Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Winner_hun #21769 üzenetére

    ui.: ja megnéztem a videó slagos részét. Mondom, marha okos lehetsz, ha ott vagy. Ha nem vagy ott - és nem ismered a beagle természetét - már csak sajnálkozhatsz utólag. Én is azt tettem a 15 ezres slag darabokba találásánál, pedig tavaly semmi baja nem volt vele, békén hagyta (de az is igaz, hogy akkor még nagyon tök alsó volt, pár hónapos). Idénre megjött az ereje, 11 hónapos múlt. Hiába mondom neki, hogy nem, iszonyat makacs természetű, csak azért is próbálkozik újra és újra és én unom meg előbb. Ilyen például a kezem rágása is. Ha rájön az 5 perc, hiába a lefogás, jutalomfalat, seggére verés, szája befogása, alsó állkapcsa lefogása, csak azért is csinálja, míg ott nem hagyom.

    Másik "remek" példa, amit szintén neten olvastam és a doki még rákontrázott: az ugrálásról való leszoktatás, hogy lépjek a hátsó lábára és "nem". Marha okos ötlet volt, játéknak tekinti az egészet, ugrál rám és már amikor csak gondolok rá, hogy a lábára lépjek, odébb ugrott. Magyarul remek reflex gyakorlat volt, hamar gyorsabb lett a kutya, mint én, de a célját nagyon nem érte el. Azóta rám ugyan kevésbé, de másokra kapásból ugrál, kisgyerekre is. Könnyen lehet, hogy a kezemre is azért kap állandóan, úgyhogy én most már teszem, amit én jónak látok és nem nézek meg több netes videót, se tanácsot.

    jer1cho: erre csak annyit írnék, hogy így azért nem jelenteném ki a fentiek ellenére sem, hogy nem tudtam megnevelni a kutyámat, hiszen ez egy folyamat, ami korántsem ért véget. Ha nem lenne nevelve, arra sem tudnám rávenni, hogy akadályokat ugráljon át. Márpedig hamar felfogja, mit akarok tőle és csinálja. De ettől függetlenül makacs :)

    [ Szerkesztve ]

    Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

Új hozzászólás Aktív témák