Új hozzászólás Aktív témák

  • Szabász

    csendes tag

    válasz dethroner #78759 üzenetére

    Szia!

    A hőmérséklet beállítására filléres megoldás 2000Ft ! Nálam működik 80-100C között tudok csapolást indítani igaz ott kell állni figyelni! A hőmérséklet emelésére forró vizet engedek át a főzőfejen és nézem a hőfok emelkedést a szalagon ! Tökéletesen működik, és a kávé ízén érezni a különbséget, lehet tesztelgetni!
    https://frissen-porkolt-kave.hu/valasztekunk/kaves%20kiegeszitok/homero-szalag/

    Pl: Gépnek!
    https://www.arukereso.hu/kavefozo-c3174/gaggia/ri8433-11-viva-style-p396577693/

    A nyomásfokozós kar tökéletes választás előre darált kávénál! Említetted, hogy nem lesz daráló egyenlőre!
    A nyomásfokozós kar használatára nekem ez vált be:

    A kart jobbra elhúzás után egy rugó visszahúzza középre, és indítás után a leírás szerint 9 bár nyomásnál nyit ki! így a lefolyási idő kb 8-10 másodperc a klasszikus 25-28 másodperc helyett!
    Amivel tudjuk javítani a lefolyást, hogy indítás előtt a kart ütközésig jobbra húzom és ott tartom a lefolyás elindulásáig, ez késlelteti a szelep nyitását, így több aroma és olaj tud kioldódni. Ezt 5-6 másodperc után meg lehet ismételni, és a lefolyási idő 17-22 másodperc lesz dupla esetén, egyszemélyes 10-12 másodperc körül!

    Mennyiség 7-8g dupla esetén 14-16g

    Mennyiség 55-60 ml

    Tömörítés kb 12-15kg (szobamérlegen begyakorolható) tömörítéssel a lefolyás finomítható!

Új hozzászólás Aktív témák