Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Sinisi #58119 üzenetére

    Kösz szépen a segítséget. Már meg van rendelve a Brikka és a Hario Mini Mill, nagyon többet első körben nem akarok rászánni.

    Eddig valami noname (Excellent Houseware márkájú), olcsó, kétszemélyes, krómozott angol alukotyogóval főztem a kávét. Kávéban csak az ilyen őrölt boltit próbáltam, amit angol közértekben kapni lehet, pl. Lavazza Espresso, Lavazza Rossa, Segafredo Intermezzo, Taylors Rich Italian. Ízre nem rosszak, de kemény koffeines vagyok, nem hatnak rám, olyan, mintha semmit nem ittam volna, dupla-tripla adagot kell belőle inni. Itt a helyi kelet-európai boltban is veszek össze mindenfélét, múltkor egy Paulig Classic Arabicát kóstoltam, de az ízre sem volt meggyőző, meg hatásra sem volt erős, most egy Mövenpick Himmlische Arabicát iszok, ez ízre is egész normális, meg erőben is jobb, de még mindig messze van az igazitól. Persze ezek mind őrölt kávék, most hogy lesz normálisabb kotyogó, meg őrlő, már csak olyan szemeseket fogok venni, amit itt ajánlotok.

    Ez a Get Up magyar, úgy látom. Nem hinném, hogy küldenek ki nekem angol címre. Ezért lenne jó valami nemzetközi online bolt, ha nem is angol, de EU-s.

    Illetve ami a fagyasztást illeti, csak beteszem a kávészemeket nejlonzacskóba és lefagyasztom, hogy friss maradjon? Nem roncsolja a kávészemeket a fagy és a fagyott pára? Ha meg ki akarok venni, akkor fagyottan daráljam le? Laikus fejjel nem gondoltam volna, hogy a frissen őrlés ilyen fontos, még a szemcseméret és alak is ennyit számít. Azt hittem, hogy a lisztté őrölt bolti kávé frissességét a vákuumcsomagolás megőrzi.

Új hozzászólás Aktív témák