Hirdetés
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
ezt ismered ?
In his book, Sagan wrote that as they came off a cobbled sector, “I could immediately feel something was wrong. I looked down. Shit. My stem and handlebars were pointing north-west and my bike was going north. They were out by about 30 degrees.”
Guessing that the stem bolt had come loose, Sagan believed he risked crashing on the next sector should the handlebars swing round more, while the narrowness of the road plus the groups of riders behind meant there was no chance of his team car reaching him for the time being. Nor was taking a neutral service bike an option, since the time taken to swap over and remount would effectively end his challenge.
“Shit shit shit. I can’t let anyone know,” Sagan wrote. “If word gets back to the chasers, it’ll be all the boost they need. If these two realise, they’ll either drop me or give up. Neither looks good. But I won’t be able to chase, to corner, to stand up, to sprint … what to do?”
The only solution, Sagan realised, was to try and straighten it himself but obviously while riding, there was no way of holding the wheel steady while he tried to make the adjustment, which is when the idea came to him of using Wallays’ rear wheel to do the job for him.
“Now, if I were to touch his wheel unexpectedly in this situation, I would almost certainly crash and he would be fortunate not to. But planning it? That would be different, right? A quicck sharp tap, straighten the bars up, and off we go like nothing had ever happened. Right?”
The first attempt didn’t work and drew a “Godverdomme!” [Goddamni!] from Walllays, and Sagan – whose apology drew a shrug from the Belgian – deciding he hadn’t hit his rival’s wheel hard enough. So he did it again. Three times in rapid succession.
“Bang! Bang! Bang!”
“What the fuck Sagan? What are you fucking doing?” demanded Wallays.
“’Oh man, sorry, just tired, sorry, it’s okay,” Sagan replied.
“There’s no friendly shrug this time, just a stream of under-his-breath invective and total confusion,” wrote Sagan. “Poor guy; 200 kilometres at the front of the world’s biggest one-day bike race and now some idiot is pranking him. This is a man at the end of his tether.
“Worse than that, it didn’t work. Shall I get off? Twist it straight? Ask the other two if they happen to be carrying Allen keys and try not to get a Lottoi-mitted punch in the face?”
Fortunately for Sagan, the cavalry arrived in the shape of his Bora Hansgrohe team car with sports director Jan Valach, who said, “Going good, Peter. Need a drink, some food?”
“Got a four-millimetre Allen key, Jan?” was the reply.
“Everyone loves a four,” Sagan wrote in his book. “It’s the one you get free with Ikea furniture. A minute later and we’re back in the game.”
The unfortunate Wallays would be dropped shortly afterwards, eventually finishing 14th, more tjhan two and a half minutes after Sagan had beaten a spent Dillier in the sprint on the velodrome track in Roubaix.
Belgian newspaper Het Nieuwsblad (link is external) reports that it was only on the Wednesday following the race that Wallays learnt the real reason why Sagan had repeatly bashed his wheel.
“I received a message from my team-mate Marcel Sieberg,” he said. “He asked me if the story was correct that he had heard from his compatriot Marcus Burghardt [a team-mate of Sagan’s]. I said, ‘Yes, Sagan touched my rear wheel at least five times. It was super-ambitious.”
Jelllys continued: “I threw a lot of West Flanders curses at Sagan, but he didn’t give a damn. I told Sieberg, ‘What an idiot he is!’ I’d never dare do that. I’d have ridden to the finish [with the handlebars] askew, because it was particularly dangerous for him.
“In his book he says he will apoligise, but he hasn’t done that yet. I’ll talk to him next year about it,” he added. -
.LnB
titán
Nem egyről beszéltek. Ő Remco-ról írt, ő esett akkor hatalmasat lefele. És Remco még sose indult TdF-on.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
dom1n0
senior tag
válasz Vismajor01 #193 üzenetére
Crash bennevan a versenyekben mindig persze, touron is kicsuszott 2022-ben, de nekem meggyozobb az o kezelese ezek mellett is
-
Vismajor01
addikt
Szerintem GC menők nem is akarnak élmenők lenni lefelében, mert ahhoz igaz kell tehetség is, de méginkább kockázatvállalás. És azért baromi nagyot lehet esni, úgyhogy GCs szemmel nézve nem éri meg határon menni, mert nem sokat nyersz a nagyokhoz képest ellenben megtriplázod az esélyét h kirepülsz egy kanyarnál.
Ez főleg felismerhető a tdf előtti versenyeken, ott úgy mennek lefelé az esélyesek mintha nem is verseny lenne
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
.LnB
titán
Sagan jön a TdH-ra.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz Vismajor01 #193 üzenetére
Én Jonas lejtmenetét se a technikájának a számlájára írom. Hanem a csapat felkészültebb, és/vagy jobban bejárja őket. GC menők közül szerintem senki se élmenő lefelében. Arra ott van Mohoric, Pidcock jelenleg.
-
Vismajor01
addikt
Hear hear!
Tavalyi tdf után igazán szerettem volna, képletesen szólva, hogy átmenjen rajta egy sprintvonat Mármint Philipsenen. Gaudu szintén zenész, bár ő nem a "pályán" nyújtotta magatartás miatt, hanem a nyilatkozatai miatt csapattársakról.
-
.LnB
titán
Én mindig csíptem. Meg egyébként se utálok nagyon senkit. A mostani mezőnyből is max Gaudu, Vlasov, Jasper Philipsen akik nem a kedvenceim.
-
.LnB
titán
Persze, ez poén is már vele kapcsolatban, hogy nem tud elengedett kézzel tekerni.
De hát mit számít nem?
És akkor itt a másik véglet: [link]„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
Ezen a Jonas dolgon már gondolkodtam. Mert még a háttérképemen is úgy néz ki, mint aki esni akar: [link] Cserébe meg például lefele elég jól megy általában. Amihez mégis csak kell a bringa kezelés. De egyébként igen, igazad van.
-
dom1n0
senior tag
Nekem ami teljesen fura, hogy a nagy gc menok Pogi kivetelevel egyaltalan nem bicikli biztosak.
Ottvan Jonas, ertem hogy felti magat, de alig mert a csapatfotora is kez nelkul tekerni, Roglic esik-kel allandoan, es Remco alol is esett mar ki a bico beerkezes utan latvanyosan
Nyilvan cserebe brutal modon mennek lefele, ott mintha teljesen mashogy ereznek a bicot
Aztan lehet csak a faradtsag teszi ezt, vagy nemtudom -
.LnB
titán
Ez ugyan nem mai infó. De engem meglepett, hogy Remco eddig, a Párizs-Nizza versenyig, egy métert se tekert profi versenyen Franciaországban. Erre nem tippeltem volna.
-
avl
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lsebestyen #179 üzenetére
[imperial march theme intensifies]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
avl
senior tag
Vinge nem ment tul nagy idöt:
https://www.procyclingstats.com/race/tirreno-adriatico/2024/stage-1/livekivancsi vagyok Sheffield, Ganna mit mennek
update:
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Láttunk már csúnyábbat. Sőt, az extrémek közül, még ez szerintem a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #179 üzenetére
Valamit nagyon tudhatnak, mert ugye kukázták a Giro-ért a Lazert
Jaj az internet nagyon gonosz: [link]
Szerk: az időfutam bicón voltak változtatások, (még) jobb időt várnak így a bicó+kerékszettől
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Visma új TT sisakja megvan?
szerk. időközben Ati töltött fel instára képeket róla, ezen a trikolor sem segít.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Twitter link, (remélem működni is fog). De én ezen sírok egy ideje. [link]
Nem ismertem ezt a meme-et eddig.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Pidcock elég jól értékelte a Strade-t: [link]
-
dom1n0
senior tag
Hoppa Kooij odarakta magat, mi ero volt ott
-
dom1n0
senior tag
Megnezve a Sante Marie elozo szamait, kulonoseg komoly Pogi teljesitmenye:
-
dom1n0
senior tag
válasz velizare #169 üzenetére
Kuss is dnf lett azt olvasom
Nemtudom ugy voltak-e vele, hogy minek strapaljak magukat ha Pogi igy ellepett, de Atinak kezdodik az Adriatico is holnap, pont neki is kellett akkor mar rapihenni szerintem, na mindegy.
Mindezek ellenere azert az a 19. hely is tok jo, szerintem a forumbol vegig se tudnank menni[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
dom1n0
senior tag
Ati nyilatkozott az m4-nek, valoszinu betegseg, faradtsag miatt alakult neki igy a nap, le a kalappsl igy is bejott 19. helyen.
Erik DNF lett sajnos. -
dom1n0
senior tag
Stradej Pogacar
-
dom1n0
senior tag
Brutal formaban van Pogi, en ennek nagyon orulok (bar nyilvan Ati gyozelemnek visma dobogonak szurkoltam.)
Nem tudom Atinal volt-e barmi technikai dolog, vagy csak a mai napban ennyi volt.
Megegyszer grat Poginak, kegyetlen ez a csavo, 80 kili szoloban, ahhh -
.LnB
titán
Azok mellett, hogy elismerésre méltó. Csodálatos. Elképesztő. Azért mégis, leginkább nevetséges, hogy Pogi mennyire erős.
Basszus, (megint) nevetségessé tesz több száz versenyzőt.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
nagyúr
elképesztően passzív mindenki.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
Attila sokadszorra szakad le és mászik vissza egyedül, remélem megtudjuk majd, mi az oka ennek.
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #159 üzenetére
Az meg hogy elindul, rendben lenne mert egy ufo a srac
De az, hogy hatul minimum 10 eros srac nem tud osszedolgozni, hogy megprobaljak befogni az szaniszerk: visma valahogy vagy nem birja, vagy akarja ezt nagyon megnyomni…
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Szerintem nem hitték el, hogy onnan elindul. Nekem egyik legemlékezetesebb szakasz amit képernyőn láttam az Froome Giros szökése. Ott sem hitték el, aztán jó nagy hátrányból rózsaszín trikó lett. Ő is 80-nál lépett el.
-
avl
senior tag
ja, mar 2:00 11km-en; mit csinalnak mögötte ? o.k. hogy Wellens meg Toro megtöri az üldözest, de mintha mindenki a 2. helyre gondolna
-
avl
senior tag
Pogi 10km-en 1:41 elönyt kitekert
nincs rendes összefogas mögötte
-
nagyúr
nem ment utána senki, valószínűleg azt gondolják, hogy ha innen megcsinálja, akkor gratulálnak neki.
-
dom1n0
senior tag
Pfu bakker ez a Pogi…
-
avl
senior tag
en szokas szerint itt nezem: https://tiz-cycling-live.io/livestream.php
-
avl
senior tag
válasz lsebestyen #143 üzenetére
igen, siman taktika lehett ....eddig
-
dom1n0
senior tag
Erdemes nezni a noit is, kezd izgalmas lenni a vegere
-
-
.LnB
titán
válasz lsebestyen #132 üzenetére
Pedig helyes csaj. Megnyugtatnám. Ő a valószínűleg RCS alkalmazott, mert mintha a Giro-n is itt lett volna. Meg láttam már pár közvetítésben.
-
avl
senior tag
persze, nem mondom, hogy Valter A. gyengebb naluk
...en nem lepödnék meg, ha epp Pidcock is elötte végezne, de azon sem, ha Pidcock vegig sem mennea fentiek egyike se lenne nekem meglepetes, persze az elmult idökben mutatott formajuk nem egyforma, de ma ma van
pl. Asgreen, Alaphilippe eddig nem sokat mutatott (ezt lehet gyengebbnek is gondolni, meg annak is, hogy ideje összeszedni magukat [lasd Lefevre dumái :-) nagyobb a motivacio, az "éhség" ],
Valter A., Wellens, Eetvelt, Dani Martinez, Healy, Skujins, stb. meg már igen, ezt is lehet igy ertelmezni: elfaradtak, "jollaktak" :-) vs. most jo a forma
...de ma ma van, "Tagesform", aprobb megfazasok, nem jol alvás, ...
+ az aktualis objektiv körülmenyek kedvelesenek merteke: ki szereti az azott murvafélét, ki mennyier ügyes benne, ki szereti inkabb a hüvös-nedvesetezért is izgi (csak azt nem szeretem, ha pech dönti el)
...es ne feledkezzünk meg a nöiröl sem, pl. elötte vagy ~290 napja nem nyert (mütét stb.) M.Vos mult hetvegen szökesben 3 SD Works-össel, 2 Trek-essel ...es Marianne nyert
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
rengeteg esélyesjelölt vagy komoly van
nem sorrend, ahogy eszembe jut:
- Pogi, Wellens
- Kwiatko, G, Pidcock
- Valter, Kuss, Laporte
- Mohoric
- Madouas
- Bardet
- Carapaz, Powless, Healy
- EEtvelt, Van Gils
- Skujins, Theuns
- Asgreen, Alaphilippe
- Kämna, Higuita, Martineza fentiek egyike sem lenne meglepetes (akár a teljes dobogo belölük)
es persze meglepetes is lehetszinte kizart, hogy közülük senkinek nem lesz pechje, rosszkor technikai gondja, ...
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #132 üzenetére
Ja az nagyon keszvan Hat Atinak ez nagy lehetoseg, Laporte, Kuss segitokent, nagyon bizok egy dobogos helyben, de ha szettamadjak az UAE-t, barmi is lehet
-
dom1n0
senior tag
Ati és Erik interjú: [link]
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #129 üzenetére
Igen, ez nagyon komoly, nagyon remelem dobogon lesz Ati
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #127 üzenetére
Tévedtem, mert Ati lesz a kiemelt ember!
-
.LnB
titán
Jövő héten Tour de Hongrie útvonalbemutató. Hallottatok valamit esetleg? Én annyit, hogy idén, Pécsen lesz a vége. És nem lesz budapesti szakasz. Remélem azért jönnek majd felénk.
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #125 üzenetére
Én csak az Eurosporton az összefoglalót néztem.
Azért még mindig durva, hogy őket a zwiften keresztül fedezték fel, és olyan wattok meg watt/kg-ok repkedtek csak pislogtam -
lsebestyen
addikt
Idei Zwift Academyt nézte valaki? GCN-es időkben jóval színvonalasabb volt, ez most nekem nem nagyon jött be. Vágás kritikán aluli, scriptelve szerintem nem is nagyon volt...budget jól meg lehetett vágva az előző évekhez képest.
-
.LnB
titán
Nem is tudtam, hogy van ilyen topik. Megy a kedvencek közé.
Egész évben nézek mindent. Még a Cyclocross-t is, pályát is néha.
Általában, ami magyar kommentárral megy, azt megnézem. Bár sokszor utólag, vagy csúsztatva ha tekerek, és nem tudom élőben nézni.
Ez a hét, hétvége is eseménydús volt. A Visma elég jó hetet zárt. Az UAE viszont szépen kipukkant a "saját" versenyük utolsó szakaszán.
Gran Caminó-t nézte valaki. Ott elvileg iszonyat borzalmas idő volt. Én csak az utolsó előtti szakaszba néztem bele.Hétvégén meg Strade Bianche, ahol Jonas még sem indul az előzetes tervek ellenére. Atti viszont igen. Hát kíváncsi leszek, hogy ki lesz a Visma kiemelt embere. De a tavalyi verseny elég hülyén sült el, a mi szempontunkból.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Vismajor01 #121 üzenetére
-
dom1n0
senior tag
válasz Vismajor01 #121 üzenetére
Most sikerült megnézni, nagyon jó utsó szakasz volt, nem is értem ezt a sok uncsi sprinter szakaszt, mikor marhajó hegyek vannak.
Ati előtt meg le a kalappal, felért szerintem a top kategóriába. -
Vismajor01
addikt
Hoppá! Valter Atti 5. GC lett az UAE Touron!!
-
Vismajor01
addikt
válasz lsebestyen #118 üzenetére
Sztem baromi jó ország imázs epitest csinálnak, közvetítés alatt rengeteg tok érdekes dolgot megmutattak
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #118 üzenetére
Valahol vagy mondták, vagy olvastam, hogy Remco körül a támogatók, szponzorok miatt van ekkora felhajtás, ha elmenne, menne a Soudal is talán, asszem.
Jó lábai vannak, szó se róla, de szerintem nem egy szinvonal még a Jonas, Roglic, Pogi trióval.Ja nem tudom követitek-e, de Jonas büntet keményen a Gran Caminon
Szerk2: NIEUWSBLAD izgalmas volt, a férfit majdnem elszórakozta a Visma, viszont a Nőin csodálkoztam, hogy az SD-Worksot a Visma így kb egy emberrel verni tudta, ott nem fognak a dícséretek repkedni...
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz Mezga Aladár #116 üzenetére
Ahogy mondod. Mai szakaszt meg sem néztem, majd a holnapi végét csekkolom, Ati jól ment a pár nappal ezelőtti emelkedőn is.
Lefevere meg bánni fogja ha nem viszi Merliert a TdF-re, legalábbis szerintem. Remconak nem lesz esélye az összetett győzelemre. -
dom1n0
senior tag
válasz Mezga Aladár #116 üzenetére
Hát ez most a sprintről szólt, +2 hegyi szakarsz, nem egy nagy GC verseny
De egyébként igen, rohadt uncsi.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Kövezzetek meg de ez az UAE tour egy semmi.
Nagy kib&szott sivatag sok homokkal. Szint csak minimális.
Ez csak a UAE Team Emirates kötelező versenye a szponzor felé.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Jol nyomja a Soudal-QS UAE touron, 4/3 sprintet behuztak.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz lsebestyen #113 üzenetére
Állóképességi élsportolóknál ez gyakori. A kardiológusom azt mondta, kinövi a szív a neki rendeltetett helyet.
-
lsebestyen
addikt
Peter Sagan undergoes heart procedure
Three-time world champion requires ablation for cardiac arrhythmia after heart rate exceeded 200 bpm in mountain bike race -
cattus
addikt
-
Vismajor01
addikt
válasz Mezga Aladár #109 üzenetére
Nem találtam erről semmit online
De legyen így, annál jobb!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Vismajor01 #107 üzenetére
A Van Rysel a Deacthlon saját márkája.
-
dom1n0
senior tag
válasz Vismajor01 #107 üzenetére
? Ezt kifejtenéd?
-
Vismajor01
addikt
válasz lsebestyen #105 üzenetére
Azért, mert szponzoráció miatt kapható náluk ez a kerékpár, attól még nem lesz decathlonos. Ez egy Van Rysel bicaj aminek semmi köze a Deacthlonhoz
-
dom1n0
senior tag
válasz Vismajor01 #104 üzenetére
Azzal mennek: https://road.cc/content/tech-news/2024-team-ag2r-van-rysel-road-bikes-unveiled-305325
-
lsebestyen
addikt
válasz Vismajor01 #104 üzenetére
Pedig azzal mennek, 8500 euróért meg is lehet venni.
szerk.: ok a szett az a linkelt bicón más, részletkérdés.[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz lsebestyen #101 üzenetére
jó lenne Decathlonos bicajjal mennének, nagy poén lenne
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #101 üzenetére
Lábakban lesz a lényeg nem a bicóban már azon a szinten szerintem , de Jumbós Miki mesélte egy podcastben, hogy Pogi odament Jonas bicójához, hogy ha ilyennel ment volna, ő nyerte volna a Tourt
Franc se tudja mennyit számít azon a szinten -
lsebestyen
addikt
...illetve decás bicóval is lehet ezek szerint WT hegyibefutót nyerni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest