Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Watt25

  veterán

  Ma vettem észre, hogy Magyarországon is elérhető a Google Family Link. Nagyon megörültem neki, de nagyon gyorsan belefutottam egy problémába.
  8 éves fiamnak már pár éve létrehoztam egy fiókot, fizettem is neki egy-két appért, ami tehát most az ő fiókjában van kifizetve. Meg egyébként is, ellenkezik az elveimmel a "nem baj, csinálok új fiókot" baromság.
  Szóval, ahhoz, hogy évekkel ezelőtt megcsinálhassam neki a fiókot, hazudnom kellett a korát illetően, hiszen 13 éves kor alatt nem lehetett létrehozni Google fiókot. Most hozzácsatoltam ezt a fiókot a Family Link-hez és gondoltam, most majd megadhatom, hogy igazából csak 8 éves. Hiszen Family Link-ből a 4 éves fiamnak is tudtam fiókot létrehozni.
  De neeeeem... Amint beállítom, hogy a meglévő fiók 8 éveshez tartozik, a fiók zárolódik, és ha nem csinálok semmit, 30 nap múlva törlődik is, mert nem lehet 13 éves kor alatt fiókja... (Miközben az előbb hoztam létre a 4 évesnek.) Most kénytelen voltam visszahazudni, hogy már elmúlt 13 éves.
  Két dolog miatt probléma:
  1. Zavar, hogy nem valós adat van megadva.
  2. Úgy olvastam, hogy 13 éves kor fölött megvan a joga a gyereknek ahhoz, hogy kilépjen a felügyelet alól. (Bár ezt szerencsére még én sem találtam meg, hogy hogyan kell, bár nem is nagyon kerestem.)
  Szóval, más is járt-e így és van-e tökéletes megoldás?

  Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

 • Teasüti

  veterán

  válasz Watt25 #1 üzenetére

  Sajnos el kell fogadni, h pár regisztrációkor megadott alapadat nem megváltoztatható. 9 évesen szerintem mindegy milyen fiókot használ. Nem gondolom, h szentimentális lenne még vki ebben a korban. :D
  A neten meg elfér a digitális szemét. Én zárnám a régit és csinálnék egy hibátlant.
  Néha ez az egyetlen út. Ezért van nekem pl két Xbox Live fiókom is, mert anno MO még a szürke zónában volt... Rohadtul idegesít, h új email meg új név kellett, de ez van. :)

  Mi lett a megoldás végül?

  [ Szerkesztve ]

 • Watt25

  veterán

  válasz Teasüti #2 üzenetére

  Semmi. Maradt így. Nem tudja, hogy nem valós születési dátum van megadva, nem próbálkozik a kilépéssel. (Hogy őszinte legyek, számomra sem evidens, hogy hogyan kellene kilépni, de egyelőre nem is foglalkoztat a dolog. Még van addig picit több, mint 2 év.)

  Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

 • peterson79

  őstag

  Sziasztok,

  Nekem/nekünk olyan problémánk lenne, hogy volt asszony új férje megvette a gyereknek a saját e-mail címére a Minecraft-ot. Telepítették is a játékot egy Samsung tabletre, pontos típusát nem tudom, bár talán ez most lényegtelen is.

  Az asszony felügyelete alatt van regisztrálva a 8 éves gyereknek e-mail fiók, iskola miatt főleg. Most észrevette, hogy a tableten az Ő nevével voltak eddig beléptetve és úgy szólt hozzá pár videóhoz. Na, ez neki nem tetszett, így kilépett a tableten és a gyerek maradt ott, mint felhasználó..na és itt jön a baj. Véletlen vagy akarattal letörölték a Minecraft-ot, így most amikor belépnek a Play Áruházba, akkor ott természetesen először is szülői engedély kell, de aztán rákeresve a Minecraft-ra csak megvenni lehet, letölteni nem (hiszen nem a regisztrált néven vannak bejelentkezve, legalábbis szerintem ezért)
  Próbáltuk azt, hogy a férjét bevenni a Family Link-be, gondolva arra, hogy majd mint engedélyező, meg lehet adni azt a személyt is, aki vette igazából, de Őt meg nem engedi be a csoportba, mert hogy nem egy országban tartózkodnak!! Mindkettőjüknek Magyarország van beállítva, szóval nem is értjük mi lehet a gond.

  Kérdés az az, hogy azon felül, hogy újra megvesszük a Minecraft-ot, milyen megoldással lehetne megint letölteni/aktiválni a gyereknek a játékot?

  Segítségeteket előre is köszönöm. :R

 • Watt25

  veterán

  válasz peterson79 #4 üzenetére

  Pedig a megoldás az lesz, hogy be kell léptentni a családba a férjet. Annak kell utánajárni, hogy miért gondolja a Google, hogy nem Magyarországon lakik. Erre sajnos nincsen tippem, neki kell tudnia, hogy mi az, amit régebben tett, ami miatt a Google ezt gondolja.
  Amit még találtam: addig nem lehet országot választani, amíg van valamilyen előfizetése. Tipikusan a YouTube premium okozhat pl. ilyen problémát. (Nekem legalább is az van, és ezek szerint, ha elhagynám az országot, le kell mondanom az előfizetést, majd országot váltani valahogy, (Google Pay-t mondják, hogy ott lehet) majd újra előfizetni.)

  [ Szerkesztve ]

  Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

 • peterson79

  őstag

  válasz Watt25 #5 üzenetére

  Köszönöm, akkor mégis jó úton jártunk.

  Megpróbálom kideríteni, hogy mi lehet az oka.

Hozzászólok Aktív témák