- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kabel15
aktív tag
válasz King Unique #15406 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Vásároltam egy WD My passport Ultra 1TB külső 2,5" HDD-t. Működik is rendben. Viszont jó lenne ha tudnék hozzá venni USB hosszabítót amivel nem kéne mindig bemásznom a gép mögé.
A gondom csak az hogy mindenhol 2.0USB hosszabítót árúlnak de mivel az alaplapom és a HDD is támogatja az USB 3.0 ezért szeretném ezt a sebességet meg tartani.
Ha USB 2.0 hosszabítót veszek akkor gondolom ez a sebesség drasztikusan lecsökken.
Vagy tévedek?Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Meghozta a futár a WD mypassport 1TB hdd-t .
Elkezdtem rá felmásolni filmeket. 60gb. Viszont azt írja hogy 70mb/sec el tölt rá. Ez normális?
Mintha azt olvastam volna neten hogy az USB2.0 is képes 480mb/s re én pedig direkt 3.0 ra dugtam.Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Kabel15
aktív tag
válasz King Unique #13971 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem ma egy WD 1TB MyPassport Ultrat. Viszont ahogy itt olvasgatok felmerült bennem az a kérdés, hogy jót tesz e neki ha folyamat rá van kötve a gépemre? Gondolom jót nem de remélem, hogy rosszat sem.
Szóval hagyhatom a gépre dugva, úgy is csak akkor használja ha megnyitom, vagy ha nem használom akkor inkább húzzam le a gépről?
UI: Csak azért kérdezem mert a gépemen csak hátul van USB 3.0 csati és nem kéne így mindig ki be húzogatnom.
Ha meg igen, akkor veszek egy USB hosszabbítót.Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Kabel15
aktív tag
válasz King Unique #13940 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Ahol linkeltem ott ingyenes szállítás van, és olcsóbb is mint máshol.
Nagyon nem lenne mozgatva. Azért erre a döntésre jutottam, mert lassan kezd kevés lenni a belső winyóm (1TB)
és akkor már olyat veszek amit rá tudok dugni a TV re és nem kell mennie közbe a gépemnek, hogy filmet tudjak nézni.Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a HDD-t mennyire ajánljátok?
[link]
Amire használnom:
Filmek tárolása, és tévén való lejátszása.
Jó lenne ha elég gyors lenne ahhoz hogy a filmek szépen át tudjanak menni TV-re és ne szaggasson.
TV elvileg csak USB2.0 tud viszont a gépem tud 3.0 is ezért gondolom gépről erre másolás sokkal gyorsabb lesz mintha egy 2.0 USB-s HDD-t vennék. Ja és 3 év garanci is tetszik.
Ez megfelelne ezekre a célokra?Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Kabel15
aktív tag
válasz King Unique #13670 üzenetére
Köszönöm
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Sony W805 hez keresek külső HDD-t. 2,5" lenne jó hogy ne keljen külön áramforással bajlódnom.
1TB bőven elég lenne. Olvastam hogy 5400RPM es jó filmekhez. Akkor érdemes lenne nekem is ilyet keresnem? Elég nagy MKV-k lennének rajta és meg is lenne pakolva rendesen. Szerintetek elég lesz ez a sebesség ehhez? És ez a 32-64mb mennyit számít filmek lejátszásánál? Ilyet néztem ki
Ez megfelelne a céljaimra?Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Milyen külső HDD ajánlotok adat tárolásra? 2TB szerintem bőven elég lenne. Olvasgattam a topicot, engem inkább ez a kész megoldás vonz.
TV vel vennék fel rá filmeket. Illetve gépről tárolnék rajta filmeket. És lehet ezeket le is játszanám a TV belső lejátszójával.
Szóval olyan kéne ami azért elég gyors, hogy a TV rá tudjon másolni, illetve a gép is tudjon róla filmeket lejátszani. Elképzelésem szerint olyan 200-300gb lenne partícionálva a TV nek a többi az maradna a gépnek.
Nem tudom milyen csatlakozó lenne jó ehhez. talán USB3?
Ennek a TV nek a vásárlását tervezem: TV
Ez pedig az alaplapom: Alaplap
Szeretném minél olcsóbban megúszni. De olyat se szeretnék ami meghal 2 év alatt.Segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- THOSIBA 1TB os HDD 3,5 1órát ment
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia