Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ontheground

tag

válasz Somatom #22931 üzenetére

Kipróbáltam én is a linkelt 32 biteset, volt egy szabad mókolható 1 gigás pendrive-om :D
    Sajna erre a pendrive-ra Universal USB Installerrel nem lehet ISO-t felmásolni, régebben ment, de már vagy egy éve syslinux hibával elszáll, nem lesz bootolható.
    A szektormérete sem valami szabványos, lehet azért, lehet az alább említettek miatt.
    Ebben a cuccban egy CBM2090 vezérlő van, amihez van a neten egy Umptool nevezetű gyári progi.
    A pendrive már elég régi, mélyszkenneléskor van is rajta vagy 10 rossz szektor, de azokat a vezérlő ki is szedi a használtak közül, gondolom köztük lehet a 0-ás mbr is, a helyettesítője meg valamiért nem felel meg a syslinux-nak.
    A progival lehet csinálni olyat a pendrive-ra, hogy egy részét CD-nek lássa a gép, valamint a maradékot meg sima pendrive-nak, tehát két meghajtó lesz, még Windows alatt is.
    Ezzel fel is ment a Puppy, meg maradt is 300 mega szabad hely.
    Megy is szépen, megjegyzi a beállításokat, az Intel vga driver is frankó, de mégis maradok a másik megoldásnál szerintem, mert a boot/kikapcs. idő a mentett beállítások betöltése/kimentése miatt jóval hosszabb a Geexbox-os megoldásénál, így meg veszít a varázsából.
    A remaster biztos segítene rajta valamennyit, de a másikkal akkor sem versenyezhet ebből a szempontból.
    A Kodi-t is beraktam auto indításra a Puppy beállításokban, de mégsem indult el bootkor, szerintem amiatt, hogy még nem volt X szerver, amikor a Puppy már indította volna.
    Lehet még próbálkozok majd vele. :)

Új hozzászólás Aktív témák