Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
IreN!CuS
őstag
válasz hazger87 #762 üzenetére
Nekem dízelem volt így a csörgő motorhoz nem tudok mit hozzátenni - viszont mivel a garancia elméletben még él a kocsira érdemes lenne felkeresni egy márkaszervizt egy átvizsgálásra - bár ez akkor is jó lépés ha már lejárt a garancia.
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
válasz ribarszki #714 üzenetére
Tegnap vagy tegnap előtt volt a totalcaron Seat Tarraco teszt. Szeretem a Kia-t volt is és kimondottan nem kedvelem a VW-t ennek ellenére szerintem érdemes lehet rálesned.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
válasz Gombinyó #301 üzenetére
Szerintem a magyar piacról pont a garancia miatt nem kell lemondanod, persze ha opció, hogy a német piacon is nézelődj csak jobb mert nagyobb a merítési lehetőség.
A garancia mindenhol érvényes a feltétele az, hogy a kocsi márkaszervizben legyen karbantartva. Kia-ról tudok nyilatkozni ott semmivel sem vacakoltak ha garanciális téma merült fel, pl. teljes műszerfal csere a garancia lejárta előtt kb 1 hónappal és kb 200 km-el.
Nekem az első gen-es ceed 130ig volt elfogadható de az csak 5 gangos volt akkor olyan 6-6,5 között kajált. Ezekben ha jól tudom már csak 6-os váltó van ergo mindenképp jobb pályára.
Talán érdemes áttúrni a totalcar népítélet részét hátha valaki említi az általad kérdezed doglgokat.
-
IreN!CuS
őstag
-
IreN!CuS
őstag
Arra figyelj még -többekkel megesett köztük velem is- , hogy sajnos "belerohadt" egy vagy több akár az összes izzitógyertya...ez elég nagy szívás mert lekell szedni mindent is (pl. hengerfejek) nekem ez tavaly 220+k-ban állt meg
Többire sajnos lövésem sincs.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
Nekem az előző generációs crdinél a blokk mögött volt a tűzfal előtt kicsivel mivel nem vagyok szaki ennél jobban nem tudom körülírni.
-
IreN!CuS
őstag
válasz Wiz Khalifa #278 üzenetére
Nincs semmi gond a kasztnival az én Ceedem ( 2008as első genes ) nem rohadt pedig volt pár szezon amikor végig kint áll télen nyáron. Kőfelverődésnél ahol lejött a festék nyilván elkezdett rozsdásodni, de ha le volt kezelve nem volt vele utána gond.
-
IreN!CuS
őstag
Lehet én vagyok hiperérzékeny rá, de amikor a 116le /255nm ceed-ben ültünk négyen plusz csomag már megéreztem és húztam a szám
-
IreN!CuS
őstag
Ceed-et én is 15e kmként vittem 20e helyett, biztos ami biztos.
Érdemes azért utána nézni mennyit eszik ez a böhöm nagy kasztni ezzel a "kicsi" motorral és mennyi tartalék van benne. 1.5 tonna plusz 3 utas meg egy kis csomag aztán lehet kapaszkodni kis túlzással.
Na meg a 18as kerék a magyar utakra veszélyes na meg gumizni is
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
1.4-es CVVT szenritem elég lomha lesz és lehet sokat fog kérni érdemes lenne megnézni az 1.6ost. Csak egy példa nyár meleg klíma csomag és próbálsz pályázni nehéz lesz
Igen a 7 év gari akkor érvényes ha márkaszervizbe viszed az autót, és igen ők adják hozzá az alkatrészeket ( szűrők olaj stb stb ). Cserébe elég rugalmasak nekem pl 149e km-nél cserélték a teljes műszerfalat.
-Mennyi szokott lenni az átlagos szervízköltségetek, úgy mint olajcsere stb?
Régebbi Ceed 1.6 crdi 45-55k / szerviz attól függ mi lett "pluszban" cserélve. Illetve sokat nyom a latba mennyi olajat kell beletölteni nálam 5.2 Liter, benzinnél biztos kevesebb.
A kopó alkatrészeket - féktárcsa, fékbetét, kuplungtárcsa (?) - milyen gyakran kell / érdemes cserélni, és milyen árban mozog?
Használatfüggő ha nagy gáz nagy fék nonstop akkor hamar. Nekem sokat bírtak konkrét árat már nem tudok fejből hülyeséget nem akarok írni szóval fenntartással kezeld, de talán ~20/darab körül volt a fékbetét.
Mik az általános (2 év+ / 20.000 km+) tapasztalataitok?
Én 15 ezrenként vittem a gyári 20 helyet,de ez dízel. Adott esetben szerintem nem gond -sőt!- ha 1-2 ezret lecsippentesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
Csak hülyéskedtem ne vedd már komolyan, sincs semmi gond az autóval tetszetős, szép és a felni is csak dobott rajta.
Viszont ha ügyfeleket kíséred/viszed visszavonom a sötétítést az 99% nem működne.Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
Helyesbítek, feltörekvő maffiózó viszont a sötétítés jól állna neki és nem is drága. Persze ha cserélni akarod nem biztos, hogy megéri.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
-
IreN!CuS
őstag
Én csak kérdezem, hogy ilyenkor mi lesz a garanciával, mivel nincs tapasztalatom vele.
Kérdés elég-e a gyári kézikönyv vagy itt is színre lép a jó kis magyar bürokrácia.
Elektronikusan mo-n is letudják kérdezni, vagy neked kell vacakolni vele előző tulajdonoson keresztül?Csak mert nem rég pont te írtad:
"Magyarországi legyen, szervizkönyves, különben nincs gari"
Más,kb ilyet elfogadnék azért sima 6os váltóval.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
Szerinted ennek van piaca, nekem elsőre furcsa, de lehet igazad van.
Eleve ilyenkor ugrik a granacia, vagy nem?Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
Az lesz, ezt most ráköltöm mert vacak állapotban nem akarom eladni, aztán nyár közepén végén eladom, még 200 alatt lesz, talán az a lélektani határ ahol még megnézik. Igazából ez az első komolyabb javítás amit elkell végeznem a kocsin szóval nem panaszkodom.
149e km-nél zokszó nélkül kaptam új műszerfalat, bal hátsó ajtót, 3 vagy 4 éve cseréltek két izzító gyertyát egyiknél sem kellett fizetnem minden garanciális volt.
Néztem már pár 2015+os faceliftes cee'd csak 90% automatás.....biztos volt valami olyan csomag akció amiben adták az automata váltott csak nekem meg sajnos olyan nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
A négy izzító gyertya adta meg magát, ezért nem tudta előmelegíteni legalábbis a szakszerviz ezt mondja.
Probléma hogy állítólag belerohadt ezért nem tudják kiszedni, ezért hengerfej le és úgy, viszont akkor kell új hengerfej tömítés meg olaj olajszűrő és a többi és a többi.~240k és akkor a lánc még lehet copo ami +160k kb.....tavaly októberben kértem hogy nézzenek rá mert winter is coming meg minden, megnézték mind a négy jó volt kapott feszültséget ilyesmi.
Szóval most icipicit ideges vagyok.....
-
IreN!CuS
őstag
Sziasztok,
Adott egy Kia Ceed 2009-es facelift előtti 1.6 crdi ~183e km-el.
Elmúlt pár napban amikor kétszer hidegen indítottam (váltó üresben kuplung felengedve) melegítést megvárva furcsa "recsegő, zörgő" hangot adott ki kb ~ 5-7 másodpercig. Melegen ha indítom akkor semmi plusz hang nincs, gyorsításnál magas fordulaton sincs semmi megy ahogy kell.Elsőre én a láncra gondolok, így látatlanban mi más lehet még esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest