- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kungzi
veterán
Hello
Segítséget szeretnék kérni. Megosztottam két mappát windows 10-en SMB-n, hogy lássa a kodi, de csak az egyik működik, másikra Invalid Argument-t ír. Ugyanazokat az adatokat adtam meg, de ez valami miatt nem akar működni. Két külön meghajtón vannak a mappák.
-
ebayer
tag
Sziasztok!
Tegnap este óta nincs hang a Kodin. Pici piros hangszóróikon van a képernyő jobb felső sarkában. A hang a boxon és a TV-n is fel van húzva. Csak a Kodiban nincs hang, a tv csatornákon, médialejátszón megfelelően működik. Remélem valaki tud segíteni.
Kodi 17.6, Android 7.1, Amiko A5 Combo. -
Marci79
senior tag
Sziasztok!
A Movieshark-al lenne egy kis gondom. Már amennyire köze lehet hozzá. Néhány online tárhelyet nem tudok megnyit vele a találati listákban. Ami működik az az Openload.co és a Vev.io. A többit, pl. vidto.me nem nyitja meg. A média tartalmat nem indítja el. A betöltőcsíkot megjeleníti. Félig ki is tölti és azután becsukja azt a kis ablakot. Semmilyen jelzést vagy hibajelet nem mutat.
Mit tudok tenni a probléma megoldása érdekében? -
dh66e
veterán
válasz
XboxGamePass #22942 üzenetére
Akkor marad a reménykedés hátha beesik ide valaki aki tudja.Esetleg külhoni kodi /xbox fúrumokat vadássz.
-
dh66e
veterán
válasz
XboxGamePass #22938 üzenetére
Xbox topikban talán tudja valaki.
-
laws
csendes tag
Lenne egy gondom: hátha egy NAGY ÖREG tud rajtam segíteni:
Szeretném használni a NCTV.Transmisson-t, de amikor kategória választás után a keresés funkciónál nyomok egy OK-t hibát jelez.
(Legújabb kodi 17.6. Op rendszer win7)
Ez van a hibanaplóban:
https://itcafe.hu/dl/upc/2019-01/12/482195_wetsnfloksoltqha_kepkivagas.jpg
Minden lehetőséget tesztelek! Minden segítséget előre is köszönök!
-
XboxGamePass
senior tag
Az HBO GO működik Xboxon egyáltalán? Olvastam róla, keresgéltem, de nem jutottam egyértelmű eredményre.
-
Djkunsa77
újonc
Sziasztok nem reg hasznalom a Kodit.Hol talalom a Sorozatbarat app-ot .Koszonom
-
ontheground
tag
válasz
Somatom #22931 üzenetére
Kipróbáltam én is a linkelt 32 biteset, volt egy szabad mókolható 1 gigás pendrive-om
Sajna erre a pendrive-ra Universal USB Installerrel nem lehet ISO-t felmásolni, régebben ment, de már vagy egy éve syslinux hibával elszáll, nem lesz bootolható.
A szektormérete sem valami szabványos, lehet azért, lehet az alább említettek miatt.
Ebben a cuccban egy CBM2090 vezérlő van, amihez van a neten egy Umptool nevezetű gyári progi.
A pendrive már elég régi, mélyszkenneléskor van is rajta vagy 10 rossz szektor, de azokat a vezérlő ki is szedi a használtak közül, gondolom köztük lehet a 0-ás mbr is, a helyettesítője meg valamiért nem felel meg a syslinux-nak.
A progival lehet csinálni olyat a pendrive-ra, hogy egy részét CD-nek lássa a gép, valamint a maradékot meg sima pendrive-nak, tehát két meghajtó lesz, még Windows alatt is.
Ezzel fel is ment a Puppy, meg maradt is 300 mega szabad hely.
Megy is szépen, megjegyzi a beállításokat, az Intel vga driver is frankó, de mégis maradok a másik megoldásnál szerintem, mert a boot/kikapcs. idő a mentett beállítások betöltése/kimentése miatt jóval hosszabb a Geexbox-os megoldásénál, így meg veszít a varázsából.
A remaster biztos segítene rajta valamennyit, de a másikkal akkor sem versenyezhet ebből a szempontból.
A Kodi-t is beraktam auto indításra a Puppy beállításokban, de mégsem indult el bootkor, szerintem amiatt, hogy még nem volt X szerver, amikor a Puppy már indította volna.
Lehet még próbálkozok majd vele. -
brazos
senior tag
válasz
Somatom #22929 üzenetére
Tessék, itt egy Murga fórumos oldal linkje:
Kodi 17.3 pet -- security update !
én az innen még letölthető kodi-17.3-tahr32.pet csomagot használtam a már előbb említett 32 bites tahrpuppy verzión.
A linkelt oldalról 64 bites tahrpuppyhoz és a xenialhoz is letölthető 32 és 64 bites Kodi pet telepítő csomag. -
brazos
senior tag
válasz
Somatom #22927 üzenetére
Egyről beszélünk.
Én sem ma kezdtem a puppyval való ismerkedést, ez már régi szerelem, és ma is azt használom napi szinten, jelenleg is egy kros54 féle verzió, a Precise Pr 571 Lite Puppy verzió általam kicsit -na, jó, erősen- feljavított verziójával dolgozgatok, így néz ki a desktopom.És igen, az eszközök megfelelősége is fontos, a Te esetedben azzal a linkelt box használatával nincs is gond eleve, hiszen az Intel prociban lévő Intel HD videórész alapból Open GL kompatibilis, így a Kodi futtatásának, telepítésének nincs hardveres akadálya.
-
Somatom
veterán
válasz
brazos #22926 üzenetére
Nálam fordított a felállás. Az Asus eee netbook óta (cirka 2009) használok Puppy -t (Puppeee). Imádom a kutyust. Eddig minden gépemen működtek (frugal -ban). Igaz, vásárlásnál figyelek a Linux kompatibilitásra. Már két éve használom ezt a Vorke V1 -et. Gyárilag legális Win10, de fut rajta Puppy és Android is. 150 Erzsiért nekem nagyon megérte. Eddig is XenialPup 64 volt rajta, de most a Kodi miatt kipróbálom a korábban linkelt Kodis Puppy 64 bites verzióját.
-
brazos
senior tag
válasz
Somatom #22924 üzenetére
Ja, igen, de pl. már a Tahrpuppy-6.0.5-6.0.6 verziókkal is simán működik a Kodi 17.3 verzió, van hozzá megfelelő telepítő petcsomag is, és sfs csomag is, én is egy ilyen Tahrpupy-t használtam azon a gépen, ami karácsony előtt a tápegység jóvoltából meghalt, de amíg ment, rendben működött minden.
Ha már külön gépről, merevlemezről akar valaki Kodi-17.3-17.6 verziókat futtatni, érdemes egy ilyen puppy linuxot is kipróbálni, akár még egy öreg 4-6-10 GB-os IDE meghajtóról is szépen muzsikál.
Sőt, frugall módban -ilyenkor csak a memóriából dolgozik-- használva is jól megy 2GB ram-al ellátott gépen, viszont egyetlen, de fontos megkötés van a Linux esetében.
Csak olyan videókártyát használhatunk hozzá, ami natívan képes az Open GL-t kezelni, ha nem ilyened van, a telepítéskor kiírja, hogy ez a videó kártya nem támogatott.Hogy kb. képben legyetek:
NVidia Geforce MX 400-4000 nem jó hozzá linuxnál, viszont egy ilyen kártyát windows használva már jó, mert a Windows alatt a telepített komplett videó driverrel már elfut a Kodi, itt amúgy a Windows rendszer verzió a kényes pont.
Linux, puppy linux alatt a Kodi-hoz már használható videókártya lehet egy NVidia FX 5200 kártya, ez már képes natív Open Gl-es megjelenítésre, ez a kis megszigorítás ma már nem szempont, a legtöbb gépben ettől sokkal jobb videókártyák vannak.
A Puppy linux alatt azért említsük meg azt a fontos tényt, hogy csak olyan verzióval kezdjünk neki, amihez eleve tudunk szerezni megfelelő, a rendszerben használt kernelszámnak megfelelő videó drivert, akár sfs, akár pet csomagban.
Ha ilyet nem találunk akkor marad a rendszer alatti videó driver készítés, ami nem pont a kezdőknek való feladat.
A puppy linux alatt a rendszer alap memória foglalása azért nem érdekes, -amúgy 90-100-120 MB között vannak általában- mert ha van a gépben 1.5-2 GB fizikai memória, a puppy rendben fog menni, még az említett frugall módban is. -
ontheground
tag
válasz
Somatom #22924 üzenetére
Ez egyrészről a ló túloldala: sokkal több minden van benne, mint egy minimál disztróban, nagyobb memóriahasználattal is indul, gondolom, másrészt viszont a squashfs miatt érdekes lehet(kevésbé gyalázza az sd kártyát, pendrive-ot, ssd-t), illetve a puppy-ban van lehetőség a beállításokat kimenteni meghajtóra + bővíthető a rendszer. Köszi, hogy belinkelted, nem is tudtam, hogy valaki csinált egy ilyet. Valószínűleg egy 2 gigásra pendrive-ra felfér GRUB-bal indítva az ISO + mellé egy 1300 megás ext akármennyi partíció userdatának.
Egy próbát megér.
-
Somatom
veterán
válasz
ontheground #22922 üzenetére
Nem nagyon értek ehhez, de Puppylinux -ból van 32 bites, Kodis verzió. Mint általában a Puppy -k, ez is elég minimál (mármint méretileg), mert cirka 700MB az egész.
LINK -
ontheground
tag
válasz
ontheground #22922 üzenetére
Még egy dolog, a céleszközt teljesen felülírja, nem foglalkozik az ott levő partíciókkal, szóval előtte nem árt róla adatot menteni. A gépben levő többi winyót/SSD-t békén hagyja, én azért telepítéskor, a biztonság kedvéért lehúztam őket a gépről. Wifik közül elég sokat ismer, alapból betölti a szükséges kernelmodult, de a fent említett /etc/network-ben át kell állítani a LAN-t WLAN-ra, az adaptert wlan0-ra(sima lan-nál ez eth0), az ssid-t, a kódolást(WPA2 esetén RSN), a jelszót. A többi DHCP esetén maradhat üresen.
-
ontheground
tag
Sziasztok. Van itt valaki rajtam kívül, aki Openelec 5.0.8/Kodi 14-re van kényszerülve, mert 32 bites x86 alapú cuccra sajnos nincs más, újabb minimál rendszeres alternatíva?
Kipróbáltam ezt a snapshotot, cd-re kiírva a telepítőt, egy 2 gigás ext2-re formázott pendrive-ra szépen feltelepül, igaz kicsit sokáig szöszmötöl telepítéskor, illetve nem árt neki a 4GB tárhely minimum, mert nem sok hely marad(kb. 600MB).
Másik gépen is lehet telepíteni a célgépen használt meghajtót átpakolva oda, ha a célgépben nem lenne cd/dvd olvasó(vagy pendrive-ra is ki lehet írni a telepítőt).
A pendrive csak próba volt, majd SSD-re kerül a rendszer valószínűleg, mert ez nem Squashfs image, mint a Libre/Openelec, ez írja is a lemezt rendesen.
17.6-os Kodi van benne, a Wifi-t a Kodi-ból kilépéskor(exit), az üres képernyőn a CTRL-ALT-F1 kombináció bebillentyűzésével, a megjelenő parancssorban lehet beállítani.
Felh. név/jelszó: root/root, a passwd paranccsal megváltoztatható.
A "nano /etc/network" majd "nano /etc/network2" parancsokkal lehet a hálókártyák beállításait szerkeszteni, CTRL-O a szerkesztőben a mentés, CTRL-X a szerkesztőből kilépés, majd a "reboot" parancs kiadásával újraindul a gép az új beállításokkal.
Meglepően gyors a Kodi rajta, én stabilitási problémát sem tapasztaltam, pedig ez egy erősen alfa verziós szoftverkombináció. 95MB-ot eszik az 1GB-os RAM-omból alapállapotban.
Movieshark, Exoshark, RTL Most szépen megy, ezek az Openelec 5.0.8-on már nem mentek. Valószínűleg a HBO Go is mehet, írható-olvasható a rendszer, a widevine-t tuti be lehet rá tuszkolni.
A /root/.kodi könyvtárban van az userdata mappa. Nem túl esztétikus megoldással, de az /etc/profile.d-ben levő sh fájlok valamelyikében lehet pl. a Kodi indulása előtt parancsokat futtatni, illetve az userdata mappában rendelkezésre áll az advancedsettings.xml is, mint bármelyik Kodi-n./snapshots/geexbox-kodi-i386-generic/20181015/binaries.i386/
-
lumpika
tag
Sziasztok
Tud valaki legújabb
Ms repo linket?
Az RC 5.2es Leilán az általam régebben letöltött ms repo-t nem akarja telepíteni
Köszönöm -
passat77
tag
Arra van-e valami okosság, hogy ne kelljen párositani (oplair.com/pair)a film elindításához?
-
Erwinke
aktív tag
válasz
hontik #22908 üzenetére
Nem ilyen gonddal szenvedek. Alap esetben ha belementem az akcióba akkor kb megjelenés szerint fel voltak sorolva több száz oldalon keresztül. Most meg rámegyek, h filmek és csak 7db ot lát az MS. Akcióból van 5, dráma 2, vigjáték 3, a többi műfaj üres. Másik boxon meg számtalan film van mindegyik kategóriában.
-
hontik
csendes tag
válasz
Erwinke #22905 üzenetére
Nézd meg, hogy az a film amúgy bent van-e http://themoviedb.org/ oldalon. Ha igen akkor 99% a fájl neve miatt nem találja meg.
Érdemes megnézni még a KODI logjában (beállítások eseménynapló), hogy kereste-e egyáltalán a megadott fájlt.
Ha ott benne van akkor érdemes átnevezni. Ha nCore a forrác akkor sokszor szoktak a feltöltők a fájl nevet a saját nevükkel kezdeni. Pl: BaKer-mother.2018.mkv Ebben az esetben nem valószínű, hogy megtalálja a filmet. -
Exian
addikt
"Tabletten miért a Kodiban hasznalod a HBGO-t? Van erre app. Droidon meg ios-n is."
Azért, mert az app csak SD-ben tolja. Nincs HD. Nagyon vacak a képminőség. Kodiban megy a HD. Androidon sajnos csak így megy. De még mindig nem sikerült megoldanom a bufferelést, igaz, azóta nem is nagyon foglalkoztam vele.
-
hontik
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom pontosan hogy mióta jelentkezik, de már nagyon zavaró, hogy a filmek lejátszása közben vízszintesen szétesik, elcsúszik a kép.
Egy Qnap nas-on van a lejátszó, HDMI-vel megy egy Denon erősítőbe és onnan a TV-be. A TV máshonnan rendben játszik le filmet nincs gond vele.
Lassab mozgásoknál is látható.
Van a KODI-ban valami beállítás ami ezen javíthatna?Köszi a segítséget!
-
Erwinke
aktív tag
Sziasztok.
Mult heten csinaltam meg az MS-t tok jol mukodott csutortok pentek. Ma meg leultem ele es csak 7 film van osszesen amit talal. Ez minek koszonheto?
Koszonom, szep napot!
Ervin -
flamario
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- ASUS ROG Ally
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest