Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz syberia #1797 üzenetére

    (Én még csak tojás vagyok.)
    1. Nincs esetleg valami publikus lexikon, amiben el lenne magyarázva a konteós terminológia? (Így nagyon nehéz reagálni, ha fel sem fogom a tolvajnyelvet...)
    2. Pl. Lengyel Zsolt = Karikó Katalin?
    3. Mi számít génterápiás injekciónak? Az mRNS nyilván, mert vele kapcsolatban sokszor elhangzik ez a jelző. Ebből kiindulva az lenne a génterápiás injekció, ami emberi sejtekkel termeltet valamit (fehérjéket pl.)? Ilyen alapon a vektor vakcinák (pl. az Astra vagy a Janssen covid oltása) is azok? A gyengített kórokozót tartalmazó vakcinák is? (Az elöltek fenti definíció szerint nyilván nem.)
    4. Mi a helyzet magukkal a vírusokkal? Egy covid fertőzés pl. génterápiának számít? (Ezek bejutnak az emberi sejtekbe, és részben vagy teljesen átprogramozzák. Máig nem értjük, hogy ilyenkor egészen pontosan mi történik a sejtekben.)
    5. Az oltásellenesek között is vannak ellentétek? [HUN]NIMROD pl. olyan oldalt linkelt, ami azért küzd, hogy minden oltást tiltsanak be technológiára való tekintet nélkül. Te viszont mintha a hagyományos eljáráson alapuló védőoltásokkal szemben megengedőbb lennél.
    6. Mit értünk "hagyományos" eljáráson? Pl. a "teljes sejtes" vakcinák azok? Még mik?

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák