Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vTamas35

    csendes tag

    válasz Frawly #58263 üzenetére

    Keress rá a neten, hogy a közeledben hol van valami helyi kávépörkölő, minden bizonnyal angliában is találsz 20 kilóméteren belül vagy ötöt, aztán lehet próbálgatni őket.

    Tárolásra az itt bevált módszer a kis mézesüvegekben (47-60ml) adagonként kiporciózva fagyasztás. Így nem kell bontogatnod a zacsit, nem csapódik le a pára minden alkalommal, és csak egyszer kell mérlegelned.

    Kérdés, hogy mennyire akarsz vele vacakolni, mennyire fontos az íz, és a minőség? Ha csak a koffein számít, akkor vegyél valami keményen robusztás, sötét pörkölésű blendet és hajrá... azok tovább elvannak minden varázslás nélkül is és ha frissen pörköltet veszel belőle így is jobb lesz mint a bolti. Nálunk a komolyabb gépparkra, adagonkénti tárolásra, fagyasztásra, egyéb őrületekre azért van csak szükség, mert a világos pörkölésű single origin kávék érzékenyebben reagálnak az "elemekre" és nagyobb odafigyelést igényel, hogy kihozd belőlük a maximumot, itt fontosabb az íz, mint a koffein (bár azért egy jó dupla ristretto fel tud ébreszteni :DDD )

    O1G

  • soldier2

    őstag

    válasz Frawly #58263 üzenetére

    Ha a magas koffeintartalom a fontos akkor ahogy már írta vTamas is a robusztás keverékek a neked valók. Találsz angliában Artisan coffeet biztosan, onnan az olaszos keverékeket keresd. Ezeket, főleg kotyogóval fölösleges fagyasztani, elég ha 250g-os visszazárható tasakban tárolod.

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák