Új hozzászólás Aktív témák

  • hifis50

    csendes tag

    válasz ronin s8 #30037 üzenetére

    Ez tényleg egy érdekes kérdés, és a kávékészítés egyik rejtélye (szerintem), hogy mitől függ és mitől szép a lefolyás. (Mikor belevágtam ebbe a kávédaráló projektbe, akkor még tényleg arra gondolva, hogy magamnak csinálok egy szuper darálót, azt hittem, hogy nem nagy dolog korrektül megforgatni egy kést. Naív elképzelés volt, most bonyolultabbnak tűnik, mint eddig bármikor.) Elég sok bemenő paraméter van, például a kávé maga, a szemcseméret eloszlás, a kávégép, szűrő, előáztatás, akármi.
    Ha már ultimét kávégép, erre a gépre az biztosan mondható, hogy pontos. Merthogy az előző verzió nagyon nem volt az, ezért itt kínosan ügyeltünk erre. Itt előny, hogy a külső kést forgatom, mert egy nagyátmérőjű csapágy futáshibája már csak a geometriából adódóan is kisebb. Itt most pár század mm max.
    A kés Compak K10-es, az egyik csúcsmodell. És mégis, wdt-zés nélkül, újhullámos kávéval, az én kávégépemen reménytelen jó csapolást produkálni.
    Komolyabb felkészültség, mérőapparátus, (pl. a szemcseméret eloszlás pontos mérésére, ami most nincs), idő stb. kéne, hogy kiderítsük, ez miért van

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák