- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
butch3r
senior tag
válasz Lord Dragon #869 üzenetére
[link] itt kicsit bővebben ki van fejtve.
Hangsúlyos, hogy az adózás önbevallásos lesz. A NAV ugyanakkor ellenőrizheti a bevallás hitelességét és akkor az adózónak bizonyítani kell tudnia, hogy a bevallása a valóságnak megfelel.
a számla nélkül vásárolt vga-t nem tudom lehet e valahogy szembe állítani a keletkezett nyereséggel. de számlásan vett vga-t igen így abban az esetben ha a nav érdeklődik akkor bizonítanod kell nekik, hogy íme a vga-m 600k minusz költség, hazautaltam 450-et ez még nem profit.nem vagyok könyvelő csak amennyire tudtam értelmezni ezt a kezdetleges valamit én erre gondolnék!
-
butch3r
senior tag
válasz fireman123 #562 üzenetére
aki ránéz ha van változás majd meséljen pls
-
butch3r
senior tag
"a valuta, a deviza forintra, a forint devizára, valutára, valamint a devizának, a valutának más devizára, valutára való átváltásakor keletkezett árfolyamnyereség, feltéve, hogy az átváltás nem üzletszerű tevékenység keretében történik;"
ha csak nem változott az szja szabályozás akkor nem, nem kellene adóznod utána.
-
-
butch3r
senior tag
erről már több helyen beszéltünkforumokon, és elvileg itthon nem lett az eu-s jog harmonizálva miszerint a btc az valuta lenne így itthon commodity-nek minősül (nem ugrik be magyarul).
ha valuta lenne, akkor lehetne próbálkozni az szja törvény vonatkozó részére, miszerint nem üzletszerű a tevékenységed (állandó példa erre a nem trade-lőknek, hogy ha vettél btc-t akár 1000usd-s árfolyamon és hold-oltad, akkor az nem üzletszerű. ugyan úgy mintha vettél usd-t 120as árfolyamon 2008-ban és most úgy döntesz eladod akkor elvileg nem kéne adóznod az elért nyereségen)
-
butch3r
senior tag
nekem még mindig hiányzik arra iránymutatás, ha az ember nem kereskedik aktívan, csak évek óta ücsörög rajta majd elad. az is kereskedésnek minősülne? (kár, hogy nincs jogharmonizáció és nálunk nem pénz a bitcoin mint az euban...)
Új hozzászólás Aktív témák
- VoIP telefonálás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Router gondok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Automobilista 2
- További aktív témák...