- Keresik a GPS-rendszer alternatíváit
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- Microsoft Excel topic
- Videó stream letöltése
- Trump szerint sokan kapkodnak a TikTokért
-
IT café
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
válasz
ricsi0307 #1048 üzenetére
Tapasztalat nincs, de a Megir-ek működő kronósak
Járt nálam az indiai postás kislány. Egy Ricoh 9-et hozott
Összességében jó cucc. Acél tok, kifejezetten hatékony automata (szerintem nem is húzható koronáról), jó méret, nekem tetszik a dizájn is. Persze az inditisze ennek is meg van. Nevetséges korona, a plexit meg valami botrányosan illesztették a helyére. Ez a része egyébként egyedien béna megoldást alkalmaz de kuriózumként elmegy. 19-es szíj kell rá de a 20-as is elmegy vele.
A kifogott példány ráadásul eredeti számlapos. Onnan sejtem, hogy a peremén egy kicsit meg van repedezve az öregedéstől. Az indexek és a dátumablak kerete is szép kidolgozású. Az egyedi házi Ricoh werkre értelmesen csavarokkal van rögzítve. A kimenete egyébként egyenes horgonyos. Kedvenc leszKépek holnap.
-
ricsi0307
senior tag
Erről van valakinek tapasztalata? Elég bejövős.
[ Szerkesztve ]
-
terra052
őstag
-
terra052
őstag
válasz
5-ös kezelő #1043 üzenetére
Hagyd már... én abban a hitben éltem, hogy bajnokcsapatunk van, aztán felvilágosítottak, hogy az pár éve volt, most kutyát ütnek csak...
Nem foglalkozom azzal, ami nem érdekel
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #1043 üzenetére
-
terra052
őstag
válasz
5-ös kezelő #1041 üzenetére
Egyébként is jó helyre kerülnél itt
-
terra052
őstag
válasz
5-ös kezelő #1035 üzenetére
Nálunk (Szfvár) 3-4e között egy automata szervize, ha nem kell hozzá alkatrész, na nem a belvárosban
-
szbalogh
addikt
válasz
Rodzser Mór #1032 üzenetére
-
tipuka
addikt
válasz
5-ös kezelő #1035 üzenetére
Akkor hanyagolom.
Nekem a kinézete tetszik így képen, de ha tényleg 174 gramm meg ilyen kamusi, akkor hanyagolom.
Köszönöm a segítséget.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
szbalogh #1031 üzenetére
Olcsó környék. Én nem csinálnám annyiért magamnak se. 6000 már jó ár egy kézihúzósnál, de mindig ott marad a kétség, tényleg szét volt-e szedve, kimosva, megfelelő minőségű és mennyiségű kenőanyagokkal lekenve... Automatánál v komplikáltabb óránál meg jóval drágább is lehet. Ezért bizalmi dolog az órajavítás/órásmester kiválasztása.
Roger : Sztem ez nem tud részidőt mérni, sima stopper.
Tipuka : Felejtős, de ha ez tetszik... Felül zafírt ír, utána hardlexet - kamu az egész. És kinézetre sem az igazi, sem funkciókat tekintve.
[ Szerkesztve ]
-
tipuka
addikt
hali!
s
szemezek ezzel az órával, csak nem találok róla videót se neten pl, hogy milyen úgy igazából, meg semmit nem tudok a márkáról. vélemény? tanács?
kép[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Nekem is van majdnem ilyen órám, Synoke márka. A kasztni az ilyen, de szerintem szebb ennél (belinkeltem szerintem korábban), már bocs
Nem lenne baj, ha nem 16mm magas lenne, hanem csak 10-12mm. Ezek a magas órák nem komfortosak, ha pulóver/kabát ujja rá van húzva. Mert beleakad. Nyáron persze ez a veszély nem fenyeget.
A stoppernél alul van egy 0. Ez nekem mindig 0 marad, akárhány részidőt nyomok. Elméletileg ennek egyesével kéne felfelé növekedni, amikior a RESET-et nyomok futó óránál. De nem így tesz. Nálad hogyan csinálja?
[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
válasz
5-ös kezelő #1030 üzenetére
2500 Ft egy tisztítás és olajozás itt nálunk. De egy kis műszaki véna nem árt hozzájuk az biztos.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
szbalogh #1028 üzenetére
Az a gond, h nem mindenki tudja szétszedni, összerakni, olajozni, alkatrészt faragni hozzá, megkeresni a hibáját stb. Egyszerűbb venni egy jót, és óráshoz vinni ötévente karbantartani. Vagy olyan kvarcot venni, ami elmegy tíz-húsz évig órás nélkül.
RBJ : Nálam 1 mp sietés naponta eddig, kézen lehet jobb lesz, a kvarc érzékeny a hőre. Gratula hozzá, ennyit megér.
Nekem eddig az analóg kvarcok pontosabbak voltak a digitális kijelzősöknél nagy átlagban. Állítólag azért, mert az LCD digitekhez mindig más árammennyiség kell, míg a mutatók mozgatásához nagyjából mindig ugyanannyi.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Ma jött. Melós órának.
11.25. rendelés. [Skmei 1068]
Gond egy szál se. -
szbalogh
addikt
válasz
5-ös kezelő #1026 üzenetére
Nem értem mi bajod a kínai mechanikus órákkal. A lényegi részükkel eddig soha nem volt gond. Nem is látom igazán, hogy mi mehetne bennük tönkre.
Az enyémek kaptak mindent amit el lehet képzelni, a skeletonba beletoltam a csavarhúzót is mire kiugrott a gátkerék tengelye, ezt is kibírta csaptörés nélkül. Annyira nem lehetnek rossz anyagból a tengelyek, hogy ne bírnák évekig ha szakszerűen át vannak olajozva. Egy műanyag miyota hamisítvány werkes kvarc előbb megpurcan az fix.
Meg egy kis mutató maratás:
Eleve a nyomtatás nem volt jó, legközelebb megpróbálom fénymásoló szalonban kinyomtattatni.
Közben meg előkerült az eredeti mutató... 3 méterre volt az asztaltól ahonnan eltűnt[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
5-ös kezelő #1026 üzenetére
elnézést
analóg mutatós, vagy digi mutatós. természetesen digi belsővel.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #1019 üzenetére
Olcsó ár kategóriában ne vegyél mechanikust. Azok Seiko-nál kezdődnek, 20 ezer Ft körül. 40-50 körül már jó Orientet v Seiko-t kapsz. Inkább Skmei-t próbálj Jaragar helyett, és egyszerűbbet - nagyobb a valószínűsége, h egy darabig működni is fog. Két-háromezer forintért senki ne várjon minőséget és megbízhatóságot, ezek csak ÓLT-k. Szerencse dolga, meddig működik.
-
szbalogh
addikt
válasz
KelemenUhr #1023 üzenetére
Igen, koronazáras. De előbb-utóbb megadja majd magát a menet, mert ugye minden nap húzni kell. Figyelmesen kell visszatekerni.
Viszont nem csak a koronában van gumi, hanem a tokcsőben is. Elvileg kihúzott állapotban is cseppálló[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mr.Csizmás #1015 üzenetére
ez nagyon sokaknak tetszik
most is ez van a kezemen, fél éve használom, nagy megvagyok vele elégedve
automata, de ha nincs folyamatosan a kezeden (estére lerakod) akkor fel kell húzni, más hibája nincs
[ Szerkesztve ]
-
oba
addikt
nálam ez pont fordítva van
eddig szinte csak elegánsabb, enyhén sportosabb bőr és szövet szíjas órákat néztem...
csak kéne egy "lazább" is
(#1017) szbalogh: hát ha nem acéltokos akkor annyi baj legyen
ennyi pénzért szerintem el sem lehet várni, hogy az legyen
[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
válasz
Itt kezdődik 600Ft-nál. Szűkítsd egy kicsit az elvárásokat
-
szbalogh
addikt
Tutifix, hogy nem acéltokos
KelemenUhr: Igen, elég hosszú a lista de a nagy részét magam generáltam
Úgy visszagondolva semmi olyan baja nem volt ami miatt ne lehetett volna használni gyári állapotában. Egyedül a ferde nagyító zavarhat valakit, meg ugye be kellett szabályozni. Most épp így muzsikál:
Reggel szoktam tekerni rajta 20-at. Látszik, hogy a rugóerő elején vagy az intenzívebb mozgás miatt napközben gyorsabban jár +10s/d-el, mint az átlag. Tehát a járási sebességben van olyan 20 másodperc ingadozás de napi átlagban elég stabilan megy. Kezdem kiismerni a lelkét
Azért is vettem tegnap 7000-ért aliról, mert nem hiszem, hogy a feketét meg lehet sokkal olcsóbban venni, ráadásul ez gmt-s és Rolex logós -
válasz
ár?
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
olyat órát keresek, ami nem kamu mutatós, csicsás, hanem sima kivitelű, ffi, akár digit, akár analóg. ha masszívabb, az se baj.
(#1016) Dluinet aljább kategória, 3-6k?
[ Szerkesztve ]
-
oba
addikt
válasz
5-ös kezelő #1010 üzenetére
Thx!
Berendeltem én is egyet... majd elválik
-
oba
addikt
Vélemény?
[link]
gondolkodom egy ilyen szövet (?) szíjas Seiko SNK809 -re erősen hajazó órán -
RBJ
addikt
-
RBJ
addikt
Skmei Tetszik ez a Skmei, legalább nem kamu mutatós, ha jól tudom ebben van kék is.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
5-ös kezelő #1003 üzenetére
Ez hamisítványnak tűnik. A Sony, Maxell, Varta beleírja a típust, márkát is. De még ez a Seizi is.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Rodzser Mór #1002 üzenetére
GP márkaboltban vettem /utoljára valszeg/ elemet órába, mert hirtelen nem kaptam Maxellt. 260 Ft-ért csak annyi volt az elembe ütve, h "China". Bliszteren GP megvolt.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór #691 üzenetére
Raktam bele Sony elemet, nem volt olcsó, 400Ft. Ezzel most jár újra az óra. Figyelni fogom, hogy meddig bírja. Eredetileg Seizi elem volt benne. Eddig nem hallottam ezt a márkanevet, a google sem ad igazán meggyőző találatokat, hogy ki/mi ez a cég. Hongkonginak írják, miközben az elemre Japan van beütve. Érdekesssss....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest