-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
-
kk831228
addikt
Biztos hogy nincs benne olyan szelep... Azt mondta a volt tulaj is... Igen, nem véletlenül mondjátok, hogy az őrlő az első...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
vzeb
újonc
Sziasztok!
A Brasilia Lady kávégépem mellé keresek háziasszony-kompatibilis, vagyis viszonylag kis méretű, eladó kávédarálót.
Az Iberital, Graef szintnél kicsivel jobbat szeretnék, például ezek valamelyikét:
Macap M2M
Mahlkönig Vario
Bezzera BB005
Köszi:
András
-
soldier2
őstag
Esetleg felveheted a listádra a Paljocnál lévő darálót. Az még a követ is viszi . Viccet félretéve, ha paljocnak megfelel, akkor a forumozók nagyon nagy részének szintén jó lesz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Szyszko
tag
válasz adriankoooo #29294 üzenetére
Köszi ezt kb meg is rendelem
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
soldier2
őstag
A csepptálca a Creminánál is kriminális (bocsánat LOL). mikor hűl a kazán, ha jó a tömítés, felemeli a kart, én meg bekapcsoláskor nem toltam vissza. Mire észbekaptam tele volt a csepptálca, szívószállal szipkáztam ki a kávés vizet, hogy ki tudjam venni. Az elkészül kávék egyébként többnyire jók, a darálóval szenvedek. Annyira picik a fokozatok, hogy 1-2 fokozatot állítani nem érdemes. Azért összeszokunk.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
S.A.M.U.E.L.
csendes tag
Sziasztok! Ha valaki tud eladó, lehetőleg gőzölni is tudó, és nem "karos", ámde jóáras ESE POD-os gépet, ne tartsa magában!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
Ez a csepptálca érdekes dolog. A Rancilio S24-nek is elbaltázták szerintem. Olyan kicsi, hogy a Gaggia kapacitásának nem több mint a fele. Ezt meg egy ipari gép esetében nem is értem, de az biztos, hogy nem szívesen ürítgetném tízpercenként egy kávézóban.
A végkövetkeztetés viszont nálam is az, hogy ezzel a géppell annyira még nem rontottam el kávét, hogy a lefolyóban végezte volna.
http://palscoffeetech.com/
-
ronin s8
senior tag
Kávézókban megoldják a csepptálca elvezetését a lefolyóba, ott mások a problémák.
Szerintem minden gépjél nehézkes ez a csepptálca dolog. Valahogy mindegyiké hamar megtelik..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #29314 üzenetére
gyakran probléma, de nem mindig. a silvanóé másfél literes, könnyen kihúzható, sosem telik meg. hibátlan. a bfc-é is jó volt, de ott a hűtőcsapolások miatt így is hamar megtelt. a dalla cortéével semmi baj nem lenne, ha nem szorulna, amikor ki/bepattintod. így viszont akkorát rántasz rajta akaratlanul is, hogy háborog benne a tenger
más, bár csak félve merek berakni képet, mert szétszed a nép, ráadásul picit hősokkos lett, de:
megint más: talán sikerült megfelelőre belőni a sestost, de nem volt egyszerű menet (és nem is biztos még). az I (M50) értéke például 0, sima Pd vezérlőként működik, az autotune által belőtt értékek kb. ötödével...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Keresztapper
senior tag
válasz ronin s8 #29314 üzenetére
Épp ez az. Ez tartályos, nem hálózatos gép, ezért itt nincs a csepptálcának sem hálózatos bekötése, vagy ahogy tetszik kivezetése. Ettől függetlenül, biztosan meg tudják oldani...
Minden esetre annyit látok, hogy lett volna hely akár egy háromszor ekkora tálcának, de nem olyat raktak bele.
http://palscoffeetech.com/
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #29316 üzenetére
ez egy elég egyszerű kávé (50-50% A), ízre olyan, mint várja az ember, korrekt, de nem túl izgalmas. ez a shot picit sok hőt kapott, de nem vészes. mondjuk nem is kihívás kb. semmilyen gépnek egy ilyen kávé, jól boldogul vele bármi.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
Hogy mi a legfontosabb kelleke a barista tevekenysegnek??? Hat a birka turelem.:-)))
"Egy risztrettot kerek! Tudja mi az?" Mondom igen, kb kepben vagyok vele.:-)
Majdan azert elmondja, hogy tej is legyen hozza, de csak melegitett, semmikepp habos, mert az az igazi risztretto.
Ma is tanultam vmit!:-)))[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #29322 üzenetére
Megnyitottál? Gratula. Sok sikert. Azt azért tudnod kell, hogy a vevőnek mindig igaza van. Tehát a ristrettoba tej kell, és pont. Egy címet küldhetnél, akár privátban is, holnap beugrok egy ristrettora
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adriankoooo
senior tag
válasz S.A.M.U.E.L. #29312 üzenetére
Szia,
olaszpresszo KUKAC gmail urat kérdezd meg.
-
nepszter1
addikt
Meglett a befutó végül egy Gaggia Evo hozzá egy MDF daráló lett rendelve tampert pedig esztergáltatok az egyik kollégával
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #29328 üzenetére
Becsapott a környezet, mobilról meg azt sem láttam, hogy ez a Catler szett
Más:
A daráló beállítása még nem az igazi, de kezdem érteni, miért annyira népszerű a Cremina (meg úgy általában a karos kisgépek). Hihetetlenül finom, krémes állagú kávék jönnek le rajta, nem szőkül annyira gyorsan mint a Gaggia, és a korrigálási lehetőség, hogy ha picit durvább a daráló állása a kelleténél, szintén csodás (egy fokozat a Lux-on, a Gaggián már zubogott, itt menthető volt a shot). A túl finom őrleményt nehezebb korrigálni, már sikerült beborítanom a pultot zaccal befulladás után . Sokkal, sokkal megbocsájtóbb a darálási és előkészítési hibákkal mint a Gaggia. Az orphanos hőmérő csík meg számomra nélkülözhetetlen.
Amit viszont nem értek, hogy mi kerül ezen újon ennyibe. Gyakolatilag a LM Linea minivel (vagy Dalla Corte super minivel) van egy árban, amikhez képest egyszerű, kicsi, amolyan játékszer, de mégis rohadt jó kávét lehet vele készíteni.
Egyelőre marad[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz soldier2 #29334 üzenetére
mi kerül rajta ennyibe? nézd cs meg a mai svájci márkákat, mennyibe kerül a legtöbb termék...
pl V-ZUG és Schultheiss háztartási gépek, v a KUHN RIKON háztartási eszközök, v akár a svájci bútorok...
egy beépíthető sütő majdnem egy millió, sejtheted mennyi lehet egy egész konyha!
Svájcban gyártják és JÓ! ennyi a megfejtés![ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz nepszter1 #29332 üzenetére
Honnan vetted az Mdf-et? Tampert majd lehet csináltatok én is... Azt nem tudom hogy a gyári tamper átmérő, mennyivel kisebb mint maga szűrőé...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
soldier2
őstag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #29335 üzenetére
Szvsz azért ennyi, mert ennyiért is megveszik. Kultusza van, nem akarnak milliókat eladni, ettől fogva annyit kér érte amennyit nem szégyell . Használtan viszont ok.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
S.A.M.U.E.L.
csendes tag
válasz adriankoooo #29326 üzenetére
Igen, kérdeztem az a gépet, de az sajnos más árkategória. Én 30 alatt keresek most. SGL Podstar-t találtam, asszem rámegyek.
-
S.A.M.U.E.L.
csendes tag
Nagyon pörög itt az utóbbi időben a karos téma (Kálmánnak köszönhetően), kezdi piszkálni a fantáziámat (már sokadszorra). Pavoni vagy Caravel? Ha van köztetek, aki mindkettőt ismeri, adna egy felsorolásszerű összevetést?
-
HÁZIGAZDA
válasz S.A.M.U.E.L. #29340 üzenetére
pavoni. persze én csak azt ismerem
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz soldier2 #29337 üzenetére
Megmondom a tutit. Úgy szoktam :-). Talán azért kerül ennyibe, mert
1. Egy ilyen kis géppel simán odaversz egy agyonelektronizált rémnek is, ha úgy akarod.
2. Ez a gép 40 év múlva is ugyanúgy teszi a dolgát (minden áldott nap), ahogy ma, zokszó nélkül. A monszternek meg lehet, hogy néhány évtizeddel korábban feladták az utolsó kenetet.. A Tiéd 41, ismerem kié volt.
3. A monszterhez kávégépszerelő kell, a Creminákat az emberek otthon tartják karban.
Na, és épp az előbb említettek miatt lett kultusza.
[ Szerkesztve ]
-
adriankoooo
senior tag
válasz S.A.M.U.E.L. #29339 üzenetére
Pedig volt neki RDL Sweet Capuccino 25 ezerért, ezek szerint már elvitték.
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #29342 üzenetére
ez tök jól hangzik, de a valóság ezzel szemben az, hogy azért ennyi, mert az olympia cuccok lób@szó drágák és kész. kevés van, drágán adják, elfogy, pont.
a pavonimat amúgy hosszú heteken át szerelték szagavatott emberkék, minekutána az első x évben még olyanok voltak, hogy spéci szerszám nélkül szét sem lehetett szedni a felsőszűrőt/dugattyút stb. (utána átalakítottuk a kartömítés-tartja a felsőszűrőt megoldásra, amit az utódok is használnak, thank
godárpi!)egyébként én nem vagyok a karosok ellensége, bár cremina helyett azért egy strega kéne inkább , de tegyük azt is hozzá, hogy sok-sok bosszúságot is képesek okozni. a haver a pid-es gaggiával már rég f.ssa a zseniális shotokat, amíg te össze-vissza ingadozol a jó-pazar-kuka shotok között, több éves rutin után is. mert hát szép dolog a "mindent kézben tartasz", épp olyan, mint ma egy ősi zenit géppel fotózni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
S.A.M.U.E.L.
csendes tag
válasz adriankoooo #29343 üzenetére
Ja, én nem arra kérdeztem rá, hanem a nemrég bemutatott sárga csodára... Akkor még visszakérdezek.
-
Kávé Kálmán
tag
Parci, kint voltam a gyárban és a tulajjal (Thomas Schätti) meg az ügyvezetővel beszélgettünk. Tudom, melyik piacon mennyit adnak el. Az egészet az tartja víz fölött, hogy a Schätti AG úgy tekint rá, mint egy svájci nemzeti kincsre. Gazdasági racionalitások mentén már mindenki más bezárta volna, mert...... kapaszkodj meg!!! nem nyereséges. Látom, hogyan dolgoznak. Érdemes megnézni egy aktuális Creminát és egy Strega-t egymás mellett. A Strega tele van tolva műanyaggal. Riminiben volt módom alaposan megnézegetni. Olcsó a hatása. Nem rossz karos valszeg, de negyven év múlva passé. Mérget vehetsz rá.
Caravel vs Pavoni:
A Caravel sokak szerint a legszebb kávé"gép" a világon (1. generációk). Az a híre, hogy kivételese tehetséggel lehet csak eltolni az eszpresszódat vele. Ha kell a tejhab, akkor kiesik. A Pavoni is gyönyörű gép.
-
Kávé Kálmán
tag
"sok-sok bosszúságot is képesek okozni. a haver a pid-es gaggiával már rég f.ssa a zseniális shotokat, amíg te össze-vissza ingadozol a jó-pazar-kuka shotok között, több éves rutin után is. mert hát szép dolog a "mindent kézben tartasz", épp olyan, mint ma egy ősi zenit géppel fotózni."
Ebben nagyon más a véleményünk. De ez nekem nem fáj :-).
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #29346 üzenetére
nem vagyok meglepve, valószínűleg ilyen mennyiségben nem is bír az lenni és igen, ha mindenből a drágát pakolod bele, úgy pláne nem megy.
a caravelről azt szokták mondani, hogy nyitott bojleres konstrukció és "robuszta-főző", mert hogy nem olyan egyszerű magas hőmérsékletet elérni vele. amúgy meg úgy néz ki, mint az első generációs cylonok a battlestar galacticából (jól)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
Hidd el (nem muszáj) analitikus vénával, gyorsan kiismerhető minden kis karos. És mindent kézben tarthatsz :-), ha akarsz. Egyetlen komoly hátránya van a rémekkel szemben. Nem tudsz vele 10 espresso-t egymás után gyorsan elkészíteni. Azazhogy tudsz, de elszáll a feje. Ha visszahűtéssel csinálod, akkor minimum 2 percet a hűtőborogatással kell töltened. Nem kell elfogadni a véleményem. Sőt lehet vitatkozni is róla. De elég jó kártyáim vannak. Három hónapja, amikor az időm engedi, méricskélem a Creminá-t. Másfél évvel ezelőtt szintén ezzel töltöttem néhány hónapot(az is a hb került kitárgyalásra). A németül olvasók a kaffee-netz-en találják meg.
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #29349 üzenetére
na, először is: a pavonin (pavonimon) nincs semmilyen visszajelzés (ha meg teszel rá minden szart, akkor borul az eredeti állítás, mert immáron itt is ott a sok drót). marad a stopper. azzal tényleg elég pontosan be tudod lőni az első shotot (azért amikor a pid-en egy fokot állítok és az épp égett kofiból épp jó lesz... szóval igen-igen ismerni kell a pavonit ahhoz, hogy ezt reprodukáld). a második shotnál viszont már kb. fogalmad sem lehet, mert attól is függ, hogy az elsőnél végül hány ml vizet és mennyi idő alatt zavartál át. ugye ürül a bojler, közben változik a fej hőmérséklete, sőt, a bojler is egyre forróbb, hiszen megy a fűtés folyamatosan.
nem azt mondom, hogy nem lehet vakon autóversenyezni, csak azt, hogy rohadt nehéz.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)