-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
-
Silent 71
csendes tag
válasz soldier2 #29651 üzenetére
Ajánlatos bizonyos időközönként (kb.2-3 hetente) leszedni a felsőszűrőt és a vízterítőt blokkot!
Mert nagyon összetud ám gyógyulni a vízkőtől és a kávézsírtól, az alu korong a fejjel!
Ezt vagy tersonetbe kell beáztatni, vagy hideg zsíroldóval lefújni, és elmosni!
Ha veszel rá ipari felsőszűrőt (dupla, drótszövetes), akkor a zacc sem tud visszajutni a főzőfejbe! -
adpeter
tag
válasz mrrr74 #29653 üzenetére
De bezárom napokon belül
Ami van még: 5 Kg La Piazza
1 Kg Malabar
2Kg Pacificaffe (100%A)
2 Kg Lollo NeroVan még pár zacsi Gourmet Gran Crema 500g
és I' Magnifici 7 500g
1db 500 grammos Molinari Decaff szemesLollo Podokból is van még.
Vannak még csészéim és pár apróság. Gyantapatron,1-es,2-es kifolyó stb.
Majd összeírom pontosan ami marad..."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
kk831228
addikt
válasz mrrr74 #29609 üzenetére
Én is rendelek a danettitől egy két cuccost a közeljövőbe...
Vízlágyítóból ez jó lesz az evo-hoz??
Lenne még egy mérőpohár, tamperen is gondolkozom... Abból 57 mm-es kell??
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
mrrr74
aktív tag
-
Ed_007
aktív tag
Jura ENA5 kávégép tulajdonosok lettünk és most próbálgatjuk, milyen beállítással, kávébabbal a legfinomabb a kávé. Tudnátok tanácsot adni, milyen kávéval lenne érdemes próbálkoznunk, ha a lágyabb, nem kesernyés ízeket szeretjük? Ha a kávé mellé még az esetleges beszerzési helyet is meg tudnátok írni, külön megköszönném (budapestiek vagyunk).
Mire lenne érdemes figyelnünk egyébként, mi a fontosabb a kávé ízében? kávébab (fajta, származás, pörkölés) vagy darálás? (A hőfokkal stb. a mi gépünk esetében nem nagyon tudok játszani.) -
fi:zi'k
nagyúr
válasz Ed_007 #29663 üzenetére
Amíg van adperernél Pacific és Lollo, addig csapj le rá. Drágábbakat úgy sem nagyon éri meg.
Sokat ne várj egyébként az automatától. Én is azzal tolom még, a kávékat meg lehet különböztetni, de közelébe sem ér egy rendes daráló-karos gép párosnak. Cserébe kényelmes.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
kk831228
addikt
válasz mrrr74 #29662 üzenetére
Ez amit linkeltél akkor utántölthető/cserélhető benne az anyag ... Gondolom le lehet venni a kupakját utántöltéshez... Amit én linkeltem az is így néz ki, csak lehet nem lehet szétszedni... Mondjuk ha olyat vettél Te is akkor biztos nem lehet szétszedni...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
soldier2
őstag
válasz Ed_007 #29665 üzenetére
Akkor egy brikkával lehet jobban jártál volna
Érdemes lesz majd megpróbálni néhány sötétebb pörkölésű Paljoc kávét: pl Choco Madness, Spicy Italy, Java Mix. Majd elődöntöd mi jön be jobban. Az a jó a szemes kávéban, hogy rengeteg közül tudsz választani. Szvsz automatába is jobb ha egy olcsóbb (ez még mindig viszonylag drága) de friss pörkölésű kávét választasz (Kávékalmár, Kapucziner, Avx, Monterosa, Pacific Caffé stb)[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz Ed_007 #29663 üzenetére
Az a gond ezekkel a gépekkel, hogy hiába veszed hozzá a legdrágább szemest, nem tudja kihozni belőle az igazán jót. A kotyogós meg egészen más irány. Ha az tetszik, arra kell gyúrni. Lehet azzal is trükközni, egészen jót főzni, de az ebben az esetben nem a kényelemről fog szólni.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Nem értem egyébként ezt a fene nagy indukciós divatot. A jó tűzhely gázzal működik...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
prandris
tag
Milyen digitális mérleget ajánlanátok, ami 0,1 gramm pontos, de nem olyan marha drága? Van egy gagyi 1 gramm "pontos" mérlegem, de vicc kategória.
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #29674 üzenetére
Ha főzött az asszony valaha indukcióson soha az életbe nem fog gázzal, vagy kerámialappal főzni (és te sem). Én espressos történetem is az indukciós lappal kezdődött. Azaz a feleségem eltörte az indukciós/kerámialap kombo tűzhelyet, és mivel a kerámialap rész annyira gagyi volt az indukcióshoz képest, az utód már full indukciós lett, így viszont nem ment a brikka. Az ikeás kotyesz meg már nem volt elég jó. Így lett egy éve a Gaggia + Imat, és azóta nincs megállás (azaz remélem a legutóbbi upgrade már végállomás )
Egyetlen dolog amivel nem boldogul az indukciós, az a wok, de elvagyunk nélüle#Ed_007: a brikka csak vicc volt, arra, hogy a kotyogós ízeket keresed, amit soha nem fogsz megtalálni az automatával, de azért jó kávéval etetve az is tud iható kávét főzni (nekem pl a nyáron a brikka csalódás volt, pedig anno több évet használtam). A fém alátéttel meg nekem az a bajom, hogy ha nem igyekszel, túlmelegíti a tűzhelyet, az lekapcsol, a kávé meg nem fő le, inkább szükségmegoldás.
#Prandris: gyakorlatilag bármelyik megteszi. Valaki linkelt egy egész jót egy hete kb, ha megtalálod. Volt fotó is
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #29676 üzenetére
szerencsére sikerült már több ismerősömet lebeszélni a gáztűzhelyről... külön gázterv, mindenféle plusz szellőzők, engedélyek, kutyafüle. és hát jobb a villanytűzhely. akár sima, akár indukciós. rég volt ám, amikor a simák szarok voltak. nekünk mellesleg olyan a főzőlap, hogy az első két platni indukciós, a hátsó kettő sima. van, amihez ez a jobb, van, amihez az.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
Ne hülyéskedjetek már! Wokot hogy teszitek rá az elektromosra? Melyik étteremben van villanytűzhely? A gáz a tutti.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz kahvesi #29682 üzenetére
árut szállítani is jobb kamionnal, mégsem azt veszünk. de úgy látom, itt az új hitvita, én szépen kilogolok belőle. mondjuk 10+ évig gázzal főztem, egy ideje meg nem, de mindegy, a lényeg, hogy mit mond egy fórum vagy egy profi séf, hiszen nyilván tök ugyanazok a szempontjaink.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
Parci, bocs, de ez nem hitvita.😉
Amúgy nekem is volt elektronyos és indukciós is. Hálistennek már gázos van.
Egyébként felsoroltátok már a főbb érveket. Közalátéttel sem működik rendesen, és mire bevásárolsz pár alkalmas edényből, többet költesz, mint a gáz feltételeire. Otthonra teát melegíteni az indukciós ok, levest is tudsz rajta főzni, de minőségi főzéshet ott a gáz.Sütőnek viszont jó az elektromos (addig, amíg nincs kemencéd ).
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
smiti
addikt
Sziasztok!
A kedves nejem fejébe vette, hogy szeretne egy automata kávéfőzőt. Most pont kapóra jön, hogy a MM.-ban holnaptól 18 havi kamatmentesre lehet megvenni minden terméket.
Abban segítsetek már nekem, hogy 100000 Ft. környékén melyiket érdemes? A megbízhatóság lenne a legfontosabb, illetve hogy a garancia leteltét követően ne egy vagyon legyen a javítása.
-
soldier2
őstag
A kávéológiáról már végleg kitiltottak, úgy tűnik itt kevésbé érzékenyek. Legalább lenne egy nyílt coming out. De ez így: hmmmm
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bbuffy
senior tag
Indukciós tényleg jó, arra amire kitalálták. DE a gáz a legjobb. Ez nem hitvita, ettől még mindenki azt használ, amit. Indukciós, egy áramzabáló, rapid gép, mondjuk egy múzeumban látvànykonyházni jó..
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #29689 üzenetére
igen, és fotózni is csak dslr-rel lehet jól, a kompakttal készült kép nem tud művészileg annyit érni... ezek eszközök, vannak tulajdonságaik és lehet őket jól és rosszul is használni. a gáz lehet, hogy jobb valamire, de bármilyen szinten lehet űzni ezt az ipart villannyal is, nem az a korlátja a home made csúcsgasztrónak (hanem az alapanyag). na, én meg ebben nem nyitok vitát
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Surda- #29690 üzenetére
ez nem is vitatja senki, de ennek nem feltétlenül az az oka, hogy az a jobb otthoni használatra, sőt. ahogy az sem, hogy villannyal nem lehet olyan finomra elkészíteni az ételt. jó volna már valami érvet is hallani azon felül, hogy "de jocóka is azt használja, és ő tényező, ergo az a jobb". téged miben nyomorított meg a villany és hogyan?
(lehet, hogy a gázos a jobb, csak kérdés, hogy mit értünk jobb alatt. és mégegyszer, nem egy üzemi konyháról szeretnék beszélni, hanem otthoni főzésről)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Surda-
őstag
Nem hiszem,hogy ízre lenne különbség,egyszerűen a gáz a praktikus,könnyen kezelhető.
Ha kifut a tej, nem elkezded pty pity pty pity pittyegve lejjebb venni a hőt az érintőképernyőt, aminek nyolcszor melléütsz, hanem letekered a gázt egy mozdulattal.
Felül gáz, a sütő meg villany,ez a tuti párosítás.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
bbuffy
senior tag
ZX-2 vel fotozom, mindenki kérdezi milyen gép, aztán mikor közlöm akkor néznek, hogy miiiiii....kompakt?
Végigfőztem az összes technológiát, nem otthoni szinten, szóval véletlenül ebben eléggé otthon vagyok....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Surda-
őstag
-
smiti
addikt
Ne haragudjatok, topikot tévesztettem és ez itt a bolondok háza?
Ha úgy gondoljátok hogy nem ide való a kérdés akkor irányítsatok a megfelelő fórumba, de NE Nekem írkáljátok a f@szságokat.
Köszönöm.