Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Mostanában lesz esedékes az autóm ( i30 ) második kötelező szervize és kérdezném, hogy tudtok-e ajánlani jó szakszervizt, ahova érdemes lenne vinni és nem is drága, Szolnok megyében lenne jó főleg, de meghallgatok minden ajánlatot...
Illetve milyen költséggel érdemes számolni ilyen esetben? -
AthlonXP
őstag
válasz AthlonXP #1934 üzenetére
Közben sikerült megoldani a problémát!
A Sparban jártunk ma, a szokásos hétvégi bevásárlást intéztük, amikor megláttam ezt a Hama kábelt. A dobozán lévő leírás és a kábel kinézete alapján, elég minőséginek tűnt, gondoltam megveszem és kipróbálom, hátha...
Jól tettem, mint kiderült, mert tökéletesen működik! Csatlakoztatáskor egyből mutatta az autó, hogy elérhető a hang alapú keresés, amit a GPS-nél meg is néztem és valóban jó, megy a zene lejátszás, stb... Ez már kb. az ötödik kábel, amit próbáltam, de ez a legjobb eddig!
Stabilan működik, ahogy kell!
Igaz, én 3500-ért vettem, de amint a linken látható, olcsóbban is elérhető, persze szállítási díj miatt már drágábbra jön ki, de ez más kérdés.
Ajánlom másnak is, ha hasonló gondja lenne, hátha másnál is megoldja a problémát! -
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Van egy 2019-es i30-am és szeretném kérdezni, hogy milyen USB kábelt használtok az Android Auto-hoz?
Utána olvasva, azt tapasztaltam, hogy eléggé érzékeny a kábel minőségére a rendszer.
Én is kipróbáltam már egy párat, de sajnos vagy el sem indul vele ( csak elkezdi tölteni a telefont ), vagy ha el is indul, akkor pár másodperc után, bontja a kapcsolatot, mintha kihúznám a kábelt...
Samsung A70-es telefonhoz kellene a kábel. -
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Foglalkozott valaki itt korábban az autó utólagos zaj szigetelésével?
A kerekek felől jövő zajokra gondolok elsősorban.
Elég sok hang jön onnan ( relatíve ), azok csillapításához kérnék egy kis segítséget, hogy ki mit javasolna, milyen anyagokat lehetne alkalmazni..
Neten keresgéltem kicsit, van több féle megoldás is, pl. ilyen bitumen és alumínium fóliás, öntapadós, zaj szigeleőktől, a hangelnyelő szivacsokon át, a felfesthető, gumiszerű cuccokig..
Nem tudom, mi lenne a jó, illetve, hogy a garanciát ez hogy befolyásolná vajon.... -
-
AthlonXP
őstag
válasz merqree #1424 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy forgatni kellene, de hiába próbálom, nem mozdul. Na meg hely se nagyon van.
Gondoltam, hátha van valami módszer, amivel esetleg könnyebben megindítható lenne, vagy eszköz nem tudom..
Egyébként tehet egy szívességet, aki ezt a verziót kitalálta, miért nem volt jó a normális, két oldali, rugós lefogatás?!
Azt egy mozdulat kivenni és visszarakni, még ha aránylag kevés is a hely.
Ezzel meg ugye az az egyik legnagyobb baj, hogy mivel nem fér hozzá az ember normálisan, így nem is tud megfelelő erőt kifejteni a forgatáshoz. Mert az is úgy szorul, mintha ragasztva lenne! -
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Van egy 2019-es Hyundai i30-am és kérdezném, hogy a tompított fényszóróba való izzót, hogy lehet cserélni ( nincs baja, csak nagyobb fényerejűt tennék bele )?
Neten hiába kerestem, nem találtam ezzel kapcsolatban videót, a korábbi modellekhez van több is ( bár ott lebontják a fél elejét az autónak ), de azokban ugye teljesen más a lámpatest...
Erről lenne szó:
-
AthlonXP
őstag
Hát elég nagy a szórás így akkor..
Ismerősömnek a barátja ( nem én, egy másik.. ), Suzuki-t vett, SX4-et vagy Vitarát, már nem tudom pontosan, őneki a kereskedő 1500km-et mondott, az első olajcsere esedékességére. Bár neki azt hiszem, kötelező volt a csere, mert tán úgy volt érvényes a garancia...Nekem az autóban, most 6000 km van, fél éve van meg, motorikusan és menetdinamikailag, semmit nem tapasztaltam, nincs "reszelős" hangja, szépen megy, húz, az olaj gyakorlatilag olyan tiszta benne, mintha most öntöttem volna bele, alig látszik a sárga nívón..
Nem tudom mi legyen.
A csere az én esetemben, nem kötelező, csak ajánlották, hogy érdemes lehet. De sok helyen meg olvastam, hogy elvileg nem is lenne szabad az első olajat idő előtt lecserélni, mert abban egy különleges adalék is van, ami a motort védi, vagy azon képez egy védő bevonatot, az első, bejáratos időszakban, ami hosszabb távon jót tesz a motornak, ha hagyjuk, hogy dolgozzon benne..
Fogalmam sincs, hogy ez igaz-e...
Szokták írni, hogy ez a bejáratás dolog és az első korai olajcsere sem kell már, mert a mai motorok már lényegesebben precízebben vannak legyártva, mint a régiek és nem keletkezik bennük olyan fém reszelék a bejáratás alatt, mint régen...
Nem tudom, lehet..
Mondjuk a kezelési könyv nálam is csak azt írta, hogy az első 2000km alatt, ne hajtsuk a motort 4000-es fordulat felett és váltsunk fel korábban, az alatt már. De semmi többet, az első olajcsere idejét se írja, csak a 30000-es periódust. De az meg nyilván vicc, annyit nem várunk! -
AthlonXP
őstag
Nagyon lehalt a topic, mindenki szabin van, kezdődik a suli, vagy mi van?!
A fenti kérdésemre tudna valaki válaszolni esetleg?
Lenne egy másik is időközben.
Új autónál (i30), az első olajcserét, szerintetek mikor érdemes elvégeztetni, hány km. után?
A kereskedő azt javasolta, hogy 5-6000 km-után kéne, gyárilag 30000 km a csere periódus (persze ez egy vicc nyilván, jó lesz annak a fele is majd bőven később), de pl. az olajdoki az autómánia facebook oldalán, az ilyen kérdésekre, mindig azt mondja, hogy egy év után ráér a csere ( 12-15000 km -után ) az első esetén is.Szóval mi legyen, mert nem tudom...
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy akinek i30-a van, annak mennyi üzemanyag megy bele tankoláskor, ha éppen felvillan a tankolást jelző lámpa és ilyenkor tele tankolja, első kattanásig?
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Bocsánat, ha esetleg volt már sző erről, de én nem találtam ilyet a keresővel, ezért megkérdem, hátha...
Szóval szeretnék az autóm kulcsára ( Hyundai i30 ) egy tokot venni, egyelőre hiába keresgélek a neten, még nem találtam megfelelőt.
Tud valaki tippet, hogy esetleg hol érdemes utána nézni ennek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 10
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest