figyelembe elbírálásnál a tv, net ill mobilszámlát mert az szerintük nem létszükséglet. Persze részben igazuk is van.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Ariadne
őstag
válasz Integra #2471 üzenetére
Hát nekem ez a sztori nem teljesen kerek. Egyrészt én sem hallottam még soha olyanról, hogy elengedték volna az egész összeget a két szép szeméért az embernek, pedig van pár dörzsölt jogász ismerősöm. Normál esetben részletfizetést szoktak adni, 12 havit.
Az nevetséges, hogy azt írja, nem tudtak az illetékről, kicsit illett volna körülnézniük, mielőtt lakást vásárolnak, pláne a mai internetes világban nem nagy kunszt... Még az előre felvehető szocpolt sem ismerték, könyörgöm... Na meg telefonon ügyintézni az apehhel, ehh, erre már nem is mondok semmit.
Őszintén szólva kíváncsi lennék én arra az elengedő határozatra, mert legnagyobb tippem az, hogy félreolvashattak benne valamit, amilyen figyelmesek.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- BestBuy topik
- Asztrofotózás
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest