- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester6
tag
válasz S.A.M.U.E.L. #30839 üzenetére
Pü-t küldtem.
-
zolnagy
őstag
Ma reggeli klasszik vonal (Palermo aranya)
Más,
szét tudtam végre szedni a Primo Baby gőzcsapját. Kitisztítottam, citromsav...stb
Összeraknám, de van két kérdésem:
1. Bekenjem-e a golyót szilikon zsírral, mielőtt beteszem?
2. A képen látható fekete tömítés helyett mit célszerű használni?Köszi előre is, aki tudna ebben segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
mester6
tag
válasz S.A.M.U.E.L. #30839 üzenetére
Meg akarod venni?
-
HÁZIGAZDA
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
kihasználatlanság miatt eladnám 0 km-es, nem dohányzó, 1.tulaj, orphanespresso Lido2 őrlőmet! az őrleményminőséget a legjobbak között tartják számon! (sok-sok youtube viedó, tonnányi cikk található róla pl a Home-Barista.com-on) várom az ajánlatokat pm-be! (a komolytalan ajánlatok elkerülése végett: http://coffeehit.co.uk/lido-2-hand-coffee-grinder 140 font volt az őrlő és 40 font a szállítás)
[ Szerkesztve ]
-
Ábi
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #30862 üzenetére
Miért adod el? Ez egy szuper őrlő!
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #30860 üzenetére
Köszönöm szépen!
Holnap hívlak ezzel kapcsolatban.@Parci, akkor ezek szerint alakul a dolog. Ki kell tapasztalni. Máshogy működnek ezek a thermoblokkosok, mint a bojleresek.
[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
válasz S.A.M.U.E.L. #30865 üzenetére
Csalódott új GC-seket (2015!) még meg lehet menteni egy Faema Familyvel is!
-
jolti
senior tag
válasz S.A.M.U.E.L. #30865 üzenetére
Azután, miután megtudta? Előtte meg megelégedéssel használta? :-)
-
ronin s8
senior tag
Hétvégén Bécsben voltunk, a Wollzeile-n, a tasteit.at kávéboltban. Egy magyar srác volt az eladó, aki készségesen megmutogatta a gépeket, és főzött nekünk Cagliari Superoro (80/20) kávéból espresso-t, egy kétkaros ECM-mel (Macap m7d darálóval). Nagyon bejött! Vettem is egy kilót (27 Euro).
Utána megkóstoltunk egy nápolyi pörkölőtől egy espresso cubano-t, ami sima espresso, de egy kávéskanál maurutiusi olvadós nádcukrot tesznek a szűrő tetejére, majd úgy főzik le a kávét. Ez is bejött! Egy trükk van: csak dél-olasz kávéval jó, az északiakkal nem. Más a pörkölésük. Ezt ő mondta.
Azt is elárulta, hol lehet kapni Brikkát.
(A Cuisinarum-ban a Singer strassén, és tőlük 50 m-re a Wollzeile-n. Előbbi helyen 47,50 az olasz, utóbbiban 57,50 a román. )A Cagliari fel van fújva nitrogénnel, és augusztusi pörkölésű.
[ Módosította: radi8tor ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #30872 üzenetére
És azóta is szenvedsz vele Többen írták, hogy a kétszemélyes az igazi, de a te hozzászólásaid győztek meg végül, hogy nem kell nekem a négyes brikka.
Budapesten hol lehet Bialettiket kapni? Ha van hivatalos forgalmazó, az lenne a legjobb. Anyámék Mukka expressének a szelepe rakoncátlankodott, erre beáztatták ecetsavba( ), és miután nem lett jobb, sőt, betették a mosogatógépbe ( ). Na azóta szabad átfolyást enged mindennek. Szerencsére a főzőt magát nem kínozták, csak a szelep ment tönkre, angol boltban találtam, de nem szállítanak Magyarországra.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
(némi tapasztalat, kéretik nem megkövezni, ha valaki máshogy érzi)
egy ideje használom a gagyin megcsinált ims szűrőt, a hozzá hasonló méretekkel rendelkező gyári szűrőt, meg egy utángyártott expolysat is. árban óriási a szórás ezek között, a végeredményben viszont megkülönböztethetetlen. számomra nagyjából tény most már, hogy - a reneka spéci megoldását nem számítva - a szűrőnek a mérete, formája számít alapvetően. az, hogy a lyukakat a halálcsillag vágta-e lézerrel és aztán tizennégy évig pincében balzsamozták vagy épp valami részeg olasz félrenyomta csűrte rá egy rozsdás présgéppel, teljesen mindegy. nyilván nem mindegy, hogy a lyukak mérete és száma mekkora, de jellemzően ezek elég hasonlók a fenti szűrők esetében, ergo nem oszt, nem szoroz.
hát ez. ettől még az ims/vst/lm a legszebb és jó a hibátlan, sima felület. de ugyanolyan kávét csinálok az olcsó szarokkal is.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #30878 üzenetére
hogy bonyolítsam a helyzetet: ha az "58-asok klubjában" lennék (átmérő, mm-ben, of course), akkor biztosan rápróbálnék egy renekára. lagoon nagyon szereti és ez nekem elég is lenne arra, hogy megnézzem. a másik, ami miatt érdekes lehet, az a perem nélküli (ridgeless) kialakítás, valamiért ilyet utángyártottban még nem láttam, pedig sokkal jobban szeretem. de a kávé ízén ez utóbbi is csak akkor változtat, ha félmilliós furutech tápkábellel használod a darálót, gondosan, tökéletes ellipszis alakban elhelyezett shanti kövekkel körberakva
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Én ~ 1 éve használok reneka szűrőt, gb, izzo, gc.. és jelentős különbségek jönnek elő egy normál filléres szűrőhöz képest. Sokkal jobb a kioldódás, később kezd el szőkülni. Ízben is jelentős különbségek mutatkoztak. Az biztos, hogy nem tudnék visszaállni snassz szűrőre, ellenben szívesen kipróbálnék egy vst vagy ims szűrőt, hogy azokhoz képest mit produkál.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
prandris
tag
Evohoz milyen egycsészés szűrőt ajánlanátok? Ami a bevezetőben van írva az nincs az expolygonban. A danettitől rendeltem egy ilyet, de nagyon igénytelen. Kipattan a karból, ha nincs benne a rugó akkor meg lötyög benne. Sok helyen nincs is átlyukasztva rendesen, ráadásul az egész lyukacsos rész el van csúszva 2mm-el az egyik irányba. Vagy ebben a kategóriában csak ilyenekre számíthatok?
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Én úgy voltam vele, hogy egyszer kell megvenni, aztán örök mint a nyomorúság.
Ha nem vettem volna észre jelentősebb változást, akkor tuti nem ruházok be rá, de engem meggyőzött.Lehet ez is olyan mint a hifinél a fél millás tápkábel...
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #30875 üzenetére
Lehet kapni Angliában csak szelepet. Az olcsóbb lenne. Sajnos amit találtam nem szállít ide. Gondoltam megkérdezem a forgalmazót lehet-e rendelni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ezt az én lassan öt éves román Brikkám biztosan nem olvasta.
Parci: A sima mezei szűrőkhöz képest a Reneka a Gaggián egyértelmű javulás volt, a gyári szimplához képest a VST szimpla is (de utángyártottal nem tudtam összehasonlítani, viszont hajlok arra, hogy egyetértsek veled, a forma számít többet, nem a balzsamozás) - Ha valakit érdekel, van eladó Reneka (nem eltömeszelődős, igaz puceválni kell) és egy VST 7g is (Lali tölcsérrel)
Blaze: persze nem 3x jobba a vele készült kávé, sőt még csak nem is 1,5x. A meglepetés akkor ért, amikor használtam egy darabig, majd visszaváltottam a régire. Persze lehet, csak beképzelem én is, kizárni nem tudom. Ha lenne a Creminához vennék gondolkodás nélkül megint.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Asgard12
újonc
Első hozzászólásban bemutatkozni illik, az AVX fórumon szoktam postolni Asgard néven, illetve a HB-n Kurtz néven. Ma az AVX fórumgazda - mint utóbb kiderült - innen posztolt egy megjegyzést amire hosszan válaszoltam. Úgy korrekt hogy ide beírjam teljesen a megjegyzésem, hiszen itt merült fel, hátha hasznos lehet. Parci írta be, nem tudom milyen gépe van, de vibrapumpás gépen én is csak a Renekával láttam durva különbséget. Illetve ha valaki nekiáll TDS-t mérni, és variál, de az más tészta.
"Nagyobb fórumokon kivesézték a kérdést, valamint témába vágó szakkönyvek is taglalták, ezeket most nem ismételném újra, akit érdekel a téma valószínűleg úgyis olvasta. Az álláspont azért elég egyértelmű, aki komolyan foglalkozik ezzel nem írta - mérte hogy ne lenne pozitívabb. Megalapozott állításhoz komoly géppark, és mérés kellene, alapvetően ezeket a szűrőket üzleti környezetbe tervezték nagygépekhez, nagydarálókhoz (az egyik legnagyobb előny a magasabb TDS). És itt kapcsolódok a mondandómhoz. Esetleg egy újabb aspektus említésre érdemes amire apránként hifis megjegyzései vezettek. Az egész téma végső soron a vízhozam köré csoportosul. Hifis írta, amit most már én is sikerrel alkalmazok hogy a szűrőket átfolyásonként osztályozza. Azaz leméri hogy ugyanannyi csapvíz (legyen 2dl) mennyi idő alatt folyik át az üres szűrőn. Korábban valahova én is beírtam a mérési eredményeimet (IMS/VST/Reneka vonalon). A nagygépek vízhozama alapvetően más mint a "proconsumer" kategória. A kis vibrapumpák olyan kevés vizet fecskendeznek a kávéra, hogy lényegében nem is lehet előáztatás nélkül csapolni, mire felépíti a nyomást olyan sokáig tart, hogy az már előáztatás. Azt találtam, hogy ha La Marzocco Shot Brewer-en ugyanúgy lemodellezem a vibrapumpát eltűnik a minőségi előny. Ha "lassan" vizezem a pogácsát, az megszívja magát, a mikrorészecskék nagyjából a helyükön maradnak, és maga a pogácsa áll ellen a nyomásnak a szűrő kialakításnak nem sok köze van hozzá (gondolom ezt találta a hivatkozott hozzászólást író). Ezzel ellenben nagygépen ha egyből fölvágom a nyomást a mikrorészecskék megindulnak le, és a nyomás felépítéséig a szűrő áll ellen. És itt a minőségi különbség - hagyományos szűrőnél olyan durvára kellene darálni hogy emiatt ne fulladjon be, ami jelentősen rontaná a minőséget."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- EAFC 25
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Vezetékes FEJhallgatók
- Robotporszívók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardcore café
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest