-
IT café
Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
butch3r
senior tag
válasz
Lord Dragon #869 üzenetére
[link] itt kicsit bővebben ki van fejtve.
Hangsúlyos, hogy az adózás önbevallásos lesz. A NAV ugyanakkor ellenőrizheti a bevallás hitelességét és akkor az adózónak bizonyítani kell tudnia, hogy a bevallása a valóságnak megfelel.
a számla nélkül vásárolt vga-t nem tudom lehet e valahogy szembe állítani a keletkezett nyereséggel. de számlásan vett vga-t igen így abban az esetben ha a nav érdeklődik akkor bizonítanod kell nekik, hogy íme a vga-m 600k minusz költség, hazautaltam 450-et ez még nem profit.nem vagyok könyvelő csak amennyire tudtam értelmezni ezt a kezdetleges valamit én erre gondolnék!
-
butch3r
senior tag
válasz
fireman123 #562 üzenetére
aki ránéz ha van változás majd meséljen pls
-
butch3r
senior tag
"a valuta, a deviza forintra, a forint devizára, valutára, valamint a devizának, a valutának más devizára, valutára való átváltásakor keletkezett árfolyamnyereség, feltéve, hogy az átváltás nem üzletszerű tevékenység keretében történik;"
ha csak nem változott az szja szabályozás akkor nem, nem kellene adóznod utána.
-
-
butch3r
senior tag
erről már több helyen beszéltünkforumokon, és elvileg itthon nem lett az eu-s jog harmonizálva miszerint a btc az valuta lenne így itthon commodity-nek minősül (nem ugrik be magyarul).
ha valuta lenne, akkor lehetne próbálkozni az szja törvény vonatkozó részére, miszerint nem üzletszerű a tevékenységed (állandó példa erre a nem trade-lőknek, hogy ha vettél btc-t akár 1000usd-s árfolyamon és hold-oltad, akkor az nem üzletszerű. ugyan úgy mintha vettél usd-t 120as árfolyamon 2008-ban és most úgy döntesz eladod akkor elvileg nem kéne adóznod az elért nyereségen)
-
butch3r
senior tag
nekem még mindig hiányzik arra iránymutatás, ha az ember nem kereskedik aktívan, csak évek óta ücsörög rajta majd elad. az is kereskedésnek minősülne? (kár, hogy nincs jogharmonizáció és nálunk nem pénz a bitcoin mint az euban...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- Politika
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Micro Four Thirds
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest