-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
csemege86
tag
-
cSuwwi
aktív tag
Én is csak beírtam a keresőbe az alin, nálad ez kb. ez lenne: "kindle paperwhite 4 case"
A listázóban talán érdemes order szerintire állítani (mit adtak el a legtöbbet).
Pl. itt egy
A sizenál látszik a típusszám, szóval biztosan ahhoz való.
Nekem azért volt ennyi, mert adott egy kupont belépéskor, de ez a kb. 6$ is csak ~2eFt -
paolinho
őstag
Ne cifrázd, ez ennyire nem bonyolult. Szerintem érthetően le is írtam korábban.
Igen, chat-en megszólítod őket az amazon.de-n keresztül PC-n vagy laptopon (valaki Rád-jelentkezik erre).
Behivatkozol nála a rendelésedre, valamint elmondod, hogy mit szeretnél. (Ha jól emlékszem leírtam, hogy én milyen német szöveget küldtem neki.)
Az Kindle legyen bekapcsolva, és csatlakozva WiFi-n a Netre.
Ha nem akadékoskodik (de nem fog), akkor egyet villanni fog a képernyőd jelezvén, hogy intézi a reklám mentesítést.
Ezután megkérdezi, hogy segíthet-e még valamit!?
Te mondod, hogy köszi nem, ennyi volt csak a kérésed. Elköszöntök egymástól. Aztán csinálsz egy újraindítást, és hipp-hopp, eltűnt a reklám.[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
Csak egy kérdés.. Tudod mi is ez a reklám a készüléken?
KB három másodperc és egy könyv borítója jelenik meg. Ennyi. Olvasás közben sose, csak mikor altatásból ébreszted a készüléket, és akkor is kb ezt a három másodpercet veszi el az életedből, miközben egy ízléses könyv borítóját látod. -
f3rdzs0
senior tag
én alzás kindle-el játszottam ezt végig. ott valamelyik About Device menüpontból kéri az azonosítót, hogy gépeld be és az alapján leszedi a kindle-ről a reklámokat (értelem szerűen legyen wifin a készülék).
nem mindig sikerül elsőre, bnőm profilja amerikai szóval ott mindig fizettetni akarnak a levételért amikor próbálkozunk (egyszer csak sikerül)
f3rdzs0
-
paolinho
őstag
-
-
-
cSuwwi
aktív tag
A teljesség igénye nélkül (amiket én használok)
- szinten minden létező ebook formátumot kezel, pdfet is, képregényes cbz-t is, és bár monochrome de használható rá. nem kell mindent konvertálgatni vagy emailben elküldeni és reménykedni hogy menni is fog.
- teljesen testreszabható, hogy érintésekre mit reagáljon, több féle elrendezésben
- egyedi fontokat jobb(an) kezeli mint az alap
- a szótárazás és jegyzetelés nekem jobban kézreáll. máshogy működik, simán kijelölni is lehet
- opds támogatás: kereshető pl. az MEK adatbázis, 1 kattintással lehet letölteni
- rss és wallabag (ez utóbbi egy weboldal tartalmát alakítja át epubra). Van az alapban is erre megoldás külsős appokkal, ez ingyenes és 1 kattintás a böngészőben, utána már ott jelenik meg. Sokat használom, mert kényelmesebb utazás közben.
- részletes statisztika, a book mapot szeretem, mert látom mi vár még (mint valami kalandjáték mit értem el és mi lesz még)
- reklám meg minden mentes, nemcsak borítót tud mutatni standby módban
- magyar a kezelőfelületHirtelen ennyi jutott eszembe, rengeteg opció van a menüben, van amit kifejezetten nehéz megtalálni mert 2-3-4. almenüben van. Ha van lehetőség rootolni, érdemes lehet a koreader miatt. Ez egy app, megmarad az alap rendszer is, azon fut.
Itt az userguide, a lényeg benne van: [link] -
matti70
tag
Az mind igaz, amiket cSuwwi írt, és persze még nagyon sok egyéb jó tulajdonsága van.
Nekem azok jutnak először eszembe, amiket sosem szerettem az Amazon szoftverében, és a KOReader-ben pedig végre jó:
- nem a három nagy méretű margóból kell választani, hanem akármekkora lehet
- akármekkora fontméret, sortávolság
- korábban mindig beletettem a feltételes elválasztást a könyvekbe, ez magától tudja, szótár alapon, magyarul is
- mappákba rendezett könyvtár, kereshető-listázható sorozat és címke kezeléssel
- szabadon összeállítható információs sor alul (és akár felül is), amiben pl. lehet az aktuális/teljes oldalszám, %, hátralévő oldal és idő fejezetből/könyvből, akku %, pontos idő, stb.Ezen kívül nagyon jól állíthatók az oldal tipográfiai jellemzői, tudja a kerning-et, hinting-et, ligatúrákat. Jó a tartalomjegyzék kezelés, az olyan beállítható funkciók, hogy pl. suhintással állítasz fényerőt. És sosem gondoltam volna, de nagyon tetszik és használom a heti olvasási statisztika funkcióját.
-
Degeczi
nagyúr
Ill. amikor mást próbál az ember, akkor jön rá, a korábbiban mi volt jobb. Pl. nagyon régen, még Kindle 3 vagy 5 típuson próbáltam a "Duokan" olvasóprogramot, hasonló előnyökkel - viszont láthatóan kevésbé szép betű-rendereléssel, így nagyon hamar föl is hagytam vele, hiszen kevés ennél fontosabb szempont van olvasás közben.
-
paolinho
őstag
Én is csak olvasok, de én kíváncsiságból feltettem a KOReader-t, és mostmár nem is kívánom a gyári rendszertulajdonképpen én használni. Én ugyan (még) nem használok annyi mindent a KOReader élménypakkjából, mint cSuwwi és matti70, de az korábban nagyon zavart, hogy minden új e-könyvet margózással, meg polírozással kellett kezdeni, mielőtt azokat feltöltögettem volna azt az olvasóra. Mindez alapból megvan a KOReader alatt. Plusz az indulókép és a menü is jobban tetszik, nem beszélve arról, hogy mind ez magyarul jelenik meg. Apropó, feltöltés; a KOReader alatt nem kell kábel ehhez, simán WiFi-n megy át a könyv az olvasóra a Calibréből.
De én még csak tanulgatom a rendszert, viszont nagyon profi az egész. Megéri váltani rá szerintem is, még, ha macerás is egy kicsit a protokol, amire viszont vannak kiváló útmutatók.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Facebook és Messenger
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- iPad Pro 12.9" 512 GB Wi-Fi Space Grey + Pencil 2 + Magic Keyboard garanciális
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- OnePlus Pad 8/128GB Halo Green tablet - csak kipróbált
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- iPad Pro M2 11"(2022) 128GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3772
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest